Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šv. Jono bažnyčios atstatymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Skaitau tuos pasisakymus „vargšų liuteronų“ kaip jie negali prastumti savo projekto, kaip jie negalės išlaikyti autentiškos atstatytos bažnyčios, nes mat ji bus per didelė. Tai jeigu nesugebėsit išlaikyti, tai ir tos savo suprojektuoto tvarto neišlaikysit, o jei nesugebat tai išvis jum nieko nereikia, kokį garažiuką išskirti ir viskas. Mano nuomone tik autentiškai atstatyta bažnyčia, būtu netik kaip maldos namai bet ir miesto puošmena. O tiem vargšiukam gali tada miestas leisti ten pamaldas pravesti ir kanklytėm pagroti. Nereikėtu jiems nei ten juokingai rinkti tų lėšų, atstatytu valstybe su ES parama. ir kaip sakoma liaudiškai baigtas kriukis.

    Comment


      Parašė Švertas Rodyti pranešimą
      ...atstatytu valstybe su ES parama. ir kaip sakoma liaudiškai baigtas kriukis.
      Tai gi pas mus baznycia atskirta nuo valstybes.
      Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
      Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

      Comment


        Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
        Tai gi pas mus baznycia atskirta nuo valstybes.
        Tai tokiu atveju ji ir turėtų likti valstybei. Galėtų kokia koncertų salė būt (Kaip Vilniaus Kotrynos bažnyčioj), o liuteronams kokioms porai valandų per savaitę galėtų išnuomot).
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          Aš prieš naujos bažnyčios statymą. Reikia atsatyti autentišką šv. Jono bažnyčią su 75m bokštu. Aišku iš dalies suprantu liuteronus,jie neturi savo tvirtos buveinės ir neturi lėšų,todėl sugalvojo menkesnį projektą,tačiau kalba eina apie atstatymą... Tai diskutuotinas klausimas ir manau reikia greitu metu organizuoti klaipėdiečių referendumą.P.s atstatyti autentišką bažnyčią yra linkę dauguma žmonių.

          Comment


            Aš taip pat už bažnyčios atstatymą

            Comment


              Prie M. Mažvydo paminklo statybų uostamiesčio Lietuvininkų aikštėje prisidėjęs J. Aušra sako, jog norėtų pamatyti, kad iškiltų dar vienas paminklas lietuvininkams - šv. Jono bažnyčia, kurios atstatymo komitetui jis vadovauja.

              Šių metų kovą mirus naują bažnyčios pastatą projektavusiai architektei Elenai Nijolei Bučiūtei komitetui iškilo sunkumų dėl projektavimo dokumentų. Iki šiol nerandama bendros kalbos su paveldosaugininkais, kurie reikalauja atstatyti prieškarinę bažnyčią, nors evangelikams liuteronams tokių gabaritų šventovės dabar nereikia.

              "Mūsų prašymu Ispanijos ir Rusijos mokslininkai padarė požemines geodezines nuotraukas, kuriose matomi visi pamatai, laidojimo vietos, požeminės arkos, kur jos eina ir taip toliau. Buvo nuskenuota viskas kas dešimt centimetrų, iki 10 metrų gylio. Tikiuosi, kad gauti duomenys padės rasti sutarimą su paveldosaugininkais. Svajoju bent apie darbų pradžią. Manau, kad tik mūsų karta gali pastatyti šią bažnyčią", - sakė J. Aušra.
              http://www.ve.lt/naujienos/visuomene...ninkas-512301/
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Parašė Aleksandras Sakas Rodyti pranešimą
                Pasvarstykime. Iš vienos pusės, statyti senosios bažnyčios vietoje jos sumažintą ir supaprastintą kopiją negalima. Iš kitos, nedidelė evangelikų liuteronų bendruomenė nepajėgi nei atstatyti, nei išlaikyti šv. Jono bažnyčios tokios, kokia ji buvo, o maldos namai bendruomenei reikalingi.
                Išeitis viena - palikti šią teritoriją kaip yra (su jau esančiu informaciniu stendu), o bendruomenei skirti kitą sklypą, tuolab kad tuščių plotų net Klaipėdos centre kol kas nesunku rasti.
                Be jokios abejones, tik autentiska, o ne naujadara miesto senamiestyje.
                O baznycia, nepriklausomai nuo bendruomenes dydzio, gali tapti daugiafunkciniu objektu. Pavyzdziui, Vilniuje esanti sv. Kotrynos baznycia, kuroje vyksta, pavyzdziui, akustiniai ar jazzo koncertai, o zmoniu susirenka pilna Baznycia Taip isnaudojama gera erdve. Atstacius Sv. Jono baznycia, nereiketu baiminantis del mazos bendruomenes. Tiesiog reikia tinkamai ir KURYBISKAI isnaudoti nauja erdve. kad ir kameriniu, akustiniu koncertu organizavimas.
                Kaip sako klaipedieciai, si baznycia jums kaip miesto simbolis, tad tai turi tapti garbes reikalu.

                + Del valdovu rumu. yra atlikta daugybe tyrimu, daug kas surasyta knygose ir t.t. informacijos uztektinai, nereikia perlenkti lazdos kad viskas lauzta is pirsto, nors yra prie ko prikibti.

                ir

                Comment


                  Aš tai nelabai suprantu kam skanduoti, atstatymas atstatymas ir ne kitaip..
                  Nuo to niekas nesikeičia, nes prarastos praktiškai visos galimybės pasinaudoti Norvegijos Europos ar kitomis lėšomis... O ir šiaip niekas nepasiūlė ir nebandė ieškoti kaip valstybė galėtų prisidėti..
                  Naujosios bažnyčios statybos reiks 10-12 mln.
                  Abejoju bažnyčios galimybėmis netik kad pačiai atstatyti bet ir pastatyti..
                  Beje, reiktų baigti kalbėti apie nesamas galimybės statyti didelės ankstesnės bažnyčios, nes skirtumai tarp naujosios tūrio tik bokšto dydis 10-20 m (priklausomai nuo jo ankstesnės versijos).

                  Comment


                    Tai naujoje vietoje tegul stato kokią nori, dėl to niekas nediskutuoja. Kalba apie senamiestį ir koks variantas čia turi būti.
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Eimantas teisingai sako. Juk čia ne koks Gandraliskiu rajonas,kad šast ir pastatei bažnytėle iš klinkerio,gi čia Senamiestis. Klaipėda seniausias miestas Lietuvoje,žmonės atsibuskit!

                      Comment


                        Parašė tadux Rodyti pranešimą
                        Atstatyti baznycia Klaipedoje gal ir grazi ideja, kaip beje man pasirode pradzioje ir valdovu rumu atsatytymas, o dabar? Graudu ziuret i tuos valdovu rumus.....
                        Manau, kad situo klausimu esate neteisus. Valdovu rumai, tikrai papuose miesto senamiesti ir atrodo tikrai graziai. Cia mano nuomone.

                        Comment


                          Aš irgi nesuprantu kokio velnio reikia kišti naujos architektūros bažnyčią į senosios vietą. Ar vietos jums mažai?! Statykitės kur nors naujuose rajonuose ir niekam nekils jokių klausimų!
                          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                          Comment


                            Apsileidusi yra Klaipėdos valdžia ir religinės bendruomenės, per 20 metų galėjo bent vieną senają bažnyčią atstatyti, tam lėšų butų ir vokiečiai paskyrę. Dabar senamiestis be bažnyčių atrodo kaip paprastas miegamasis rajonas.

                            Comment


                              Tiesa. Net baltarusiai atstato sovietų susprogdintas šventoves. Neseniai atkurtos trys Vitebsko cerkvės, Mohiliovo rotušė, Minsko rotušė bei dar viena šio miesto bažnyčia atstatoma...
                              Kaip žinote, baltarusiai paveldo beveik nebrangina ir negerbia, tad tikrai gėda Lietuvai ir Klaipėdai, kad net baltarusiai labiau stengiasi..
                              http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                              Comment


                                O kad merą išsinktų tokį, kuris gerai prižiūrėtų Klaipėdos kraštą...

                                Comment


                                  Parašė deimantas5 Rodyti pranešimą
                                  O kad merą išsinktų tokį, kuris gerai prižiūrėtų Klaipėdos kraštą...
                                  Kad nei vienas iš kandidatų nėra toks
                                  "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                                  Comment


                                    Nagliui Puteikiui svarbios istorinės miesto vertybes. Jis UŽ senųju miesto pastatų atkurimą. Taip pat pasisako tik už senosios Jono bažnyčios atstatymą.

                                    Comment


                                      Šiaip skubiai reikia rengti senamiesčio ir istorinės miesto dalies planą reglamentuojantį statybas buvusio užstatymo vietoje. Atstatinėti kur tik įmanoma sugriautus, taip pat remontuojant sudarkytus pastatus gražinti jiems dingusią išorę pagal galimybę (lipdiniai ir t.t.). Iškart teisiškai užkirsti kelią tokiems dalykams kaip naujos bažnyčios statyba šioje vietoje, ar gargaro prie Biržos tilto.
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                        Šiaip skubiai reikia rengti senamiesčio ir istorinės miesto dalies planą reglamentuojantį statybas buvusio užstatymo vietoje. Atstatinėti kur tik įmanoma sugriautus, taip pat remontuojant sudarkytus pastatus gražinti jiems dingusią išorę pagal galimybę (lipdiniai ir t.t.). Iškart teisiškai užkirsti kelią tokiems dalykams kaip naujos bažnyčios statyba šioje vietoje, ar gargaro prie Biržos tilto.
                                        Gaila kad taip negalvoja miestą valdantys ir projektuojantys sėbrai, jiems dabar ne tas rūpi. Greitu laiku iš senamiesčio paliks tik įvaizdis.

                                        Comment


                                          Sveiki,
                                          Įkišiu savo trigrašį į jūsų diskusijas. Įkeliu keletą prieškarinės Šv. Jono bažnyčios vizualizacijų. Bažnyčios tūris buvo iškeltas analizuojant prieškario nuotraukas, žemėlapiais bei remiantis J. Tatorio teiginiu, kad bažnyčios bokštas siekė 75 metrus. Todėl vizualizacijos daugmaž atitinka realų vaizdą. Ypatingos detalizacijos nesistengiau pasiekti, tiesiog norėjosi į dabartinę senamiesčio struktūrą įvesti buvusios bažnyčios tūrį. Atsiprašau už chaosą, nes čia persipynė esamas, buvęs Klaipėdos centrinės dalies užstatymas bei būsimi projektai. Tai turėtų būti labiau kaip edukacinė priemonė, supažindinant visuomenę su tuom, apie ką jūs taip įnirtingai ir diskutuojat. Mano nuomone, vienareikšmiškai turėtų būti atkurta buvusi bažnyčia, tik iš tikro bijau, kad nėra pakankamai medžiagos tiksliam jos atkūrimui, bet kitokio tūrio užstatymas taip pat būtų nusikaltimas. Todėl jau geriau palaukti, nei daryti neapgalvotus sprendimus. Jei mes neišgalim to padaryti, negalima atimti galimybės tą padaryti ateities kartoms.

                                          1.


                                          2.


                                          3.


                                          4. Nuo Jono namų


                                          5. Nuo Gelderno bastiono krašto link Klaipėdos pilies.


                                          6.


                                          7.


                                          8.


                                          9. Nuo "K" daugiaaukščio


                                          10. Nuo kito Dangės upės kranto


                                          11. Nuo Meridiano skvero
                                          Paskutinis taisė digital; 2023.11.11, 13:46. Priežastis: atkurtos nuotraukos

                                          Comment

                                          Working...
                                          X