Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eimantas
    Kiek juose būsią aukštų, kol kas neprogozuojama, tik numatoma, kad butų gali būti apie 300.
    būtų gerai...

    Comment


      Gal turejo minti, kad pastatai bus po 30 aukstu...

      Comment


        KIek supratau, tai turėjo omenyje, kad butų bus apie 300...

        Comment


          Sužaliuos naujas parkas

          NERINGA MACIŪTĖ

          Miesto pakraštyje sulapos parkas.

          Miestas parkui „Lietuvos Nepriklausomybės dešimtmečiui paminėti“ įrengti skirs 5 milijonus litų.

          Ilgus metus apžėlusi plynė bus apsodinta medžiais, apželdinta veja.

          Jau kitais metais čia bus nutiesti takeliai, dviračių takai, riedlenčių takas su tramplynais, bus įrengtas apšvietimas.

          Apie 60 hektarų parkas apims plotą nuo Šv. Kazimiero bažnyčios iki Jūrininkų prospekto ir nuo Laukininkų rajono beveik iki prie Minijos gatvės esančių visuomeninės paskirties sklypų.

          Požeminiai darbai pradėti dar praėjusių metų spalio mėnesį – buvo paklota lietaus kanalizacija.

          Dabar yra lyginamos kalvos, nusausinama dirva.

          „Dėl sausos vasaros tik atrodo, kad vieta yra sausa. Iš tiesų ten žemė gana drėgna, todėl bus paklotas drenažas“,- teigė miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Romualdas Stasiulis.

          Šį rudenį visi norintieji bus kviečiami sodinti medelius.

          Žaliojoje zonoje bus paklota 9 tūkstančiai kvadratinių metrų trinkelių danga.

          Projektas bus įgyvendintas per 3-4 metus

          www.klaipeda.daily.lt

          Kad nuo bažnyčios iki Jūrininkų prospekto tai normaliai, bus pratęsta miesto viduriu einanti žalia juosta, bet , kad iki Minijos gatvės tai čia kažkas supainiota manau. Juk abipus Taikos prospekto ateityje pastatai turėtų būti, dar gal Liubeko gatvė pratesta ir pan.
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            Vietoje medinės "dėžės" - komercinis pastatas


            Sportininkų gatvėje stovintis buvęs prekybos paviljonas kurį laiką gąsdino metaliniais griaučiais, buvo virtęs tikru šiukšlynu ir valkatų bei girtuoklių susibūrimo vieta. Įspėjus Klaipėdos savivaldybei, savininkai paviljoną sutvarkė.

            Dar pernai statinys buvo apkaltas medinėmis plokštėmis, išvalytas šiukšlynas, užsandarintos angos. Tai padaryta liepus Savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriui.

            "Tai vienas iš tų retų atvejų, kai savininkai susitvarkė iki paskirto termino. Taip sutvarkytas statinys gali stovėti tol, kol žmonės sukaups pinigų ar apsispręs, ką čia daryti. Mano žiniomis, paviljono savininkai nėra apsisprendę, kokios paskirties sklypo jie norintys. Jie rengiasi ruošti detalųjį planą", - sakė Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėja Lilija Misiulienė.

            Karstą primenantį statinį - plokštėmis apkaltą "dėžę" - savininkė UAB "Meskita" jau šiemet tikisi ištrinti iš miestiečių gyvenimo. Pagal įmonės planus, čia turi išdygti vieno ar dviejų aukštų komercinės paskirties pastatas.

            Kas čia įsikurs, savininkai kol kas neapsisprendė. "Gal jį nuomosime, galbūt čia įsikurs paslaugų įmonės, pavyzdžiui, grožio salonas", - svarstė bendrovės "Meskita" direktorius Šarūnas Valius.

            Pasak jo, detalusis planas netrukus bus pradėtas rengti, o šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje čia jau galėtų prasidėti statybos.

            www.ve.lt
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              Tai 30 ar 300 ?
              You might surprise yourself.

              Miestai.net FB

              Comment


                Parašė spirit
                Tai 30 ar 300 ?
                labai aiskia parasyta nesuprantu del ko gincai kilo?

                Comment


                  Savivaldybės planuose – dviejų baseinų statyba

                  Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja dviejų plaukimo baseinų statybą: vieno statyba numatoma P.Lideikio gatvėje, kito – vietoje šiuo metu nebeveikiančio sporto komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje.

                  Didžiojo miesto baseino statyba numatoma P.Lideikio gatvės tęsinyje. Detaliajame plane jau numatyta konkreti šio statinio vieta. Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Ignas Pocius teigia, kad čia turėtų atsirasti šiuolaikinis 50 metrų ilgio 8 takų baseinas su pagalbinėmis salėmis. Klaipėdos miesto savivaldybė tik iš dalies finansuos šio baseino statybą: lėšų tikimasi gauti iš Valstybės investicijų programos, kurią teikia Kūno kultūros ir sporto departamentas. Įgyvendinant šią programą artimiausiu metu Lietuvoje planuojama pastatyti 28 baseinus, jų statybai lėšų planuojama gauti ir iš Europos Sąjungos fondų.

                  „Kitas miestui svarbus objektas – tai sporto kompleksas Paryžiaus Komunos gatvėje 16A. Šiame komplekse veikia V.Knašiaus krepšinio mokykla su sale treniruotėms ir varžyboms, Futbolo sporto mokykla, kurios auklėtiniai naudojasi persirengimo kambariais ir treniruojasi lauko futbolo aikštėje. Šiame komplekse esantis 6 takų plaukimo baseinas uždarytas ir neveikia nuo 1994 metų, jo būklė kritinė, ekspertų išvados liudija apgailėtiną baseino padėtį“, - kalbėjo I.Pocius.

                  Statybų ekspertai ir sporto specialistai šiuo metu siūlo atsisakyti anksčiau buvusių planų rekonstruoti pastatą, jį nugriauti, o jo vietoje pastatyti naują lengvų konstrukcijų sporto kompleksą.

                  Sporto specialistų išvada remiasi tuo, kad senojo pastato rekonstrukcija neišspręs dabartinių sportininkų poreikių. Sovietinių laikų pastate – didžiulės nenaudingos erdvės, maži netikslingai naudojami plotai, per maža rūbinių, jokių standartų neatitinka 25 metrų ilgio ir 6 takelių plaukimo baseinas. Rekonstravus senąjį kompleksą, liktų sporto salių trūkumas, varžybų reikalavimų neatitinkantis baseinas.

                  Savivaldybės planuose – naujo sporto komplekso statyba, kuriame būtų įkurtos krepšinio ir futbolo mokyklos, būtų rekonstruoti stadionas ir futbolo aikštės, tolesnėje perspektyvoje atsirastų ir vaikų futbolo maniežas. Svarbu, kad planuojamame komplekse būtų ir naujas 25 metrų ilgio 8 takelių baseinas.

                  Pasak I.Pociaus, miesto vidu-ryje didelis gyventojų tankumas, aplinkui ir netoliese statomi nauji gyvenamieji namai ir ištisi kvartalai, pavyzdžiui, Gandrališkės. Šiame rajone padaugės vaikų, jaunimo, naujuoju sporto kompleksu galės naudotis ir aplinkinės mokymo įstaigos.

                  Ar šie planai realiai įgyvendinami – į tai turės atsakyti detaliojo plano rengėjai ir konkurso būdu parinkti specialistai, ruošiantys statybos galimybių studiją.

                  Šio projekto įgyvendinimui lėšų planuojama gauti ir iš Valstybės investicijų programos.

                  www.klaipeda.daily.lt
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    Duris atveria atgimusi M.Gorkio vidurinė mokykla



                    Po devynis mėnesius trukusių darbų rugsėjo 1-ąją duris atveria pilnai atnaujinta Klaipėdos Maksimo Gorkio vidurinė mokykla.

                    Tai pirmoji švietimo įstaiga Klaipėdoje, kurios kapitalinio remonto darbai buvo finansuojami iš Europos regioninės plėtros fondo bei bendrojo finansavimo lėšų. Mokyklos kapitalinio remonto projektui, kurį įgyvendino savivaldybės administracija, skirta Europos Sąjungos parama sudaro 1 593 264,92 litų. Prie mokyklos rekonstrukcijos prisidėjo ir Klaipėdos miesto savivaldybė (1,125 mln. litų), dar 1, 875 mln. Lt skyrė LR Švietimo ir mokslo ministerija.
                    Pasak Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, atlikus mokyklos kapitalinio remonto darbus žymiai pagerėjo mokymosi ir darbo sąlygos M.Gorkio vidurinės mokyklos mokiniams bei darbuotojams. Mokykla neabejotinai tapo šviesesnė, jaukesnė ir šiltesnė. „Džiaugiuosi kartu su visa mokyklos bendruomene. Kviečiu saugoti ir tausoti savo mokyklą, naujomis jėgomis ir gera nuotaika pradėti naują mokyklos gyvavimo etapą“ – sako meras R.Taraškevičius.
                    Kapitalinio remonto metu atlikta mokyklos šildymo sistemos rekonstrukcija, renovuotas ir apšiltintas stogas, sudėti plastikiniai langai bei pakeistos išorinės durys, apšiltintas bei nudažytas fasadas, kuris dera prie šiuolaikiškų Daukanto gatvėje ir jos prieigose įsikūrusių biuro ir gyvenamųjų pastatų kompleksų. Tikimasi, kad po energiją taupančių priemonių renovacijos moderniausia miesto mokykla energetiniams resursams kasmet sutaupys apie 50 – 60 tūkstančių litų.
                    Šias lėšas planuojama panaudoti tolimesnei Klaipėdos Maksimo Gorkio vidurinės mokyklos modernizacijai, materialinės bazės tobulinimui, mokymosi ir darbo sąlygų mokyklos mokiniams bei darbuotojams gerinimui.
                    Mokykla sulaukė naujų baldų, kito inventoriaus.
                    Rugsėjo 1-ąją į atnaujintą M.Gorkio vidurinę mokyklą susirinks 740 mokinių ir 117 mokyklos darbuotojų.

                    www.klaipeda.lt

                    Vaizdas nuo pradinio kaip diena nuo nakties skiriasi. Pirmoji tokio projekto mokykla dabar atrodo geriausiai už likusias.
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Nu jo ir pavasarį saulutei pašildžius sprogs iš karščio, maži lietuvos respublikos piliečiai.

                      Comment


                        „Šilas“ bus dviaukštis

                        VIGANTAS DANILAVIČIUS

                        Klaipėdiečiams gerai žinomą baldų parduotuvę „Šilas“ per porą metų ketinama paversti dviejų aukštų pastatu.

                        Šalia jos planuojama pastatyti 16-20 aukštų biurų pastatą.

                        Anot projekto užsakovų atstovės bendrovės „Laiko linija“ valdybos pirmininkės Reginos Popovos, „Šilas“ ir po rekonstrukcijos pardavinės baldus.

                        Parduotuvės prekybos plotai padidės 2,5 karto. „Dabar yra apie keturis tūkstančius kvadratinių metrų, o bus dešimt tūkstančių kvadratinių metrų ploto“, - sakė valdybos pirmininkė.

                        Po „Šilo“ pastatu numatyta įrengti požeminį garažą.

                        Savivaldybės Teritorijų planavimo komitete vakar svarstant „Šilo“ sklypo Taikos prospekte 58 detaliojo plano koncepciją, merui Rimantui Taraškevičiui kilo abejonių dėl biurų pastato tūrio. Kadangi šalia, prie „Elektromarkt“ parduotuvės, bus statoma keletas dangoraižių, numatytam biuro pastatui prie „Šilo“ trūksta „grakštumo“.

                        Namai tarp sandėlių

                        Vargu ar pavyks gamybinei įmonei „Girmena“ pastatyti du gyvenamuosius namus nuo 15 iki 55 metrų aukščio Baltijos prospekte.

                        Vakar komitete gamybinė įmonė „Girmena“ prašė perduoti detaliojo plano organizatoriaus teises. Norima pakeisti komercinę 72 arų sklypų paskirtį į gyvenamųjų namų statybos ir tarp bendrovių „Klaipėdos Eoltas“ bei „Baltijos autocentras“ statinių pastatyti du daugiabučius.

                        Meras sakė, kad ši vieta netikusi gyvenamajai statybai. Aplink automobilių prekybos ir autoserviso įmonės bei sandėliai.

                        Miesto vyr. architektas Almantas Mureika teigė, kad leidus statyti Baltijos prospekte 8B, 8 D sklypuose gyvenamuosius namus tektų keisti miesto bendrąjį planą.

                        http://www.klaipeda.daily.lt/
                        Westside is the best ! :jura:

                        Comment


                          To ir tikejausi is silo. Tik nepatinka tai, kad apatine dalis bus tik 2 aukstu - kaip kokios kaimo krautuves. Ta pati problema ir su Helios...
                          Nelabai dziugina zinia, kad projekta vysto "Laiko linija". Eiline niekam nezinoma firmele su dideliais uzmojais, tokiu pastaruoju metu gan nemazai buvo...
                          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                          Comment


                            Bėje šiandien prie vadinamo "Extreme" angaro, kur planuojama Klaipėdos arena vyksta kažkokie kasinėjimai
                            "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                            Comment


                              Arturai sudeliok naujus i savo Google skench
                              ir idek a?

                              Comment


                                Atsitiko taip, kad teko visa diska formatuot, tad viskas...
                                O tokiu paciu padarymas trunka ne viena valanda. Nebent reik mazdaug ka panasaus papaisyt, kad visi galetu isivaizduot kas per skyline`as bus
                                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                Comment


                                  Manau greitai sulauksim naujienų apie Klaipėdos Areną, nes šiandien mačiau kaip tų angarų griovimo darbai prasidėjo, tik keista kad nei spaudoje nei žiniasklaidoje nėra jokių naujienų apie tai
                                  "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                                  Comment


                                    Uostamiestis keliasi už Jūrininkų prospekto



                                    Jūrininkų prospekte, ties Vingio gatvės tęsiniu, prie Kretainio upelio, turėtų išaugti gyvenamasis ir komercinis kompleksas.

                                    Pasak maždaug 2,8 hektaro ploto teritorijos detalųjį planą rengiančio architekto Algirdo Svidersko, čia planuojami trys daugiabučiai namai ir komercinis prekybos bei paslaugų pastatas.

                                    Dėl pastatų aukščio dar nėra visiškai apsispręsta - tai bus padaryta rengiant techninį projektą, tačiau, anot architekto, gyvenamieji daugiabučiai, ko gero, bus 9 aukštų.

                                    Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitete išsakytas pageidavimas, kad pastatai nebūtų žemesni - esą didelis mastelis pabrėžtų Jūrininkų prospektą, vieną iš įvažiavimo į uostamiestį kelių.

                                    Aplinkinių gyventojų reikmėms skirtas prekybos ir paslaugų pastatas turėtų būti iki trijų aukštų.

                                    Teritorijų planavimo komitetas dar šių metų pavasarį pritarė tokiems žemės sklypo plėtros projektiniams pasiūlymams. Vakar detaliojo plano rengėjų buvo paprašyta plane dar numatyti Jūrininkų prospektą dubliuojančią gatvę, nes papildomi įvažiavimo į prospektą keliai mažintų jame greitį ir trikdytų eismą.

                                    "Vakarų ekspreso" informacija
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      Miesto centre išaugs naujas daugiabutis



                                      Herkaus Manto gatvėje 43a numeriu pažymėtame sklype planuojama statyti naują daugiabutį su komercinėmis patalpomis.

                                      Pasak architektės Simonos Vėlavičienės, būsimasis trijų aukštų su mansarda daugiabutis bus prijungtas prie sklype jau stovinčio naujo pastato, kuriame įsikūrusi bendrovė "Baltikums draudimas".

                                      Vietoje dabar čia esančių garažų planuojamos pastato dalies pirmajame ir antrajame aukštuose numatomos komercinės patalpos, o virš jų - vienas butas. Iš viso čia bus devyni 1-2 kambarių butai. Vidutinis vieno buto plotas - apie 60 kvadratinių metrų.

                                      Gyventojų automobiliams planuojama įrengti požeminę aikštelę, kurioje tilps 11 transporto priemonių.

                                      Daugiabučio gyvenamojo namo ir garažų rekonstrukcijos į komercines patalpas techninį projektą Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos ekspertų taryba įvertino palankiai.

                                      http://www.ve.lt/?data=2006-09-16&ru...&id=1158335407
                                      Paskutinis taisė ArTuRAs; 2006.09.16, 19:29.
                                      Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                                      Comment


                                        Laivų kapinyną Smiltynėje žadama paversti šiuolaikiniu jachtklubu

                                        Apžiūrėti marių pakrantę, kurioje tikimasi išvalius įlanką įrengti jachtų arba mažųjų laivelių prieplauką, šiandien žada Aplinkos projektų valdymo agentūros atstovai. Nuo jų sprendimų priklausys, ar bus patenkinta Klaipėdos miesto savivaldybės paraiška gauti 2 milijonus litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų laivų kapinynui išvalyti.

                                        Aplinkosaugos ir savivaldybės atstovams, tarp kurių buvo ir miesto meras Rimantas Taraškevičius, projekto autorius Kęstutis Oginskas vakar pristatė laivų kapinyno įlankos Smiltynėje galimybių studiją.

                                        Meras R.Taraškevičius teigė, kad dviejų milijonų litų investicija būtų tik pradžia tvarkant apleistą Ledo rago įlanką, kurioje, iškuopus dešimtmečiais gramzdintų laivų liekanas, būtų galima įrengti dar vieną jachtų prieplauką.

                                        Kita galimybė - statyti buriavimo mokyklą. Tam nepritarė studijos aptarime dalyvavęs uosto kapitono pavaduotojas Arvydas Narmontas. Jis mano, kad mokyti buriuoti vaikus šalia laivybos kanalo, kuriuo dažnai plaukia didžiuliai keltai, būtų pavojinga.

                                        Projektui galutinai įgyvendinti, nesvarbu, kuris variantas būtų pasirinktas, prireiks kelių dešimčių milijonų litų.

                                        DELFI.LT

                                        Comment


                                          Gigantomanija įvarė į kampą

                                          Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus cerkvė uostamiesčio Smiltelės gatvėje paskutiniaisiais metais ėmė kilti lyg ant mielių ir atrodo jau beveik baigta, tuo tarpu daug anksčiau pradėtoms statyti katalikų bažnyčioms galo vis nematyti.

                                          "Kodėl? Galima spręsti jau vien pagal dydį. Cerkvę, atrodo, galėtum paimti ant delno kaip Šv. Onos bažnyčią Vilniuje", - paaiškino Šv. Juozapo Darbininko parapijos klebonas kunigas Saulius Damašius.

                                          Gigantomanija, patirties projektuojant bažnyčias turinčių architektų bei gebėjimo žvelgti į ateitį stoka - priežastys, dėl kurių atkūrus nepriklausomybę pradėtos statyti Šv. Juozapo Darbininko ir Šv. Kazimiero bažnyčios savo nebaigtumu vis dar rėžia akis.

                                          Tiesa, tikintieji savo maldos namus myli ir tokius bei kaip galėdami prisideda prie jų gražinimo.

                                          http://www.ve.lt/?data=2006-10-03&ru...&id=1159804556
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X