Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pradedamas rengti teritorijos tarp Pilies gatvės, AB "Baltijos laivų statykla", uosto akvatorijos ir Danės upės detalusis planas

    Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento Paminklotvarkos skyriaus užsakymu pradėtas rengti teritorijos tarp Pilies gatvės, AB „Baltijos laivų statykla“, uosto akvatorijos ir Danės upės detalusis planas. Detaliojo plano rengimo tikslai yra nustatyti planuojamos teritorijos koncepciją, numatyti naujo užstatymo galimybes, pakeisti teritorijos naudojimo ir tvarkymo režimus, parengti inžinerinės infrastruktūros statinių įrangos sprendinius. Detaliojo plano rengimas, derinimas ir viešas svarstymas atliekami bendrąja tvarka. Detaliojo plano rengimo pabaiga 2005metų II-as pusmetis.

    Planavimo organizatorius Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento Paminklotvarkos skyrius, Liepų g. 11, LT-91502 Klaipėda, 401 kab., tel.: 39 60 67, 39 60 38, el paštas paminklotv@klaipeda.lt, interneto tinklalapis www.klaipeda.lt.



    Teritorijos tarp Baltijos pr., Šilutės pl., Debreceno g. ir Taikos pr. detaliojo plano projekto viešas svarstymas

    Skelbiamas parengto teritorijos tarp Baltijos pr., Šilutės pl., Debreceno g. ir Taikos pr. viešo svarstymo su visuomene baigiamasis (aptarimo) etapas.

    Planavimo tikslai – daugiabučių gyvenamųjų namų arba jų grupių ribų suformavimas, nagrinėjant vaikų ir jaunimo žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelių poreikį ir vietas, bendro naudojimo rekreacinių plotų, naujų sklypų prie Baltijos pr. komercinei veiklai ir miesto sportiniui kompleksui su stadionu formavimas.

    ; tel.: 396160, 396164, el.paštas: r.kranauskaite@klaipeda.lt , interneto tinklalapis www.Klaipeda.lt.

    Viešas susirinkimas numatomas 2005-09-19 10.00 val. ten pat.

    Planavimo pasiūlymus dėl parengto projekto sprendinių galima teikti raštu iki viešo susirinkimo planavimo organizatoriui - Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos urbanistinės plėtros departamento architektūros ir miesto planavimo skyriui Liepų g. 11;tel. 39 61 64.

    Atmestų planavimo pasiūlymų pareiškėjai parengto projekto sprendinius ar viešo svarstymo procedūras gali apskųsti Klaipėdos apskrities viršininkui. Planuojamoje teritorijoje esančios žemės ir kito nekilnojamojo turto savininkai, jeigu jų gyvenamoji (buveinės) vieta neatitinka nurodytosios šio turto registravimo dokumentuose, savo adresą gali pranešti tuo pačiu būdu, kaip kad teikiami planavimo pasiūlymai.


    Galetu kas nors nuvaryt ir pafotkint
    Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

    Comment


      Mokslo ir technologijų parkas pasirengęs dirbti visu pajėgumu

      Pirmasis Lietuvoje projektas už Ūkio ministerijos valdomas Europos struktūrinių fondų lėšas sėkmingai baigtas įgyvendinti Klaipėdoje - tai Mokslo ir technologijų parko statybos, kurių pabaigtuvės buvo švenčiamos vakar.

      Džiaugdamasis sėkmingu lėšų įsisavinimu Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Rainys pripažino, kad šiuo atžvilgiu Klaipėda pralenkė visą Lietuvą.

      Į Klaipėdos mokslo ir technologijų parko antrojo rekonstrukcijos etapo pabaigtuves atvykęs ūkio ministras Kęstutis Daukšys linkėjo gero bendradarbiavimo mokslo bei verslo bendruomenėms. Skatinti mokslo ir verslo institucijų bendradarbiavimą yra vienas pagrindinių parko tikslų. Ministras vylėsi, kad naująjį pastatą netrukus visiškai užpildys įsikursiančios naujų technologijų srityje dirbančios įmonės bei sėkmingai kurs inovatyvius produktus.

      Ūkio ministerijos kartu su Klaipėdos universitetu įkurtas Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas veiklą pradėjo dar prieš pusantrų metų, tačiau tik dabar pastato statybos visiškai užbaigtos. Per 2 mln. litų gavus iš struktūrinių fondų ir dar maždaug antra tiek - iš valstybės biudžeto, metus trukęs paskutinysis rekonstrukcijos etapas buvo baigtas liepą. Iš viso pastato statybos bei įrengimas kainavo daugiau nei 7 mln. Lt.

      Į pabaigtuvių šventę susirinkusiems Ūkio ministerijos, universiteto, miesto valdžios atstovams ir kitiems svečiams vaizdo medžiagoje parodyti senojo pastato griuvėsiai, kuriuose išdygo naujas statinys. Iš karto po to jie buvo pakviesti apžiūrėti baigtą rekonstruoti pastatą ir patys įvertinti padarytus darbus.

      Statybininkai parko direktorei Romai Stubrienei tradiciškai įteikė statybų pabaigą simbolizuojantį didelį raktą, o juostelę perkirpo ministras K. Daukšys ir universiteto rektorius Vladas Žulkus.

      Šiuo metu Mokslo ir technologijų parke yra įsikūrę 17 įmonių, kurioms sudaromos išskirtinė sąlygos savo veiklai. Po rekonstrukcijos pastate įrengta dar daugiau šiuolaikiškų biuro patalpų, tad parko nuomininkų daugės.

      Mokslo ir technologijų parko misija - skatinti šiuolaikiškų, mokslui imlių tenchnologijų plėtrą Klaipėdos regione bei visoje Lietuvoje.
      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

      Comment


        K.Daukšys: uostamiestis - apskrities garvežys, tempiantis regiono traukinį


        K.Daukšys

        Ūkio ministras Kęstutis Daukšys, susitikęs su Klaipėdos apskrities ir savivaldybių vadovais, uostamiestį pavadino apskrities garvežiu. K.Daukšys sakė, kad Klaipėdos apskritis pagal sukuriamą bendrąjį vidaus produktą, mokesčius yra tvirtai antrojoje vietoje iš dešimties Lietuvos regionų, rašo pajūrio dienraščiai.

        "O uostamiestis yra apskrities garvežys, tempiantis regiono traukinį", - šmaikštavo ministras.

        Ūkio ministro įsitikinimu, lietuviams nebėra ko skųstis ir verkšlenti. "Gyvenimas Lietuvoje tikrai gerėja", - pareiškė jis žurnalistams vakar per pirmąjį savo vizitą Klaipėdoje. Paklaustas, kokias problemas perėmė iš savo pirmtako Viktoro Uspaskicho, K.Daukšys juokavo: "Ministeriją". Anot ministro, šalies ūkyje problemų netrūksta - nepakankamai greitai auga investicijos, trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, tačiau jos esą yra išsprendžiamos.

        Pirmasis Lietuvoje projektas už Ūkio ministerijos valdomas Europos struktūrinių fondų lėšas sėkmingai baigtas įgyvendinti Klaipėdoje - tai Mokslo ir technologijų parko statybos, kurių pabaigtuvės buvo švenčiamos vakar. Džiaugdamasis sėkmingu lėšų įsisavinimu Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Rainys pripažino, kad šiuo atžvilgiu Klaipėda pralenkė visą Lietuvą. Į Klaipėdos mokslo ir technologijų parko antrojo rekonstrukcijos etapo pabaigtuves atvykęs ūkio ministras Kęstutis Daukšys linkėjo gero bendradarbiavimo mokslo bei verslo bendruomenėms.

        Tuo tarpu uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius kritikavo uosto veiklą ir jo plėtros planus. "Kasmet į uostą valstybė investuoja šimtus milijonų litų, o krova nedidėja. Rezultatas - apie 20 milijonų tonų krovinių nekinta jau ilgą laiką", - sakė meras. "Neaišku, kodėl ketinama statyti šiaurinį uostą Baltijos jūroje, jei dabartiniai pajėgumai neišnaudojami", - stebėjosi meras.
        Westside is the best ! :jura:

        Comment


          Klaipėda sulaukė puikaus įvertinimo

          Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Vidmantas Plečkaitis rugpjūčio viduryje lankėsi Rostoke (Vokietija), kur buvo aptarta šių metų burlaivių ir jachtų regata po Baltijos jūrą. Ši regata liepos pabaigoje pirmą kartą užsuko į Klaipėdą.

          Pasak V.Plečkaičio, regatos organizatoriai puikiai įvertino regatos priėmimą Lietuvos uostamiestyje. „Hanse Sail“ (taip vokiečiai vadina šią regatą) biuro vadovas Holgeris Belgartas (Holger Bellgardt) teigė, kad planuojant kitų metų regatą „Baltic Sail“ Klaipėda vėl bus pasirinkta kaip vieno etapo uostamiestis.

          Regatos organizatoriai Klaipėdos miesto vadovams žada pasiūlyti Rostoke, kur baigiasi regata, surengti Lietuvos dienas. Jose būtų kviečiama dalyvauti grupė miesto verslininkų ir meno kolektyvų.

          H.Belgartas mero pavaduotojui V.Plečkaičiui perdavė daugelio buriuotojų nuomonę, kad jachtos ir burlaiviai Klaipėdoje buvo sutikti įspūdingiausiai. Visiems liko puikiausi prisiminimai ir įspūdžiai, kuriuos, nesunku spėti, buriuotojai perduos iš lūpų į lūpas.

          Pasak savivaldybės Tarptautinių ryšių ir turizmo skyriaus vedėjo Ričardo Zulco, lydėjusio V.Plečkaitį į Vokietiją, nors Klaipėda ir sulaukė puikaus buriuotojų įvertinimo, tačiau mums dar reikia daug dirbti. Nors buriuotojų aptarime paminėjus Klaipėdos vardą visi plojo atsistoję, tačiau mūsų uostamiesčiui būtina stengtis, kad čia apsilankytų kuo daugiau burlaivių.

          V.Plečkaitis sakė, kad Rostoke teko išsamiau susipažinti su labai populiaria mums dar nematyta paslauga – vandens aviaturizmu. Norinčius paskraidyti virš uosto ar vandens telkinių aptarnauja nedideli hidrolėktuvai, ja mielai naudojasi poilsiautojai ar naujų įspūdžių ištroškę turistai.
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            Naujas 9a. daugiabutis

            http://www.eika.lt/lt.php/butai/buta...tijos_pr/1493#

            Ir "Juros vartai"

            http://www.eika.lt/lt.php/butai/juro...ow;description

            Ir dar kazkoks komercinis centriukas

            http://www.eika.lt/lt.php/butai/kome...w;description#
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              Juros vartai jega

              Comment


                Klp pakolkas neisnaudoja savo koziriu. Po keleriu metu, kai bus sutvarkyta piliavietes, KLR teritorija, tai man rods bus viena lankomiausiu uostamiescio vietu

                Comment


                  Neblogai, neblogai Ir del regatos faina
                  %)

                  Comment


                    Šiomis dienomis teko dažnai važinėtis po Klaipėdą. Šią vasarą ji labai pagyvėjo kamšciai dabar ne tik piko valandomis, pvz siandien ypac daug grusciu prie maximos. o siaip akropolio statybos dabar yra paciame ikarstyje: visi saligatviai aplink taikos prospekta nuardyti, kranu daug, o traktoriu suskaiciavau gal 15 visur smelis ir zwyras, jau daroma ir 10 juostu taikos prospekto atkarpa. greitai viskas pasikeis neatpazistamai hanner irgi stato sawo giganta greitai, tikekimes kad apdaila bus gera gandraliskes stowi wietoj (na juda letai norejau pasakyt irgi tikekimes pajudes). N. uosto (pilies?) gatwe tvarkoma, perasfaltuojama, saligatviai nauji dedami, o pastato naujo uosto gatvej jau griauciai lyg ir baigti. dangoraizis prie Klaipedos vies. ir toliau kyla, o prie BIG pastatai irgi nauji kyla, du kranai stovi. viti vis bando isnuomot savo pastata, jau pastate bet matyt nuomininku neranda nes visuos laikrasciuos reklamuojasi prie baltijos-silutes plentu toj laukymej kazka spalvota pastate, matyt bus koks autoservisas. o siaip wisur daug mieste i kruvas sudetu saku, kurias matyt isves (audru padarinys is praejusios savaites)
                    Na tai tiek
                    Lietuva jau . Bet dar .

                    Comment


                      Parašė Karolis
                      Šiomis dienomis teko dažnai važinėtis po Klaipėdą. Šią vasarą ji labai pagyvėjo kamšciai dabar ne tik piko valandomis, pvz siandien ypac daug grusciu prie maximos. o siaip akropolio statybos dabar yra paciame ikarstyje: visi saligatviai aplink taikos prospekta nuardyti, kranu daug, o traktoriu suskaiciavau gal 15 visur smelis ir zwyras, jau daroma ir 10 juostu taikos prospekto atkarpa. greitai viskas pasikeis neatpazistamai hanner irgi stato sawo giganta greitai, tikekimes kad apdaila bus gera gandraliskes stowi wietoj (na juda letai norejau pasakyt irgi tikekimes pajudes). N. uosto (pilies?) gatwe tvarkoma, perasfaltuojama, saligatviai nauji dedami, o pastato naujo uosto gatvej jau griauciai lyg ir baigti. dangoraizis prie Klaipedos vies. ir toliau kyla, o prie BIG pastatai irgi nauji kyla, du kranai stovi. viti vis bando isnuomot savo pastata, jau pastate bet matyt nuomininku neranda nes visuos laikrasciuos reklamuojasi prie baltijos-silutes plentu toj laukymej kazka spalvota pastate, matyt bus koks autoservisas. o siaip wisur daug mieste i kruvas sudetu saku, kurias matyt isves (audru padarinys is praejusios savaites)
                      Na tai tiek

                      Dekui uz info Karoli! tokiu suvestiniu dazniau reik

                      Comment


                        O, cia tai super! Tas prie zemaitijos pastatelis turi tik du nuominikus ir abi batu parduotuves Zodziu ne kas jiems ten... Tikekimes greit bus ok..
                        %)

                        Comment


                          maciau ir as norejau uzeit i vidu pasidairyt, bet nelabai turejau laiko.

                          Beje, win2k3, tu kartais vakar nebuvai Saturne su mergina ? man atrodo maciau tave, bet suabejojau ar cia tikrai tu, tai bijojau prieit pasisveikint
                          Westside is the best ! :jura:

                          Comment


                            Parašė win2k3
                            O, cia tai super! Tas prie zemaitijos pastatelis turi tik du nuominikus ir abi batu parduotuves Zodziu ne kas jiems ten... Tikekimes greit bus ok..
                            Da irgi sugalvoja pastatyt toki pastaciuka... Suprasciau, kad tvarkytu visa Zemaitija ir padarytu dideli traukos centra, o dabar tai kas ten lys...
                            Tas pats kaip ir su Viti, toki pastata tokioj vietoj...
                            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                            Comment


                              Taip jiems ir reikia, kad jie nusprogtu statydami ne vietoje tokias dėžutes
                              Manau nedaug laiko praeis ir tas Kapitolijaus priestatas bus nušluotas kaip dabar be gailesčio šluojami sovietiniai pastatai(arba rekonstruotas). Naujas, bet jau baisus ir pasenes.
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Parašė Edgaex
                                maciau ir as norejau uzeit i vidu pasidairyt, bet nelabai turejau laiko.

                                Beje, win2k3, tu kartais vakar nebuvai Saturne su mergina ? man atrodo maciau tave, bet suabejojau ar cia tikrai tu, tai bijojau prieit pasisveikint
                                Beje aš ten Žygio batuose batus nusipirkau neseniai...
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Parašė Edgaex
                                  Beje, win2k3, tu kartais vakar nebuvai Saturne su mergina ? man atrodo maciau tave, bet suabejojau ar cia tikrai tu, tai bijojau prieit pasisveikint
                                  Siais laikas nuo nieko negali pasislepti Jop, ten as su savo Anzelmute Pastebejau, kad zmones daznai bijo prie manes prieiti, ir visada ten bunu as Tik turbut taves neatpazinciau... Reiktu sakyti as Edgaex is miestai.net
                                  %)

                                  Comment


                                    Pagaliau sulaukiau puikiu naujienu, ypac mane nudziugino projektas "juros vartai". Labai aciu uz puikias naujienas.
                                    P.S. Gyvenu tik 4 dienas Siauliuose, o jau NEREALIAI pasiilgau Klaipedos.

                                    Comment


                                      „Pramogų bankas“ įtiko milijonų medžiotojams

                                      Uostamiestyje populiarėja pasilinksminimai kazino.

                                      Tai liudija antrąjį gimtadienį švenčiančio pramogų ir laisvalaikio centro „Pramogų bankas“ finansiniai rezultatai. „Nesė“ įmonių grupei priklausančiame „Pramogų banke“ per dvejus metus apsilankė per 300 tūkstančių žmonių. Per tą laiką gauta beveik 4 mln. litų grynojo pelno, kazino klientams buvo išmokėta 57 mln. litų laimėjimų, o valstybei – 5,5 mln. litų mokesčių. Didžiausias laimėjimas, gegužę atitekęs Lietuvoje dirbančiam užsieniečiui, siekė 163 tūkst. litų.

                                      Vien per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė „Nesė“ gavo 6,8 mln. litų įplaukų. Įmonėje dirba 230 darbuotojų.

                                      Kaip dienraščiui „Klaipėda“ teigė „Nesė“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Kazys Paulikas, šiuo metu bendrovės siekis - plėsti veiklą. Kitų metų pradžioje sostinėje, buvusiose „Pergalės“ kino teatro patalpose duris atvers antrasis „Pramogų bankas“. Šio pramogų centro veikla bus panaši į klaipėdietiškąją. Į didžiulę 4,5 tūkst. kvadratinių metrų pramogų erdvę ketinama investuoti 20 mln. litų.

                                      Bendrovės „Nesė“ direktorė Inga Česnakienė dienraščiui sakė, kad prieš „Pramogų banko“ gimtadienį atlikta kai kurių pramogų centro statistinių skaičių suvestinė nustebino visą kolektyvą. Pasirodė, kad per dvejus metus „Pramogų banko“ klientai suvalgė 110 tūkst. kiaušinių, 8 tonas vištienos, 3 tonas jautienos, toną krevečių bei išgėrė 150 tūkst. litrų alaus, 6 tūkst. litrų vyno ir 4 tūkst. litrų „Coca-cola“ gėrimo.

                                      Vakar prasidėjęs „Pramogų banko“ gimtadieniui skirtų renginių maratonas kulminaciją pasieks šeštadienį. Rugpjūčio 20-ąją pramogų centras klaipėdiečius kvies į gimtadienio fiestą „Raudona juoda“.


                                      Per 2 metus 4mln pelno ir 300000 lankytoju
                                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                      Comment


                                        Kokiu jus tu renginiu norit?

                                        Siandien pastebejau, kad Hanner is tikruju bus iki pat gatves, nepaliekant vietu masinoms
                                        Tik nesuprantu kur masinos bus statomos
                                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                        Comment


                                          Parašė ArTuRAs
                                          Kokiu jus tu renginiu norit?

                                          Siandien pastebejau, kad Hanner is tikruju bus iki pat gatves, nepaliekant vietu masinoms
                                          Tik nesuprantu kur masinos bus statomos
                                          Mašinos bus statomos vidinėje aikštelėje kiek girdėjau
                                          Lietuva jau . Bet dar .

                                          Comment

                                          Working...
                                          X