Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Užupis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kazkokie ANGELO LOFTAI planuojami
    https://www.profitus.lt/units/displa...RmaU0IUjbiDBW4





    Paskutinis taisė Milwaukee; 2019.04.04, 11:07.

    Comment


      Haha, kažkokio sandėlio perdarymas į "loftus" TOKIOJE vietoje, ne kažkur Naujamiesty, tarp gamyklų, o tokioje vietoje... Tai yra tiesiog bukaprotiškumo viršūnė.

      Comment


        čia kaip Šnipiškėse - kiekvieno garažo ar sandėliuko savininkas nori savo milijono - tad vyksta tai kas gali - vykti vieno pastato savininkai vysto projektą

        Comment


          Tai negalima buvo bent dviejų aukštų padaryti ir išnaudoti erdvę protingiau? Kažkoks idiotizmas.

          Comment


            aisku tokie projektai visiskai nerupi Pakalniui. Ar vienaauksciai loftai vietoj garazu kazkokiam kieme senamiestyje atitinka BP... kaip turi miestas atrodyti, kaip gali garazai prie upes paciam centre tureti didesne pridetine verte, nei naujas namu projektas...

            Comment


              O ka jis gali padaryti? Yra toks įstatymas, kuris gali uždrausti žemos architektūrinės vertės pastatų statybą? Kaip jis tada nustatytų, ką galima, ko negalima?

              Comment


                Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                O ka jis gali padaryti? Yra toks įstatymas, kuris gali uždrausti žemos architektūrinės vertės pastatų statybą? Kaip jis tada nustatytų, ką galima, ko negalima?
                be abejo yra. Negali mieste, ypac centre paimt ir pastatyt bet ka. Bet cia kalbejau ne apie architekturine verte, galbut tie garazai bus visai grazus, o apie turius, formas, kvartalus ir miesto formavima, ka ir turetu apibrezti BP.

                Comment


                  Jūs galvojate lengva nugriauti garažus ar sandeliukus Senamiestyje ir jų vietoje statyti daugiabutį? Šaršalas iš visokių gavnosaugotojų, o realiai šiaip pavyduolių ir nevykėlių (paskutinis atvejis statybos Klaipėdos g. vietoj auto aikštelės) iškart kyla. Kažkokią renovaciją daryti žymiai paprasčiau nervų atžvilgiu. Norint statyti kažką rimčiau reikia tiek kapitalo tiek užnugario institucijose, gal čia vystytojas to neturi ir tiek.
                  Paskutinis taisė Gladiator; 2019.04.04, 13:32.

                  Comment


                    Na kam tos nesąmonės?
                    1) Niekas Klaipėdos g. projektui (Oskierių rūmams) neprieštaravo ir užstatymas ten buvo galimas, tik atsižvelgiant į tam tikrus aspektus, kuriuos paminėjau. Tai - faktas. Profesionalios vertinimo tarybos turi teisę ir pareigą teikti pasiūlymus, o tokie ir buvo: dėl projekte parašyto melo ir 2 aukštų stovėjimo aikštelės.
                    2) Užupyje toje vietoje stovi garažiukai, tušti plotai ir šitas namukas, kuri perdarys į kažkokį pseudoloftą. Sakau tai, kad ten galėtų būti normalus užstatymas, suformuojantis kvartalą, o ne dabartinė situacija ir statyboms neprištarauju. O turime kažkokį servelatą - nei 5, nei 10...

                    Kalbu apie tai (raudonai pažymėta):

                    Click image for larger version  Name:	5c7929a8c9355_foto.jpg Views:	1 Size:	226,6 kB ID:	1712629

                    Comment


                      Oi manau jeigu norėtų to sandėliuko aukštį padidinti iki 3 aukštų+nauja statyba tai tiek nervų ir jėgų atimtų dėl įvairių pavaldosaugininkų ir šiaip viskam prieštaraujančių, jog įdėta energija niekada neatsipirks. Ypač, jog projektas mažas ir vistiek nedaug ten būtų būtų galima įrengti. Čia greitai padarys, pasiims už savo ir darbą ir prie sekančio projekto. O gal net patys sau čia darosi...

                      Comment


                        Šiandien mačiau, kad prasidėjo 4 Paupio kvartalo statybos, kasa ir išveža žemę. Tas pats vyksta su Aukštupiu.

                        Comment


                          Dvasingumo vertintojai susirinko pasivaikščiot ir pavekrt. Nuo 2:40 yra tiesiog comedy gold, labiausiai patiko apie parkingą po kapais.

                          Comment


                            Ten ir googlius turejo sliauzioti. Marsieciu susirinkimas.
                            Paskutinis taisė Milwaukee; 2019.04.22, 13:25.

                            Comment


                              Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                              Dvasingumo vertintojai susirinko pasivaikščiot ir pavekrt. Nuo 2:40 yra tiesiog comedy gold, labiausiai patiko apie parkingą po kapais.

                              Uhm... "Misionierių sodai paversti statybviete", "kas norės gyventi akmeniniuose maišuose" - man kyla klausimas, ar jie supranta, kad statybos yra laikinos, ir jos nėra baigtos?

                              Dar fani, kai ~5min prisipažįsta, kad čia nėra buvę, tuose šiukšlynuose ir bruzgynuose, bet aišku dabar reikėjo ateiti piktintis) Too funny.

                              Comment


                                Tai jie kur gyvena? Ne "akmeniniuose maišuose"?

                                Comment


                                  Keista, kad Rasa Kalenauskaite deda tokias zemo lygio kvailystes i YT. Tai auksciausios klases klimaksiniai pensininku su dimensijos apraiskom pezalai, keliantys net ne neigiamas emocijas, o tik juoka. Aciu jiems uz video, paanalizavau bent slaitus, bendra vaizda.

                                  Comment


                                    Atvirai sakant, aš iki šiol buvau gana tolerantiškas tokioms nuomonėms. Na, bet paklausius jų pasisakymų... Aš nenagrinėsiu turinio, bet man įdomiausia yra jų retorika, retorika pasako viską. Pavyzdžiui, palyginimai su filmu "Stalkeris". Tai buvo vėlyvojo sovietinio laikotarpio kultinis filmas (beje, geras). Arba ta jų terminija - "katlovanas". Jų supratimas apie urbanistiką susiformavo tais laikais ir nepasikeitė iki dabar.
                                    Nostalgija sovietmečiui, sovietmečio Vilniaus senamiesčio valymams, Žirmūnams ir Lazdynams. "Kad nebūtų langas prie lango, kad būtų erdvės aplink".
                                    Bet blogai yra tai, kad ir rinkos kapitalizmas nėra jau toks nekaltas. Jis yra gobšus ir negailestingas. Jam reguliuoti (taip, visur jis yra reguliuojamas) reikalinga gera checks-and-balances sistema. O tokie sovietiniai paveldo mylėtojai viską paverčia parodija.
                                    Todėl turime pasirinkimą tarp viską ėdančio vilko ir išprotėjusios nusenusios meškos.

                                    Comment


                                      Juokingiausia, kad jie kritikuoją statomą naują kvartalą, kuriame akivaizdžiai daugiau erdvės palikta, žemesni pastatai, jis nesaugomoje teritorijoje, bet jiems tai tampa saugoma teritorija su siaubingu Honkongo užstatimu ir be išėjimo, ir su "akmeniniais maišais", kai patys gyvena tragiškuose, apšepusiose sovietiniuose monolituose. Jiems viskas saugoma, kas pastatyta prieš nepriklausomybę.

                                      Suvaikėję sovietiniai architektai, klimakso kamuojamos "paveldosauginikės", menininkai ir hipsteriai, UNITE!
                                      Paskutinis taisė RokasLT; 2019.04.22, 16:47.

                                      Comment


                                        Jūs nepagaunat kampo. Šitie sovietiniai "iškasenos, valkatos, klimakso kamuojami" ir yra vos ne vienintelė pasipriešinimo jėga rinkos kapitalizmo godumui. Va čia yra tragedija. O ne tie žmonės patys savaime

                                        Comment


                                          Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                          Jūs nepagaunat kampo. Šitie sovietiniai "iškasenos, valkatos, klimakso kamuojami" ir yra vos ne vienintelė pasipriešinimo jėga rinkos kapitalizmo godumui. Va čia yra tragedija. O ne tie žmonės patys savaime
                                          Tai va, kad normalūs žmonės visada patys pasyviausi, nes atseit mūsų daug ir vistiek kažkas imsis iniciatyvos. Tačiau toks požiūris leidžia viešojoje erdvėje dominuoti radikalams ir psichams, jų grupės (nepriklausomai nuo ideologijos).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X