Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Klaipėdos projektai

    Temos archyvą galite peržvelgti šiuo adresu:
    http://tinkle.miestai.net/showthread.php?t=1436


    Prognozuojamas senos statybos būstų pigimas


    Tiek ekonomistai, tiek ir nekilnojamojo turto ekspertai vis dažniau prabyla apie artėjantį išsipūtusio būsto kainų burbulo sprogimą, kurio metu kainos gali nukristi net 30-40 proc.



    Tokio periodinio nekilnojamojo turto rinkos ciklo pradžią Klaipėdoje gali paspartinti ir artimiausiu metu smarkiai padidėsianti naujų būstų pasiūla. Šis faktorius turėtų didžiausios įtakos senos statybos daugiabučiuose esančių butų kainoms. Dabar pastarąsias nekilnojamojo turto ekspertai vadina prasilenkiančiomis su logika.

    "Vakarų ekspreso" kalbinti specialistai akcentuoja, kad senos statybos būsto pirkimas jau tampa rizika, o būstą naujame daugiabutyje galima drąsiai vadinti investicija.

    Egzistuoja periodiškumas

    Prieš porą trejetą metų žmonės pradėjo aktyviai investuoti į nekilnojamąjį turtą vildamiesi, kad kainos ir toliau didės. Tačiau būsto kainai tolstant nuo tikrosios vertės, formuojasi rinkos burbulas, kuris anksčiau ar vėliau sprogs ir atneš skaudžių padarinių.

    Tarptautinis valiutos fondas neseniai atliko tyrimą, kuris rodo, kad nekilnojamojo turto rinkoje kainos paprastai kyla ketverius metus. Praėjus šiam laikotarpiui, yra tikimybė, kad ateinančius dvejus metus kainos kris maždaug 30 proc.

    Nekilnojamojo turto agentūros "Aidila" vadovas Algimantas Bružas tokias prognozes laiko visai realiomis.

    "Būsto kainų augimo banga buvo prasidėjusi po didžiosios bankų krizės, kai žmonės ėmė ieškoti patikimų investicijų šaltinių. Kainų kilimas tęsėsi iki 1998-1999 metų, kai išaiškėjo, kad investicijos į būstus neduoda planuotų pajamų. Žmonėms prireikus grynųjų pinigų, prasidėjo masinis butų pardavimas, dar prisidėjo Rusijos krizė. Tai lėmė staigų kainų kritimą, kuris tęsėsi maždaug iki 2001-ųjų. Nuo tada vėl prasidėjo kainų augimas, kuris piką pasiekė pernai.

    Manau, kad žymūs pokyčiai nekilnojamojo turto rinkoje prasidės jei ne kitąmet, tai tikrai po euro įvedimo", - sako A. Bružas.

    Gausu naujų projektų

    "Šiandien situacija naujų būstų segmente yra tikrai apverktina, tačiau kitąmet jau bus tikrai laisviau. 2006-ųjų pradžioje arba vasarą į nekilnojamojo turto rinką plūstels gana didelė naujų būstų pasiūla", - sako A. Bružas.

    Klaipėdoje jau pradėtas statyti Gandrališkių kvartalas, kuriame numatoma įrengti apie 120 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto. Gyvenamųjų namų kompleksas statomas ir ties Šv. Juozapo Darbininko bažnyčia. Po mėnesio čia dirbanti Šiaulių bendrovė pradės daugiabučių statybų darbus ir ties prekybos centru BIG. Šiuose dviejuose kompleksuose gyvenamųjų patalpų plotas sieks apie 37 tūkst. kv. metrų.

    Jau pradėti projektuoti gyvenamųjų namų kvartalas vietoje "Trinyčių" gamyklos, kuriame ruošiamasi įrengti per 1000 naujų butų, bei vadinamasis Amsterdamo kvartalas tarp Dragūnų bataliono ir ligoninių miestelio. Čia planuojama įrengti apie 60 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto.

    Šiaurinėje miesto dalyje iškils dar du gyvenamųjų namų kvartalai. Vienas šalia kino studijos pastato (apie 30 tūkst. kv. metrų), o kitas - sklype prie Danės gatvės. Čia greta jau stovinčių kotedžų ir individualių gyvenamųjų namų bus pastatyti devyni daugiabučiai, kuriuose bus įrengta po 20 butų. Kvartale planuojama pastatyti ir du prabangesnius keturių aukštų namus, turėsiančius po 23 butus. Planuojama keletą daugiaaukščių gyvenamųjų namų pastatyti ir vietoje buvusio malūno Tilžės gatvėje.

    Uostamiestyje gausu ir pavienių daugiabučių statybų - statoma pora namų šalia Sausio 15-osios ir Taikos pr. sankryžos, kyla gyvenamosios ir komercinės paskirties namo mūrai šalia Ferdinando skverelio, prasidėjo namo statybos vietoje buvusios "Inkaro" valgyklos. Projektuojami gyvenamosios paskirties pastatai šalia "Elektromarkt" prekybos centro, vietoje boulingo centro "Smūgis" Kauno gatvėje.


    Nekilnojamojo turto agentūros "Termionas" direktorė I. Valionienė atkreipia dėmesį į tai, kad iki materialaus rezultato išsivysto ne kiekviena idėja - dalis projektų, apie kuriuos nuvilnija gandas, vis dėlto būna neįgyvendinti.

    "Tačiau net jei dalis projektų atkristų, rinka artimiausius penkerius metus nuolat pildysis naujais būstais, o tai neabejotinai paveiks senos statybos butų kainas ir paklausą. Tokių butų kaina turėtų kristi palengva, mat nauji būstai į rinką pateks ne vienu metu. Tačiau kuo didesnis plotas naujos statybos būstų bus pasiūlytas potencialiems pirkėjams, tuo labiau silpnės argumentacija pirkti seną butą", - teigia I. Valionienė.

    Paranormalios kainos

    "Dabar sunku paaiškinti tai, kad žmonės už senos statybos "chruščioviniame" ar blokiniame name esantį buto kvadratinį metrą moka po 3000 litų, net jei jame reikia iš esmės viską pertvarkyti. Dabar net ir daugiabučio vieta tampa nebeesminiu argumentu. Tačiau tokių butų kainos kritimas didėjant naujos statybos pasiūlai tikrai bus. Pirkti seną butą dabar jau darosi rizikinga", - sako A. Bružas.

    Jam antrina ir I. Valionienė: "Negali tokio svarbaus segmento, kaip gyvenamosios patalpos, kainos nuolat augti išlaikydamos milžinišką atotrūkį nuo ekonomikos ir realių pajamų augimo. Šiandien senų butų kainas jau ne visada galima pagrįsti. Egzistuoja paranormalus vartojimas, kuris būstų kainas daro irgi paranormalias. Prisideda ir dabar vis dar egzistuojantis naujų statybų trūkumas".

    Analogiškos nuomonės laikosi ir nekilnojamojo turto agentūros "Vilegra" vadovas Aivaras Rancevas.

    "Daugiabutyje, kuriam jau per 40-50 metų, dviejų kambarių buto kaina šiuo metu siekia iki 150 ar net iki 180 tūkst. litų, nors tiek toks butas tikrai nėra vertas. Tačiau būsto kainų pokyčių artimiausiu neturėtų būti, mat kol kas bankai ir toliau palankiomis sąlygomis suteikia kreditus gyventojams senos statybos butų pirkimui. Tačiau pasikeitus bankų politikai ir pabloginus sąlygas įsigyti senos statybos butus, jų kainų kritimas yra labai įtikimas", - sako jis.

    Anot I. Valionienės, prognozuoti kainų šokius yra sunku, tačiau įtikima, kad kitų pirmieji pokyčiai gali pasirodyti ateinančių metų pradžioje, o gal ir anksčiau.

    Nauji butai gali šiek tiek pigti

    "Naujų būstų kaina priklausys nuo to, kiek vienu metu jų bus pasiūlyta rinkai. Jei sutaps keleto stambių projektų pabaigimo datos, tai gali būti, kad sumažės ir naujos statybos kaina. Kita vertus, žmonės pradės labiau rinktis. Būstai, esantys rekreacinėse vietovėse, gerai suprojektuotuose rajonuose su poilsiui skirtomis vietomis, prekybiniais centrais, darželiais, išliks paklausūs. Įtikima, kad pirkėjai pradės kreipti didesnį dėmesį į pastatų kokybę, naudojamas statybines medžiagas", - sako I. Valionienė.

    Anot A. Bružo, nors gali būti, kad trintis tarp naujų gyvenamųjų namų statytojų projektų įgyvendintojų šiek tiek ateityje sumažins naujos statybos būstų kainas, tačiau šiandien įsigyti butą naujos statybos name vis tiek yra investicija.

    Visi trys nekilnojamojo turto specialistai taip pat akcentuoja, kad įtakos būsto kainų mažėjimui gali turėti vis nesiliaujančios valdžios atstovų užuominos apie visuotinį nekilnojamojo turto mokestį.


    ------------------------------------

    Jūrininkų prospekte - ekonominės klasės daugiabučiai


    Iki ateinančių metų pabaigos pietinėje uostamiesčio dalyje turėtų būti baigti statyti du gyvenamieji penkiaaukščiai.

    Greta Jūrininkų ir Taikos prospektų sankryžos stovintis penkiaaukštis jau pradėtas rekonstruoti, o antrąjį numatoma pradėti statyti dar šią vasarą. Abiejuose 0,79 ha ploto sklype iškilsiančiuose gyvenamuosiuose namuose ketinama įrengti 110 vieno trijų kambarių butų, kurių plotas sieks po 31-80 kvadratinių metrų.

    Pasak projektą įgyvendinančio UAB "Laivyno inžinerijos centro" rinkodaros direktorės Birutės Mitkutės, šie butai bus nebrangūs, ekonominės klasės - kainuos panašiai, kiek ir senuose namuose, tačiau bus pastatyti pagal visus reikalavimus.

    "Laiptinės bus saugios, su užraktais, visi langai - plastikiniai. Vieta bus labai tinkama jaunoms šeimoms - čia bus vidinis kiemas su žaidimų aikštele gyventojų vaikams", - sakė B. Mitkutė.

    Šalia pastatų numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, kuriose vietų bus daugiau nei butų. Visos aikštelės bus lauke, o požeminėje daugiabučių dalyje ketinama įrengti sandėliukus.

    Dar pernai vasarą Laivyno inžinerijos centro atstovai domėjosi, ar uostamiesčio Savivaldybei patrauklus būtų pasiūlymas rekonstruojamame daugiaaukštyje pirkti butus grįžtantiems tremtiniams ir socialinio būsto fondui. Anot Savivaldybės administracijos Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, sprendimas dėl butų pirkimo šiuose penkiaaukščiuose dar nėra priimtas - nežinoma, ar bus organizuojamos butų statybos ar jie bus perkami jau įrengti.
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    #2
    Šaulių gatvėje bus vasaros estrada

    Klaipėdoje atsiras nedidelė vasaros estrada. Ją įrengs Šiaulių verslininkai, statysiantys naują prekybos centrą Manto gatvėje.

    Bendrovės „Uostamiesčio projektas“ architektas Edmundas Andrijauskas savivaldybės Teritorijų planavimo komitetui pristatė žemės sklypų Manto gatvėje 22, 22a, 24 detalųjį planą. Pagal jį čia bus statomas prekybos centras.

    Šią teritoriją miesto centre intensyviai užstatys, tačiau trūks vietos mašinoms stovėti. Komitetas pasiūlė detaliojo plano organizatoriams - bendrovėms „Talainė“ ir „Meskita“ - atlikti infrastruktūros plėtros darbų kitoje vietoje.

    Šiauliečiai plės mašinų stovėjimo aikštelę už Klaipėdos koncertų salės Šaulių gatvėje. Planuojama padaryti vietos 40 mašinų.

    Pasak E.Andrijausko, įvažiavimas į dabartinę aikštelę nepritaikytas autobusams, kuriais atvyksta koncertuoti kolektyvai. Staigus posūkis už koncertų salės neleidžia įsukti į dabartinę aikštelę. Todėl autobusai paliekami siaurame keliuke.

    Taip pat numatoma sutvarkyti skverą prie koncertų salės. Jį aptvers, nakčiai vartus užrakins. Skvero gale pastatys nedidelę vasaros estradą ir suoliukų.

    Anot E.Andrijausko, uostamiestyje atsiras dar viena kultūros erdvė.

    Sovietmečiu toje vietoje buvo aptverta šokių aikštelė, klaipėdiečių vadinama „dofu“.

    As tiksliai dabar nebesusigaudau, bet ar cia ne prie "Lujos"?

    http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=83741

    ------------------------------------------------

    Žemės sklypo pardavimo aukcionas 2005 m. birželio mėnesį

    Kita, komercinės paskirties ir smulkaus verslo objektų teritorija
    Statinio aukštis – 5-8 a (pastato aukštis iki 29 m)
    Sklypo plotas (ha) - 0,4103
    Žemės sklypo pradinė pardavimo kaina (Lt) - 2295707,0
    Klaipėda, Taikos pr. 32A

    Cia salia Vetrunges kazkur, jeigu isaugtu dar pastaciukas 5-8a. butu neblogai
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      #3
      UAB "Kleta"
      Numatome statyti apartamentų viešbutį su požeminiu parkingu žemės sklype Donelaičio g. 6a, Klaipėdoje. Nors ši vieta yra pačiame miesto centre, gyventojai, gyvendami šalia Skulptūrų parko ir teniso kortų, galės mėgautis ramuma bei šalia esančių kortų privalumais. Statybos pradžia numatoma 2005 m. III-IV ketvirtį, pabaiga – 2006 m. III-IV ketvirtį. Bendras apartamentų su požeminiu parkingu plotas 8.000 kv.m. Pardavimo kaina: nuo 4.000 Lt/kv.m. su pilna apdaila. Taip pat įmanoma ilgalaikė nuoma.

      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        #4
        Nu kai igyvendins visus projektus,visai grazi ta Klaipeda bus.Nors cia galetu pasistengt miesto savivaldybe,nudazant,sutvarkant nors paciam miesto centre esancius fasadus,kas dar labiau padidintu miesto patraukluma.Budami miesto patriotais,visgi turim pripazint,kad miestas dar pilkokai atrodo...

        Comment


          #5
          Yra ruosiamas projektas man atrodo senamiescio atnaujinimo ar kazkas panasaus, o kolkas tikra inegalim pasigirti...
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            #6
            Ale veiziekit naujas lapas
            Cia vienoj temoj prasnekom apie "Arkada", siandien maciau jau vienas buldozeris stumde zemes priesais BIG`a
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              #7
              Hannerio PC darbai atsinaujino

              Comment


                #8
                Ir Maxima kita savaite uzdaroma.
                Beje Neptuno sale jau po biski igauna vaizda
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  #9
                  Hum, reiks apziureti.. Tai reik dar i maxima nuvaryt
                  %)

                  Comment


                    #10
                    Bl.. kai baigsiu rasyt diplomini, reik butinai pirmu taikiniu per miesta prasisukt, nes daba pralekiau paskubomis ir aiktelejau kaip toli yra pazengusios statybos ypas N.Uosto ir Daukanto sankryzoje statomas pastatas.

                    Gal kas netingi pafotkinti ir papostinti čia fotkiu, nes dar 2 - 3 savaites busiu uzsiemes
                    Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                    Comment


                      #11
                      @Draugelis
                      Galetum mest tuos mokslus ir but fotografu
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        #12
                        tai po 3 savaičiu ir mesiu... Viskas iki pat rudens parišiu su visais mokslais ir džiaugsiuos atostogų malonumais
                        Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                        Comment


                          #13
                          Ar bus Klaipedoje Hyper Rimi? Retai bunu Klaipedoje, bet isivaizduoju, kad kur nors "ant isvaziavimo" butu visai nieko. Nu tiesiog Hyper Rimi yra geriau uz bet koki kita Hyperi tvarkos ir prekiu kokybes prasme.
                          Draugai atsiranda ir pranyksta. O priešų tik daugėja...

                          Comment


                            #14
                            Cia gal ir ne i tema, bet kodėl Klaipedos tema yra karpoma? Kitos temos gyvuoja sau ilgiausiai ir nieko...
                            Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                            Comment


                              #15
                              @Draugelis
                              Todel kad mes per daug snekam
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                #16
                                Prekybos centras dovanos miestui vasaros estradą

                                Pačiame uostamiesčio centre - Herkaus Manto gatvėje - turėtų išaugti dar vienas prekybos centras, kurio statytojai numato įrengti ir nedidelę vasaros koncertų estradą greta Klaipėdos koncertų salės esančiame skverelyje.

                                Pasak Miesto teritorijų planavimo komiteto pirmininko Kazio Vaišvilos, prekybos centro projektas buvo ne kartą svarstytas, nes spręsta, kur būtų galima įrengti trūkstamas automobilių stovėjimo vietas.

                                "Pastatas yra keturių aukštų, o miesto centre tokio ploto prekybos patlapoms nėra kur įrengti užtenkamai automobilių stovėjimo vietų. Pagal naująjį reglamentą tai galima padaryti ir kitoje vietoje", - sakė K. Vaišvila.

                                Spręsdami automobilių stovėjimo aikštelių trūkumo problemą planavimo organizatoriai ir architektai numatė, kad trūkstamas vietas būtų galima įrengti ūkiniame kiemelyje už Klaipėdos koncertų salės. Idėją aptarus su salės vadovybe nutarta, kad prekybos centro statytojai kaip kompensaciją miestui galėtų sutvarkyti čia esantį apleistą skverelį.

                                "Čia būtų galima įrengti maždaug 100 kvadratinių metrų ploto vasaros estradą, galbūt dengtą. Tai galėtų būti kas nors panašaus į Palangos Botanikos parke esančią rotondą", - sakė E. Andrijauskas.

                                Lanku apie estradą ketinama įrengti staliukus su suoliukais, o dar toliau, išgrindus lanką ažūrinėmis betono plytelėmis - kelias eiles suolų be staliukų.

                                "Po karo, maždaug 1950-1960 metais čia taip pat buvo aikštelė, tačiau tokios didelės kaip tuomet neįrengsime. Čia galės vykti kamerinės, klasikinės muzikos ar džiazo koncertėliai, poezijos vakarai. Žodžiu, ne masiniai renginiai, kurių metu būtų nuniokotas visas parkas. Bus padidintas Klaipėdos kultūros erdvių kiekis", - sakė architektas.

                                K. Vaišvilos teigimu, šis pasiūlymas esantis priimtinas.

                                "Prieš kokius trisdešimt metų mes patys dar eidavome ten į šokius. Šiandien skveras tikrai apleistas. Mes norėtume, kad jis būtų sutvarkytas ir patiktų gyventojams", - sakė komiteto pirmininkas.

                                Komiteto posėdyje pasiūlyta skverą dar ir aptverti, kad naktį jį būtų galima uždaryti. Tvora taip pat apsaugotų ir nuo žmonių, trumpinančių sau kelią per skvero teritoriją.

                                Kokios parduotuvės įsikurs būsimajame prekybos centre adresu Herkaus Manto 22A, 22 ir 24 dar nėra žinoma, tačiau, anot E. Andrijausko, tai tikriausiai nebus maisto prekės. Viršutiniame, ketvirtajame, prekybos centro aukšte galėtų atsirasti boulingas ar panašios pramogos.

                                Comment


                                  #17
                                  as tai siulau tas staripsniu istraukas deti ku nors kitur, o tai labai jau daug skaityti reikia (as ir neskaitau) arba sutrumpinti, juk nebutina kisti viso dienrascio i kiekviena puslapi...

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Mosk
                                    as tai siulau tas staripsniu istraukas deti ku nors kitur, o tai labai jau daug skaityti reikia (as ir neskaitau) arba sutrumpinti, juk nebutina kisti viso dienrascio i kiekviena puslapi...
                                    Kam nelabai įdomu tas ir neskaito, o kam iš tikrųjų idomios visos smulkmenos, tas ,manau, paskaito visą straipsnį.

                                    Comment


                                      #19
                                      ee vyriukai, pastatukas išties neblogai atrodo. Senai buvau Klaipėdoje tai noriu sužinoti kaip ten su H.Manto gatvės rekonstrukcija. Gal bus pabaigti darbai ant jūros šventės? Kaip matot?

                                      Comment


                                        #20
                                        Nauji objektai

                                        Debreceno mikrorajone iškilo liaudiška užeiga "Troba"

                                        Debreceno mikrorajono nauja puošmena -
                                        liaudiška užeiga "Troba"


                                        Debreceno mikrorajone tarp daugiaaukščių namų išdygusi liaudiška užeiga "Troba" atrodo tarsi antikvarinis eksponatas.

                                        Netrukus čia klaipėdiečiai bei miesto svečiai galės smagiai paūžti ir skaniai užkąsti. Planuojama, kad pirmiesiems lankytojams duris "Troba" atvers jau birželio 17 dieną.

                                        Pasak "Boogie Woogie" restoranų tinklo direktoriaus Valdo Adomavičiaus, "Trobos" lankytojams senovę primins ne tik lietuviški patiekalai ar šokiai ant "molio parketo". "Trobos" interjeras bus dekoruotas antikvariniais daiktais: ant sienų kabos senoviniai darbo įrankiai, buities rakandai, Žemaitijos kaimuose surinkti sendaikčiai.

                                        "Turim vieną tikrai muziejaus vertą antikvarinę retenybę - dar 1857 metais pagamintą skrynią. Ją irgi pastatysim "Troboje", - sakė V. Adomavičius.

                                        Klaipėdoje "Troba" bus pirmoji tokia erdvi, apie 300 lankytojų vienu metu galinti priimti, liaudiško tipo užeiga. "Trobos" erdvė padalinta į du aukštus, tačiau jie nebus atskirti. Antrojo aukšto lankytojai matys, kas vyksta pirmame aukšte, kur kiekvieną vakarą bus rengiamos "vakaruškos", o savaitgaliais koncertuos populiarūs Lietuvos atlikėjai. Užeigos savininkai pasirūpino ir tais, kurie nori intymesnės aplinkos - jiems skirtos dvi banketinės salės.

                                        "Troba" - tai penktasis "Boogie Woogie" maitinimo tinklo objektas Lietuvoje. Keturi skirtingi maitinimo centrai įsikūrę Klaipėdoje, o vienas "Boogie Woogie" restoranas veikia Palangoje.

                                        Užs. nr. 3

                                        Agnė LUKAUSKAITĖ

                                        www.ve.lt
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment

                                        Working...
                                        X