Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mantai, leisi kurt tema apie ta 8a. daugiafunkcini pastata?
    Kaip pavadint?
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      Parašė ArTuRAs
      Mantai, leisi kurt tema apie ta 8a. daugiafunkcini pastata?
      Kaip pavadint?
      O tai ko mes čia visi susirinkę, jei nekurti tokių temų? Čia tik klaipėdiečiai kažko prie šios temos per daug prisirišę

      Dėl pavadinimo patys galvokit
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        Parašė Mantaz
        Dėkui už nuotraukas, tik tokiam kiekiui jau galima ir atskirą temą kurti
        Gerai. Kita karta sukursiu atskira tema. Nemaniau, kad tiek daug nuotrauku gausis...
        Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

        Comment


          Kas nors ka nors daugiau zino apie sita?

          http://www.patikimosinvesticijos.lt/?lt=190&more=3
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            Atrodo nemažas plotas, be to rašo, kad jau stato. Įdomu
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              http://www.ober-haus.lt/file.php?id=483
              Apie Klaipėdos miesto plėtrą kalba miesto vyriausiasis architektas Almantas Mureika. Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga, kainų dinamika per pastaruosius metus

              http://www.ober-haus.lt/file.php?id=484
              Pristatomos Klaipėdoje formuojamos naujos gyvenamųjų namų bei kotedžų gyvenvietės. Naujausių prekybos centrų bei administracinių pastatų apžvalga.

              Sake kad ta 11a. zada pradet statyt geguzes-birzelio menesiais
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                Teniso kortus goš viešbutis

                Statybininkų invazija į Skulptūrų parką stiprinama ir ugnimi


                Klaipėdoje trūksta teniso kortų, tačiau jų gali dar sumažėti, jei Skulptūrų parke prasidės viešbučių, sporto ir sveikatos kompleksų statybos. Nerijaus JANKAUSKO nuotrauka
                VIGANTAS DANILAVIČIUS

                Netrukus į Skulptūrų parką pasivaikščioti išėjusiems klaipėdiečiams gali tekti žvelgti ne į žaliuojančius medžius, o į mūrinių pastatų langus.

                Statybų karštinė gali praryti uostamiesčio puošmeną - į parką ėmė tiestis statybų verteivų rankos. Jau suplanuota perpus sumažinti parke esančius teniso kortus ir vietoj jų pastatyti prabangų viešbutį. Tokiems planams savivaldybėje jau suteiktas palaiminimas. Statybininkų kėslams savotiškai „padėjo“ ir šalia teniso kortų vienas po kito mįslingai sudegę statiniai, kurie staiga ėmė liepsnoti parengus naują detalųjį planą.

                Griežti draudimai


                2000-ųjų lapkritį uostamiesčio savivaldybės taryba patvirtino teritorijos tarp Liepų, K.Donelaičio, S.Daukanto gatvių ir Skulptūrų parko detalųjį planą.

                Tuomet bendrovės „Žalgirio teniso aikštynas“ Skulptūrų parke nuomojamam 88,7 aro sklypui K.Donelaičio gatvėje 6A, kur įrengti septyni teniso kortai, buvo nustatytas teritorijos tvarkymo režimas.

                Pagal šį režimą žemės naudojimo būdas - rekreacinė teritorija. Pastatai galėjo būti tik vieno aukšto. Galima buvo rekonstruoti teniso kortų buitinį statinį. Kitų statybų nebuvo numatyta. Tik šalia, dykvietėje, buvo planuota įrengti 18 mašinų stovėjimo aikštelę.

                K.Donelaičio gatvėje 6A valstybės žemės sklypą šiuo metu nuomoja bendrovė „Kleta“. Anksčiau šį sklypą naudojo bendrovė „Žalgirio teniso aikštynas“.

                Pasak savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vyr. specialistės Danguolės Arkušauskienės, taryba nėra pakeitusi 2000-ųjų lapkričio sprendimo.

                Lanksti pozicija

                Bendrovė „Kleta“ panūdo perplanuoti teniso kortų sklypą ir jame pastatyti viešbutį bei sporto ir sveikatos kompleksą. Pagal sumanymą teniso kortų turėjo sumažėti nuo septynių iki keturių.

                Anot savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktoriaus Kastyčio Macijausko, iš pradžių savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto pozicija buvo griežta. Detaliojo plano užsakovams bendrovei „Kleta“ politikai neleido statyti naujų statinių.

                „Komitetas manė, kad turi būti palikti visi ten esantys teniso kortai, o teritorija naudojama visuomeninei paskirčiai. Po to, įsijungus kažkokioms jėgoms, politikų pozicija sušvelnėjo“, - sakė K.Macijauskas.

                Statybas palaimino


                Praėjusių metų sausį buvo priimtas miesto tarybos sprendimas, leidžiantis ne tik perplanuoti teniso kortų teritoriją, numatant papildomą užstatymą, bet ir keisti Klaipėdos miesto bendrąjį planą.

                Anot Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vyr. specialistės Danguolės Arkušauskienės, planavimo organizatorių bendrovės „Kleta“ pasiūlymai neatitiko miesto bendrojo plano. Pagal jį nenumatyta keisti teniso kortų sklypo užstatymo.

                Praėjusių metų kovą buvo parengtas K.Donelaičio g. 6A sklypo detalusis planas.

                Pagal šį detalųjį planą sklype numatyta pastatyti tris dviejų aukštų ir vieną keturių aukštų pastatus su mansardomis. Šiuose pastatuose turėjo būti įrengtas viešbutis bei sporto ir sveikatos kompleksas. Po teniso kortais planuota jau net 67 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

                Teniso kortų sklypo detalųjį planą savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas svarstė praėjusių metų spalį ir gruodį.

                Spalį teniso kortų sklypo perplanavimui komitetas nepritarė. O gruodį sklypo naujajam detaliajam planui jau buvo pritarta. Šio komiteto posėdyje bendrovės „Kleta“ direktorius Arūnas Kuraitis sakė, kad numatoma vietoje septynių atvirų teniso kortų palikti keturis dengtus.

                Tenisas - stadione

                Meras Rimantas Taraškevičius sakė, kad iš pradžių detaliojo plano organizatoriai siūlė visiškai atsisakyti teniso kortų ir teritoriją užstatyti įvairiais pastatais.

                Anot mero, dabar teniso kortų sklype planuojama statyti nedidelį aukštos klasės viešbutį, o teniso kortai turi būti dengti.

                Pasak R.Taraškevičiaus, detaliojo plano organizatoriams pasiūlyta tartis su Klaipėdos universitetu ir vietoje šalia esančio Menų fakulteto stadiono įrengti atvirus teniso kortus.

                Viename savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto posėdžių A.Kuraitis sakė, kad daug kartų kalbėjęs su Klaipėdos universiteto vadovybe, bet jie nesutinka paaukoti stadiono teniso kortams.

                Pats bendrovės „Kleta“ vadovas A.Kuraitis atsisakė teikti žiniasklaidai bet kokią informaciją apie sklypo K.Donelaičio gatvėje 6A detalųjį planą. Informacija, pasak jo, dar yra „žalia“. Direktorius tvirtino, kad apie detalųjį planą kalbės po poros mėnesių.

                Naudingi gaisrai

                Statybų reglamentas numato tam tikrus atstumus nuo esančių iki naujų pastatų. Jei seni statiniai nenugriauti, tai negalima planuoti naujų statybų, nesilaikant atstumų.

                Praėjusiais metais parengus sklypo K.Donelaičio gatvėje 6A naują detalųjį planą, netikėtai sudegė netoliese esantys statiniai - automokykla ir lopšelio-darželio „Svirpliukas“ pavėsinės.

                Neseniai miesto taryba skyrė lėšų senoms pavėsinėms miesto ikimokyklinėse įstaigose griauti. „Svirpliuko‘ apdegusios pavėsinių liekanos jau baigiamos išvežti.

                Buvusios automokyklos pastatas, kurio stogas visiškai nudegęs, yra netvarkomas. Viena griūvanti šio pastato siena yra besiribojanti su lopšelio-darželio „Svirpliukas“ tvora.

                „Pagal detalųjį planą automokykla turi būti nugriauta“,- sakė savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjas Jurgis Rima.
                Westside is the best ! :jura:

                Comment


                  Parašė ArTuRAs
                  http://www.ober-haus.lt/file.php?id=483
                  Apie Klaipėdos miesto plėtrą kalba miesto vyriausiasis architektas Almantas Mureika. Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga, kainų dinamika per pastaruosius metus

                  http://www.ober-haus.lt/file.php?id=484
                  Pristatomos Klaipėdoje formuojamos naujos gyvenamųjų namų bei kotedžų gyvenvietės. Naujausių prekybos centrų bei administracinių pastatų apžvalga.
                  Ta moteris, kuri kalbejo apie Gandraliskes, labai primena mano klasioke - ir is isvazdos, ir is kalbos (man nervina, kai zmones taip letai ir sunkiai delioja sakinius...)

                  Parašė ArTuRAs
                  Sake kad ta 11a. zada pradet statyt geguzes-birzelio menesiais
                  Dar birzelis nesibaige, ka galim zinot - gal jau rytoj arba poryt prades statys nors as tuo labai abejoju...
                  Westside is the best ! :jura:

                  Comment


                    Edgaex tai grizai pagaliau.


                    Jai jus cia kalbat apie stombergo 11 auksti, tai jis jusu ziniai yra pardavinejamas, kaina 32 milijonai.va.

                    Comment


                      Aisku...
                      Bet ar ne per daug uzsiprase?
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        ACM rodo jau
                        %)

                        Comment


                          Vietoje statybų bendrovės - daugiabučiai

                          Klaipėdos įmonių teritorijos pradeda virsti gyvenamaisiais kvartalais.

                          Savivaldybės teritorijų planavimo komitetas leido bendrovei „Viremida“ rengti detalųjį planą, kad būtų pakeistas žemės sklypo šalia Trinyčių tvenkinio Mokyklos gatvėje 18a paskirtis.

                          Vietoje dabar esančios statybų bendrovės „Viremida“ šalia Trinyčių tvenkinio 92 arų sklype turėtų būti pastatyta iki 120 butų.

                          Bendrovės „Viremida“ direktorius Remigijus Butkus kol kas negalėjo tiksliai pasakyti, ar žadama statyti dangoraižį, ar keletą daugiabučių. Komitetui jis pristatė keletą pastatų maketo variantų.

                          R.Butkus mano, kad statybų bendrovei šalia Trinyčių tvenkinio - ne vieta. „Mes turėtume išsikelti kur nors kitur“, - sakė direktorius.

                          Anot jo, dabar bendrovės teritorijoje kraunamos statybinės medžiagos ir statybų laužas, stovi mechanizmai.

                          „Klaipėda“ rašė, kad kitoje tvenkinio pusėje, buvusios „Trinyčių“ gamyklos teritorijoje, planuojama statyti nuo 2 iki 18 aukštų namus, kuriuose būtų įrengta 800 butų.



                          Cia tas sklypas man atrodo
                          http://www.b1.lt/index.php?pid=10&id=15
                          Greitu laiku gal ta visa teritorija sutvarkys
                          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                          Comment


                            Laukiu nesulaukiu kol baigs saita - http://www.senpaule.com/V.%20Neapolis/I.-neapolis.htm

                            UAB "Neapolis" visiskai nauja bendrove, kaip suprantu ir sukurta siam pastatui, bet kam kurt nauja bendrove jei biurai nebus dideliu gabaritu?

                            Cia man atrodo grynai prie maniezo tam kampe:
                            http://www.maps.lt/redirect.asp?eid=94712

                            Paziurekit i detaluji plana, antroj nuotraukoj:
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              Stai Mosk ir galetu padaryt nuotrauku


                              Senamiestyje atsiras dar vienas viešbutis



                              Iki kitų metų gegužės ties Aukštosios ir Daržų gatvės sankryža esančiame 7,5 aro ploto sklype iškils naujas pastatas, kuriame įsikurs 15 kambarių viešbutis.



                              Iš viso į šį projektą ketinama investuoti apie 2 mln. litų.

                              Pasak projekto užsakovės Genovaitės Sinskienės, dviejų aukštų su mansarda viešbutis iškils XX a. pradžios gyvenamojo namo vietoje.

                              "Nors paminklosaugininkai konstatavo, kad šis namas neturi išliekamosios vertės, tačiau norėjome maksimaliai išlaikyti esamas sienas. Dėl to netgi buvo atsisakyta idėjos įrengti požeminį garažą. Deja, atlikus ekspertizę buvo nustatyta, kad senosios pastato sienos neatlaikytų krūvio, tad teko jas nugriauti. Pastato griovimo darbai buvo atliekami etapais", - pasakojo G. Sinskienė.

                              Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Paminklotvarkos skyriaus vedėja Rima Noreikienė patvirtino, kad senasis pastatas buvo menkavertis, mat 1961-1962 metais buvo atliktas kapitalinis jo remontas.

                              "Džiugina, kad bus atstatytas autentiškas pastatas, su lenktos formos rombo plokštelių stogu. Dabar vienintelis Klaipėdoje išlikęs pastatas, turintis tokį pat stogą, stovi Lietuvininkų aikštėje", - sakė valdininkė.

                              G. Sinskienės teigimu, šalia atstatomo pastato dar bus statoma pora priestatų. Viso komplekso plotas sieks apie 1000 kvadratinių metrų.

                              Kadangi atsisakyta požeminės automobilių aikštelės, viešbučio svečių automobiliai bus laikomi išnuomotoje aikštelėje netoli "Baltijos" laivų statyklos.
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                [QUOTE=ArTuRAs]Stai Mosk ir galetu padaryt nuotrauku

                                Mosk vaziuoja joniniu svest

                                Comment



                                  http://www.biblioteka.lt/paveldas/st...age/S358.1.JPG

                                  Pavasarį jau buvo pakeistas stogas, vyko kiti darbai, gal kas matė kaip dabar atrodo?

                                  Aprasymas.
                                  Administracinis pastatas S358, miesto istorinė dalis
                                  J. Janonio g. 20
                                  Architektūrinė vertė
                                  Pastatytas XIX a. I p.

                                  Pastatas – mūrinis, tinkuotas, vieno aukšto su mansarda, simetriškos kompozicijos, pastatytas pagal vokiečių "tėvynės" stilių. Mūsų amžiaus pirmoje pusėje namas priklausė statybininkui rangovui Bernitzkiui. Jame buvo įsikūrusi kontora, kur dirbo architektai, inžinieriai, technikai.
                                  http://www.biblioteka.lt/paveldas/index.htm
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Klaipėdiečiai statys senovinį laivą

                                    Klaipėdoje ateityje gali atsirasti dar vienas miesto simbolis - didžiulis kuršių laivas. Pirmąją simbolinę vinį į jo korpusą ketinama įkalti dar šiemet per Jūros šventę.

                                    Maždaug 30 metrų ilgio ir 8 metrų pločio pamario krašto kuršių laivą planuojama statyti uostamiestyje, vienoje iš laivų statyklų. Pasak atkurti šį laivą sumaniusio Jūrinio paveldo išsaugojimo fondo direktoriaus Vytauto Pešinsko, tai bus didžiausias iš visų kada nors Lietuvoje atstatytų kuršių laivų. Planuojama, kad įspūdingu eksponatu bus galima ne tik pasigrožėti, bet ir paplaukioti.

                                    V. Pešinsko teigimu, tai būtų originali plaukiojanti ekspozicija. Laivas galėtų išplaukti į Kuršių marias, Nemuną, taip pat plaukioti Baltijos jūros priekrantėje.

                                    Preliminariai paskaičiuota, jog laivo pastatymas kainuos ne mažiau kaip 1,5 milijono litų. Didžiąją dalį pinigų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, likusias lėšas žada skirti miestas ir idėją palaikantys rėmėjai.

                                    Pirmoji, simbolinė, vinis į būsimo laivo lentą bus įkalta dar šiemet per Jūros šventę, maždaug po metų į vandenį žadama nuleisti ir laivo korpusą. Visą statybą užbaigti planuojama ne anksčiau nei po pustrečių metų.

                                    Daugiau tokiu puosmenu Klaipedaj
                                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                    Comment


                                      / laukiu kada baigs ji statyti.

                                      Beje, nieko negirdet apie elektromarkto dangoraizius ? idomu, kada prades statys arba bent kada isvysime vizualizacijas.. manau ten tas komercinis 30 aukstu tikrai bus auksciausias klp pastatas.
                                      Westside is the best ! :jura:

                                      Comment


                                        Naujienu kolkas nera, bet:
                                        http://www.helios.lt/index.php/meniu...klaipedoje/145
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment


                                          Parašė win2k3
                                          O kuom tau ji patinka? Nueik i Hyper Maxima ir i BIG'o IKI ir pamatysi kuo skiriasi. Tas pats, kai nueitum i super prekybos centra ir kaimo trobele..
                                          kuo tau ta IKI nepatinka ? Jokio hyper Maximos pranasumo as nematau, beje, BIG'o IKI yra didziausia Lietuvoje.
                                          Westside is the best ! :jura:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X