Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    atrodo valdžia bijo AMB labiau negu daugelio nepatenkintų žmonių.
    Įdomu, ką jis kam pasakė, kad tuos pinigus atrado.
    O Vėtrūna gal ir finansuos, bet tai patys pagalvokite, jei kokie 20 mln vėluotų kokius pusę metų, tai vien palūkanom sueitų 1mln LT. Ir tai, jei tik pusę metų ir tik su dabartinėm palūkanom.

    Comment


      Parašė somis Rodyti pranešimą
      atrodo valdžia bijo AMB labiau negu daugelio nepatenkintų žmonių.
      Įdomu, ką jis kam pasakė, kad tuos pinigus atrado.
      Tai juk sakiau, kad negavo. Tų 40 mln. būtų reikėję jei būtų skubėję atidaryti VR liepos 6 dienai. O kaip žinome liepos 6 d. Valdovų rūmai nebus atidaryti, o ir klausimas ar iš viso jie šiemet bus atidaryti. Deja, šį kartą sąmokslui pagrindo nėra

      O Vėtrūnai šie metai, iš tiesų, gali būti sunkūs. Kiek teko girdėti jiems nepavyko gauti Jūrų muziejaus užsakymo, nors ir labai stengėsi - spaudė be skrupulų per visus galus...
      Paskutinis taisė Perfect; 2009.04.09, 09:55.

      Comment


        sakot kad kitu metu biudzete duos zadetus milijonus + tuos 8.5mln kuriu neduos siemet? nebukit naivus ponai! kalba eina apie Kauno projekta o Kaunas musu valdziai tera tik antraeilis miestas. jei ir vel taupys, tai taupys musu saskaita.

        Comment


          na tokiam objektui šie pinigai nėra labai didelė dalis. Miestui reikėtų pradėti galvoti iš kur ir kaip gaus likusius pinigėlius.. nes daug buvo tikimasi surinkti privačių lėšų, bet esant tokiai padėčiai nemanau kad atsiras daug norinčių pirktis ložes ir t.t. iš ko būtų renkami likę reikalingi milijonai. O dėl aštuonių milijonų nemanau kad vėtrūna galėtų sustabdyti statybas.

          Comment


            Parašė GediminasJa Rodyti pranešimą
            na tokiam objektui šie pinigai nėra labai didelė dalis. Miestui reikėtų pradėti galvoti iš kur ir kaip gaus likusius pinigėlius.. nes daug buvo tikimasi surinkti privačių lėšų, bet esant tokiai padėčiai nemanau kad atsiras daug norinčių pirktis ložes ir t.t. iš ko būtų renkami likę reikalingi milijonai. O dėl aštuonių milijonų nemanau kad vėtrūna galėtų sustabdyti statybas.
            Būtent, kiek pamenu iš valstybės iš viso buvo tikimasi apie 50 mln. Todėl savivaldybė labiau turėtų susikoncentruoti į tą likusią sumos dalį. Ir parodyti, kaip paruošė namų darbus, dėl visų lėšų pritraukimo. Tie 8,5mln, visoje sumoje sudaro tik 5%, taigi, kai darbų liks tik už šią sumą ir reikės iš kažkur paimti, tada ir bus galima rėkauti apie valstybės įsipareigojimų nevykdymą. (blogiausiu atveju, manau galima paimti paskolą, arba gauti kažkokią valstybės garantiją...)
            Nemanau, kad kažkas ryšis neužbaiginėti ar įšaldyti 170mln projektą, kurio įgyvendinimui trūks tik 5% sumos. (be to ir Europos čempionatas įpareigoja)Be to neverta šio objekto lyginti su Valdovų rūmais, tai visai kito pobūdžio objektas, dėl kurio reikalingumo vieningai sutariama, ne tai kaip apie V. rūmus, kuriuos dar nepasibaigus statyboms daug kas siūlo griauti
            Įdomu, kaip su klaipėdos arenos finansavimu?

            Be to manau, kad jau būtų laikas dėrėtis ir su Vėtrūna, dabartinėmis kainomis, objektas tikrai gali atpigti, kad ir tais 8,5mln...

            Comment


              Kauno arenos projekto paraiška bus teikiama ES struktūrinei paramai gauti
              2009-04-09

              Balandžio 9 dieną Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė investicijų projektui „Kauno miesto pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje", kuris bus teikiamas Europos Sąjungos struktūrinei paramai gauti. Taryba taip pat pritarė skolintų lėšų naudojimui rūmų investiciniam projektui įgyvendinti 2009-2011 metais.

              Pagal šiuo metu su Ūkio ministerija derinamą investicinį projektą, numatyta, kad Kauno pramogų ir sporto rūmų investiciniams projektui įgyvendinti bus panaudota 72,1 mln. litų skolintų lėšų: 2009m.- 22 mln. litų, o 2010-2011 metais po 25 mln. litų, imant ilgalaikes paskolas.
              Kauno pramogų ir sporto rūmų projektas yra įtrauktas į Valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą, kurie siūlomi finansuoti iš Lietuvos 2007-2012 metų ES paramos lėšų pagal priemonę „Nacionalinės svarbos turizmo projektai".

              Administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno teigimu, tikimasi, jog Seimas nepritars Vyriausybės investicijos programos lėšų mažinimui svarbiausiems Kauno projektams t.y. Kauno arenos statyboms ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono paruošimui Europos lengvosios atletikos čempionatui iki 23 metų.

              Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas informavo Tarybos narius, kad kreipėsi į Kaune išrinktus LR Seimo narius, prašydamas atkreipti dėmesį į Nacionalinės arenos finansavimą iš Vyriausybės investicijos programoje numatytų lėšų. Taip pat meras pažymėjo, kad paskutinio pokalbio telefonu metu su Vyriausybės vadovu Andriumi Kubiliumi, pastarasis pažadėjo atsižvelgti į mero prašymą ir nemažinti finansavimo Kauno arenos ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono projektams.

              Kauno miesto savivaldybės administracija, kaip pareiškėjas, iki šių metų birželio 30 dienos turi pateikti Ūkio ministerijai paraišką ir pakoreguotą investicijų projektą.

              Pagal pasirašytą statybų rangos sutartį su UAB „Vėtrūna", Kauno pramogų ir sporto rūmų statyba kainuos 169 mln. litų. Iki 32 mln. litų turėtų skirti bendrovė, kuri laimės Kauno pramogų ir sporto rūmų operatoriaus konkursą.

              Pasak Savivaldybės administracijos vadovo V. Gudėno, šiuo metu vyksta konkursas antrajam tiltui į Nemuno salą pastatyti, ruošiamas projektas Nemuno salos senvagės išvalymui ir krantinių sutvarkymui.
              Šaltinis: http://www.kaunas.lt/go.php/lit/Placiau/547
              Sekite savo banknotus

              Comment


                Dėkui Dievui, meras nors nesėdi rankučių sudėjęs, o toliau kaunasi . Pažėsim, gal netgi dar viskas į gerą išeis.

                Comment


                  nelabai supratau, prie ko čia 2011 metų pinigai, jeigu arena turi būti pabaigta 2010? rudenį??

                  Comment


                    Čia skolinimosi limitas išnaudojamas. Pinigai bus dengiami iš keletos metų skolinimosi limito. Ko čia nesuprast?

                    Comment


                      Dėl arenos Kaunas klimps į dar didesnes skolas

                      http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=21637298
                      ELTA
                      2009 balandžio mėn. 10d. 10:20


                      Kauno miesto savivaldybės taryba po ilgų ginčų pritarė skolintų lėšų naudojimui investiciniam projektui "Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje" įgyvendinti 2009-2011 metais.


                      Pagal su Ūkio ministerija tebederinamą investicinį projektą, numatyta šiam projektui realizuoti panaudoti net 72,1 mln. litų skolintų lėšų: 2009 m.- 22 mln. litų, o 2010-2011 metais - po 25 mln. litų, imant ilgalaikes paskolas. Iki birželio 30 dienos Kauno miesto savivaldybės administracija turi pateikti Ūkio ministerijai pakoreguotą investicijų projektą.

                      Pagal pasirašytą statybų rangos sutartį su UAB "Vėtrūna", Kauno pramogų ir sporto rūmų statyba kainuos 169 mln. litų. Iki 32 mln. litų jai turėtų skirti bendrovė, kuri laimės Kauno pramogų ir sporto rūmų operatoriaus konkursą. Paraiškas dalyvauti konkurse yra pateikusios net septynios Lietuvos bei užsienio firmos.

                      Kauno pramogų ir sporto rūmų projektas yra įtrauktas į sąrašą valstybės planuojamų turizmo projektų, kurie siūlomi finansuoti iš Lietuvos 2007-2012 metų ES paramos lėšų pagal priemonę "Nacionalinės svarbos turizmo projektai".

                      Tuo tarpu Vyriausybė nusiteikusi šiemet dvigubai sumažinti arenos statybai teksiančių lėšų sumą - nuo 17 iki 8,5 milijono litų. Mažiau pinigų gaus ir kiti Kauno objektai, primena ELTA.

                      Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno teigimu, tikimasi, jog Seimas nepritars Vyriausybės investicijos programos lėšų mažinimui svarbiausiems Kauno projektams, t. y. Kauno arenos statyboms ir S. Dariaus ir S. Girėno stadionui, kuriam reikia geriau pasirengti šiemet vyksiančiam Europos lengvosios atletikos čempionatui.

                      Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas priminė Vyriausybės vadovo Andriaus Kubiliaus pažadą nemažinti finansavimo Kauno arenos bei S. Dariaus ir S. Girėno stadiono projektams.

                      Anot Savivaldybės administracijos vadovo V. Gudėno, šiuo metu vyksta konkursas antrajam tiltui į Nemuno salą pastatyti, rengiamas projektas Nemuno senvagės ties sala išvalymui ir krantinių sutvarkymui. Tiltui teks skolintis papildomai. Senvagei valyti tikimasi gauti regioninės dimensijos lėšų, kurias konkrečiai dar turi paskirstyti Kauno regiono plėtros taryba.

                      ELTA

                      Comment


                        Kaunui pagalbos ranką tiesia LR Seimo nariai

                        Pirmadienį, balandžio 6 dieną, Vyriausybei nusprendus vietoj 17 mln. litų Pramogų ir sporto rūmų statyboms Nemuno saloje skirti tik 8,5 mln. litų, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pagalbos kreipėsi ne tik į Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių, bet ir į Kaune išrinktus LR Seimo narius.

                        Vyriausybės vadovas A. Kubilius pažadėjo atsižvelgti į mero prašymą ir nemažinti finansavimo nei Kauno arenos, nei S. Dariaus ir S. Girėno stadiono projektams.
                        Tuo tarpu Seimo nariai Arimantas Dumčius, Vida Marija Čigriejienė, Kazimieras Kuzminskas, Justinas Urbanavičius, Kazimieras Uoka, Vincė Vaidevutė Markevičienė, Rytas Kupčinskas, Donatas Jankauskas, Vydas Gedvilas ir Birutė Vėsaitė „Dėl Lietuvos Respublikos 2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto" kreipėsi į LR Seimą.

                        Kreipimesi prašoma nestabdyti Nacionalinės svarbos ir prioritetinio Kauno miesto objekto statybos, nemažinti finansavimo iš 2009 m. valstybės biudžeto ir skirti iki 2009 m. valstybės biudžeto projekto pataisų numatytus 17 mln. Lt investicinio projekto „Kauno pramogų ir sporto rūmams Nemuno saloje, Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. Nr. 50 įgyvendinimui.

                        Kauno objektams iš Valstybės investicijų programos šiemet buvo numatyta 29 mln. litų. Pirmadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje ši suma sumažinta iki 15 mln. litų. Vyriausybės sprendimu Valstybės investicijų programa mažinama 540 mln. litų. Taupymo programai dar turi pritarti Seimas. Artimiausias posėdis numatytas kitą savaitę.
                        Visas tekstas: http://www.kaunas.lt/go.php/lit/Placiau/561
                        Paskutinis taisė Neju; 2009.04.11, 22:20.
                        Sekite savo banknotus

                        Comment


                          2009-04-05

                          Kaunas yra Kaunas

                          Comment


                            Comment


                              Nu jau tik nereikia tokio baisaus pavadinimo video

                              Comment


                                ar nebus kaip su nacionaliniu stadionu...
                                Atėjo, pamatė, pastatė...

                                Comment


                                  Kon jus cia panikuojat, is 170 Lemonu nubrauke 8-10, nera labai dideles tragedijos... Plius visi zinom sutarties salyga kad Vetruna puse metu privalo savom lesom statyti arena, jei finansavimas nutruktu... yra dar ES pinigai, yra kredito linija... netikiu kad sustos statybos... bet aisku nebutu musu ziniasklaida purvasklaida jei nedetu tokiu "skambiu" pavadinimu.

                                  Comment


                                    Dirba plusa
                                    Attached Files
                                    Paskutinis taisė Rokiz; 2009.04.16, 10:20.

                                    Comment


                                      Gal zinot kiek daris perdangu, kiek arena tures aukstu ?

                                      Comment


                                        Parašė Rubiqas Rodyti pranešimą
                                        Gal zinot kiek daris perdangu, kiek arena tures aukstu ?
                                        Arena bus 6 aukštu.
                                        Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                                        Comment


                                          Naujos nuotraukos 2009-04-18

                                          Šiek tiek naujų nuotraukų iš jau gerai žinomų vietų
                                          1.

                                          2.

                                          3.

                                          4.

                                          5.

                                          6.

                                          7.


                                          Kokybė ir panašiai gal ir nelabai kokia
                                          "Nenormaliai reaguoti į nenormalią padėtį yra normalu." - V.E.Frankl

                                          Comment

                                          Working...
                                          X