Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /

    Comment


      Senąją pirtį perstatys

      VIGANTAS DANILAVIČIUS

      Žvejų gatvės nebedarkys atkasti pamatai ir nebeliks senosios miesto pirties pastato Rūtų gatvėje.

      Krantinės neužstatys

      Žvejų gatvės 2A sklype bus pastatytas trijų aukštų su mansarda komercinės paskirties pastatas.

      Namas Žvejų gatvėje 2A platės nuo antro aukšto, kad liktų praėjimo kelias Danės krantine.

      Sklypas bus užstatytas 100 proc. Automobiliai stovės pusrūsyje.

      Anot bendrovės „V.Paulius ir asociacija“ architektės Jolantos Kitros, rengiančios detalųjį planą, pastate turbūt bus biurai ir parduotuvės. „Parengus techninį projektą, paaiškės statinio paskirtis“, - sakė J.Kitra.

      Pirties neliks

      Rengiamas Rūtų g.4 / Alyvų g. 2 sklypo detalusis planas.

      Numatoma labiau užstatyti teritoriją. Vietoje senosios miesto pirties išdygs penkiaaukštis administracinis pastatas.
      Naujas autoservisas

      Paupio kvartale penkių hektarų žemės ūkio paskirties teritorija taps komercinė. Čia numatoma pastatyti degalinę, „Nissan“ automobilių autoservisą, prekybos centrą.

      Trys devynaukščiai
      Šalia Jūrininkų prospekto ir Vingio gatvės tęsinio(už Jūrininkų prospekto? E. ) planuojama pastatyti tris devynaukščius namus ir prekybos centrą. Projektas bus įgyvendinamas 2,8 hektaro plote.

      "Klaipėda"
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Parašė Eimantas
        Namas Žvejų gatvėje 2A platės nuo antro aukšto, kad liktų praėjimo kelias Danės krantine.
        Nu ir nesupratau, kuom tu cia nepatenkintas?

        Dziugu, kad uz jurininku pr. prasides statybos. Dar neseniai juk buvo naujienos, kad kazkas ketina statyti daugiabucius, kitoj jurininku pusej, vietoj aiksteles, jei ta igyvendintu, butu dar geriau. Biski atsinaujintu mano rajonas

        Beje, kur nuoroda i saltini?
        Paskutinis taisė Eimantas; 2010.08.28, 09:44.
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          Nepatenkintas, kad nebus atstatytas senas fasadas, tik gal ne toje vietoje veiduką padėjau.

          Prigavai čia su ta nuoroda dėl skubėjimo...

          Gerai, kad peržengs Jūrininkų prospektą, bet lieka dar didelis tuščias plotas iš abiejų Taikos pr. pusių ir prie Taikos/Jūrininkų kampo.
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            Klaipėda - netoli pasaulinių tendencijų

            Klaipėdos plėtra iš esmės atitinka pasaulines tendencijas, tačiau dar trūksta drąsių idėjų bei veiksmų, ypač, kai kalbama apie gamtines zonas.

            Tokias išvadas daro uostamiesčio planuotojai apibendrindami dalyvavimo vienoje svarbiausių pasaulio nekilnojamojo turto ir investicijų parodų - MIPIM-2006 Kanuose (Prancūzija) rezultatus.

            Nesirodyti neprotinga

            Pasaulio investuotojams bendrame stende su kitais penkiais šalies miestais Klaipėda prisistatė jau antrą kartą. Pasak Savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, kol kas buvo bandoma tik pristatyti bendrą investicinį klimatą mūsų regione, o nuo kitų metų verslininkai esą galėtų vežti konkrečius savo plėtojamus projektus.

            Beje, pirmą kartą grupė uostamiesčio verslininkų į Kanus važiavo jau šiemet.

            Pasak dabartinėje "Laivitės" teritorijoje investuoti planuojančios bendrovės "Memelio miestas" vadovo Dariaus Anužio, žinant, kad Vakarų Europa, kur BVP augimas siekia vos vieną procentą, šiuo metu yra kiek apsnūdusi, o Lietuvos ekonomika vis dar sparčiai vystosi, neparodyti tokios rinkos pasauliui būtų neprotinga.

            Tiesa, anot Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros vadovo Raimundo Vaitiekūno, parodoje išryškėjo tendencija, jog šiuo metu investuotojus labiausiai domina Kinija, kiti Azijos regionai, Rusija bei Lotynų Amerika. Tad Lietuvai tenka daug dirbti, kad nepaskęstų pasaulinėje rinkoje.

            Guodžia nebent tai, kad, D. Anužio teigimu, Kanuose, kai su užsienio investuotojais buvo kalbama apie Baltijos šalis, dažniausiai buvo minima būtent Lietuva, juolab kad nei Estija, nei Latvija, kaip šalys, MIPIM-2006 neprisistatė.

            Beje, apie panašią tendenciją užsiminė ir ką tik iš kruizų parodos Majamyje (JAV) grįžusi uostamiesčio delegacija. Esą vien dėl to, kad Rygos uostas nedalyvavo šioje parodoje, kruizų organizatoriai ėmė abejoti, ar jis apskritai priima kruizinius laivus.

            Veržiasi prie vandens

            Kita dalyvavimo panašiose renginiuose nauda - galimybė susipažinti su pasaulinėmis tendencijomis bei idėjomis, kurias būtų galima pritaikyti pas save.

            D. Anužis pripažino Kanuose pasisėmęs nemažai minčių, kaip plėtojamos visuomeninės erdvės prie vandens - "Vakarų eksprese" jau rašėme, jog būtent tai bendrovė "Memelio miestas" žada padaryti "Laivitės" teritorijoje.

            Tuo tarpu vyriausiasis Klaipėdos miesto architektas Almantas Mureika parodoje atkreipė dėmesį, jog miestų plėtros vandens link tendencija pastebima visame pasaulyje. Esą didžiausios investicijos šiuo metu nukreipiamos ne kur nors į pramoninę statybą, o būtent į pakrančių plėtrą ir jų pritaikymą gyvenimui bei poilsiui. Tą patį klaipėdiečiai pastebėjo ir kruizų parodoje Majamyje. Taigi šiuo atžvilgiu uostamiestis su savo pagrindiniais Kanuose pristatytais projektais visiškai atitinka pasaulines tendencijas.

            Be to, pasak A. Mureikos, pasaulis su nekilnojamuoju turtu "lipa į viršų", t.y. miestuose planuojami aukštybiniai pastatai, mažaaukščiams statiniams paliekama vietos tik miestų pakraščiuose.

            "Vakarų ekspreso" paklaustas, kokias parodoje pasisemtas idėjas būtų galima pritaikyti Klaipėdoje, A. Mureika sakė pastebėjęs, jog daug kur gana drąsiai elgiamasi su vadinamosiomis gamtinėmis teritorijomis, o pas mus šioje vietoje vyrauja kraštutinumai.

            "Niekas nesako, kad reikia užbetonuoti visas krantines, tačiau subalansuota plėtra turėtų būti galima", - svarstė A. Mureika.

            Išskyrė Vilnių ir Kauną

            Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, iš Klaipėdos Kanuose pristatytų projektų investuotojus labiausiai domino senamiesčio plėtra ir universalios arenos statyba. Susidomėjimą Lietuvos pajūriu daugiausiai rodė britai, skandinavai ir vokiečiai. Dvi pastarosios šalies bei Kanados kompanijos ypač domėjosi pajūrio tramvajaus projektu.

            Beje, tai, kad Klaipėda prisistatė viso pajūrio regiono kontekste, sulaukė užsienio specialistų pagyrų, mat investuotojus esą labiau domina ištisi regionai, o ne atskiri miestai.

            Vis dėlto "Financial Times" grupei priklausantis žurnalas FDI ("Foreign Direct Investment"), kurio žurnalistas lankėsi Lietuvos stende Kanų parodų rūmuose, savo paskelbtame konkurse Ateities Europos regionų nominacijoje Rytų Europos kategorijoje nugalėtoju išrinko Vilniaus ir Kauno dipolį, o Kauno apskritį pripažino besivejančia lyderį. Ateities Europos miestų nominacijoje Rytų Europos kategorijoje nugalėtoju paskelbtas Vilnius, jį besivejančiu - Daugpilis (Latvija).

            Tiesa, uostamiesčio valdžia pasiekimu laiko ir tai, kad informacija apie Klaipėdą pateko į specialų leidinį apie Europos nekilnojamąjį turtą "Europe Real Estate".

            Apie MIPIM-2006

            * Paroda vyksta nuo 1990 metų.

            * Šiemet pasiektas dalyvių rekordas - per 20 000 iš daugiau nei 70 pasaulio valstybių.

            * Gausiausiai atstovaujama buvo Rusija - 165 kompanijos ir miestai.

            * Rusijos Krasnodaro kraštas finansavo visiems dalyviams skirtą parodos atidarymo šventę, vykusią dviejuose didžiausiuose Kanų viešbučiuose.

            * Parodos ekspozicinis plotas siekė apie 20 000 kv. m

            * MIPIM vyksta tuose pačiuose rūmuose, kur ir Kanų kino festivalis.

            * Visuomenei paroda nėra prieinama, į ją gali patekti tik iš anksto užsiregistravę nekilnojamojo turto specialistai. Dalyvio mokestis - 1471,08 euro.

            * Lietuvos miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Elektrėnų - stendas užėmė 162 kv. m.

            * Lietuvos miestų dalyvavimas parodoje kainavo apie 1 mln. Lt, šias išlaidas proporcingai biudžetų dydžiams pasidalins šešios savivaldybės bei rėmėjai

            * Lietuvos šūkis parodoje buvo "Refresh in Lithuania"

            Kanuose pristatyti Klaipėdos projektai

            * Senamiestis - naujam gyvenimui

            Šio projekto tikslai - atverti miestui priėjimą prie vandens, visuomeniniams poreikiams, turizmui, kultūrai ir poilsiui pritaikyti piliavietės teritoriją, buvusį tabako fabriką, Jono kalnelį, Danės krantines, įrengti jachtų uostą, pastatyti naują tiltą per Danę, atnaujinti gatves ir šaligatvius, įrengti naujų aikščių bei atnaujinti jau esamas. Iš viso investicijų laukia 38 hektarų ploto senamiesčio teritorija, jų poreikis siekia 200 mln. eurų. Projektą pristatė Klaipėdos miesto savivaldybė.

            Beje, vieną iš šio projektų dalių jau ėmėsi įgyvendinti Klaipėdoje registruota bendrovė "Memelio miestas", kuri, perėmusi dabartinę "Laivitės" teritoriją bei nupirkusi iš jos nekilnojamąjį turtą, šioje vietoje žada sukurti patrauklią visuomeninę erdvę su viešbučiais, barais, restoranais, gyvenamosiomis patalpomis ir kt.

            * Jūros teikiamų pramogų ir sveikatingumo kompleksas UNESCO saugomoje teritorijoje

            Šio projekto tikslas - pramogų, poilsio ir sporto zona paversti Smiltynę, jo ašis - Lietuvos jūrų muziejus ir Delfinariumas bei delfinų terapijos centras. Planuojama teritorija siekia 794 hektarų plotą, investicijų poreikis - 21 mln. eurų. Projektą pristatė Klaipėdos miesto savivaldybė.

            * Universali arena tarptautiniams renginiams

            Lietuvai ruošiantis 2011 metais čia vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui, keli šalies didmiesčiai, tarp jų - ir Klaipėda, turi pasirūpinti sporto arenų, kuriose galėtų vykti čempionato varžybos, statyba. Klaipėda investuotojams siūlo pastatyti ir valdyti 5000 paprastų ir 250 VIP vietų universalią areną teritorijoje tarp Taikos ir Baltijos prospektų, Dubysos ir Minijos gatvių. Tokiai arenai pastatyti reikia apie 13 mln. eurų. Projektą pristatė Klaipėdos miesto savivaldybė.

            * Pajūrio tramvajus

            Investuotojams siūloma prisidėti prie maždaug 50 kilometrų ilgio tramvajaus linijos tiesimo nuo Tarptautinės jūrų perkėlos iki Tarptautinio Palangos oro uosto. Planuojama, jog šiam projektui prireiks 450-570 mln. eurų valstybės, savivaldybių bei privačių investuotojų lėšų. Projektą pristatė bendradarbiavimo sutarties "Qattro" partneriai - Klaipėdos miesto bei rajono, Palangos bei Neringos savivaldybės.

            * Pramoginių uostų tinklas

            Siūloma investuoti į maždaug 120 kilometrų ilgio Kuršių marių bei Baltijos jūros pakrančių ruože išsidėsčiusias prieplaukas ar nedidelius uostelius bei sukurti pramoginių uostelių tinklą. Projektą pristatė bendradarbiavimo sutarties "Qattro" partneriai. Jo rėmuose kaip šviežia idėja pristatyta ir Girulių salos vizija. Jūroje, 200 metrų atstumu nuo paplūdimio, siūloma supilti dirbtinę salą, kurioje būtų ne tik mažųjų laivų ar jachtų uostelis, bet ir laisvalaikio kompleksas su dengtu baseinu, SPA centrais, koncertų salėmis, kavinėmis, kazino ir pan. Toks projektas vertinamas 400 mln. eurų.

            Buvusios militaristinės zonos pavertimas žinių zona

            Pirminiai šio projekto tikslai - Klaipėdos universiteto miestelio, buvusių sovietų armijos kareivinių, teritorijoje sukurti unikalia viešąją erdvę su rekonstruotais esamais ar naujais pastatais, pritaikytais kultūrai ir akademinei veiklai, pastatyti amfiteatrą, studentų klubą, turizmo informacijos centrą, sukurti infrastruktūrą neįgaliųjų mokymuisi, įkurti mokslinių tyrimų centrą, sporto kompleksą su 50 metrų ilgio uždaru baseinu, stadionu, sporto salėmis, taip pat - įkurti jaunimo hostelių tinklą, įrengti konferencijų salę ir kt. Šio projekto investicijų poreikis - 133 mln. eurų. Plėtotojas - Klaipėdos universitetas.

            Multifunkcinis pastatas miesto centre

            Privatus projektas, pagal kurį uostamiesčio Mažvydo alėjos ir Herkaus Manto gatvės sankryžoje, vietoje buvusio pastato vaiduoklio, turėtų atsirasti multifunkcinis pastatas su gyvenamosiomis ir komercinėmis patalpomis. Iš 10 tūkst. kvadratinių metrų numatyto patalpų ploto 6,5 tūkts. būtų skirta butams, 3,5 tūkst. - komercijai. Leidžiamas pastato aukštis - 7 aukštai, investicijų poreikis - 15 mln. eurų. Projektą pristatė sostinės bendrovė "Realtus".

            Comment


              Parduoda dar vieną sklypą

              Vakar Klaipėdos savivaldybėje įvyko dar vienas sklypo pardavimo aukcionas, tačiau šįkart žemė buvo parduota už gana padorią kainą.

              Keturi aukciono dalyviai varžėsi dėl apie 13 arų sklypo Birutės g. 5b/Bijūnų g. 15, pradinė jo kaina buvo 688 tūkst. 809 Lt 62 ct. Didžiausia pasiūlyta kaina už sklypą gyvenamiesiems namams statyti ir eksploatuoti su komercinės paskirties patalpomis pirmame aukšte buvo 714 tūkst. Lt. Šią sumą pasiūlęs dalyvis ir buvo paskelbtas aukciono laimėtoju.

              "Normali kaina - nei per didelė, nei per maža", - sakė R. Gružienė.

              "Vakarų ekspreso" duomenimis, būsimu sklypo savininku tapo uostamiesčio bendrovė "Bandužiai", prekybos ir pramogų centro "Kapitolijus" savininkė. Aukciono nugalėtojai savo planų dienraščiui atskleisti nenorėjo. Anot jų, viskas priklauso nuo to, kas įsigis kitą greta - Bijūnų g. 15a - esantį apie 12 arų sklypą, kuris bus parduodamas kitame aukcione kovo 31 dieną.
              Sie sklypai yra visai salia "Kaustos" daugiabucio, todel manau artimiausioj ateitij galim isvyste nemazai permainu toj teritorijoj, o gal net kazka panasaus i ta viso kvartalo maketa
              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment


                Vakar per Laluna sake,jog nieko ispudingo siame sklype neplanuojama,o tik 2-3 aukstu komercinis pastatukas.

                Comment


                  Ta zinojau, bet kaip pas mus megsta keisti detaliuosius, tai...
                  Be to, ruosiamasi paruost visos tos teritorijos detaluji plana, todel viskas dar gali keistis
                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                  Comment


                    Kalipedoje paskutini karta buvau pries 10 metu, tad nelabai atsimenu kaip ji atrodo, bet sprendziant is nuotrauku- grazus miestas. Pastebejau, kad visokiausiom statybom ir projektais Klaipeda nenusileidzia Vilniui. Gerai, kad yra daugiau nei vienas miestas LT, kuris taip sparciai keiciasi.

                    Comment


                      Jau seniau matytas, bet didesnis Taikos pr. detalusis:
                      http://www.pamarioprojektai.lt/images/sar_taikos.jpg
                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                      Comment


                        Naujos palatos - jau po trijų mėnesių

                        2006 m. Kovo 24 d.

                        Vakar apžiūrėjęs Klaipėdos slaugos ligoninę uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius džiaugėsi, jog per žiemą buvo gerai padirbėta, ir naujas priestatas po trijų mėnesių jau turėtų būti atiduotas ligoniams, o dar po poros bus rekonstruotas ir senasis pastatas.

                        Pasak ligoninės vyriausiosios gydytojos Danguolės Drungilienės, naujajame korpuse bus įrengtos vienvietės bei dvivietės palatos su sanitariniais mazgais - tualetais ir dušais. Dušus apsispręsta įrengti todėl, kad neįgaliesiems jais naudotis patogiau nei voniomis.

                        "Sąlygos gydytis bus geros", - sakė D. Drungilienė.

                        R. Taraškevičiaus teigimu, sąlygos bus geros ir personalui - priestate bus įrengta skalbykla ir liftas. Apie 100 metų senumo ligoninės pastato laiptais personalui būdavo nelengva nešioti ligonius.

                        Šiuo metu ligoninėje yra 107 vietos, o jau atidarius priestatą iš viso tilps apie 150 ligonių.

                        Pasak D. Drungilienės, slaugos ligoninė visada būna pilna, ir vietų šiek tiek trūkdavo. Pabaigus statyti naująjį priestatą lovų jau turėtų užtekti.

                        Slaugos ligoninės rekonstrukcijai ir naujo priestato statybai praėjusiais metais iš Savivaldybės privatizavimo fondo buvo skirta 1,5 mln. litų, o šiemet iš Valstybės privatizavimo fondo - 1,9 mln.

                        Giedrė NORVILAITĖ
                        www.ve.lt
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Parašė ArTuRAs
                          Sie sklypai yra visai salia "Kaustos" daugiabucio, todel manau artimiausioj ateitij galim isvyste nemazai permainu toj teritorijoj, o gal net kazka panasaus i ta viso kvartalo maketa
                          deja, deja, si teritorija dar ilgesniam laikui liks tokia kokia ir buvo. turbut girdejote, jog aukciona laimejes ir si sklypa isigijes verslininkas sedi arestineje - vyras bande papirkti kitus aukciono dalyvius

                          Comment


                            Parašė dovile
                            deja, deja, si teritorija dar ilgesniam laikui liks tokia kokia ir buvo. turbut girdejote, jog aukciona laimejes ir si sklypa isigijes verslininkas sedi arestineje - vyras bande papirkti kitus aukciono dalyvius
                            Kol bus paskelbtas naujas konkursas, manau, nepraeis daug laiko, o taip ar taip, kad viska sutvarkyt reiketu keliu "metuku", tad plius minus truputi laiko - nieko tokio
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              Parašė ArTuRAs
                              Kol bus paskelbtas naujas konkursas, manau, nepraeis daug laiko, o taip ar taip, kad viska sutvarkyt reiketu keliu "metuku", tad plius minus truputi laiko - nieko tokio

                              Kagi, kita sklypa nusipirko ta pati firma "Banduziai", kuri buvo daugiausiai pasiuliusi ir uz pirmaji sklypa. Galima sprest, kad jie noretu sujungt tuos sklypus, pakeist detaluji ir statyt ka nors geresnio

                              Atsivėrė keliai tikriesiems žemės sklypų pirkėjams
                              http://www.ve.lt/?data=2006-04-01&ru...&id=1143823993

                              Tiltui per geležinkelį trūksta tik pinigų
                              http://www.ve.lt/?data=2006-04-01&ru...&id=1143823879

                              Civilizuotas žingsnis normalios žuvininkystės link
                              http://www.ve.lt/?data=2006-04-01&ru...&id=1143823116
                              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                              Comment


                                Siandien per zinias vienoje is radijostociu snekejo,jog po Kanuose vykusios parodos Klaipeda pasirinkta Pasaulio Prekybos Centro ( WTC ) statybai. Sake jog pastatas turetu buti 25 aukstu su 5 aukstu priestatu. Siai minutei tiek ziniu. Neuzilgo bus apsispresta 100% ar tikrai WTC atsiras Klaipedoje. ( Siam projektui jokiu kliuciu nera ir planai turetu buti igyvendinti ).

                                Comment


                                  Parašė WILD_WEST
                                  Siandien per zinias vienoje......
                                  Šaunios naujienos
                                  W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                  Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                  Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                  Comment


                                    Balandžio 1 pokštas...
                                    Lietuva jau . Bet dar .

                                    Comment


                                      Tikrai ne pokstas

                                      Comment


                                        Nu ir as netikiu, kad tai tiesa. Man atrodo, kad Balandzio 1 dienos pokstas. Apsviesk jei neklystu. Nu gal ir tiesa. Gal geriau palaukt pirmadienio, tai tada zinosiu ar pokstas ar ne.

                                        EDIT: O jei tiesa, tai labai gerai.
                                        Paskutinis taisė Rolandas.; 2006.04.01, 11:59.
                                        "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

                                        Comment


                                          Parašė WILD_WEST
                                          Siandien per zinias vienoje is radijostociu snekejo,jog po Kanuose vykusios parodos Klaipeda pasirinkta Pasaulio Prekybos Centro ( WTC ) statybai. Sake jog pastatas turetu buti 25 aukstu su 5 aukstu priestatu. Siai minutei tiek ziniu. Neuzilgo bus apsispresta 100% ar tikrai WTC atsiras Klaipedoje. ( Siam projektui jokiu kliuciu nera ir planai turetu buti igyvendinti ).
                                          As turiu dar geresniu ir sviezesniu naujienu!!!! Pre nakti labai stipriai pasikeite Radviliskio centras. Zmones nesugeba paaiskinti, kodel naujasis Radviliskio centras atrodo sitaip...



                                          Su balandzio !-maja

                                          Comment

                                          Working...
                                          X