Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Artery - Konstitucijos 18B

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
    Taip taip ir nesupratau, kas ten negerai su tuo pastatu, neskaitant subjektyvaus gražu/negražu. Kokia architektų pozicija.
    na visu pirma, jis per aukstas. antra, jo forma yra nesuvokiamai idiotiska, as vis dar negaliu patiketi, kad Libeskindas gali savo varda deti ant tokio sudo. As uz modernia, pazangia architektura, bet cia ne tas pavyzdys. Pastatas kazkoks mandras, issisokantis, nederantis su aplinkiniais pastatais, ta kristalu forma niekur nelimpa, nei prie naujosios, nei prie senosios Vilniaus architekturos. Neisigilinta i miesto konteksta, tiesiog ateita su projektu, o miestas ir vieta tai cia prisiderins neva tai.. Su tokiu biudzetu reikejo samdyti inovatyvia arch studija, daryti gal koki 'zalia' pastata su daug zalumos, terasomis, parkais, kvepuojanti - butu logiska integracija zalio tilto pievoms ir sakuru parkui, nes dabar Konstitucijos pr. yra stiklas stiklas betonas. tipo zeba? arba koki hipsteriska medini karkasini dangoraizi, arba tiesiog tvarkinga, kaip Swedbank.

    Comment


      chmekas, ar galėtum įmesti keletą nuotraukų tų pastatų kurie būtų geriau vietoj Libeskind'o k18b?

      Comment


        Parašė Creatium Rodyti pranešimą

        Tada nugriaunam ir Swedbank, nes ir jam išimtis padaryta.

        K18B statomas ko gero pagrindinėje miesto vietoje, taps itin svarbiu iš visų pusių, ypač nuo Baltojo tilto. O ir didelė viešoji erdvė bus sutvarkyta. Pastatas taps miesto simboliu. Interesas aiškus. Jeigu sakysi, kad "viešą erdvę galėjo sutvarkyti ir mažesnio aukštingumo statytojas", tai tą patį galima bus ir apie Swedbank pasakyti.

        Panašu, kad architektams labiausiai nepatinka ne aukštingumas, o pati pastato išraiška. Keista, juk patys jį išrinko laimėtoju.
        Ar dėl Swedbank aukštingumo prieštaravo architektų rūmai? Ne. Jeigu nei viena komepetetinga grupė, kuri atstovauja viešąjį interesą, neprieštarauja išimčiai - tai kodėl ne. Bet su Liebeskindo studijos praktikanto, kuris tikriausiai iki tol darė užsakymus, Baku ar Astanoje, pasiūlytu variantu taip nėra.
        Būtent, kad K18B vieta yra dominuojanti, todėl ten reikia ir adekvataus, miesto architektūrinį-urbanistinį kontekstą praturtinančio projekto, kai Liebeskindo studijos projektas yra visiškas anachronizmas ir stebina nebent tik savo banalumu ir ubagiška bling bling ekstravagancija.

        Būčiau labai laimingas jei šis projektas iki sekančios ekonominės krizės nebūtų pradėtas įgyvendinti, o paskui gal atsiras ir daugiau sąmoningumo ir savivaldybės architektūros skyriuje.
        Paskutinis taisė Perfect; 2018.03.08, 17:25.

        Comment


          Perfect, ar galėtum įmesti keletą nuotraukų tų pastatų kurie būtų geriau vietoj Libeskind'o k18b?

          Comment


            Pamėginsiu padėti su paieška. Ar kuris nors iš šitų ten geriau tinka nei Libeskind'o? Kodėl? Jeigu nei vienas, užkelkit geresnio pastato nuotrauką ir papasakokit kodėl.

            Comment


              https://www.miestai.net/forumas/foru...ijos-18b/page3
              Iš to kas buvo pateikta konkursui, beveik visi buvo geresni už Liebeskindą, bet nebuvo ir tokio, kuriam aš būčiau 100 proc. pritaręs. Iš normalesnių, konkursui pateiktų variantų:

              Vilniečių architektų kompanijos „Arches“ projektas

              Comment


                Perfect, kadangi iš visų pateiktų nei vieno "pakankamai gero", kas su jais negerai? Jeigu konkrečiau, kas negerai su pvz. PLH Arkitekter?

                Comment


                  Per daug paprastas ir neįdomus.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Arba Arrow

                    Comment


                      Parašė москвичка Rodyti pranešimą
                      Perfect, kadangi iš visų pateiktų nei vieno "pakankamai gero", kas su jais negerai? Jeigu konkrečiau, kas negerai su pvz. PLH Arkitekter?
                      Aš nesakiau kad Arrow ar PLH Arkitekter yra blogi. Aš sakiau, kad iš konkursui pateiktų, faktiškai, visi kiti yra geresni nei Liebeskindo, tame tarpe ir Arrow ir PLH Arkitekter yra geresni. O kuris geriausias ir gražiausias čia konsensuso klausimas.

                      Vienintelis argumentas, kurį girdėjau už Liebeskindo projektą - "nes tai LIEBESKIND". Todėl nieko nuostabaus, kad mūsuose žmonės trobas dekoruoja adidas juostelėm
                      Paskutinis taisė Perfect; 2018.03.08, 18:06.

                      Comment


                        PLH ir Arrow buvo mano favoritai. Arches = no way.
                        Bet del skonio nesigincyjama

                        Kodel Saliamoras taip giria K18 ? Ar jam truksta kompetencijos? Ar jis "nupirktas" ?

                        „Studio Libeskind” projekte yra geriausiai suderintas racionalus funkcijos paskaičiavimas ir skulptūrinė, labai charizmatiška architektūros forma. Tai iš esmės ir lėmė, kad šis projektas laimėjo komisijos narių simpatijas. Man asmeniškai labai džiugu, kad Vilniuje atsiras kitos kategorijos architektūros objektas, neabejotinai išliksiantis ateinančioms kartoms, kaip naujo požiūrio, naujos epochos architektūroje ženklas. Šis projektas pakels kartelę visiems sostinės architektūrinės kalvos teritorijoje ateityje statomiems objektams”, - pranešime cituojamas Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Marius Pranas Šaliamoras.

                        Plačiau: https://www.vz.lt/sektoriai/nekilnoj...#ixzz59BEidWxM
                        Paskutinis taisė Milwaukee; 2018.03.08, 18:41.

                        Comment


                          Parašė chmekas Rodyti pranešimą
                          as labai tikiuosi, kad sis pastatas nebus pastatytas ir netaps Vilniaus simboliu, nes jeigu cia bus Vilniaus simbolis, tai tuomet belieka susikrauti lagaminus is sitos salies ir kuda podalshe. Jus apie architektura kazka suprantate ir konteksta matote, su tokiais pinigais buvo galima padaryti praktiskai bet ka, o padaryta belekas.
                          Yra toks geras posakis: Čemodan, vagzal, Rossija. Tai ir varyk ten po dalshe ir mėgaukis savo skonio architektūra.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą

                            Yra toks geras posakis: Čemodan, vagzal, Rossija. Tai ir varyk ten po dalshe ir mėgaukis savo skonio architektūra.
                            kodel rasija? as mieliau renkuos Tokiju, Niujorką arba kitus civilizacijos paliestus miestus. tau hello kitty irgi linkiu aplankyti bent keleta.

                            Comment


                              New Yorkas tau nepatiks.

                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Man asmeniškai nė vienas iš šio konkurso dalyvių kažkaip netiko. Kai išrinko nugalėtoją, pagalvojau, kad, nors pats pastatas gal ir nieko, bet šitoje vietoje nelabai žiūrisi. Kitą vertus, pagalvojau - juk NMC dar daug tuščių vietų - pastačius keletą panašaus tipažo pastatatėlių, bendras vaizdas išsilygintų.

                                Comment


                                  Iš pradžių mano favoritai taip pat buvo Arrow ir PLH, bet Libeskindas upgreidino savo projektą ir jis šiuo metu atrodo tikrai gerai. Ko aš nemėgstu - tai matavimosi penių ilgiais su Šanhajais. O ką aš megstu - tai palyginimo ką iki šiol turėjom. O iki šiol mūsų NMC realiai turėjom tik Swedbank, kuris gali pretenduoti į aukštesnę kalsę. Quadrumas kiek sufeilino dėl savo žalios spalvos ir nevykusio fasado sprendimo. Bet K18B aš kol kas nelabai matau minusų. Jis tikrai gali tapti Vilnaus simboliu ir ne dėl vietos, o dėl architektūros.

                                  Comment


                                    Parašė chmekas Rodyti pranešimą

                                    kodel rasija? as mieliau renkuos Tokiju, Niujorką arba kitus civilizacijos paliestus miestus. tau hello kitty irgi linkiu aplankyti bent keleta.
                                    Kodėl Rasieja? Gal todėl, kad alsuoji vata ir sovietynu?

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą

                                      Kodėl Rasieja? Gal todėl, kad alsuoji vata ir sovietynu?
                                      vata, sovietynas, libertastai - cia visa ta delfi komentatoriu sunkiasvore terminologija, negi ir sitam forume delfi lygio suduva prasides. as nebesikisu, ner prasmes.

                                      Comment


                                        Parašė chmekas Rodyti pranešimą
                                        tai tuomet belieka susikrauti lagaminus is sitos salies ir kuda podalshe
                                        Tobulas delfi stiliukas

                                        Comment


                                          Kokie dar kristalai pas mus? Nedera! Netinka prie senų jaukių Šnipiškių! Nepakankamai kuklu, nepakankamai užsigruzinimo ir depresyvumo! Įvedė eurus, viskas brangsta, Lietuva badauja, ilgina pensijinį amžių - tai kokie kristalai, varge tu vargeli? Tik dėžės, ir pageidautina, kad be jokio naglai blizgančio stiklo! Kuo kuklesnės, kuo nepastebimesnės - nes neduok Dieve išsišoksi, pasirodysi originalus, nestandartinis, nenuvalkiotas. Ne, turi būti tik kuklios, kuo mažiau pastebimos ir kuo labiau susiliejančios su aplinka dėžės (pageidautina medinės, senamadiškai šiltos ir dvelkiančios pilku graudulingumu). Tik kuklumas, drovumas ir standartiškumas! Panašiai, kaip kuklus padejavimas "nėra pinigėlių" ir padūsavimas dėl eurų ir bado Lietuvoje, bei ilginamo pensijinio amžiaus.

                                          Ir iš viso, Vilniaus centre turi dominuoti pieva, medžiai ir Šeškinės kalva, o ne kažkokie nagli pastatai, ir dar kokių formų, kad baba tikrai gautų infarktą. Vilniuje turi būti jauku kaip kaime, o ne visokie išsišokimai ir originalumai. Kas čia jums, Dubajus štoli?
                                          Paskutinis taisė Tomizmas; 2018.03.08, 21:25.
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X