Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė win2k3
    Na va su Mantaz pasivaqlkiojom nuo 8 po miesta, tai laukit is jo foto
    kaip oras buvo ? nelijo ? ~6val. atsibudau, nes taip sugriaudejo dangus, kad galvojau gal 3 pasaulinis prasidejo Lijo kaip is kibiro, zaibavo, griaudejo ir ko tik nebuvo... baisus oras.
    Westside is the best ! :jura:

    Comment


      Jo 6 buvo ziaurus oras, bet pries 8 susitikom ir iki kol buvom lyg ir nelijo... Nuo univero iki akrooplio nuejom, po to senamiestis, mazosios lietuvos muziejus, memelis Ir jis i Palanga, as namo
      %)

      Comment


        Beje, aciu uz foto Win2k3 Gal buvai priejas arciau prie salia BIG'o statomo kvartalo ? nieko idomaus ten nevyksta ? jau sumontuoti du kranai.. idomu, ar jie prades nuo mazuju namu statybas, ar iskart ismsis dickiu 16- auksciu www.arkada.lt apie si projekta nieko neparasyta... keista.
        Westside is the best ! :jura:

        Comment


          Siaip prie Bigo tikrai vyksta statybos. Man atrodo, jog pradejo nuo zemesniu. Beje, jau vaziuojant pro tas statybas matosi 1-o namo statomas 1-as aukstas. Labai jau man panasus i tuos du namus kur Varpu g-je.

          Comment


            Ne nieko gero nemaciau nors arti nebuvau
            %)

            Comment


              [/URL][/IMG]


              Tai vis delto ar kas zinot, kas cia yra daroma?

              Comment


                Geras darbas, kurio senai reikejo - griaunama
                %)

                Comment


                  idomu, kas ten bus ? greiciausiai koks nors PC...
                  Westside is the best ! :jura:

                  Comment


                    Salia trys pc stovi. Ten ilga laika avarines bukles pastatas buvo..
                    %)

                    Comment


                      Šendien praėjau šalia K ir D statybvietės... D embrionas jau yra, 2 a(kartu su parkingu?) ir įstrižai kyšo armatūra.

                      Beje kažkokį pastatą pradėjo statyti K. Donelaičio gatvėje, per vieną pastatą piečiau Rusijos konsulato.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Jūros šventė sieks nacionalinės šventės statuso

                        2005 metų Jūros šventė buvo sėkminga ir įspūdinga, ją aplankė maždaug pusė milijono žmonių. Pasiteisino Jūros šventės organizatorių sumanymas šventę paankstinti vieną savaitę ir taip pagerbti pirmą kartą uostamiestį aplankiusią regatą „Baltic Sprint Cup“.

                        Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, vertindamas Jūros šventę sakė, kad visiškai pasiteisino organizatorių sumanymas dalį šventės renginių perkelti į Kruizinių laivų terminalą. „Neblėstantis dėmesys Jūros šventei, kasmet sulaukiančiai šimtus tūkstančių svečių, skatina mus siekti, kad jai būtų suteiktas nacionalinės šventės statusas. Šventės renginius ir organizaciją aukštai įvertino Klaipėdoje apsilankę Vyriausybės vadovas ir ministrai, užsienio delegacijų vadovai, buriuotojai. Mūsų patyrimas organizuojant tokią masinę šventę leidžia tikėtis, kad ir ateityje ji nepraras savo žavumo ir patrauklumo“, - sakė R.Taraškevičius.

                        Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pastebėjo, kad verslininkų nevienareikšmiškai sutiktas sprendimas šventės renginių zonoje uždrausti alkoholio prekybą dūžtančioje taroje buvo gana veiksmingas. Per tris masinės šventės dienas Klaipėdoje nebuvo rimtesnių incidentų, vienintelio skaudesnio įvykio kaltininkai buvo nedelsiant išaiškinti. Miesto gatvės buvo nepalyginamai švaresnės: darniai dirbusiems uostamiesčio valytojams nebeteko gramdyti stiklinių butelių šukių. J.Simonavičiūtė teigė, kad rengiant kitas Jūros šventes bus tobulinamos prekybos alkoholiu taisyklės.

                        Pasak viešosios įstaigos „Jūros šventė“ vadovo Remigijaus Mockaus, Jūros šventės renginių programa visiškai įvykdyta, už tai nuoširdžios padėkos nusipelno renginių organizatoriai ir koordinatoriai. Atsižvelgiant į nepalankias oro sąlygas, kai kuriuos renginius, suplanuotus Kruizinių laivų terminale, teko perkelti po stogu, dėl smarkaus vėjo ten neįvyko vienintelis Brandenburgo jaunimo simfoninio orkestro koncertas. „Tačiau Dievas mūsų pasigailėjo ir neatsiuntė, kaip žadėjo sinoptikai, didelio lietaus. Kitais metais mes geriau apgalvosime renginius, kurie galėtų vyktų Kruizinių laivų terminale“, - sakė R.Mockus.

                        Šią aplinkybę pastebėjo ir savivaldybės administracijos Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė. Jos nuomone, Kruizinių laivų terminalas reikalauja specialių projektų, kuriems būtų nebaisios jūrinio oro negandos. Jūros šventės organizatoriams vertėtų diskutuoti ir dėl šventės trukmės: ji prašosi būti tęsiama ištisą savaitę. „Mes jaučiame originalių idėjų trūkumą, matyt, ateina laikas skelbti Jūros šventės programų konkursus“, - kalbėjo N.Laužikienė.

                        Sveikinimas miestieciams

                        Mieli Klaipėdos žmonės,



                        1252 m. Danės upės žiotyse Vokiečių ordinas pastatė Memelburgo pilį, davusią pradžią Klaipėdos miestui. Seniausias Lietuvos savivaldis miestas šiandien – vienas svarbiausių ir sparčiausiai besivystančių šalies miestų.

                        Rugpjūčio 1 – ąją Klaipėda mini savo gimtadienį. Tai – dar viena graži proga pasidžiaugti mūsų pasiekimais, pasveikinti vieni kitus ir pamąstyti apie mylimo miesto ateitį.

                        Nuoširdžiai sveikinu visus Klaipėdos gyventojus, kurių nuoširdaus darbo, inovacinių idėjų ir entuziazmo dėka miestas plečiasi, puošiasi ir turtėja. Sveikinu miesto kūrėjus, statytojus, jūrininkus, jaunosios kartos ugdytojus, verslininkus, gydytojus ir visus tuos, kuriems Klaipėda tapo tikraisiais namais, jų gyvenimo uostu. Linkiu naujų sumanymų, lakios minties ir žmogiškos sėkmės įgyvendinat savo ir mieto tikslus.

                        Gražios ir prasmingos šventės! Meras Rimantas Taraškevičius

                        Universiteto plėtros planuose korupcijos nėra

                        Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, komentuodamas Seimo Audito komiteto pirmininko Artūro Skardžiaus įtarimus, kad uostamiesčio universiteto miestelio teritorijoje vyksta neteisėtos statybos, sakė, kad įsibėgėjusių statybų sustabdymas skaudžiai atsilieptų universiteto ir miesto plėtrai.

                        Susitikime su uostamiesčio žurnalistais meras R.Taraškevičius ir savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė kalbėjo, kad universiteto miestelyje Herkaus Manto gatvėje vykstančios visuomeninės paskirties objektų statybos keletą mėnesių niekam nekėlė abejonių. Dar anksčiau, kai šioje vietoje stovėjo nuo sovietinės armijos laikų likę aptriušę garažai, kuriuos įvairiems verslininkams komerciniais pagrindais beveik dešimtmetį nuomojo universitetas, taip pat niekas nekėlė pretenzijų.

                        Pasak R.Taraškevičiaus, KU vadovai savo plėtros planus derino ir su savivaldybe. „Mes pritarėme, kad bendrovė „Baltisches Haus“, statydama visuomeninės paskirties objektus, kurie tarnautų universiteto ir klaipėdiečių poreikiams, pagerintų ir aplinkinius infrastruktūros objektus. Jau prasidėjo Herkaus Manto gatvės atkarpos rekonstrukcija, universiteto miestelio teritorijoje tiesiama nauja gatvė. Man pačiam daugelyje Europos vietų teko lankytis universitetų miesteliuose, kuriuose veikia įvairiausios komercinės paskirties objektai. Tarp kitko, juose dažnai uždarbiauja studentai“, - kalbėjo R.Taraškevičius.

                        Mero ir administracijos direktorės nuomone, universiteto plėtros problemų nebūtų, jeigu Seimas ir Vyriausybė aukštojo mokslo vystymui skirtų pakankamai lėšų. Klaipėdos savivaldybė abejoja, ar pardavus valstybinę žemę, kurią panaudos pagrindais naudoja KU, gautos lėšos tikrai būtų skirtos uostamiesčio aukštajai mokyklai.

                        Praėjusiais metais savivaldybė universitetui leido statyti auditorijų kompleksą, o pagal bendros veiklos sutartį tarp KU ir „Baltisches Haus“, bendrovė stato ir komercinį paslaugų centrą, kuriame bus parduotuvės, viešojo maitinimo įstaigos, paštas, skalbykla, vaistinė.

                        „Šis projektas, mūsų nuomone, yra visiškai suprantamas, aiškus ir skaidrus. Jeigu dėl įtarimų menama korupcija būtų stabdomas šis projektas, nuostolių patirtų ne tik universitetas, bet ir miestas: nebūtų rekonstruojama Herkaus Manto gatvė, savo gatvės neturėtų universiteto miestelis“, - sakė R.Taraškevičius.
                        %)

                        Comment


                          Parašė Edgaex
                          idomu, kas ten bus ? greiciausiai koks nors PC...
                          As esu girdejes , kad ten bus Maxima ( kokia miniMaxima), todel ir klausiau.Nors seip ten pastatas ne VP market priklauso, bent jau priklause.O kas blogiausia kad yra du savininkai sio pastato , tad statybos vyksta ne tik vienoj daly. Kitoj ir liks kolkas avarines bukles pastatas.

                          Comment


                            Klaipėdai - 753-eji

                            Gimtadienio proga trumpam pravertos istorinio statinio durys


                            Apžiūrėti princo Karlo poternos susirinko kur kas daugiau žmonių nei buvo tikėtasi - tai maloniai nustebino Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorių Joną Genį
                            Nors oficialiai 753-asis Klaipėdos miesto gimtadienis bus švenčiamas šiandien, renginiai, skirti šiai datai paminėti prasidėjo jau savaitgalį.

                            Šeštadienį miesto gimimo dienos proga Klaipėdos piliavietėje duris trumpam atvėrė restauruojama princo Karlo poterna.

                            Ekskursiją po ją vedęs Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys teigė, jog ši poterna esanti labai svarbi kultūros vertybė ir vienas iš seniausių išlikusių istorinių statinių Klaipėdos senamiestyje.

                            Bus muziejus

                            Restauruoti šią XVI- XVII a. pradžios poterną (slaptą išėjimą) buvo sumanyta dar prieš 10 metų, tačiau intensyvūs restauracijos darbai prasidėjo tik prieš trejus metus, o galutinai baigti restauruoti ir įrengti senąjį statinį planuojama kitais metais.

                            Todėl tik šeštadienį susirinkusieji galėjo pasižvalgyti po baigiamą restauruoti poterną bei pasiklausyti jos istorijos. Karlo poterna bus uždaryta iki kitų metų, kai duris vėl atvers visiškai sutvarkyta ir su įrengta ekspozicija.

                            "2006 metais Karlo poternoje planuojama atidaryti muziejų - Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus padalinį. Muziejuje, naudodami įvairias priemones, pasakosime apie pilies ir miesto raidą nuo pat įsikūrimo iki šių dienų, be to, bus eksponuojamas apie 7 metrų dydžio Klaipėdos miesto vizijos maketas. Tai bus daugiau pažintinė ekspozicija, mes stengsimės, kad būsimasis muziejus savo temų atžvilgiu neturėtų konkurentų", - planais dalijosi J. Genys.

                            Laukia daug darbų

                            Pasak į poterną susirinkusius klaipėdiečius vedžiojusio architekto Vytauto Šliogerio, Klaipėdos pilis niekuomet nebuvo baigta statyti, ji buvo daug kartų tobulinta pagal to meto stilistiką, tačiau, pažymėjo architektas, remiantis išlikusiais šaltiniais, dokumentais poterną stengiamasi restauruoti kuo tiksliau.

                            "Restauracijos principas - pavaizduoti visą istorijos daugiapakopiškumą ir parodyti tik tikrus dalykus", - tikino V. Šliogeris. Tačiau, pasak jo, dar labai daug reikia padaryti norint įrengti išties gerą muziejų: reikės ir nemažai lėšų, ir darbo.

                            Per trejus pastaruosius metus Kultūros vertybių apsaugos departamentas kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe restauracijos darbams skyrė apie 350-400 tūkst. litų.

                            "Norint gerai viską sutvarkyti ir įrengti, reikės dar pinigų. Preliminariais duomenimis, vien ekspozicijos įrengimas kainuos apie 150 tūkst. litų. Bet tai tik apytikslė suma, nes viskas priklausys nuo to, kokią techniką naudosim muziejuje, kokias priemones. Muziejus turi būti įdomus, to mes ir sieksime", - pasakojo J. Genys.

                            Vis dėlto tiek jis, tiek ir V. Šliogeris pripažino, jog palyginti su tuo, kiek jau spėta padaryti, likę darbai yra menki ir kitais metais muziejus tikrai bus atidarytas.

                            "Kad ši vieta miestiečiams patinka ir yra reikalinga, galime matyti jau dabar - susirinko išties daug žmonių. Mes tikėjomės kokių dvidešimties, o atėjo per šimtą, visi vos tilpo", - džiaugėsi J. Genys.

                            Susirinkusiuosius linksmino Klaipėdos "Brass" kvintetas, po ekskursijos senjorai buvo vaišinami kava ir arbata.

                            Jūratė KLUSAITĖ

                            www.ve.lt
                            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                            Comment


                              Su gimtadieniu, Klaipėda!

                              Comment


                                Manoooo miesteeee tuuuukstanciai languuuu ir man del jo ramuuuuu... Su gimtadieniu!
                                %)

                                Comment


                                  Sveikinimai
                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    Sveikinu savo KLAIPEDA !!!
                                    Westside is the best ! :jura:

                                    Comment


                                      Sveikinu ir aš

                                      Comment


                                        Nuolatinės statybos komisijos posėdis ivyks 2005-08-03, 14 val., kab.504

                                        I.Techniniai projektai:

                                        1.(332-3) Malkų įlankos konteinerių terminalo rekonstrukcija. I-as etapas – Konteinerių aikštelė su inžineriniais tinklais. Minijos g. 180.


                                        2.(145-2) Administracinio pastato rekonstrukcija, Liepų g. 68 unik. Nr. 21/946-0004-05-8.


                                        3.(380-1) Gamybinio pastato fasadų rekonstrukcija, Tilžės g. 53.


                                        4.(387-1) Skystų trąšų terminalo išplėtimas. Etilengliukolio 6500 m3 talpos rezervuaro įrengimas, Nemuno g. 2.


                                        5.(20-1) Stiklo paketų gamybos cecho praplėtimas, statant priestatą Šilutės pl. 59.


                                        6.(401) Pastato – sandėlio unik. Nr. 2192-8001-3017 griovimas Nemuno g. 21a.


                                        7.(402) Parduotuvės rekonstrukcija – išplėtimas, padalinant į atskiras parduotuves (projekto pakeitimas), Debreceno g. 61.


                                        8.(403) Audi centro ir administrac. patalpų rekonstrukcija ir priestato statyba Šilutės pl. 50.


                                        9.(404) Vandentiekio tinklo statyba, Taikos pr. 61a.


                                        10.(405) Inžinerinių tinklų įrengimas ir aplinkos sutvarkymas teritorijoje prie Palangos g. 13, 15, 17.


                                        11.(406) Gyvenamo namo inžineriniai tinklai (vandentiekis, nuotekos ir dujotiekio tinklai) Lanko g. 6.


                                        12.(407) Prekybos kompleksas Baltijos pr. 64 / 24 b. Elektros įrenginių prijungimas prie elektros tinklų Baltijos pr. 64/24b.


                                        13.(40 Pastato – parduotuvės rekonstrukcija, Liepų g. 64b.


                                        14.(409) „Žemaitijos“ kino teatro rekonstrukcija,nauja statyba, numatant turtinius vienetus, H. Manto g. 31.


                                        15.(410) Gamybinių patalpų rekonstrukcija į ofiso – komercines patalpas, S. Daukanto g. 24a.



                                        II.Detalieji planai:

                                        1. Žemės sklypo Jūrininkų pr. 3 ir teritorijos iki Jūrininkų pr. detalusis planas.



                                        2. Žemės sklypo Zarasų g. 1 detalusis planas.



                                        3. Žemės sklypų Žvejų g. 2, 2a, 2b detalusis planas.
                                        Westside is the best ! :jura:

                                        Comment


                                          Sveiki, kolegos! As tai katik is uz juru mariu parplaukiau Keltu plaukdamas per visa uosta tikrai buvau l.maloniai nustebintas statybu mastu uoste ir ne tik. K pastatas atrodys tikrai liux Paciame uoste, prie Klasco krantiniu vyksta dideles statybos. Po to prie Laivites ir didelio masto statybos. Artejant prie Klaipedos juru vartu is tolo matos kranai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X