Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gatvių valytojai neišvengė priekaištų

    Giedrė Balčiūtė

    Nors buvo ne kartą ir garsiai žadėta praėjusios žiemos klaidų nebekartoti, su pirmuoju gausesniu sniegu kelininkams kovoti sekėsi sunkiai.

    Slidu ir stotelėse

    Tris pagrindines Klaipėdos magistrales vakar kelininkai nuvalė neblogai, tačiau daugelis kitų gatvių buvo slidžios ir žieminėmis padangomis apautiems automobiliams.Mašinos iki pietų slidinėjo Sportininkų, I.Simonaitytės, Debreceno, Naikupės gatvėse, nors jos laikomos vienomis pagrindinių ir privalėjo būti valomos pirmiausiai.

    Pagrindinės gatvės baigus snigti turi būti nuvalytos per keturias valandas.

    Likusios turi būti iššvarintos per šešias valandas. Slidu buvo prie kai kurių žiedinių sankryžų – ypač Šilutės plento ir Baltijos prospekto.

    Greideriai neužsuko ir į kai kurias autobusų stoteles. Praėjusį sezoną dėl nenukasto sniego šalia jų įvyko nemažai avarijų. „Šiemet kelininkai vėl pirmajam sniegui nebuvo pasiruošę. Prie kai kurių autobusų stotelių net Taikos prospekte nebuvo nuvalyta. Tačiau tikimės, kad padėtis pasikeis, juk naujasis bendrovės „Specialus autotransportas“ vadovas dirbo Vilniaus troleibusų parke, tad turėtų žinoti, kaip valomos įvažos“, – vylėsi įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

    Direktorius pastebėjo, kad daugelis Klaipėdos gatvių buvo nuvalytos tik popiet, o ankstyvą rytą valytas tik Taikos prospektas. Susekti dar tik mokosi Prastai bendrovės „Specialus autotransportas“ darbą įvertino ir Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Vybernaitienė.

    „Kai pusę dešimtos važiavome tikrinti, kaip valoma, gerai atrodė tik Minijos, Pilies gatvės ir Taikos prospektas. Šilutės plentas nuvalytas vidutiniškai, o Vingio, Dubysos gatvėse ir Jūrininkų prospekte sniegas nubrauktas, bet nepabarstyta, todėl buvo slidu“, – komentavo specialistė.

    Bendrovė „Specialus autotransportas“ jau įdiegė savo mechanizmuose navigacinę sekimo sistemą, rodančią, kada kuris automobilis ir kur valo ar barsto gatves. Tačiau kol kas savivaldybės tarnautojai dar tik mokosi ja naudotis. Todėl A.Vybernaitienė nesiryžo apibendrinti pirmųjų gautų duomenų. Vis dėlto specialistė mano, kad šiemet su užduotimi pašalinti pirmąjį sniegą susidorota sėkmingiau negu pernai. Tada, kitaip nei šiemet, „Specialiam autotransportui“ trūko darbuotojų. Kai kurie, atvykę dirbti iš rajonų, tada net nežinojo, kur yra kokia gatvė.

    Sugedo barstytuvai

    Bendrovės „Specialus autotransportas“ generalinis direktorius Olegas Anapolskis gatvių valymą vakar įvertino patenkinamai. Gatvių valytojai neišvengė priekaištų „Buvo nesklandumų dėl technikos – gedo kai kurie barstytuvai. Bet jau gruodžio pradžioje turėtume gauti tris naujus „Mercedes“ barstytuvus iš Vokietijos, tad problemų turėtų nelikti“, – žadėjo O.Anapolskis.

    Direktorius pats atkreipė dėmesį į nevalytas autobusų stoteles ir teigė liepęs jas sutvarkyti. Vadovas susitiko su savivaldybės darbuotojais, policija ir susitarė, kad pastaroji informuos, kur reikia labiau valyti ar barstyti. „Norėtųsi, kad ir miestiečiai apie slidžias gatves praneštų policijai, o pareigūnai informaciją perduotų mums“, – kalbėjo direktorius.

    Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai vakar miesto gatvėse plušėjo nuo ketvirtos ryto Sniegą pagrindiniuose pėsčiųjų takuose valė 10 traktorių. Kitur sniegas buvo kasamas kastuvais.

    Dėl streso – priepuolis

    Pirmasis gausesnis sniegas daug nelaimių neatnešė. Veikiausiai todėl, kad vairuotojai ir pėstieji buvo atsargesni. G.Neniškis pastebėjo, jog daug žmonių, nepanorusių rizikuoti slidžiose gatvėse, vakar į darbus skubėjo viešuoju transportu, o ne asmeniniais automobiliais. Dėl mažesnio eismo intensyvumo buvo lengviau dirbti autobusų vairuotojams.

    Klaipėdos apskrities ligoninės, į kurią vakar greitoji vežė ligonius, medikai iki 16.30 val. neturėjo nė vieno dėl slidumo traumas patyrusio žmogaus. Autoįvykių vakar taip pat nebuvo itin daug. Iki 15 valandos fi ksuota 15 avarijų. Vienai eismo įvykio dalyvei prireikė medikų pagalbos. Gedminų ir Naujakiemio gatvių sankryžoje vakar rytą susidūrus dviem automobiliams viena vairuotoja dėl streso patyrė epilepsijos priepuolį.
    www.klaipeda.daily.lt

    Panasu, kad vel kartojasi praeitu metu situacija

    Comment


      Geradiena,
      turiu klausimeli klaipedieciams - kas dabar yra kino teatro Zemaitija vietoje?

      Comment


        Nieko nėra. nenaudojamos patalpos, lygtais išnuomojamos....
        "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

        Comment


          aciu uz info ..

          Comment


            /\ Kažkada kažką girdejau, kad ten Forum Cinemas yra prikišęs nagus. Būtų labai neblogiai ten turėti multiplex'ą, beto, vietos plėstis jie turi pakankamai

            Comment


              Ne forum cinema tiesiogiai prikise buvo ar ir yra, o vilniaus prekyba....Kažkaip kur be pasisuki jie visur š... mala....
              "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

              Comment


                Uostamiestis keičia savo veidą

                Keliose Klaipėdos vietose planuojami pasikeitimai - vietoje teniso kortų žadamas viešbutis, o kitą viešbutį pakeis gyvenamasis namas.


                Skulptūrų parke esantiems teniso kortams planuojamas atgimimas - trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetas pritarė naujai sklypo K. Donelaičio gatvėje 6a detaliojo plano koncepcijai.

                Vietoje septynių čia esančių teniso kortų liktų keturi, tačiau kokybiškesnė danga leistų prailginti žaidimo sezoną, taip pat numatyta vieta žiūrovų tribūnoms. Sklype planuojama statyti ir du iki 12 metrų iškilsiančius apartamentų viešbučio pastatus.

                O vietoje Liepojos plento pradžioje stovinčio "Parko" viešbučio planuojama statyti prestižinį daugiabutį gyvenamąjį namą.

                Čia viešbutį pakeistų lenktos formos laiptuotas pastatas - 5-9 aukštų, kuriame galėtų būti apie 70 butų. Ne mažesni nei 70 kv. metrų ploto prestižiniai butai turėtų terasas į Mumlaukio ežero pusę. Pirmajame pastato aukšte įsikurtų viešojo maitinimo, sporto bei buities paslaugų įmonės.

                Tačiau Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitete tokiems planams pritarti neskubėta.

                www.ve.lt

                Comment


                  Kaip laikrasčiuose viskas meluojama, tai tiesiog negaliu... Vietoj parko viešbučio atnesė pasiūlymą keist į daugiabutį, taryba atmetė ir tiesiog uždraudė toj vietoj gyvenamąją paskirtį, juolab kad ir bendrajame plane tai parodyta. O laikrašty rašo: "O vietoje Liepojos plento pradžioje stovinčio "Parko" viešbučio planuojama statyti prestižinį daugiabutį gyvenamąjį namą". Tik gale straipsnio parašo, kad neskubėta pritarti, kai realiai buvo atmesta ir paaiškinta kad toj vietoj gyv. paskirtis neįmanoma...
                  "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                  Comment


                    O kaip dėl to kito projekto t.y. viešbučio šalia/ant kortų ?

                    Comment


                      leido pradėt iš naujo detalaus plano projektavimą, ir pateikė sąlygų, kad jeigu bus paliekami 4 kortai, reiškias 3 turi būt perkelti, pvz. į studentų miestelį.....
                      "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                      Comment


                        Klaipėdoje norima statyti lenktos formos daugiaaukštį

                        http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=15156941

                        Comment


                          Na mano mama dirba tame vieštutyje, tai jame visai neseniai pasikeitė savininkai ir jau jie teigė, kad nebeilgai viešbutis tebus, planuoja girauti ir statyt gyvenamąjį namą ar kvartaliuką- taip ir rašo delfi.lt. Bet va, kad taryba stumia, mano nuomone, tai labai gerai- vieta ten pasakiška ir turėtų būt tik viešbutis. Na būvusį gal kiek ir galima renuovuoti ir perstatyti, nes ten toks kuklus, neveltui viena šeima laikė jį, kitaip sakant, šeimos verslas...
                          Paskutinis taisė Bandit_romis; 2007.11.29, 19:43.

                          Comment


                            pas mus tie nauji savininkai buvo atėje projektuot, bet mes nesutikom. iš kauno mama su dukra....tikrai jom nerūpi miesto interesai, tik pinigai pinigai pinigai....
                            "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                            Comment


                              Parašė ArTuRAs Rodyti pranešimą
                              Dar vienas pastaciukas Vites kvartale, Titnago g. 10.


                              Sveiki.Gal kas galetu primesti kiek butu tokio pastato kaina statant paciam Dekui

                              Comment


                                priklausom nuo apdailos ir visa ko lygio. bet maždaug gali padaugint kvadratą iš 2500-3000.... jei šneka eina be sklypo...
                                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                                Comment


                                  jei neklystu, sitas var buvo atmestas archtarybos, ar del jo kas nors naujo girdet?

                                  Comment


                                    Klaipėdoje atidarytas '' Ermitažas''. Daugiau informacijos:
                                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=15291663

                                    Comment


                                      Istorinis sandėlis - ties išlikimo riba

                                      http://www.ve.lt/?data=2007-12-14&ru...&id=1197571071

                                      Comment


                                        Šalia Romų - naujas pramogų kompleksas (7)


                                        Nors praėjusį sekmadienį duris užvėrė Klaipėdos centre veikęs restoranas "Boogie Woogie", šios patalpos tuščios neliks.

                                        Uždarytos įstaigos vietoje jau vasarį duris atvers naujas itališkas restoranas, o "Boogie Woogie" savininkė - UAB "Baritama" - netrukus šalia Romų gyvenvietės ketina pradėti statyti didžiausią pajūryje poilsio ir paslaugų kompleksą.

                                        Pasak "Baritamos" direktoriaus Valdo Adomavičiaus, restoranas Herkaus Manto gatvėje uždarytas, nes bedrovės nebetenkino septynerius metus nuomotų patalpų nuomos sąlygos.

                                        "Tai dinamiškas verslas. Vienoje vietoje užsidaroma, kitur - atsidaroma. Artimiausi mūsų planai - didžiausio pajūryje poilsio ir paslaugų komplekso statybos šalia Romų gyvenvietės. Netrukus čia prasidės darbai - pusantro hektaro plote bus statomas restoranas, motelis, pirtys. Bendras šių pastatų plotas sieks apie 2 800 kvadratinių metrų. Kompleksas, į kurį numatome investuoti 12 milijonų litų, duris turėtų atvertį kitų metų pavasarį", - pasakojo V. Adomavičius.

                                        Patalpų, kuriose buvo įsikūręs "Boogie Woogie", savininkas verslininkas Rimgaudas Kunstmonas sakė, jog čia ir toliau veiks restoranas.

                                        "Interjero nekeisime, tačiau iš esmės keisis virtuvė. Jau baigtos derybos su labai geru italu virtuvės šefu. Jis atvyks iš Italijos ir gamins tradicinius šios šalies patiekalus. Kaip vadinsis naujasis restoranas atskleisti dar negaliu, nes pavadinimas dar nėra užregistruotas", - sakė R. Kunstmonas.

                                        www.ve.lt
                                        "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                                        Comment


                                          Septynaukščio prie Danės gali ir nelikti

                                          Aukščiausio Klaipėdos senamiesčio pastato, kuriame pradėjo veikti pirmasis uostamiesčio liftas, laukia permainos.

                                          Nors šis septynaukštis nėra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, Klaipėdoje pradėjusios sklisti kalbos, jog jis gali būti visai nugriautas, anot paminklosaugininkų, neturi pagrindo.

                                          Septynaukščio savininkės - bendrovės "Vejoras" - direktoriaus Artūro Selenio teigimu, šiuo metu rengiamas detalusis planas.

                                          "Pastatas turėtų atsikratyti monstriško įvaizdžio ir įsilieti į bendrą senamiesčio bei Danės krantinės kontekstą. Mūsų įmonė mano, kad pastatas visiškai neatitinka Klaipėdos senamiesčio architektūros ir turėtų būti kardinaliai perstatytas", - sakė A. Selenis.

                                          Klaipėdos savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjos Editos Petrauskienės teigimu, šis Žvejų g. 2 pastatas nėra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

                                          "Nepaisant to, jis yra senamiesčio U17 teritorijos bei apsaugos zonos ribose, tad jis tikrai negali būti nugriautas, tik tvarkomas ir rekonstruojamas", - aiškino E. Petrauskienė.

                                          "Vejoro" direktorius taip pat nepaneigė redakcijos duomenų, kad pastato rekonstrukcija gali užsiimti kiti savininkai.

                                          "Šiuo metu dėl pastato pardavimo vedame derybas su dviem užsienio kompanijomis, kurios norėtų šiame pastate įrengti viešbutį su pramogų kompleksu arba gyvenamuosius apartamentus su biurais. Kol kas mūsų netenkina pasiūlyta kaina. Be abejonės, tai būtų didžiausias sandoris dėl Klaipėdos senamiesčio pastato. Kol pastatas neparduotas mūsų bendrovė pati vykdo planavimo darbus", - sakė "Vejoro" direktorius A. Selenis.

                                          Šiuo metu pastate išnuomotose patalpose yra įsikūrusios 56 įmonės.

                                          http://www.ve.lt/galery/2008-01-21/pi01-1_.jpg

                                          Istorija


                                          J. Tatorio knygoje "Senoji Klaipėda" rašoma, kad 1920 m. įsteigtos Roberto Mejerhėferio laivininkystės ir kelionių firmos apie tūkstančio kv. m naudingo ploto pastatas buvo pastatytas 1923 m.

                                          Dabartinių pastato savininkų duomenimis, kaip bazinis projektas buvo naudotas sumažintas Čikagos dangoraižių projektas. Tai esą buvo pirmasis naujosios statybos karkasinis pastatas Lietuvoje. Pastato projektas bei statyba buvo kuruojama paties prezidento Antano Smetonos, susižavėjusio Čikagos statiniais.

                                          Statybos nebuvo užbaigtos iki galo - atsisakyta dviejų aukštų, nes buvo stipriai viršyta pirminė sąmata.

                                          Anot J. Tatorio, pastatas susideda iš dviejų kontrasto principu gretinamų dalių - aukštesnioje vyrauja vertikalūs, o žemesniojoje - horizontalūs skaidymai. Jaučiasi ekspresionizmo bei kitų XX a. pradžios stilių įtaka. Yra ir kitų stilių elementų - išorines galines duris puošia dvi dorėninės kaneliūrų suskaidytos puskolonės, o pirmojo aukšto langai arkiniai, kryžmiškai padalyti į smulkias dalis, kaip buvo daroma XVIII a.

                                          Pastatas pastatytas vandeningame grunte, vos dešimt metrų nuo Danės, todėl po pamatais sukalti mediniai poliai. Kad vanduo neprasiskverbtų į pusrūsį, kurio grindys yra metru žemiau Danės vandens lygio, hidroizoliacijos darbai truko beveik tiek pat, kiek ir mūrijimo.

                                          Pastate panaudotos naujos garsą izoliuojančios medžiagos ir naujoviškos ramstinės konstrukcijos perdangoms, todėl vidines pertvaras buvo galima išdėstyti laisvai.

                                          Šiame pastate pirmą kartą Klaipėdoje įrengtas liftas.

                                          http://www.ve.lt/galery/2008-01-21/pi04-1_.jpg

                                          "Sveikintina"


                                          Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos pirmininkė Ramunė STAŠEVIČIŪTĖ:

                                          "Be abejo reikia keisti šį statinį. Reikia arba iš esmės jį perstatyti, arba pabaigti pastatyti, nes to nebespėta padaryti prieš karą. Aišku, jis neturėtų tapti penkiolikos arba dvidešimt penkių aukštų pastatu. Reikia tikėtis, kad verslininkai tikrai jį įlies į bendrą senamiesčio kontekstą. Sveikintina vien tai, kad pagaliau ryžtasi ką nors daryti, nes iki šiol buvo tik ilgai trukusi neaiški tyla."

                                          "Geriau nei apleisti"


                                          Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis MACIJAUSKAS:

                                          "Kai esi įpratęs prie vaizdo, tai lyg ir netrukdo šis pastatas, tačiau pažiūrėjus iš šalies jis tikrai iškrenta iš senamiesčio konteksto. Be to, kiek žinau, jis yra nebaigtas pilnai statyti. Lai tik įlieja verslininkai jį į senamiestį. Aš sveikinu kiekvieną iniciatyvą, nes tai kur kas geriau nei apleisti pastatą ir nieko nedaryti. Aišku, konkretūs vertinimai gali atsirasti tik pamačius projektą."

                                          "Įaugęs į kraštovaizdį"


                                          Alternatyvios kultūros paveldo komisijos atstovas Klaipėdoje Dainius ELERTAS:

                                          "Nemanau, kad reikėtų kaip nors keisti šį pastatą. Tam yra daug priežasčių. Jei kalbama apie integraciją į senamiestį, tai kam tada šalia statomi nauji pastatai, užstosiantys vaizdą į senamiestį iš kitos Danės krantinės. Čia tuščios erdvės dėl priešgaisrinių tikslų buvo maždaug nuo 1870 metų, iki tol, kol trečiajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo pradėtas statyti šis septynaukštis. Taigi argumentas, jog norima šį statinį įlieti į senamiesčio kontekstą kaip ir netinka.

                                          Nereikėtų šio pastato nei aukštinti, nei žeminti, nes jis jau yra įaugęs į kraštovaizdį. Tai yra pirmasis Klaipėdos daugiaaukštis, iki jo iš aukštų pastatų buvo tik piliavietės bokštai ir bažnyčios. Jis unikalus ir dėl tuo metu naudotų naujų statybos metodų, konstrukcijų bei medžiagų, priimtų sprendimų dėl rūsio hidroizoliacijos, dėl to, kad jo autorius - žymus architektas.

                                          Visai kas kita, jei būtų nuspręsta pertvarkyti šio pastato vidų. Jis buvo keičiamas nuolat. Svarbu tik, kad būtų išlaikytas liftas, kuris gali tapti tikra atrakcija. Taip pat būtų galima padaryti taip, kad būtų galima patekti ant stogo, čia galėtų būti įrengta apžvalgos aikštelė arba vasaros kavinė."

                                          Comment

                                          Working...
                                          X