Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimai Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • ArTuRAs
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    "Chebra" vel langu turbut buvo pridare "truputi" per daug...

    Komentuoti:


  • vytauc
    replied
    Pastatas Janonio gatvėj pasikeitė neatpažįstamai Tiek, kad atrodo toks labai sintetinis dabar- niekaip nepasakysi, kad jam virš pusantro šimto metų. Galėjo truputį autentikos palikti išorėje...

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Jau matyti trys pastatai Turgaus gatvėje:





    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Atnaujintas pastatas Liepų gatvėje prie Skulptūrų parko (kapinių):



    Atnaujinamas pastatas Vytauto gatvėje, šalia Karo prievolės centro:


    Kiek teko girdėti pirminė jo paskirtis buvo gyvenamoji, po karo greičiausiai pakeista į administracinę, po rekonstrukcijos vėl bus butai. Šiaip vieta gan rami.

    Pernai restauruotas pastatas J.Janonio gatvėje:

    Prieš restauraciją atrodė taip:


    Administracinis pastatas S358, miesto istorinė dalis
    J. Janonio g. 20
    Architektūrinė vertė
    Pastatytas XIX a. I p.

    Pastatas – mūrinis, tinkuotas, vieno aukšto su mansarda, simetriškos kompozicijos, pastatytas pagal vokiečių "tėvynės" stilių. Mūsų amžiaus pirmoje pusėje namas priklausė statybininkui rangovui Bernitzkiui. Jame buvo įsikūrusi kontora, kur dirbo architektai, inžinieriai, technikai.
    www.biblioteka.lt/paveldas

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Parašė Montezauras_klp Rodyti pranešimą
    Tai ką tą celiuliozės pastatą tokį ir paliks?
    Mačiau kosmetinius pagrąžinimus daro, ant tų išdaužytų langų deda kažkokias langų imitacijas su nupieštais langais.

    Komentuoti:


  • Montezauras_klp
    replied
    Tai ką tą celiuliozės pastatą tokį ir paliks?

    Komentuoti:


  • uzstatymas
    replied
    cia labai plati tema.....Klausimas-kas yra pastatu atnaujinimas-ju restauravimas,konversija,ar rekonstrukcija?Nes kaip matau liepų gatveje yra naujas pastatas( daugiau kaip 10 proc isgriovimu ir pastatas skaitosi nauja statyba)
    Nėra klaipedoj kuo pasidziaugti....Na aisku memelio rekonstrukcija tikrai vykusi,Navalis irgi puikiai atrodoGreitu laiku prasidesianti duju fabriko konversija irgi turetu igiti puikia architekturine israiska.
    Apmaudu ti del kai kuriu senamiescio pastatu,ypac senojo maluno tilzes gatveje-israiskingas XIX a. statinys,o dabar jis griaunamas(tik vienas fasadas bus paliktas..........,gerai kad senojo raudonu plytu pastato celiuliozes fabriko teritorijoj "neatnaujins",laiku itrauke i saugomu objektu sarasa)

    Komentuoti:


  • arturiux
    replied
    Labai gera tema,juolab,kad tik siemet miesto valdzia issiaiskino,jog prie saugotinu pastatu atnaujinimo gali prisideti ir municipalitetas,ka jau seniai daro Vilnius.Taigi,tema turetu buti aktyvi.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Galima gal dar pridėti į galą Klaipėdoje, prie esamo pavadinimo...

    Čia neatpažystamai pasikeitęs pastatukas Liepų gatvėje:

    Paskutinis taisė Eimantas; 2006.09.10, 00:54.

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    Pats galvojau tokia tema kurt, visgi pastaruoju metu suaktyvejo senamiestis ir pan.
    Tik vat gal pavadinima koki kita reiketu sugalvot, Kauno ar Vilniaus forumuose jau toks pat yra

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Pastatų atnaujinimai Klaipėdoje

    Pastatų atnaujinimas prie Turgaus ir Tiltų gatvių sankryžos:





    Turgaus g.:


    Paskutinis taisė Eimantas; 2006.09.10, 00:05.

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    Restauruotas fasadas puoš Turgaus ir Tiltų gatves



    Kampinį Turgaus ir Tiltų gatvių pastato fasadą porai mėnesių apdengė tankus tinklas. UAB „Pamario restauratorius“ restauruos vieną gražiausių Klaipėdos pastatų fasadų.

    Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė sako, kad „Pamario restauratorius“ laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą ir už 320 tūkst. litų per du mėnesius įsipareigojo atstatyti vieną gražiausių uostamiesčio fasadų, kuris puoš senamiestį. Papildomai dar 10 proc. šios sumos yra užsakovo – savivaldybės administracijos, - rezervas.

    UAB „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas kalbėjo, kad restauratoriai nuims pastato fasado senojo tinko liekanas, bus tvarkomi ne tik pagrindinis, bet ir galinis bei kiemo fasadai.

    Pastato fasadas bus atstatomas remiantis istorine ikonografine medžiaga. Restauratoriai atstatys buvusius karnizus, langų apvadus, galiausiai fasadas bus dažomas pagal patvirtintą spalvinį sprendimą. Visiškai pasikeis visi pirmojo aukšto langai-vitrinos, iš esmės bus remontuojama viso pastato stogo danga, įrengiama nauja lietaus vandens nuvedimo sistema, atliekami skardinimo darbai.

    Klaipėdos miesto savivaldybė finansuoja viso pastato fasado restauraciją, nors jai priklauso tik pirmojo aukšto patalpos, kur įsikūrusi seniausia miesto „Juodojo erelio“ vaistinė.

    Po restauracijos pastato fasadą papuoš atstatytas dekoratyvinis balkonas. Originalų balkono metalinį dekorą atkurs garsus uostamiesčio meistras Dionizas Varkalis. Fasado restauracijos projekto rengėjas – UAB „Klaipėdos projektas“, projekto vadovė Gražina Poškaitė.
    Paskutinis taisė Eimantas; 2008.07.17, 01:54.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Atgis dar vienas vaiduoklis


    Jau liepą senamiestyje vienu pastatu vaiduokliu bus mažiau. Ilgą laiką apleistą namą Turgaus g. 33, stovintį netoli Jono kalnelio, naujam gyvenimui pasiryžo prikelti UAB "Metaloidas".

    Pasak šios bendrovės nekilnojamojo turto projektų vadovės Aušros Bružienės, "Metaloidas" XIX amžiuje pastatytame pasate po rekonstrukcijos įrengs komercines patalpas ir butus.

    "Pastatą įsigijome pernai ir iškart pradėjome galvoti apie jo restauravimą. Jau sutvirtinti senieji pamatai ir sienos. Rūsyje ir pirmame aukšte bus įrengtos komercinės - administracinės paskirties patalpos, o mansardoje - butas", - sakė A. Bružienė.

    Šiuo metu rengiamas naujas detalusis planas, kuriuo remiantis bus atliekami antrojo etapo darbai šiame objekte. Jų metu bus įrengtos komercinės patalpos, pora butų. Visi pastato rekonstrukcijos darbai, anot A. Bružienės, atsieis apie 1,5-1,7 mln. litų.

    Klaipėdos savivaldybės administracijos Paminklotvarkos skyriaus vedėjos Rimos Noreikienės teigimu, rekonstruojamas gyvenamasis pastatas buvo pastatytas 1856 metais. XIX amžiaus pabaigoje - XX amžiaus pradžioje pastatas buvo rekonstruotas, jame įsikūrė prekybinė firma.

    "Pastatas ilgai stovėjo apleistas. Kai buvo pradėti rengti dokumentai prievartiniam jo išpirkimui, jo savininkas fizinis asmuo matyt išsigando ir pardavė namą. Džiugu, kad naujieji savininkai ėmėsi namą prikelti naujam gyvenimui", - sakė R. Noreikienė.
    Martynas VAINORIUS

    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    Sandėlis naujam gyvenimui prisikels jau birželį



    Vyno restoranas rekonstruotame buvusiame sandėlyje, stovinčiame šalia Danės, duris atvers jau birželio pradžioje.

    Pastato Žvejų 4a rekonstrukciją jo savininkas vilnietis Saulius Semėnas planavo užbaigti dar šį pavasarį, tačiau dėl įvairių kliūčių darbai užsitęsė.

    Anot V. Semėno, planuojama, kad galutinė investicijų suma į šį objektą sieks apie 1 mln. eurų (3,45 mln. litų).

    Būsimojo restorano operatoriaus Dainiaus Vasiliausko teigimu, pastato pirmajame ir antrajame aukštuose įsikurs prancūziško stiliaus vynų restoranas.

    "Trečiajame aukšte, ko gero, atidarysime banketinę salę", - pridūrė V. Semėnas.

    Vyno restoranu virsiantis sandėlis buvo pastatytas maždaug dešimtmečiu vėliau nei jo kaimynystėje stovintis analogiškas pastatas, iškilęs 1861 metais. Jame dabar veikia restoranas "Memelis".

    1921-1929 metais sandėlį Žvejų g. 4a nuomojo Klaipėdos žemės ūkio pirkimo ir pardavimo bendrovė, prekiavusi javais, pašarais, trąšomis ir kitomis žemės ūkiui reikalingomis prekėmis. XX amžiaus pirmojoje pusėje jis buvo vadinamas "Germania-Speicher" (Vokietijos sandėlis) vardu.

    Po karo jo metu nukentėjęs pastatas kartu su kaimynystėje esančiu sandėliu buvo perduotas "Zagotszerno" organizacijai ir Upių laivybai, vėliau juos eksploatavo prekybinės organizacijos. Sandėlyje Žvejų g. 4a buvo laikomi svaigieji gėrimai.

    Valstybės turto fondas šį sandėlį 2000-aisiais pardavė už 630 tūkst. litų.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Gražins senamiesčio fasadus

    VIGANTAS DANILAVIČIUS

    Miesto savivaldybė surado galimybių papuošti senamiestį.

    Anot savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, anksčiau administracija manė, kad negalima skirti biudžeto lėšų remontuoti privačių namų fasadus.

    „Nuomonė pasikeitė apsilankius sostinėje, kur labai daug namų suremontuota prisidėjus Vilniaus savivaldybei“, - sakė J.Simonavičiūtė.

    Anot jos, uostamiesčio savivaldybė parengs programą kaip ir sostinė.

    Manto, Žvejų, Tiltų, Turgaus, Daržų, Didžioji Vandens, Aukštoji ir dar kai kurios gatvės bus laikomos reprezentacinės.

    „Nepriklausomai nuo to, kas bus pastato savininkas, reprezentacinių gatvių statinių fasadai bus remontuojami, kooperuojant savivaldybės ir savininkų lėšas“, - paaiškino administracijos direktorė.

    Pasak jos, visų pirma teisę gauti savivaldybės paramą turės tie savininkai, kurie galės prisidėti didesne suma fasadams tvarkyti.

    "Klaipėda"

    Pagaliau atsibudo

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Parašė ArTuRAs
    Cia sitoj nuotraukoj matosi meridiano stiebas



    O cia jau matosi aptverta teritorija jeigu neklystu

    Čia ne tas pastatas aptvertas

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    Cia sitoj nuotraukoj matosi meridiano stiebas



    O cia jau matosi aptverta teritorija jeigu neklystu

    Komentuoti:


  • win2k3
    replied
    Parašė Eimantas
    Jau nudažytas Dramos teatro fasadas
    Pagaaaliauuuu

    Komentuoti:


  • Eimantas
    pradėjo temą Pastatų atnaujinimai Klaipėdoje

    Pastatų atnaujinimai Klaipėdoje

    Skelbimas Vakarų eksprese:

    PARDUODAMI EKSKLIUZYVINIAI NAUJOS STATYBOS BUTAI IR ADMINISTRACINĖS PATALPOS KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE TURGAUS G. 33
    uab "Metaloidas", Vilnius www.tavobustas.lt

    Štai tas "naujos statybos" pastatas:

    Pastatas S379, senamiestis
    Turgaus g. 33
    Architektūrinė vertė
    Pastatytas XIX a. II p.

    Vieno aukšto su mansarda, stačiakampio plano, dengtas dvišlaičiu stogu, turintis klasicizmo stiliaus bruožų

    http://www.biblioteka.lt/paveldas/statiniai/S379.htm
Working...
X