Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neries krantinių atnaujinimas Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Manau dauguma norėtų, kad Vilniaus krantinės būtų sutvarkytos bei pilnai atnaujintos jau kitąmet iš esmės, taip pakeičiant pasenusį vaizdą. Tačiau visi suprantam - viskas remiasi į pinigus (gaila, net aš pamėgau šį posakį) ir į laiką. Šimašius pinigus bando skaičiuot (bus įdomu sužinot pirmojo pusmečio, ir metų rezultatus), o laiko savojoje kadencijoje meras turi irgi ne į valias (liko kiek daugiau nei 3,5 metų), tad ir pradėtas 'pirmasis etapas' - asfalto padengimas - miestiečių nuraminimas, kad krantinės tvarkomos. Tai, sakyčiau, win-win sprendimas, kol bus diskutuojama dėl tolimesnės krantinės ateities - miestas turės funkcionalias krantines, kad ir neestetiškas.

    Iš aukščiau esančio video galime suprasti - kad, pirmiausiai sutvarkoma žemutinė terasa dešiniajame Neries krante, tuomet kairiajame, o kiek vėliau pagal integruotas teritorijas už ES lėšas bus tvarkomas šlaitas, galbūt įrengiama antroji terasa, priėjimai prie upės bei įgyvendinti kiti susiję su krantine projektai (pvz. fontanas). Projektai, matomai, krantinei dar ir kitais metais nebus pradėti rengti, lėšos, irgi nežinia kada bus skirtos, tad dabartinis 'pirmasis etapas' - likusios 3,5 metų mero kadencijos investicija, kuri manau jam pridės didelį pliusą per kitus mero rinkimus. O už ES pinigus projektai realiai gali būti įgyvendintas kokiais 2022 metais

    Tikiuosi, kad dabartinis asfaltavimo etapas bus kokybiškas ir ateities krantinės sutvarkymo projektai derės tarpusavyje. Žinoma, ir pats tikėjausi, kad asfalto žemutinėje terasoje nebus - jį galima padaryti aukštutinėje terasoje, apatinę pritaikant labiau pėstiesiems... Kaip ir Creatum, nepatiko mero nusipiginimas šioje vietoje. Bet tiesą sakant, nemanau, kad meras paliks krantines tik išasfaltuotas ir paleis ES pinigus. Tad iš esmės dar bus atnaujintos.
    Paskutinis taisė Mindzius-LT; 2015.10.08, 19:14.

    Comment


      Krantinės atnaujinimas.



      Comment


        Tai asfalto nebebus? Penkios ar septynios rietinės naujų plytelių...
        Paskutinis taisė Ghetto1; 2015.10.21, 20:44.

        Comment


          Parašė Ghetto1 Rodyti pranešimą
          Tai asfalto nebebus? Penkios ar septynios rietinės naujų plytelių...
          Mano nuomone, asfaltas būtų prastas dalykas krantinėje, atsižvelgiant į tai, kad žiemą būtų ypač slidu, lyginant su dabartiniais betoniniais "blokais". Plius tai tikrai nebūtų ilgaamžis sprendimas, garantuotai vanduo/ledas/temperatūrų skirtumai jį pakankamai greit pradėtų ardyt, čia kalbu apie pavasario atlydį ir žiemą.

          Comment


            Dabar kiek mačiau (daugiausia padaryta prie Mindaugo tilto) visus senuosius blokus lupa lauk ir deda betonines plyteles (panašias kaip šaligatvio, gatvėje aukščiau). Taip, kad atrodys pakankamai neblogai. Panašu, kad bus ir atskiras dviračių takas, nes plytelės dedamos dviejų atspalvių.
            Paskutinis taisė index; 2015.10.24, 15:43.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Reikia tikėtis, kad plytelės ne tik dedamos, bet ir įbetonuojamos, nes kitu atveju išplauks su pirmu ledonešiu.

              Comment


                Po truputį klojamos plytelės. Marosi, kad tiesiog klojamos, prie žemės nebetonuojamos.

                Išklota iki vamzdžio ir truputį toliau už jo, šiaip visai maloniai atrodo, kad ir paprastos plytelės. Šonuose dar sudėti blokeliai truputį įvairovės įneša. Dešinėje pusėje palei upę užbetonuota tokia juosta. Kairėje juodžemis, atrodo tarsi norėtų žolę auginti ir susiaurinti tą krantinę.





                Žiūrint atgal kiek jau išklota:



                Link Mindaugo tilto ruošiama žemė, atrodo krantinė bus tikrai siauresnė:



                Išbetonuota prieplauka:



                Iki tilto vėl išklotos plytelės:



                Po tiltu darbų pabaiga:

                Comment


                  Na, atrodo tikrai puikiai. Atsiimu dalį savo piktų žodžių.

                  Tik va įdomu kaip tos neįbetonuotos plytelės atlaikys ledonešį ir šiaip vandens lygio pakilimą. Nesinori būti blogio pranašu, nu bet abejoju, kad atlaikys ir nebus iškilnotos/nuneštos.

                  Comment


                    Aš irgi galvojau, kad tik šiek užtaisys skyles ir tiek, o čia jau vos ne visa rekonstrukcija. Siaurina turbūt dėl to, kad taupo lėšas ir gerai, tegul daugiau į ilgį iškloja, nei į plotį, vistiek ten tokio didelio eismo nėra. O tai čia planas nuo Mindaugo tilto iki Žaliojo sutvarkyti? Ar eis ir toliau?

                    Comment


                      Dėl siaurinimo gal nelabai gerai, nes dviračiai ir pėstieji gali maišyti vieni kitiems. Bet kita vertus, juk tie išplatėjimai tik vietomis yra.

                      Comment


                        Na atrodo puikiai ir reik tikėtis, kad atsižvelgė į ledonėšį, bet va dėl to siaurėjimo. Šiaip gal nieko ir baisaus, BET šitoje vietoje kur vamzdis tai tikrai kvailai padarė. Nes vamzdis pusė tako dabar užema, tai su prasilenkimu bus kvailų situacijų. Juk galėjo vesti lanku ten kur juodžemis užpiltas dabar.

                        Comment


                          Parašė k0fis Rodyti pranešimą
                          Šiaip gal nieko ir baisaus, BET šitoje vietoje kur vamzdis tai tikrai kvailai padarė. Nes vamzdis pusė tako dabar užema, tai su prasilenkimu bus kvailų situacijų. Juk galėjo vesti lanku ten kur juodžemis užpiltas dabar.
                          Geriau išvis tą "konstrukciją" demontuotų.

                          Comment


                            /\ Tikėkimes, kad tas vamzdis nebus amžinai.

                            Comment


                              Labai nebloga skulptūra. Kaip pogrindinės miesto infrastruktūros venos gabalas, išsprogęs į paviršių. Kiekvieną kart priverčia susimąstyti apie struktūros ir ją dengiančio/reprezentuojančio paviršiaus santykį įvairiuose kontekstuose.
                              Paskutinis taisė Eikantas X; 2015.11.01, 13:05.

                              Comment


                                Tai kuris čia takas bus dviračiams?

                                Comment


                                  Man vamzdis primena Pompidu centrą:

                                  Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                  Comment


                                    praktiskai, vienas prie vieno...

                                    Comment


                                      As tai jau susitaikiau su tuo vamzdziu.

                                      Comment


                                        Kad kažkas su krantine daroma, tai gerai. Tačiau būtina atkreipti dėmesį į tos krantinės saugumą. Sakykim, netyčia suklups ir įkris koks žmogus. Vaikas bedūkdamas gali įkristi. Kaip iš ten išlipti? Plaukti kilometrą ar kiek kol baigsis siena vandenyje? Kodėl nepadarius bent kas 100 metrų kokių metalinių kopėtėlių iki vandens lygio kad būtų galima užsikabinti? Ar šiaip ko nors panašaus?

                                        Comment


                                          /\ Mažiems vaikams ten tikrai pavojinga.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X