Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Uostamiestyje duris atvėrusi nauja laisvalaikio erdvė laukia lankytojų antplūdžio

    Po ilgos rekonstrukcijos duris lankytojams atvėrusi žinomiausia uostamiesčio alaus darykla „Švyturys Brewery“, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) vadovės Romenos Savickienės įsitikinimu, taps ne tik klaipėdiečių, bet ir miesto svečių traukos tašku, visus metus pritraukiančiu įdomios veiklos ieškančius smalsuolius.

    Mat didžiausias šios daryklos išskirtinumas – tai gamybinių, edukacinių bei laisvalaikio erdvių sujungimas. Tai vieta, kurioje vyksta alaus ir kultūros renginiai...
    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

    Comment


      Parašė Scarface Rodyti pranešimą


      Dėkui, savaitgalį pats buvau Klaipėdoje tai gyvai mačiau ant kiek pasistūmėjo Kike žinau iki 12d turi pilnai pabaigti gatvės pusės fasadą.

      Comment


        Medelyno kvartale pradedama vystyti infrastruktūra
        Medelyno kvartale netrukus prasidės infrastruktūros vystymo darbai. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas penktadienį, liepos 13 d., pasirašė sutartį su „Telšių keliai“, dirbsiančia jungtinėje veikloje kartu su „Projkelva“, dėl 47,4 ha Medelyno gyvenamojo rajono infrastruktūros išvystymo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų...
        ...Teritorijoje planuojami įvairios paskirties pastatai – tiek vienbučiai, dvibučiai gyvenamieji namai ir daugiabučiai, tiek visuomeninės paskirties pastatai, kuriuose galėtų įsikurti ugdymo įstaigos, jei toks poreikis būtų, ar komercinės patalpos. Pabaigus vystyti Medelyno kvartalą, šioje teritorijoje turėtų įsikurti apie 5000 gyventojų...
        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

        Comment


          Būsimoji uostamiesčio mokykla pabrango dvigubai

          Lietuvos valstybės šimtmečiui dedikuota naujai planuojama mokykla Senvagės gatvėje kainuos 12,5 mln. eurų – dukart daugiau, nei planuota iš pradžių. Esą per pastaruosius kelerius metus brango ne tik statybinės medžiagos, bet atsirado ir nenumatytų išlaidų. Kai kurie politikai mano, kad už tą sumą geriau jau renovuoti visas uostamiesčio gimnazijas...
          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

          Comment


            Klaipėdiečiai sustabdė išskirtinėje vietoje suplanuoto devynaukščio statybas

            Klaipėdos regioninė architektūros taryba (toliau – RAT), gavusi Klaipėdos Naujamiesčio gyventojų prašymą, savo iniciatyva svarstė istorinėje miesto dalyje, saugomoje teritorijoje planuojamo statyti devynių aukštų daugiabučio pastato projektinius pasiūlymus, sukėlusius didelį rezonansą vietos bendruomenėje.

            Išskirtinėje Klaipėdos vietoje esantį 385 kv. m administracinės paskirties griuvėsį nuspręsta paversti bene 12 kartų didesniu 4500 kv. m daugiabučiu, kuris, be to, dar bus ir 3 kartus aukštesnis už toje vietoje vyraujantį pastatų aukštį. Bendruomenė kvestionuoja, kaip į 12 arų nuomojamą valstybės žemės sklypą įmanoma „sukišti“ 58 šeimas, jų mašinas, dviračius, vaikų žaidimų aikšteles, takus, kelius, šiukšlių konteinerius.

            „Norime pabrėžti, kad mūsų bendruomenė nėra nusistačiusi prieš naują statybą, naujus kaimynus. Mūsų bendruomenė nesutinka su pateiktais projektiniais pasiūlymais ir juose esančiais sprendiniais. RAT ekspertinę nuomonę ir priimtą sprendimą matome kaip paskutinę galimybę būti išgirstiems ir dar kažką pakeisti prieš paleidžiant projektuotojų parengtus tankus“, – aiškina vietos bendruomenės atstovas Marius Aleksynas.

            Susipažinusi su bendrovės „Progresyvūs projektai“ (autoriai D. Zubavičienė, V. Baltrušaitienė, A. Belousova) parengtais administracinės paskirties pastato rekonstravimo į daugiabutį gyvenamąjį namą (Pievų Tako g. 36A, Klaipėda) projektiniais pasiūlymais, RAT nutarė, jog pateikti sprendiniai architektūros kokybės kriterijų – urbanistinio integralumo, atitikties darnaus vystymo principui, statybos ir kuriamos aplinkos kokybės ir ilgaamžiškumo, inovatyvumo, nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimo, aplinkos pritaikymo visiems visuomenės nariams, vientisos architektūrinės idėjos ir estetikos – požiūriu negali būti vertintini teigiamai...
            Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

            Comment


              Pietinėje Klaipėdos dalyje – nauja poilsio erdvė

              Klaipėdos miesto gimtadienio proga Sąjūdžio parke iškeltos Klaipėdos miesto, Europos sporto miesto bei Sąjūdžio parko vėliavos, žyminčios dar vieną sutvarkytą pietinės miesto dalies erdvę.

              Kiek daugiau nei metus trukusios rekonstrukcijos metu Sąjūdžio parkas buvo išplėstas, įkurtos naujos erdvės poilsiui bei aktyviam laisvalaikiui. Pagrindinis naujosios parko dalies akcentas – vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių parkas, kuris jau sulaukė didžiulio populiarumo tarp aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Naujojoje Sąjūdžio parko dalyje taip pat įrengta gimnastikos aikštelė, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuoti vandens telkiniai, įrengtas mini amfiteatras, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, įrengti dviračių stovai, o vaikus jau kviečia žaidimų aikštelė, kurioje sumontuoti ir lauko muzikos instrumentai bei žaidimų įrenginiai negalią turintiems vaikams...
              Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

              Comment


                Klaipėda vejasi Vilnių – krematoriumas – jau kitų metų pabaigoje

                2019 metų pabaigoje veiklą pradėsiantis pirmasis krematoriumas Vakarų Lietuvoje bus statomas nuošalioje miškingoje teritorijoje netoli Lėbartų kapinių.

                Kaip rašome pranešime spaudai, krematoriumas veiks Ketvergių kaime, nuošalioje, miško apsuptoje vietoje. Naujasis objektas bus 850 kvadratinių metrų ploto, vieno aukšto. Statybas planuojama pradėti dar šių metų pabaigoje, veiklą – paskutinį 2019 metų ketvirtį...
                Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/lzinios/Gimta...baigoje/269985
                © Lietuvos žinios

                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                Comment


                  Klaipėdos biurų ir sandėlių rinka pasipildys dar vienu objektu

                  Klaipėdoje, Dubysos gatvėje betono ir gelžbetonio gamintoja „Perdanga“ greta prekybos centro „Akropolis“ planuoja statyti biurų bei sandėliavimo pastatus.



                  Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad Dubysos gatvėje iškils biurų ir sandėliavimo paskirties pastatai. „Perdangos“ generalinis direktorius Vytautas Kučinskas 15min plėtros planų nekomentavo. Bendrovės „Perdanga“ užsakymu „A 405“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose skelbiama, kad 13,3 tūkst. kv. m ploto sklype projektuojamas iki 6,5 tūkst. kv. m ploto , 4–6 aukštų administracinės paskirties ir iki 3,5 tūkst. kv. m, 1–3 aukštų sandėliavimo paskirties statiniai. „Atskirai stovintys administracinės paskirties ir sandėliavimo paskirties pastatai projektuojami pietvakarinėje sklypo pusėje. Administracinio ir sandėliavimo pastatų patalpos bus nuomojamos biurams, prekybines ir sandėliavimo funkcijas vykdančioms įmonėms“, – rašoma dokumente.



                  Ketvirtame biurų pastato aukšte numatoma konferencijų salė, o prie sandėlio numatytos ir biuro patalpos.
                  Architektai nurodo, kad naujieji pastatai projektuojami išlaikant ansambliškumą ir vieningą architektūrinę idėją. „Administracinis pastatas tai „sukirsti“ du keturių ir šešių aukštų tūriai. <...> Šių dviejų tūrių susikirtimas orientuotas Taikos gatvės krytimi, su „išpjauta“ trijų aukštų pastato dalimi, kuria atviro ir kviečiančio pastato idėją su „vartais“ pėstiesiems ir dviratininkams. Projektuojamas sandėlio pastatas stilistiškai artimas administraciniam pastatui. Ansambliškumą pabrėžia išryškintas sandėlio biuro patalpų blokas, pasuktas į administracinio pastato aikštę“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.



                  Teritorijoje iš viso, kartu su esamomis, turėtų būti įrengta 212 automobilių stovėjimo vietų. Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad projektuojant pastatus ir jų teritorijų tvarkymą, bus skirtas didelis dėmesys pėsčiųjų erdvių formavimui. Sklypo viduryje bus suformuota aikštė. „Ši aikštė tampa viso šios tvarkomos sklypo dalies aikšte, kurią formuoja nauji administracinis ir sandėliavimo bei esamas administracinis pastatai. Ši vidinio kiemo erdvė bus naudojama viešiems susibūrimams ir renginiams, pasiskirsto pėsčiųjų srautai link kitų teritorijų ir pastatų“, – architektai rašo dokumente. Skelbiama, kad lygiagrečiai Dubysos gatvei projektuojamas dviračių takas ir pėsčiųjų takas.

                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...verslas&copied

                  Comment


                    UOSTAMIESTIS TVARKYS SKVERĄ: Rengiamas projekto viešas pristatymas
                    http://pilotas.lt/2018/11/30/archite...s-pristatymas/

                    Klaipėdoje planuojama sutvarkyti dar vieną viešąją erdvę. Su skvero tarp Bokštų, Krovėjų, Jūros ir Gegužės gatvių projektiniais pasiūlymais gruodžio 10 dieną bus galima susipažinti viešame pristatyme.

                    Comment


                      Gera idėja skvere pažymėti Vitės istoriją, "atkartoti buvusį gatvių audinį". Tačiau keista, kad įamžinant vieną istoriją naikinama kita - neišsaugomos vokiečių slėptuvės. Šiame skvere jos yra dvi - viena centre, U formos, šiek tiek iškilusi virš žemės paviršiaus ir gerai matoma, o kita, apie kurią nedaug kas žino, pietinėje skvero dalyje, maždaug pusmetrio gylyje.

                      Nenoriu skleisti gandų, galiu tik daryti prielaidą, kad jos abi sujungtos tuneliu. Jei gerai pamenu pirmojoje yra išlikusios vokiškos metalinės durys su skląsčiais, maždaug 80x80 cm dydžio, kurios veda kaip tik pietų kryptimi. Rekonstrukcijos metu ši pirmosios slėptuvės dalis būtų nugriauta.

                      Comment


                        Kažką išskirti iš padarytų ir ruošiamasi daryti darbų nenorėčiau, nes visas straipsnis- ištisa citata:

                        http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...stele-1682662/
                        Paskutinis taisė arturiux; 2018.12.25, 09:32.

                        Comment


                          Poliklinikos konkursas, pateiktų darbų galerija:
                          https://www.poliklinikoskonkursas.lt/
                          N N N

                          Comment


                            Vienas keisčiausių objektų - buvo laidojimo namai, dabar taps administracinės ir prekybinės paskirties. Keistas vaibas dirbt turėtų būt.

                            Click image for larger version  Name:	IMG_20181231_142935.jpeg Views:	2 Size:	398,8 kB ID:	1691639
                            Paskutinis taisė Zygis; 2018.12.31, 16:22.

                            Comment


                              Atgimimo aikštės projekto kaina padidėjo kelis kartus

                              Skaityti daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...-kartus-896951

                              Comment


                                Naujos poliklinikos konkursą laimėjo „MES architektai“


                                http://www.architektusajunga.lt/konk...K_qoCcUpzFHPDY
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                                  Vienas keisčiausių objektų - buvo laidojimo namai, dabar taps administracinės ir prekybinės paskirties. Keistas vaibas dirbt turėtų būt.

                                  Click image for larger version Name:	IMG_20181231_142935.jpeg Views:	2 Size:	398,8 kB ID:	1691639
                                  Laidojimo namai buvo tik vienas iš pastato gyvavimo etapų, ne pagrindinis, ne pirmas, ir ne paskutinis.
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą

                                    Laidojimo namai buvo tik vienas iš pastato gyvavimo etapų, ne pagrindinis, ne pirmas, ir ne paskutinis.
                                    Tai absoliučiai nieko nekeičia. Man kaip klaipėdiečiui (na bent jau širdyje) šis pastatas būtent su tuo asocijuojasi. Tikrai žinau kad aš toks ne vienas. Visiškai nenorėčiau ten nei dirbti, nei lankytis.

                                    Comment


                                      Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                                      Naujos poliklinikos konkursą laimėjo „MES architektai“


                                      http://www.architektusajunga.lt/konk...K_qoCcUpzFHPDY
                                      Ir laimėjo nuobodžiausias ir mažiausiai išsiskiriantis projektas. So lietuviškai...

                                      Comment


                                        Bliūkšta Klaipėdos svajonių projektas
                                        https://www.lrytas.lt/bustas/archite...ektas-8894556/
                                        Klaipėdoje bliūkšta Atgimimo aikštės tvarkymo projektas, kuriame numatyta įrengti didelę požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Paaiškėjus, kad išlaidos išaugtų nuo 3,2 iki 14 mln. eurų, planai vėl stringa. Urbanistai pasiūlė ir pigesnį variantą – būtų galima ne po visa Atgimimo aikšte, o tik vienoje jos dalyje įrengti kelių lygių automobilių stovėjimo aikštelę. Tačiau savivaldybės administracijai mielesnis brangiausias projektas – trijų aukštų aukštelė po žeme, kurioje tilptų 409 automobiliai. Tokios kaina svyruoja nuo 10 iki 14 mln. eurų.

                                        Comment


                                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                          Bliūkšta Klaipėdos svajonių projektas
                                          https://www.lrytas.lt/bustas/archite...ektas-8894556/
                                          Puikiai parodo, kokia beviltiška valdžia Klaipėdoj Administracijai matai mielesnis parkingas už dešimtis milijonų vaiduoklių mieste sunku nesikeikt...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X