Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomasl
    bet kiek suprantu tu rašai kad ji 30 m nuo plento, tai jos kaina tada yra bevertė.nes apsauginė zono jai gerai pamenu A1 kelio yra 150 m
    tai kaip supratau, jei žemė yra priepat Palangos plento, tada ji yra bevertė ? O jei jau 150m nutolus nuo palangos pl, tada jau kur kas brangesnė, taip ?

    Klaipėdos bendrajame plane - miesto dešimtmečio perspektyva

    2006-01-18 Gyventojų informavimo tarnybos vyr. specialistas Andrius Juškevičius



    Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu bendrovė „Klaipėdos miestprojektas“ parengė miesto bendrąjį planą, kurio pasiūlyti sprendiniai numato ištiso dešimtmečio perspektyvą. Pagrindiniai planavimo tikslai - numatyti miesto, uosto ir priemiesčių atskiras funkcines zonas, gerą jų tarpusavio ryšį, transporto ir inžinerinės infrastruktūros komunikacijas.

    Pasak savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos, nuo sausio pabaigos Bendrojo plano sprendiniai bus eksponuojami viešai, su planu bus galima susipažinti visą mėnesį iki vasario 24 dienos.

    A.Mureika kalbėjo, kad rengiant Bendrąjį planą daugiausia diskusijų kėlė Klaipėdos pietinės dalies plėtra. Ruošiant plano sprendinius buvo atsižvelgta į specialistų pastabas ir planuojamo Pietinio išvažiavimo iš uosto trasa pakreipta kiek piečiau: taip bus išvengta sunkiojo transporto judėjimo arti miegamųjų rajonų.

    Su Klaipėdos rajono savivaldybe sunkokai vyko derybos dėl naujų miesto ribų. „Rajono savivaldybė nenusileido ir Klaipėdos miestui neperdavė nė pėdos žemės. Mums labiausiai rūpėjo žemės trikampis Kalotėje prie sankryžos Palanga-Kretinga, kuriame susikūrė ištisas privačių gyvenamųjų namų kvartalas, o jame daugiausiai gyvena klaipėdiečiai“, - sakė A.Mureika.

    Bendrojo plano rengėjai atsakingai svarstė ir gyvenamųjų erdvių plėtrą, kaip naujuose gyvenamuosiuose rajone bus tiesiamos komunikacijos, kita būtina infrastruktūra.

    Pasak A.Mureikos, netrūksta problemų ir Klaipėdos centre: būtina apgalvotai spręsti senosios piliavietės teritorijos vystymo klausimus, galvojant apie ateities perspektyvą problemiška tampa „Laivitės“ bendrovės veikla.

    Su parengtu Bendruoju planu bus galima susipažinti nuo sausio 24 dienos iki vasario 24 dienos Klaipėdos miesto savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriuje. Viešas susirinkimas įvyks vasario 27 dieną 14 val. Klaipėdos miesto savivaldybės posėdžių salėje.
    Westside is the best ! :jura:

    Comment


      Žemės aro kaina šoktelėjo iki 106 tūkst. litų

      2006 m. Sausio 18 d.



      Vakar įvyko pirmasis šiemet Klaipėdos savivaldybės administracijos paskelbtas žemės sklypo aukcionas, kurio metu už vieną Taikos prospekte esančio komercinės paskirties sklypo arą buvo pasiūlyta rekordinė 106 tūkst. litų suma.

      Miesto valdžia šiemet planuoja parduoti 19 sklypų. Vidutinė jų vertė siekia apie 18,4 mln. litų.

      Pernai aukcionuose buvo parduota 12 valstybinės žemės sklypų už 24,2 mln. litų. Pusė šių pinigų atiteko miestui, o kita pusė - Nacionalinės žemės tarnybos fondui, iš kurio mokamos kompensacijos už piliečiams negrąžinamą žemę.

      Didžiulis susidomėjimas

      Vakar įvykusį 9,5 aro ploto komercinės paskirties sklypą Taikos pr. 40a už 1 012 000 litų įsigijo žymaus klaipėdiečio krepšininko Sauliaus Štombergo brolis Valdas. Žinia, jo vadovaujama bendrovė artimiausiu metu ketina pradėti komercinės paskirties daugiaaukščio statybas prie Sausio 15-osios gatvės ir Taikos prospekto sankryžos.

      Komercinės paskirties ir smulkaus verslo objektams statyti skirtu sklypu, kurio pradinė kaina siekė 492,8 tūkst. litų, domėjosi 13 interesantų. Trys iš jų nebuvo pripažinti aukciono dalyviais, nes nepateikė reikiamų dokumentų arba pateikti dokumentai neatitiko aukciono nuostatų. Realiai dėl sklypo varžėsi penki aukciono dalyviai.

      V. Štombergas nenorėjo atskleisti, koks objektas atsiras minėtajame sklype, tačiau užsiminė, kad, ko gero, patalpos jame bus nuomojamos. Sklypo detaliajame plane numatyta, kad čia gali iškilti iki 3 aukštų pastatas.

      "Detaliojo plano keisti neketiname. Tikimės, jog statybas pradėsime dar šiemet", - sakė aukciono laimėtojas, patikinęs, kad vis atidėliojamos statybos sklype Sausio 15-osios gatvėje prasidės kovą.

      Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, aukciono nugalėtojo pasiūlyta 106 tūkst. litų kaina už žemės arą yra rekordinė.

      "Iki tol daugiausiai už vieną sklypo arą aukcionų metu buvo pasiūlyta 71 tūkst. litų", - sakė R. Gružienė.

      Anot jos, tai tik trečias aukcionas, kuriame buvo užregistruotas toks gausus dalyvių skaičius.

      Komercinei veiklai - 6,8 ha

      Šiemet dar planuojama paskelbti 9 komercinei veiklai skirtų sklypų aukcionus. Taip pat bus parduodami du sklypai Taikos prospekte 157 ir 124 (29 ir 10 arų) degalinių statybai.

      Didžiausias planuojamas parduoti šios paskirties sklypas - Taikos pr. 141. Vidutinė šio 4,28 hektaro sklypo rinkos vertė - 6,42 mln. litų.

      Pardavimui taip pat yra suformuoti 7-44 arų dydžio komercinės paskirties sklypai Nėgių, Žiobrių, Otų, Irklų gatvėse bei Taikos prospekte.

      Yra suformuoti ir du 5,4 bei 6,6 hektaro ploto sklypai Minijos gatvėje, kuriuose bus galima statyti pramonės ir sandėliavimo objektus. O prie Lietuvos krikščioniškojo koledžo Kretingos gatvėje yra suformuotas visuomeninės paskirties 46 arų sklypas.

      Du sklypai - namų kvartalams

      Žinia, uostamiestyje jau kurį laiką jaučiamas gyvenamosios paskirties sklypų badas. Pernai buvo parduoti tik du šios paskirties sklypai - Molo g. 52 (šis 10 arų sklypas parduotas už 230,5 tūkst. litų) ir Birutės g. 17a (20 arų, 1,1 mln. litų).

      Situaciją šiame rinkos segmente gali šiek tiek pagerinti miesto valdžios sprendimas šiemet parduoti 7 sklypus, skirtus gyvenamųjų namų statybai. Visi šie sklypai yra suformuoti itin patraukliose uostamiesčio vietose.

      Du iš šių sklypų yra skirti gyvenamiesiems kvartalams statyti. Vienas - 2,5 hektaro ploto - yra Rokiškio gatvėje, šalia tiesiamo P. Lideikio gatvės tęsinio. Antrasis suformuotas ant šlaito Giruliuose, Turistų gatvėje. Jo plotas - 7,6 hektaro. Pasak R. Gružienės, abu šiuos sklypus įsigiję investuotojai turės savo lėšomis sukurti visą būtiną infrastruktūrą ir tik vėliau jiems bus leidžiamas šiuos sklypus skaidyti.

      19 arų sklypą Tilžės g. 28a įsigijęs investuotojas čia galės statyti daugiabutį namą. Šiemet planuojama parduoti ir du 13 bei 11 arų sklypus Birutės gatvėje, skirtus gyvenamųjų namų su visuomeninėmis arba komercinėmis patalpomis statybai. Planuojami parduoti du 15 ir 10 arų sklypai Melnragėje, Vaivos gatvėje, yra skirti namų valdoms. Šių sklypų pradinė pardavimo kaina nustatyta atitinkamai 497,2 ir 343,3 tūkst. litų.

      Centre - tik nuoma

      Be sklypų pardavimų aukcionų, uostamiesčio Savivaldybės administracija skelbia ir žemės nuomos aukcionus miesto centre ir senamiestyje. Tai teritorija, kuri yra įrašyta į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tad joje sklypų pardavimas yra draudžiamas įstatymu.

      Šioje teritorijoje yra suformuoti 43 sklypai, iš kurių tik keturi yra skirti gyvenamųjų namų statybai. Likusiuose sklypuose jų nuomos konkursus laimėję fiziniai ar juridiniai asmenys galės statyti komercinės paskirties ir smulkaus verslo objektus. Pasak R. Gružienės, visus šiuos sklypus ruošiamasi išnuomoti per trejus metus.

      Gyvenamiesiems namams statyti suformuoti sklypai šalia Jono kalnelio, Bažnyčių gatvėje (5 arai), Vytauto g. 15 (7 arai), Jūros g. 8 (9 arai) ir Levandrų g. 5 (10 arų). Pastaruosius du planuojama išnuomoti dar šiemet.

      Šiemet taip pat bus skelbiami keturių komercinės paskirties sklypų Smiltynėje, sklypų J. Zauerveino g. 20, S. Dariaus ir S. Girėno g. 23, 5 arų teritorijos ties Butkų Juzės ir S. Daukanto gatvių sankryža, 27 arų sklypo Naujojoje Uosto g. 15b ir šalia jo esančio 11 arų sklypo Plytų gatvėje aukcionai.

      Senamiestyje šiemet komercinei paskirčiai bus išnuomoti trys sklypai - Daržų g. 7 (9 arai), Turgaus aikštė 20 (7 arai) ir Turgaus aikštė 26 (3 arai).

      Senamiestyje Sukilėlių, Tomo ir Aukštosios gatvių ribojama 42 arų plynė (šalia Klaipėdos parodų rūmų) yra suskirstyta į 10 komercinės paskirties sklypų. Investuotojams turėtų būti patrauklūs ir trys 4-6 arų ploto sklypai šalia Danės upės, Kurpių ir Jono gatvėse. Šie sklypai turėtų būti išnuomoti kitąmet arba 2008-aisiais.
      www.ve.lt
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Šiandien vakare (22:10) rodys laidą Pinigų karta, kurios šios savaitės tema butent labai didelės skypų, namų kainos, jų kokybė ir t.t. turėtu būti visai idomu

        Comment


          Priminkite gerbiamieji, kada savivaldybes rinkimai ir kodel taip staiga pradejo judeti visi reikalai su nuoma...
          ?
          Senoji Klaipėda
          F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

          Comment


            Gal kas žinote kada pastatytas Klaipėdos centrinio pašto pastatas?Niekur nerandu...
            "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

            Comment


              Parašė Montezauras_klp
              Gal kas žinote kada pastatytas Klaipėdos centrinio pašto pastatas?Niekur nerandu...
              Klaipėdos centrinis paštas, arch. H. Sėdė (Schoede), 1893 m.
              Ar pakanka?
              Senoji Klaipėda
              F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

              Comment


                Vaizdo kameros

                Gal kas zinot daugiau laisvai prieinamu vaizdo kameru?

                http://www.portofklaipeda.lt/en.php/webcam/220
                Senoji Klaipėda
                F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                Comment


                  Jūros šventės metu takas buvo 4 kameras pastatęs Klp atrodo. Dabar tik VIlniaus yra http://www.takas.lt/webcams/
                  Westside is the best ! :jura:

                  Comment


                    Žemės aukcionų kainos muša rekordus

                    2006-01-24 Gyventojų informavimo tarnybos vyr. specialistas Andrius Juškevičius

                    Sausio 24 dieną Klaipėdoje įvykęs žemės sklypo aukcionas vėl buvo rekordinis: už 14,18 aro dydžio sklypą Taikos prospekte pasiūlyta 1 mln. 860 tūkst. litų.

                    Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, aukcione pareiškė norą dalyvauti 13 pretendentų. Vienas jų buvo nepripažintas, o aktyviausiai sklypo pradinę 652 tūkst. Lt kainą kėlė penki pretendentai.

                    Galutinis žemės sklypo aukciono rezultatas nustebino visus: komercinės paskirties sklypas Taikos pr. 48 B parduotas už milijoną 860 tūkstančių litų.

                    Kiti žemės sklypų aukcionai numatyti vasario 21 ir 28 dienomis. Vaivos gatvėje Melnragėje bus parduodami 10 ir 15 arų sklypai mažaaukštei gyvenamajai statybai.
                    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                    Comment


                      Savivaldybės dėmesys sporto objektams duoda vaisių

                      http://www.klaipeda.lt/klaipeda/cont...47746164617373
                      Westside is the best ! :jura:

                      Comment


                        Tas pats kiek kitu kampu...
                        Senoji Klaipėda
                        F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                        Comment


                          Neblogai. Nuo kur cia?
                          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                          Comment


                            Parašė ArTuRAs
                            Neblogai. Nuo kur cia?
                            Viešbučio "Vecekrug" stogo terasa
                            Senoji Klaipėda
                            F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."

                            Comment


                              Dubysos gyvenamojo rajono ateityje - įspūdingos permainos

                              http://www.ve.lt/?data=2006-01-31&ru...&id=1138650456

                              Comment


                                Na tikėkimės viskas išsipildys, nes vaizdelis ten tikrai nekoks...
                                "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

                                Comment


                                  Siokia tokia istrauka:

                                  Pernai liepą miesto Tarybos patvirtintas detalusis planas teritorijai tarp Dubysos, Minijos gatvių, Baltijos ir Taikos prospektų prognozuoja šiam rajonui įspūdingą ateitį. Čia suplanuotas daugiafunkcinis miesto centras su visuomeninėmis aikštėmis, universalia 5 tūkst. vietų arena.


                                  Palei Minijos gatvę suplanuoti gyvenamieji namai. Numatyta čia statyti 9, 16, 12 aukštų namus, taip pat komercinius objektus.

                                  Dubysos gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės pastatus numatyta griauti. Vietoj jos turėtų atsirasti dengtas miesto futbolo stadionas.

                                  Dubysos rajone turėtų atsirasti parodų centras. Palei Taikos prospektą sklypai bus atiduoti prekybos, pramonės ir paslaugų objektams, čia galėtų išdygti iki dvidešimties aukštų administracinis pastatas.

                                  Numatyta galimybė sujungti Klaipėdos teritorinės atatistikos valdybos bei prekybos ir paslaugų pastatus.

                                  Pastatų griaučius, kurie turėjo virsti sporto kompleksu, numatyta taip pat griauti. Jų vietoje suplanuoti 2-3 aukštų paslaugų, prekybos ir pramogų statiniai, iki 16 aukštų gyvenamasis namas bei iki 20 aukštų administracinis pastatas.

                                  Įdomu, kad architektai siūlo kai kuriuos sporto, parodų objektus, komercinius pastatus sujungti virš žemės esančiais pėsčiųjų takais su rekreacinėmis aikštelėmis. Po jais numatytos vietos ir žaliesiems plotams, ir automobilių stovėjimo aikštelėms.


                                  As nesuprantu tos nesamones, kodel ten dar sugalvojo auksti ribot??
                                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                  Comment


                                    Jus ka nors apie tai girdejote?

                                    DELFI: Klaipėdoje gyvos Vasiukų idėjos
                                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=8651596

                                    Comment


                                      Stai paveiksliukas prie auksciau nurodyto straipsnio:

                                      Comment



                                        Prisižiūrėjo Dubajaus per telika

                                        Comment


                                          @Llinass

                                          Kol visi bus taip nusteikia prieš naujoves kaip tu, tol nieko įspūdingo Lietuvoje ir neturėsime
                                          Westside is the best ! :jura:

                                          Comment

                                          Working...
                                          X