Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė SAULIUS Rodyti pranešimą
    Oho kiek dar daug neišnaudotos erdvės. Dar galima drąsiai kokį daugiaukštį garažą ir dar kavinukių keleta ir t.t.t

    Pažiurėjus į nuotrauką, minimum sala prašosi pliažo su smėlio aikštelemis tinkliniui, dirbtinio baseino, kaviniu, jachtu prieplaukos/molo na ir tilto is Aleksoto, bent pestiesiems...

    Comment


      Manau tikrai būtų galima tą dalį kuri dabar pilka (iki tilto) išnaudoti pramogoms, kavinukėms, parduotuvėlėms, kad ir aksesuarų, aišku galima ir nedidelę aikštelę, gal ne daugiaukštę. O kitą salos dalį tikrai reikėtų palikti žalią - sutvarkytas parkas. O jei vienas kitas fontanėlis, skulptūra atsirastų...

      Comment


        jooo gera mintis padaryti plezus kad ir pasideginti ar pazaisti tinklini nes dabar kaune tik keliose vietose imanoma pamusinet kamuoli ant smelio smagiai

        Comment


          Dėl arenos paprašė paaiškinimų

          Nemuno saloje statomos Kauno pramogų ir sporto arenos valdymo konkurso dalyvio paprašyta konkretizuoti savo pasiūlymą. "Dalyvio paprašysime konkretizuoti savo pasiūlymą, kad ateityje neliktų galimybės šantažui ar sukčiavimui", – sakė Kauno miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

          Vieninteliam Kauno arenos valdymo konkurso dalyviui bus išsiųstas raštas, kuriame prašoma detalizuoti aibę pateikto verslo plano punktų, kuriuos galima traktuoti įvairiai. Derybos prasidėtų tik po detalizacijos, nes priešingu atveju, kiltų nesusipratimų. Savivaldybė gali pareikalauti dalykų, kuriuos koncesininkas verslo plane pristatė, bet įgyvendinti neprisižadėjo.

          Kaip tik dėl tokių neapibrėžtų sąlygų strigo derybos su anksčiau Kaune areną planavusiais statyti prancūzais.

          Koncesijos konkurso dalyvio pateiktas arenos verslo planas ir finansinis pasiūlymas savivaldybei neatskleidžiami.

          Vienintelis Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos konkurso dalyvis – "Kauno Žalgirio rėmėjo" ir "Kauno futbolo ir beisbolo klubo" konsorciumas į savivaldybės raštą turi atsakyti per dešimt darbo dienų.
          Šaltinis: http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...skinimu-223041
          Paskutinis taisė Neju; 2009.06.13, 13:03.
          Sekite savo banknotus

          Comment


            Parašė Rodrigez Rodyti pranešimą
            Pažiurėjus į nuotrauką, minimum sala prašosi pliažo su smėlio aikštelemis tinkliniui, dirbtinio baseino, kaviniu, jachtu prieplaukos/molo na ir tilto is Aleksoto, bent pestiesiems...
            Tarptautinis kosmodromas irgi nepakenktų
            beg, borrow and steal

            Comment


              /\ visai nepagrįstas sarkazmas čia

              Comment


                ŪBIG valdomų klubų konsorciumo pasiūlymas valdyti Kauno areną valdininkams neįtinka
                http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=22670219
                Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
                2009 birželio mėn. 16 d. 14:51


                Vienintelio dalyvio - Ūkio banko Investicinės grupės (ŪBIG) valdomos VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ ir remiamos asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ - panorusio dalyvauti Kauno Nemuno salos arenos valdymo koncesijos konkurse, pasiūlymas kol kas Kauno vadovams neįtinka. Kauno meras Andrius Kupčinskas užsimena, kad derybos su konkurso dalyvio turi trukti kuo trumpiau, kad jei jos nebūtų sėkmingos, būtų laiko ieškoti kito koncesininko.

                ŪBIG atstovai antradienį surengė spaudos konferenciją bei pristatė savo planus susijusius su Kauno arena. Verslininkų teigimu, į arenos vidaus įrengimo darbus planuojama investuoti 46 mln. Lt. Dar 5 mln. būtų skirti arenos reklamai.

                Į Nemuno salos areną ŪBIG atstovai žada prisikviesti pačius garsiausius pasaulio atlikėjus (tarp jų minima ir Madonna), surengti Eurolygos krepšinio turnyro finalinio ketverto varžybas, NBA komandų turą Europoje „NBA Europe Live“. Iš viso per pirmus veiklos metus Kauno arenoje žadama surengti 119 renginių. Vėliau per metus arenoje vyktų apie 80 įvairių renginių.

                ŪBIG atstovai pabrėžia, kad arena bus įrengta laikantis aukščiausios kokybės reikalavimų.

                „Viskas bus aukščiausio lygio. Jei mes neinvestuosime žadamų lėšų, niekas pas mus nevažiuos. Jei nevažiuos – tai mes neuždirbsime“, - neslėpė ŪBIG direktoriaus pavaduotojas Vitoldas Sapožnikovas paklaustas, ar tikrai bus investuoti žadami 46 mln. Lt.

                Už šias paslaugas Kauno savivaldybė kasmet turėtų pakloti po 3 mln. Lt.

                „Tokią sumą diktuoja investicijos ir dabartinės rinkos sąlygos“, - sakė V. Sapožnikovas.

                „Mano nuomone, koncesijos mokestis yra per didelis“, - DELFI sakė A. Kupčinskas.

                ŪBIG atstovai teigia, kad koncesijos mokestis gali keistis, jei keisis sąlygos. Pavyzdžiui, jei koncesininkui bus leista parinkti arenos vardą. Tačiau Kauno vadovai į tokias kalbas net nesileidžia.

                Kauno savivaldybės vadovai ŪBIG nusiuntė oficialų laišką, kuriame išdėstė, kas verslininkų pasiūlyme netenkina savivaldybės. Tačiau ŪBIG atstovai teigė dar nespėję laiško išanalizuoti ir jį komentuoti atsisakė.

                ŪBIG taip pat priminė savo planus renovuoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. ŪBIG žadėjo investuoti 77 mln. į stadiono rekonstrukcija, tačiau šiems planams Kauno politikai nepritarė.

                „Galime kalbėti tik apie vienintelį objektą – areną Nemuno saloje. Mes norime iš ŪBIG atsakymo, ar jie suprato, kad mes kalbėsime tik apie areną. Sąraše yra ne tik arena ir stadionas, o ir daugiau objektų. Mes turime pusmetį, per kurį galėtų vykti derybos, bet tiek uždelsti tikrai nesinorėtų. Jei prasidės derybos norime, kad jos vyktų pakankamai intensyviai. Aš manau, abi pusės suinteresuotos kuo greičiau susiderėti. Jei tai nepavyks, tada stengsimės sugaišti kuo mažiau laiko. Reikia pasilikti laiko rezervą ir veiksmų laisvę“, - sakė A. Kupčinskas.

                „DELFI“

                Comment


                  nu sunku pasakyt, daug ar ne tie 3 milijonai... visgi ŪBIGas žada net ne 32, o 46 mln sukišti į šitą reikalą... gal ir reiktų pasistengti numušti kainą iki kokių 2 mln, bet tai irgi manau geras pasiūlymas... o kai ir alternatyvų kaži ar yra...

                  Comment


                    nesuprantu, kodel kauno savivaldybei neitinga UBIG. jei visko tiek vyktu kaip jie zada, tai, manau, kaip Kaunui tai butu Super. o savivaldybei tie 3 milionai turetu buti 0 lyginant su garsiojo tuliko statyba
                    Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                    Comment


                      Parašė Vidma Rodyti pranešimą
                      ŪBIG valdomų klubų konsorciumo pasiūlymas valdyti Kauno areną valdininkams neįtinka
                      http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=22670219
                      Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
                      2009 birželio mėn. 16 d. 14:51


                      „Galime kalbėti tik apie vienintelį objektą – areną Nemuno saloje. Mes norime iš ŪBIG atsakymo, ar jie suprato, kad mes kalbėsime tik apie areną. Sąraše yra ne tik arena ir stadionas, o ir daugiau objektų. „DELFI“
                      idomu kokie dar objektai itraukti i ubig sarasa?

                      Comment


                        Gali būti, kad ŪBIG visuomenei sako vienus skaičius, o dokumentuose figūruoja kiti skaičiai ir įvairios sąlygos. Tiesiog mes visko nežinome.
                        Kaunas yra Kaunas

                        Comment


                          jei ne ta Zalgirio krize gal butu ir daugiau norinciu dalyvaut atsirade, bet kai nebuvo aisku ar klubas apskritai isgyvens, tai dauguma kompaniju ir pabijojo. Visgi Zalgirio rungtynes naujoje arenoje - tai jau dalis garantuotos sekmes. Nors velgi vargu ar kitos kompanijos butu pateike finansiskai patrauklesnius pasiulymus... imo Kauno valdzia turetu sukirst rankom ilgai nesvarscius.

                          Comment


                            Parašė negative Rodyti pranešimą
                            idomu kokie dar objektai itraukti i ubig sarasa?

                            Kauno sporto halė

                            Comment


                              Statomos Kauno arenos valdymo konkurso dalyvis atskleidė iki šiol slėptą dalį pasiūlymo. Paviešinti įsipareigojimai ir prašoma koncesijos suma - trys milijonai litų kasmet.

                              Kauno areną valdyti panoręs su „Kauno Žalgirio rėmėjas“ ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ konsorciumas atskleidė gaires, kuriomis vadovaudamasis žada valdyti areną 25 metus.

                              „Kauno Žalgirio rėmėją“ valdo ir asociaciją „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ remia Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG).

                              Dalyvio teigimu, jis į arenos infrastruktūrą ir būsimą remontą investuotų 46 mln. litų, dar penkis milijonus išleistų arenos reklamai ir populiarinimui ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

                              Potencialus pramogų ir sporto rūmų valdytojas ambicingai žada, kad moderniausia Baltijos šalyse arena taps labiausiai Kauną garsinančiu objektu, kurį gausiai lankys turistai. Jame per pirmuosius veiklos metus įvyktų 119 renginių, o kitais valdymo metais - per 80.

                              Už arenos valdymą iš Kauno savivaldybės kasmet prašoma mokėti po tris milijonus litų. Savivaldybės atstovai „Kauno dienai“ jau yra sakę, kad galimo koncesininko prašoma suma jų negąsdina, bet nėra visiškai aišku, kas už ją bus gaunama.

                              Kai kurios antradienį paviešintos iškarpos iš Kauno pramogų ir sporto rūmų vizijos atrodo nelengvai įgyvendinamos. Pavyzdžiui, per pirmuosius veiklos metus arenoje tikimasi surengti Eurolygos finalo ketverto varžybas, NBA komandų turą Europoje „NBA Europe Live“, Madonnos pasaulinio turo koncertą.

                              Dalyvio atstovai atkerta, kad vizija - ne iš piršto laužta.

                              „Mes dirbame su labai rimtais konsultantais. Pavyzdžiui, su Madonnos koncertų turo organizatoriais jau sutarta, kad jei valdysime areną, ji Kaune koncertuos“, - tikino ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.

                              „Koncesijos suma gali sumažėti derybų metu, bet mes dabar nekalbame apie kainą, o apie tai, ką koncesininkas įsipareigoja“, - išgirdęs, kad konkurso dalyvis paviešino koncesijos mokesčio dydį, kalbėjo Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

                              Konkurso dalyvio finansinį pasiūlymą ir verslo planą svarstanti savivaldybės komisija konsorciumui praėjusį penktadienį išsiuntė laišką, kuriame prašo detalizuoti savo pasiūlymą.
                              kauno diena

                              valdininkų tonas jau švelnėja, tai arba patepė, arba susitars gražiuoju

                              Comment


                                Kupčinskas vaizduoja labai narsų ,bet
                                žinant ,kad kol nėra operatoriaus nebus ir ES pinigų, tokia narsa nelabai suprantama.Tuo labiau ,kad ir konkursas parode ,kad siuo metu investuoti 40-50 lim nelabai kas veržiasi.

                                Comment


                                  Į Kauno areną dairosi ir garsi JAV bendrovė
                                  Arūnas Dambrauskas, "Laikinoji sostinė", 2009-06-20 08:05 Atgal Kita naujiena

                                  Kauno valdžia gavo patvirtinimą, kad planų valdyti Kauno areną neatsisako ir pasaulinio garso kompanija SMG. Neatmetama galimybė, kad gali būti atsisakyta Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdomo konsorciumo paslaugų.

                                  „Mes džiaugiamės, kad arenos operatoriumi nori tapti Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo ir FBK „Kaunas“ konsorciumas. Tačiau jų pasiūlymas primena areną norėjusios valdyti prancūzų bendrovės BBI pasiūlymą. Toks įspūdis, kad arenos valdymą liečianti dalis tiesiog paimta iš prancūzų parengtų dokumentų ir atnešta mums“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovas Vygandas Gudėnas. Jis sakė iš dalies suprantantis tokį nesusipratimą, nes ŪBIG valdomas konsorciumas savo planui kurti turėjo nedaug laiko.

                                  Ieškos kitų būdų

                                  Bijodama netekti manevro laisvės, miesto valdžia ieško ir atsarginio būdo, kaip būtų galima tartis ne tik su ŪBIG valdomu konsorciumu.

                                  „Norime išsiaiškinti, ar reikėtų naujo konkurso, ar galima surasti kokį nors kitą būdą“, – svarstė V.Gudėnas.

                                  SMG koncernas patrauklus atrodo ir Kauno merui Andriui Kupčinskui.

                                  „Mums svarbu, kad areną valdytų tokia kompanija, kuri užtikrintų kuo didesnį prestižinių renginių skaičių naujoje arenoje“, – dar prieš skelbiant operatoriaus konkursą kalbėjo Kauno vadovas.

                                  Prestižiniais koncertais žada nustebinti ir ŪBIG valdomas konsorciumas: pavyzdžiui, tikina pasieksiąs, kad Kauno arena būtų įtraukta į Madonnos pasaulinio turo maršrutą. Panašiais planais neseniai bandė puikuotis ir su „Žalgirio“ komandos žlugimu siejamas Gediminas Navikauskas.

                                  Daug dviprasmybių

                                  Neseniai ŪBIG valdomas konsorciumas Kauno savivaldybei įteikė verslo planą, kuriame, anot valdininkų, gausybė dviprasmybių, ginčytinų sąvokų ir papildomų prašymų. Vienas jų – ultimatyviai skambantis reikalavimas už nuolaidas derybose perleisti S.Dariaus ir S.Girėno stadiono valdymą.

                                  „Norėtume, kad būtų paaiškinta, ar jie supranta, kad derybos gali vykti tik dėl arenos valdymo sąlygų“, – kalbėjo meras.

                                  „Laikinosios sostinės“ duomenimis, savivaldybė kategoriškai nesutinka areną norinčiai valdyti bendrovei kasmet mokėti po 3 mln. koncesijos mokesčio. V.Gudėno įsitikinimu, bus siekiama tą mokestį gerokai sumažinti.

                                  Savivaldybės ir ŪBIG valdomo konsorciumo derybos turėtų prasidėti netrukus.

                                  SMG – arenų valdymo lyderis

                                  Susikūrė 1977 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose.

                                  Kompanijos Europos padalinys įkurtas Vokietijoje.

                                  Valdo apie 80 didžiulių arenų visame pasaulyje, daugiausia JAV ir Centrinėje bei Pietų Amerikoje.

                                  Europoje valdo 6 arenas.

                                  Žiūrovų vietų skaičius kompanijos valdomose arenose ir teatrų salėse – 1,5 mln.
                                  Kažkaip įdomiai po konkurso paskelbimo atsirado ta kompanija..

                                  Comment


                                    Užvakar



                                    You've got one life! Live it!

                                    Comment


                                      Parašė GedasJa Rodyti pranešimą
                                      Kažkaip įdomiai po konkurso paskelbimo atsirado ta kompanija..
                                      kazko labai itartinai SMG valdzios atstovai nori. nemanau kad bus isvengta teismo. Buvo paskelbtas konkursas, niekas ,isskyrus UBIG nenorejo dalyvaut, o dabar SMG jau be konkurso valdys arena ?
                                      KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                      Comment


                                        Taigi sako bandys kažkaip tartis, o jei neišeis kitaip, tai rengs dar vieną konkursą, kur jau turbūt dalyvaus SMG... Beje apie tą SMG jau seniai Kauno valdžia kalba tik kažko jie patys niekur nedalyvauja...
                                        Paskutinis taisė Ghettox; 2009.06.20, 22:48.

                                        Comment


                                          Cia tiesiog eilinis bandymas kaisioti pagalius i ratus. Juokingiausia, kad dar praita savaite rase jog Kauno vadovu tas 3mln konsesijos mokestis negasdina, o jau dabar rasoma kad su siuo mokesciu kategoriskai nesutinkama. Beto SMG islindo is kazkur, ka veike kai reikejo dalyvaut konkurse? Keista kad peikiamas UBIG pasiulymas, kai tos SMG pasiulymai lygiai tokie pat utopiniai.
                                          Ai vienzo nieko gero nebus:/. Turi pasiulyma bet greiciausiai ir ta praras. Kaunas tai sugeba...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X