Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė MgssEY Rodyti pranešimą
    Atvaizdas

    Teismas stabdo Kauno arenos koncesijos konkursą

    2009-04-26 23:04

    Ambicijų valdyti būsimąją Kauno areną pareiškė turinti ir pramogų verslo grupė „Seven Entertainment“. Ši bendrovė yra Vilniaus „Siemens“ arenos savininkė ir „Cido“ arenos Panevėžyje valdytoja.

    Paklaustas, ar realūs Kauno valdžios lūkesčiai, kad koncesijos konkursą laimėjęs operatorius į areną investuos 32 mln. litų, „Seven Enterntainment“ vadovas Vidmantas Šiugždinis atsakė, jog tokios viltys yra nerealios, ir pridūrė, kad net jei nebūtų ekonomikos sunkmečio, Kaune planuojama statyti 15 tūkst. sėdimų vietų arena galėtų veikti ne bet kuriame Europos didmiestyje.

    „Šitoks Kauno reikalavimas nėra protingas. Apskritai šis projektas netgi Vilniui būtų pernelyg brangus. O ką jau kalbėti apie Kauną, kuriame smukusi perkamoji galia. Kauno valdininkai įvarė save į kampą ir pradėjo galvoti, kas investuos papildomus 30 mln. litų. Todėl pradėjo šauktis privačių verslininkų paramos. Tačiau ar atsiras norinčiųjų paremti, labai abejotina“, ? kalbėjo V. Šiugždinis.

    http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=105277
    Ar man vienam keista, kad „Seven Entertainment“ pareiškia turinti ambicijų valdyti areną, lyg ir dalyvauja konkurse, bet tuo pačiu konkurso sąlygas apšaukia nerealiomis? Negana to, po to dar ir visą projektą pavadina nepagrįstu ir per dideliu Kaunui.

    Comment


      /\ rubikonas, ko daugiau tikėtis? jie tik žmones grobti moka

      Comment


        Parašė astralindy Rodyti pranešimą
        Ar man vienam keista, kad „Seven Entertainment“ pareiškia turinti ambicijų valdyti areną, lyg ir dalyvauja konkurse, bet tuo pačiu konkurso sąlygas apšaukia nerealiomis? Negana to, po to dar ir visą projektą pavadina nepagrįstu ir per dideliu Kaunui.
        Straipsnis 26d. Tuometu galvota, manyta vienos įmonėlės sukeltas ažiotažas, ypač sušvelnins reiklavimus, o kai dar pons Vidmants, kaip potencialus vartotojas, paskleis antis (bulvarnėje balsas.lt) spaudoje ir gal iš tikrųjų išloš - bet dabar, kaip matyti nieko neišdegta. O kaip Perfect minėjo, dar man neaiškūs „Optimalių konsultacijų centras“ ryšiai su kitais interesais. Viskas kvepia (ne)švariu lobizmu ... Juolab dabartinės ekonominės stagnacijos ir recesijos laikais tokie stambūs projektai (kaip ir Klaipėdos arena) traukia kaip niekad daug suinteresuotų. Juokingiausia, jog bendraeurosąjunginiai pinigai ir valstybinės lėšos pritraukia dar ir kokius stambius verlso subjektus, kuries skundžiasi recesija, klatina valdžią, nors ir taip susikrovę visą kapitalą ekonominio bumo laikotarpiu iš valstybinių projektų.
        Paskutinis taisė tivoli; 2009.04.28, 17:35.
        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
        Dordrechtas/Haarlemas
        Nesebaras/Plovdivas
        Kiolnas

        Comment


          Kauno arenai finansavimas nemažės
          2009-04-28

          Lietuvos Respublikos Vyriausybė balandžio 22 dienos posėdyje atsižvelgė į Seimo narių ir Kauno miesto savivaldybės prašymą nemažinti šiems metams skiriamo finansavimo Nacionalinės svarbos statusą turinčiai Kauno arenai. Pasak Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko, Vyriausybė nusprendė padidinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų skiriamą paramą, perkeliant kitiems metams numatytų lėšų dalį į šiuos metus.

          Kauno miesto meras džiaugiasi, kad Vyriausybė laikosi prieš mėnesį duoto žodžio. „Kitą savaitę LR Ūkio ministerijai numatoma teikti pakoreguotą Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje investicinį projektą ES struktūrinių fondų lėšoms gauti. Pateiktą investicinį projektą turės įvertinti ir verslo paramos agentūra, gavus įvertinimą bus pasirašyta sutartis dėl atitinkamų lėšų skyrimo",- teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.
          Gegužės 7 dieną tokiam LR Vyriausybės siūlymui turėtų pritarti ir LR Seimas. Taigi, šiems metams vietoj numatytų skirti 25 mln. litų ES paramos, bus skirta 33,5 milijonai litų. Savivaldybė skirs 22 milijonus litų, o LR Vyriausybė iš valstybės investicijų programos bus skirti likę 8,5 milijonai litų.

          Primename, kad Seimo nariai Arimantas Dumčius, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas, Justinas Urbanavičius, Kazimieras Uoka, Vincė Vaidevutė Markevičienė, Rytas Kupčinskas, Donatas Jankauskas, Vydas Gedvilas ir Birutė Vėsaitė „Dėl Lietuvos Respublikos 2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto" kreipėsi į LR Seimą.

          Kreipimesi buvo prašoma nestabdyti Nacionalinės svarbos ir prioritetinio Kauno miesto objekto statybos, nemažinti finansavimo iš 2009 m. valstybės biudžeto ir skirti iki 2009 m. valstybės biudžeto projekto pataisų numatytus 17 mln. Lt investicinio projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmams Nemuno saloje įgyvendinimui.

          Tarybos sekretoriato informacija


          www.kaunas.lt

          Comment


            Geros naujienos viena po kitos
            - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
            - Rusija su Amerika kariauja.
            - Ir ką, kaip ten reikalai?
            - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
            - O amerikiečiai?
            - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

            Comment


              Valio. Kaip prieš porą savaičių buvo baisu ir liūdna - dabar viskas gerokai pasitaisė. Malonu, kad žmonės kovoja.

              Comment


                na su arena reikalai kolkas taisosi, paziuresim ar ilgam reik tiketis daugiau dideliu nesklandumu nebus, nors zinoma is pat pradziu buvo aisku kad kaunui su tokiu objektu bus sunku vientik del to kad jo daugkas nenori...

                Comment


                  Is straipsnio apie klaipedos arenos koncepsijos konkurso sustabdyma:

                  Šiuo metu konkurse geriausiu pripažintas ir pirmasis preliminarioje eilėje įrašytas "Bilietai LT" ir "Makroconcert" konsorciumo pateiktas pasiūlymas. „SEVEN entertainment“ praneša, jog į Klaipėdos areną ji pasiūlė investuoti 17,88 mln. litų. Tai esą 6,6 mln. litų daugiau už laimėtoju pripažintos įmonės pasiūlymą su 11,28 mln. litų dydžio investicijomis.
                  Jeigui seven entertainment siulo i klaipedos arena investuoti beveik 18 milijonu, tai i kauno arena manau labai reali suma turetu buti 30 milijonu? o juk jie patys snekejo kad i kauno arena ivestuoti neapsimoka ir t.t. bet i kelis kartus mazesne klaipedos arena apsimoka investuoti net 18 milijonu? kaip cia taip iseina? m?

                  Comment


                    Išties įdomus variantas čia. Juk Klaipėdos arena kone 3 kartus mažesnė, tad ir atsiperkamumas neturėtų būt didesnis... nlb suprasi.

                    Comment


                      Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                      Is straipsnio apie klaipedos arenos koncepsijos konkurso sustabdyma:

                      Jeigui seven entertainment siulo i klaipedos arena investuoti beveik 18 milijonu, tai i kauno arena manau labai reali suma turetu buti 30 milijonu? o juk jie patys snekejo kad i kauno arena ivestuoti neapsimoka ir t.t. bet i kelis kartus mazesne klaipedos arena apsimoka investuoti net 18 milijonu? kaip cia taip iseina? m?
                      Man tokios pačios mintys kilo, skaitant straipsnį apie Klaipėdos arenos koncesijos konkurso peripetijas. Čia tie būgštavimai dėl tų 32 mln litų investicijų atrodo tik paprasčiausiai blefas.
                      Be kita ko įdomu stebėti kitą reiškinį, kai statomos 2 arenos beveik lygiagrečiu metu - tad galima kai kuriuos aspektus ir veiksmus gretinti ir lyginti Na bet iš paskutinių peripetijų galima teigti, kad laukia smagi vasara

                      Comment


                        Atvertas kelias Kauno arenos operatoriaus koncesijos suteikimo konkursui

                        Kauno apygardos teismas antradienį patenkino Kauno miesto savivaldybės prašymą, kuriame reikalaujama atšaukti praėjusią savaitę Kauno apygardos teismo priimtą sprendimą sustabdyti Nemuno saloje statomos arenos valdymo ir naudojimo koncesijos konkursą.
                        http://www.kaunoarena.info/index.php...kimo-konkursui

                        Comment


                          Parašė spirit Rodyti pranešimą
                          Ok Bet prie ko čia aš, jei ne aš pradėjau?
                          Nesakau nieko, kas pradėjo, bet būk protingas - pabaik neverta giliau į mišką lįst...
                          be to, sveikinu su geromis naujienomis Kauno arenai
                          Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

                          Comment


                            Teismas panaikino laikinąsias apsaugos priemones dėl Kauno arenos koncesijos konkurso
                            http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=21893862
                            www.DELFI.lt
                            2009 balandžio mėn. 29d. 12:16


                            Trečiadienį Kauno apygardos teismas patenkino Kauno miesto savivaldybės administracijos skundą ir panaikino prieš savaitę pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis buvo sustabdytas atviras viešas konkursas dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo, praneša savivaldybei atstovavę advokatai.

                            „Teismas negalėjo paneigti ypač svaraus Kauno savivaldybės argumento, kad laikinosios priemonės iš esmės nėra reikalingos, tačiau potencialiai gali sukelti nepataisomą žalą – būtų pažeistas viešasis interesas, kadangi arenoje 2011 metais vyks Europos krepšinio čempionato renginiai“, - sakė Kauno savivaldybę teisme atstovavusios advokatų kontoros NORDIA BAUBLYS & PARTNERS partneris Evaldas Rapolas.

                            Teismas savo nutartyje pripažino, kad viešasis interesas yra labai svarbus Kauno miesto savivaldybės administracijos argumentas ir laikinosios apsaugos priemonės yra neproporcingos siekiamiems tikslams: „jeigu konkrečioje byloje taikytinos ar jau pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės daro ar gali daryti žalą visuomenei, jos daliai, daryti neigiamą įtaką žmonių gerovei, teismas gali atsisakyti taikyti laikinąsias apsaugos priemones arba panaikinti pritaikytas laikinąsias priemones“.

                            „DELFI“

                            Comment


                              tai kada tuos vokus ples sia savaite kazi ar nors vienas norintis atsirado?

                              Comment


                                na lyg ir zadejo sia ar kita savaite plesti vokus, zinoma jaigui ju bus bet reikia tiketis kad tikrai atsiras norinciu

                                Comment


                                  Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
                                  na lyg ir zadejo sia ar kita savaite plesti vokus, zinoma jaigui ju bus bet reikia tiketis kad tikrai atsiras norinciu
                                  Tai juk buvo skelbta kiek įsigijusių yra konkurso medžiagą, tad manau vokų ir tikrai ne vienas turėtų būti atplėšimo dieną. Manau konkurso svarbą parodo ir iškilę įvairūs žaidimai kaip antai skundimai teismui kai kurias konkurso sąlygas, tad šiuo metu belieka laukti vokų atplėšimo ir po to prasidės dar vienas - ne ką lengvesnis etapas - laimėtojo išrinkimas

                                  Comment


                                    Ne norinčių, o galinčių reikia
                                    N N N

                                    Comment


                                      update:


























                                      Comment


                                        /\
                                        Aciu uz foto! Na darbu tempas tikrai stebina, ir to tikrai nesitikejau pries prasidedant arenos statybom saunu Laukiam arenos valdytojo

                                        Comment


                                          Nu kas teisybe tas tiesa, darbai vyksta sparciau nei tikejosi dauguma cia susirasinejanciu O tai labai smagu
                                          - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                          - Rusija su Amerika kariauja.
                                          - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                          - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                          - O amerikiečiai?
                                          - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X