Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Atgims "Lūja"



    Neseniai prasidėjusius pastato, kuriame buvo įsikūręs restoranas "Lūja", rekonstrukcijos darbus tikimasi užbaigti iki birželio.

    Pasak valstybės saugomu objektu pripažinto pastato savininko UAB "Borita" vadovo Iljos Boriko, po rekonstrukcijos čia ir toliau turėtų veikti restoranas. Taip pat planuojama įkurti patalpas biurams.

    "Lūjos" rekonstrukcijos darbus atlieka bendrovė "Šiaulių titanas", šalia rekonstruojamo pastato statanti naują prekybos centrą, tačiau abu šie statiniai, anot I. Boriko, sujungti nebus.

    Kiek investuoja į "Lūjos" renovaciją, I. Borikas atskleisti nenorėjo, tačiau akcentavo, kad pinigų pastato prikėlimui naujam gyvenimui prireiks žymiai daugiau nei tuo atveju, jei jo vietoje būtų statomas naujas statinys.

    Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Paminklotvarkos skyriaus vedėjos Rimos Noreikienės, "Lūjos" rekonstrukcijos projekte leista išardyti tik sienas, kurios buvo naujai pristatytos.

    "Išliks autentiškos 1910 metais statyto pastato dalys. Jame iš pradžių veikė moterims skirti prieglaudos namai ir ligoninė. Vėliau čia įsikūrė mokytojų seminarija, o 1920-1936 metais čia veikė pirmoji Klaipėdos viešoji biblioteka", - pasakojo paminklotvarkininkė.
    %)

    Comment


      Taip ir nesupratau, bus dar priestatas salia ar ne
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        2006-01-09

        DĖL ŽEMĖS SKLYPO LIEPŲ G. 47, KLAIPĖDOJE, DETALIOJO PLANO VIEŠO SVARSTYMO
        Dujų fabrikas. Gal pagaliau su juo ka nors darys

        DĖL ŽEMĖS SKLYPŲ ŽVEJŲ G. 2, 2A, 2B, KLAIPĖDOJE, DETALIOJO PLANO VIEŠO SVARSTYMO
        Ukio banko 7a. pastatas prie birzos tilto. Nors jo adresas zveju g.2, gal kartu planuos ir tuos sklypus salia
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          Nuolatinės statybos komisijos posėdis įvyks 2006-01-11, 14 val., kab.504

          I. Techniniai projektai:

          10.(T-2/11) Šaldytuvų terminalo statyba. I – etapas – du sandėliai po 2000 m², Nemuno g. 24.

          11.(T-2/12) Administracinis pastatas su gyvenamomis patalpomis, S.Daukanto g. 13A.

          I. Detalieji planai:

          1. Martyno Mažvydo alėjos ir jos gretimybių detalusis planas.

          2. Žemės sklypo Bangų g. 22, Klaipėdoje detalusis planas.
          "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

          Comment


            Dėkui
            "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

            Comment




              Butai naujos statybos name Klaipėdos miesto centre Pievų Tako ir I.Kanto g. kampas, nestandartinis projektas, name-penkeri butai po 82 ir 110 kv.m., kiekvienas butas su balkonu, įvesti dujiniai šildymai, dalinė apdaila, namas padalintas į dvi sekcijasn(pirmoji-triejų a., antroji-dviejų a.), antrosios sekcijos viršutiniam aukštui priklauso 82kv.m. terasa. Kiekvienam butui priskiriama stovėjimo vieta vidiniame kieme. Kiemas išgrįstas trinkelėmis, sustatytos apsaugos kameros, įrengta vaikų žaidimo aikštelė, įstatyti automatiniai pakeliami vartai. Šalia stovinčio namo fasadas taip pat pilnai atnaujintas. Vieta strategiškai gera ir rami. Geras susisiekimas. Butus galima įsigyti pasinaudojant banko paskola. Planuojama statybų pradžia 2006m. 05mėn. Kaina 8000lt./kv.m., parkavimo vieta-30 000lt. ( Už maksimalią kainą Jūs įsigysite biznio klasės apartamentus, o kartu su jais minimalų skaičių kaimynų, ramų miegą, Jūsų ir Jūsų namų saugumą bei patogų gyvenimą Klaipėdos centre). Rezervacijos pradžia 2006m. kovo mėn.

              ---------------------------



              Parduodamas 3400 kv.m. pastatas Klaipėdos centre N.Uosto g., 58a. komercinės paskirties žemės sklypas nuomos teisėmis 65 metams(galimybė išsipirkti), galima statyti 12 aukštų pastatą, visos miesto komunikacijos. Kaina 18 000 000 litų.

              Kazkaip nelabai tikiu, kad jie tiek gaus uz ji
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                Klaipėdos valdžia vengia ES lėšų


                Kol kiti šalies miestai noriai išnaudoja progas gauti Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, reikalingų sporto kompleksų statyboms, Klaipėdoje vis dar neapsisprendžiama, kas statys naująją krepšinio areną.

                Keturių miestų - Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Marijampolės - valdininkų teiktus daugiafunkcinių sporto kompleksų projektus palaiminus Vyriausybei, jie pripažinti nacionalinės svarbos objektais ir jau po mėnesio gali sulaukti Europos Sąjungos (ES) lėšų statybos ir remonto darbams.

                Klaipėda pinigų neprašė

                Detalusis sporto komplekso planas parengtas dar praėjusių metų rugsėjo pabaigoje, tačiau tuomet Klaipėdos valdininkai dar nebuvo apsisprendę, kokį jo įgyvendinimo scenarijų pasirinks. Svarstoma iki šiol, bet konkretaus sprendimo dar nėra.

                Vienas variantų buvo prašyti Vyriausybės, jog ši areną pripažintų nacionalinės svarbos objektu ir tuomet už iš ES gautus pinigus sporto kompleksą statytų ir eksploatuotų Savivaldybė.

                Tačiau panašu, kad uostamiesčio valdininkai šio varianto kratosi ir į Vyriausybę dėl paramos nesikreipė.

                "Iki termino pabaigos tokios paraiškos iš Klaipėdos negavome", - "Vakarų ekspresui" patvirtino Ūkio ministerijos investicijų politikos skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Kalinauskienė.

                Anot jos, klaipėdiečiai tokios paramos galės prašyti tik ateinančiais metais, tačiau iki to laiko gali arba laimėti arba pralošti. Jau žinoma, kad 2007-aisiais keisis paramos gavimo sąlygos, tačiau kurios - dar neaišku.

                "Kitąmet gauti paramą bus arba lengviau, arba sunkiau - šiuo metu nei vieno, nei kito varianto patvirtinti negalime", - sakė Ūkio ministerijos specialistė.

                Nori privačių investicijų

                Uostamiesčio Savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vadovė Elona Jurkevičienė dienraščiui sakė, kad paraiška paramai gauti praėjusiais metais nebuvo ruošta. "Tai numatyta tik 2006 metų mūsų veiklos planuose", - sakė ji.

                Ji pridūrė, kad užtruko paraiškai reikalingų dokumentų rengimas, be to, teritorija, kurioje žadama statyti naująjį sporto kompleksą, Savivaldybės žinion, remiantis optimistinėmis prognozėmis, bus perduota tik po pusmečio.

                "Dalis šios žemės priklauso privatiems asmenims. Reikia palaukti, kol Vyriausybė ją atgaus ir paves naudotis mums. Tai užtruks bent pusę metų", - paaiškino Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vadovė Raimonda Gružienė.

                Bet ir nepaisant šių problemų, vis dar neapsispręsta, ar komplekso statybomis už ES lėšas pasirūpins Savivaldybės administracija, ar privatūs investuotojai. Administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, šis klausimas aptariamas kiekvieną mėnesį, tačiau ir ji negalėjo tiksliai atsakyti, kada vienas šių variantų bus patvirtintas. "Artimiausiu metu", - sakė ji.

                Visi kalbinti Klaipėdos valdininkai labiau norėtų privačių investicijų ir teigia, kad ES lėšomis pasinaudos tik kraštutiniu atveju - jeigu neatsiras į sporto kompleksą investuoti norinčių verslininkų.
                %)

                Comment


                  Ką daro Imkomsta laukininkų ir jūrininku prs susikirtime už darželio.?
                  Didžiulis plotas yra stumdomas žemių.
                  Kto znajet ?

                  Comment


                    Klaipėdoje - žemės kainos rekordas

                    Garsaus krepšininko klaipėdiečio Sauliaus Štombergo jaunesnysis brolis Valdas Štombergas už beveik 10 arų sklypą Klaipėdoje, šalia Taikos prospekto, pasiūlė daugiau kaip vieną milijoną litų. Tai iki šiol didžiausia už žemę aukcione gauta suma, papildysianti uostamiesčio biudžetą, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

                    9,5 aro sklypas yra netoli Klaipėdos centro. Už poros šimtų metrų, kitoje Taikos prospekto pusėje, yra bene labiausiai lankoma Klaipėdos vieta - neseniai atidarytas prekybos ir pramogų centras "Akropolis".

                    V.Štombergas vakar "Lietuvos rytui" sakė, kad jo įsigytame sklype iškils komercinis pastatas, kurio patalpas ketinama nuomoti.

                    Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos žemėtvarkos ir teritorijų planavimo skyriaus vedėja Raimonda Gražienė tvirtino, kad norą dalyvauti žemės sklypo, skirto komercijai bei smulkiajam verslui, šiame viešajame aukcione pareiškė 13 pirkėjų.

                    Dešimt dalyvių atitiko visus reikalavimus, o aukcione dalyvavo aštuoni.

                    Pradinė sklypo šalia labai judrios transporto magistralės kaina buvo 492,9 tūkst. litų. Aukciono nugalėtoju tapęs V.Štombergas pasiūlė daugiau negu dvigubai didesnę sumą - 1,012 mln. litų, arba 106 tūkst. litų už vieną arą.

                    Iki šiol didžiausia kaina, aukcione sumokėta už arą Klaipėdoje, buvo 86 tūkst. litų.

                    Rekordo tikimasi ir po savaitės, kai aukcione bus parduodamas netoliese esantis 0,14 hektaro sklypas, taip pat skirtas komercijai ir smulkiajam verslui. Pradinė pardavimo kaina - 656,1 tūkst. litų.

                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=8534041
                    Westside is the best ! :jura:

                    Comment


                      Ar galima pastatyti kanors padoraus 10 a sklype? Cia kaip koks kolektyvinis sodas tikiuosi Štombergas daržoviu i akropoli neketina tiekti

                      Comment


                        Individualiam namui vietos užtektų

                        Comment


                          Parašė pirmas temos post'as
                          Žinia, į šį pastatą investuoja ir garsus uostamiesčio krepšininkas Saulius Štombergas, pernai už 510 tūkst. litų įsigijęs 21 aro sklypą, kuriame vyks statybos.
                          Tai nebesuprantu, gal tas pastarasis straipsnis apie rekordine suma uz ara yra visai kita vieta ?

                          Nes gi aiskiai parasyta, kad Stombergas jau seniai nusipirkes 21 aro sklypa siam 11-auksciui
                          Westside is the best ! :jura:

                          Comment


                            Tame sklype kurį Štombergas įsigijo, galima statyti iki 3a. pastatą.
                            "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                            Comment


                              Parašė Edgaex
                              Tai nebesuprantu, gal tas pastarasis straipsnis apie rekordine suma uz ara yra visai kita vieta ?

                              Nes gi aiskiai parasyta, kad Stombergas jau seniai nusipirkes 21 aro sklypa siam 11-auksciui
                              Taip,tai visai kitas sklypas, o tas, kuris parduotas uz rekordine suma yra netoli Vetrunges ir jame kiek supratau rengiamasi statyti mazdaug 15 aukstu pastata,bent jau taip sian ryte sake per Laluna.

                              Comment


                                Nieko nebesuprantu...Šiandien VE arba Klaipėdoje (tiksliai nepamenu) rašė jog tame sklype galima statyti iki 3a. .
                                "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                                Comment


                                  Parašė Montezauras_klp
                                  Nieko nebesuprantu...Šiandien VE arba Klaipėdoje (tiksliai nepamenu) rašė jog tame sklype galima statyti iki 3a. .
                                  Galbut, bet per Laluna sake,jog salia Vetrunges iskils mazdaug 15 aukstu pastatas,tai ir pamaniau,kad jis bus statomas siame, uz milijona, parduotame sklype.

                                  Comment


                                    Tikrai ne tas


                                    O stai dar vienas salia

                                    Miesto centre planuojamas daugiaaukštis

                                    Teritorijų planavimo komitete leista pradėti rengti detalųjį planą, pagal kurį šalia dabartinio "Hansabanko" pastato galėtų atsirasti gyvenamasis daugiaaukštis su komercinėmis patalpomis.

                                    Pasak projekto vadovo architekto Edmundo Andrijausko, maždaug 17 arų sklype, pažymėtame Taikos 22A numeriu, galėtų būti įrengta apie 60 butų. 5 tūkst. kvadratinių metrų bendrojo ploto pastatas, kurio penktadalį - du aukštus - užimtų komercinės patalpos, iš viso turėtų tarsi dvi dalis - 9 ir 12 aukštų.

                                    "Viršutiniai aukštai bus gyvenamosios paskirties, nes ten komercija netenka patrauklumo. Jei geros sąlygos, žmonės nori gyventi centre, todėl butus statyti tikslinga", - sakė E. Andrijauskas.

                                    Vietos gyventojų automobiliams, kurių būtų per 70, numatomos požeminėje aikštelėje. Antžeminėje dalyje būtų įrengtos vietos tik komercinio objekto lankytojų transporto priemonėms.

                                    "Jei nebūtų kliūčių, atsižvelgiant į mūsų galimybes ir juridinę eigą, statybos galėtų prasidėti po metų", - prognozavo E. Andrijauskas.

                                    Dėl pastato aukščio kliūčių kilti neturėtų - iš šalia esančių ir jau planuojamų statyti daugiaaukščių jis beveik neišsiskirtų. Aukšti pastatai Taikos prospekte gali būti statomi ir pagal Aukštybinių pastatų išdėstymo Klaipėdos mieste specialųjį planą.
                                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                    Comment


                                      gal kas žino kiek apytiksliai kainuoja vienas aras žemės ties Palnagos plentu (raudonai pažymėjau) ~30m nuo Palangos plento kažkur ?

                                      Westside is the best ! :jura:

                                      Comment


                                        Turbut ziauriai daug
                                        %)

                                        Comment


                                          [QUOTE=Edgaex]gal kas žino kiek apytiksliai kainuoja vienas aras žemės ties Palnagos plentu (raudonai pažymėjau) ~30m nuo Palangos plento kažkur ?

                                          Jei tai žemės ukio paskirtis ,tai apie nuo 1500 lt iki 3000 lt/a.
                                          Jei tai namų valad , tai 7000 lt/ 8000 lt a

                                          Bet čia kur pažymėjai yra komercinės /pramoninės zonos ruožas. tai čia sunku pasakyti, jai kam prireiks tai galim gaut ojoj.

                                          bet kiek suprantu tu rašai kad ji 30 m nuo plento, tai jos kaina tada yra bevertė.nes apsauginė zono jai gerai pamenu A1 kelio yra 150 m.

                                          tai kad galėsi žolyte joje prižiūrėt, ar siukleles susirinkti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X