Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Eimantas
    replied
    Vietoj vandens bokštų - prekybos centras?

    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...ntras-1004313/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Kylama į kovą už architektūros kokybę

    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...kokybe-977851/

    Komentuoti:


  • arturiux
    replied
    Kebabinės vietoje - modernus statinys

    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...tatinys-494803

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Geografinis miesto centras - be šviežių idėjų

    Balandį Klaipėdos miesto savivaldybėje bus galima susipažinti su teritorijos tarp Baltijos prospekto, Minijos gatvės, Dubysos gatvės ir Šilutės plento detaliojo plano sprendiniais, o 30 dieną vyks viešas visuomenės pareikštų pasiūlymų svarstymas. Tačiau šis uostamiesčiui labai svarbios teritorijos detalusis planas ne itin džiugina miesto architektus. Ir patys planuotojai prisipažįsta nedrąsiai ją planavę, tad "superparkų" čia nebūsią.

    Kiek dar reikia prastų projektų, kad situacija iš esmės pasikeistų?
    http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...942277/,page.1

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Ateities vizija - miestas be "chruščiovkių"

    Miesto valdžios strateginiuose planuose užsimota atnaujinti kvartalą, kuriame apstu septintajame dešimtmetyje statytų daugiabučių.

    Jeigu padėtis nesikeis, tai po kurio laiko mieste turėsime tikrus lūšnynus.

    Dėmesio centre - gyvenamasis kvartalas tarp Kauno gatvės ir senamiesčio, Šilutės plento ir Taikos prospekto. Jame suskaičiuojama apie 120 tokių namų, kurie prieš kelis dešimtmečius tūkstančiams miestiečių tapo pastoge ir gerovės simboliu. Tačiau dabar jie yra laikomi pasenusiais, itin neefektyviai naudoja šilumą, yra susidėvėję ir neestetiškos išvaizdos.

    "Chruščiovkės" - viena iš priežasčių, dėl kurių šis kvartalas yra nepatrauklus naujakuriams. Kadangi miesto strateginiuose planuose numatoma gana greitai šią teritoriją atnaujinti ir pritraukti žmonių, diskutuojama, ką daryti su Nikitos Chruščiovo epochos atgyvenomis.
    http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...938442/,page.1

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Prekybos bazė - lūšnynas be ateities?

    Smulkiųjų ir vidutinių Klaipėdos verslininkų interesus ginanti organizacija dar kartą kelia klausimą - ką daryti su buvusios prekybos bazės teritorija Šilutės plente. Pradėta diskusija, ar galima šį lūšnyną paversti klestinčiu komercijos centru.

    Šiuo metu ten veiklą vykdo apie 80 įmonių, kurioms įvairiais pagrindais priklauso čia esantys statiniai ir žemė. Tačiau aplinka tiek verslui, tiek visuomenei yra labai nepatraukli - pastatai seni, o važiuojant automobiliu galima suskaičiuoti keliskart daugiau duobių nei visose miesto gatvėse pavasarį.
    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...eities-936352/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Vaikų darželiui „Aušrinė“ ieško kitų patalpų

    Kur bus perkeltas rezervinėje uosto teritorijoje esantis vaikų lopšelis-darželis „Aušrinė“, paaiškės kitų metų pradžioje. Svarstoma jį įkurdinti arba visiškai naujame pastate, arba priestate prie kitos įstaigos pastato.
    Darbo grupė galvoja ir apie tai, kur iškelti netoli lopšelio-darželio „Aušrinė“ esantį Moksleivių saviraiškos centrą.

    Manoma, kad ši įstaiga turėtų įsikurti Pirmosios specialiosios mokyklos pastate, esančiame Smiltelės gatvėje.
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...#ixzz2MZo0CU3W


    O kas finansuos iškėlimą, statybas, patalpų pritaikymą? Jei Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui reikia teritorijos tos, tai logiška, kad finansuoja naujo darželio bei moksleivių saviraiškos centro statybas.

    Ortofoto:



    Raudonai apibrėžta darželio teritorija prie Strėvos ir Minijos gatvių.

    Mėlynai-Moksleivių saviraiškos centro (U formos pastatas) su nunykusiu mokykliniu stadionu.

    Geltonai-jau prieš kokius dvejus metus iškraustyta kurčiųjų mokykla, tik kažkodėl nesulyginta su žeme, o paversta bomžynu.

    MOksleivių saviraiškos centras iš Šiaurinės pusės, 2013 02

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Klaipėdos savivaldybė statyboms išleis 115 mln. litų

    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...ln-litu-477418

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Viešbučio karo laive jaunimui teks dar palaukti
    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...laukti-913801/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Benamių užuovėją griaus, o plytas išmes?

    Savivaldybė buvusios skalbyklos pastatui sulyginti su žeme ketina skirti 25 tūkst. litų. Galimybė šį objektą atiduoti nusigriauti, kad griovėjas galėtų parduoti vertingas vokiškas plytas, nė nesvarstoma. Valdininkų manymu, toks nugriovimo būdas tik pabrangintų paslaugą.

    Pačiame miesto centre, Donelaičio g. 12A, XX amžiaus pradžioje pastatyta buvusi skalbykla avariniu statiniu buvo pripažinta pernai gruodį. Negyvenamasis pastatas nuosavybės teise priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei ir patikėjimo teise valdomas savivaldybės administracijos. Šiuo metu statinio nugriovimo klausimą svarsto miesto savivaldybės Tarybos komitetai.
    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...-ismes-898371/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Klaipėdiečių norai: alaus muziejus, tramvajus ir požeminis tunelis

    Skaitykite daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...#ixzz2IBLAKSat

    Ambicingi pasiūlymai valdininkų nedomina

    Klaipėdos miesto viziją iki 2020-ųjų kuriantys savivaldybės tarnautojai vėl imituoja demokratiją. Pakvietę klaipėdiečius teikti savo pasiūlymus, kaip jie įsivaizduoja miesto plėtrą, valdininkai iš jų pasirinko vos vieną kitą ir atmetė ambicingiausius projektus.
    Taip pat valdininkai utopiniu pavadino pasiūlymą panaikinti vandens turizmo plėtrai trukdančią trečiąją vandenvietę su užtvarais ir naujais tiltais Klaipėdos kanalo žiotyse, o vietoje jos atnaujinti antrąją vandenvietę Paryžiaus Komunos gatvėje.

    Lengva ranka atsisakyta ir idėjos įrengti tunelį po centrine miesto dalimi. Tunelis galėtų prasidėti Herkaus Manto gatvėje ties Poilsio parku, o pasibaigtų prie "Baltijos" laivų statyklos arba Minijos gatvės pradžioje.

    "Reikia mąstyti strategiškiau. Tunelis nuimtų transporto srautą nuo J. Janonio, Naujosios Uosto, Pilies gatvių. Atsirastų prielaida atkurti Vitės kvartalo urbanistinę struktūrą ir gatvių tinklą, nes Naujoji Uosto gatvė yra svetimkūnis, nutiesta pastatų vietoje. Nutiesus tokį tunelį kardinaliai į gera pasikeistų ir ekologinė situacija (užterštumas, triukšmas), būtų sudarytos prielaidos atkurti prarastas vertingiausių miesto teritorijų dalis. Projektas brangus ir ilgalaikis, bet jei dešimtmetį jau būtų vykdomas, tai dar tiek netektų laukti iki jo pabaigos", - argumentus dėstė kitas klaipėdietis.
    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...892488/,page.1

    Komentuoti:


  • Zuvis
    replied
    Krizės pabaiga neria naują kilpą
    http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...ampaign=blokas

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Pradėtas griauti Plytinės kaminas

    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...aminas-844271/

    Komentuoti:


  • LBP
    replied
    http://www.architektams.lt/ekspertu-...giniu-aspektu/

    Čia apie tą patį pastatą. Taip vadinama Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus ekspertų tarybą koncepcijai pritarė. O minimo savivaldybės tarybos komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė yra LAS ekspertų tarybos narė ir posėdyje dalyvavo bei prisidėjo prie pritarimo.

    Šiaip, komiteto nepritarimas nesuprantamas. AIšku, gyventojų / kaimynų skundai yra svarbus dalykas. Tačiau statyti norima tokį pastatą, kokie stovi šalia - 2 aukštų su mansarda. VIsiškai normalus dalykas, sutvarkoma gatvės išklotinė.

    O kada pastatas statytas ar kas šitoj vietoj stovėjo anksčiau - galiu sužinoti rytoj


    P.s. Įdomi pastraipa:
    "Detaliojo plano koncepcijos rengėjai sako, kad esąs tik vienas gyventojas, norintis per savo langą matyti kaštonus. Kaip kompensacija jam buvo siūlomas ir naujas butas, bet jis nesutikęs. Įklimpę į šią istoriją koncepcijos rengėjai, išnagrinėję kiekvieną K. Donelaičio g. 14 pastato langą, mano, kad negalima pasiduoti tokiam spaudimui. Jie pasiryžę užsakyti ekspertizę, kuri turėtų įrodyti, jog jokios normos nepažeidžiamos, ir ketina bylinėtis teismuose. Jų manymu, teisėjai turi spręsti, kas teisus - gyventojai ar projektuotojai.

    Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė pareiškė užuojautą koncepcijos rengėjams, sakė, kad iš principo komitetas būtų už projektą, bet..."

    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu
    Paskutinis taisė LBP; 2012.11.04, 21:57.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Aukštesnio pastato kaimynystėje nepageidauja

    Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komiteto nariai nesiryžo pritarti sklypo K. Donelaičio g. 14A detaliojo plano koncepcijai, t. y. naujo namo tarp kitų dviejų statybai, nes sulaukta gyventojų skundo.

    Sklypo K. Donelaičio g. 14A detaliojo planavimo tikslas - pakeisti jo naudojimo būdą iš komercinės paskirties į gyvenamąją teritoriją. Šis sklypas yra Klaipėdos miesto istorinėje dalyje, tad buvo atlikti archeologiniai tyrimai. Tiesa, jų metu vertybių nerasta.
    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...idauja-837661/

    O kada statytas tas vieno aukšto pastatas?

    Komentuoti:


  • laimutis
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Senamiesčio piktžaizdės - su savo istorijomis

    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...ijomis-825462/
    Liūdnas vaizdas tame Klaipėdos senamiestyje, jo teritorija visai nedidelė, isivaizduoju kokios bėdos būtų jei plotas siektų 100 ha, vaikščiotumėme gatvėmis kaip kokiame Kaliningrado srities mieste.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Senamiesčio piktžaizdės - su savo istorijomis

    http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...ijomis-825462/

    Komentuoti:


  • Depeche
    replied
    Tai tikrai nerenesansas

    Komentuoti:


  • Aleksas666
    replied
    Parašė LBP
    Pasidarė įdomu, iš ko spėji, kad čia "renesanso laikotarpio piliatė - dvaras"? Kas tie panašumai?
    Jeigu ten iš ties grindinys, tai tokį grindinį(sienines plytas) dažnai naudojo renesanso laikais. Analogijų galima rasti daug kur: Valdovų rūmų rūsiuose, Rokantiškių pilyje, Vilniaus renesansiniuose namuose. Kitais periodais naudotos arba grindų plytos arba asla arba medinė danga.

    Komentuoti:


  • Depeche
    replied
    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
    Man tai paneša į renesanso laikotarpio pilaitę-dvarą. Iš ties būtų įdomu sužinoti, kas tai per pastato liekanos. Plytos uždėtos taip lyh tai būtų grindis, arba jau konservuoti pamatai.
    Sunku kažką įžiurėti, bet tai greičiausiai tik XIX a.statinių liekanos, aišku reikėtų atkreipt dėmesį į planus, bet ir pagal gatvės išplanavimą palei geležinkelį, pastatui iš pirmo žvilgsnio duočiau XIX a. vid.

    Komentuoti:

Working...
X