Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

''Žalgirio'' arena (2008-2010m. archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ilestmort Rodyti pranešimą
    paskutinį kartą buvau prieš statybas. dabar deja ne LT, bet kai grįšiu - būtinai aplankysiu. tai, kad aš nepritariu arenos reiškiniui saloje - dar nereiškia, kad man neįdomi arenos statyba apskritai.
    O kaip nors argumentuoti šį nepritarimą nenorėtumėte? Salos koncepcijos konkursas bent jau man tikrai ne pavyzdys, nes kaip Kaune vyksta miesto plėtros konkursai niekam nepaslaptis. Aš pavyzdžiui esu už areną saloje ir manau, kad ten jai pati tinkamiausia vieta, o vat šalia esntis Akropolis su savo garažu visiškai ne savo vietoje. Savo nuomone galiu argumentuoti, tik tai daug vietos užims, pasakysiu trumpai - arena miesto vienas iš simbolių ir visa jos semantika tam skirta (tvirtovės, forto idėja - 9 Kauną supantys fortai ir centrinė tvirtovė), arenos matomumas puikus iš visų pusių dėl ko jos architektūrinė išraiška bus labai gerai matoma. Urbanistiškai vieta irgi tinkama, patekimai į areną nekomplikuoti, žmonių srautams yra kur išsisklaidyti, gyvenamieji rajonai per pakankamą atstumą. Be to miesto svečiai atvežami į patį miesto centrą, o ne kažkur į autostradą (čia jau iš miesto ekonominės pusės didelis pliusas, gal Kauno centras po 7 val. nebebus tokia šešėlinė zona). Ko ten tikrai nereikia tai akropolio su jo garažu, kuris ir mąsteliu, ir išplanavimu toje vietoje yra visiška klizma, bet deja to jau nebepakeisi. Vienintelis nepageidaujamas dalykas būtų jei salą toliau urbanizuotų. Jūs gal pasidomėkite kokio dydžio yra ta sala ir kiek joje vietos užima arena. O kokie būtų jūsų argumentai be "žaliųjų" teorijų?

    Comment


      Papildomiems darbams tikriausiai numatytas uzsakovo rezervas, kuris ieina i sutarties kaina. Buna nuo 5 proc. iki 15 proc. sutarties kainos arba jo vsiaI nebuna, bet cia jau retas atvejis. Kaip yra arenos atveju neisivaizduoju....

      Comment


        rezervas ne mažiau 45 procentai nuo statybos sąmatos.
        Paskutinis taisė biesatis; 2009.03.06, 22:47.
        Architektas - ne žmogus

        Comment


          /\
          kas 45 procentais???

          Comment


            Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
            Ko ten tikrai nereikia tai akropolio su jo garažu,
            Kodėl manai, kad šalia arenos tikrai nereikia šio garažo? T.y. kodėl tikiesi, kad ten tik mažuma norės važiuoti automobiliais?

            Comment


              Vakar



              You've got one life! Live it!

              Comment


                o, Aštrusis dantie, pabandysiu Jums atsakyti į keliamus klausimus ir pasvarstymus. bet visų pirma noriu persiprašyti visų kitų, kurie mano, jog aš neturiu teisės į nuomonę.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                O kaip nors argumentuoti šį nepritarimą nenorėtumėte? Salos koncepcijos konkursas bent jau man tikrai ne pavyzdys, nes kaip Kaune vyksta miesto plėtros konkursai niekam nepaslaptis.
                buvo laikas, kai maniau, kad kauniečiai atsimerks, bet tai liko praeityje. ir jeigu tu nepatingėsi, tai visas mūsų diskusijas gali susirasti apie kauno areną šiame forume. nenoriu kartotis.

                jeigu tu sakai, kad nereikia salos koncepcijos konkurso, tai pasiūlyk geresnę išeitį. mano žiniomis pasaulyje kol kas nėra surastas geresnės urbanistinių idėjų sklaidos ir įgyvendinimo pradžios nei konkursai. darau išvadą: tu manai, jog už konkursus geriau šaraškino kontoros kur nors kauno savivaldybėje.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Aš pavyzdžiui esu už areną saloje ir manau, kad ten jai pati tinkamiausia vieta, ...
                beveik visi kauniečiai yra už areną saloje, todėl nenustebinai. ir ginčas dabar jau nebeturi prasmės, bet aš manau, kad kaunas stipriai suklydo. kodėl. o todėl, jog dar negirdėjau nė vieno logiško argumento, kuris patvirtintų būtinybę statyti areną saloje.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                .. o vat šalia esntis Akropolis su savo garažu visiškai ne savo vietoje.
                visiškai teisingai. bet kuo iš esmės arena skiriasi nuo akropolio? mastelis žvėriškas, senamiesčio prieigos, abiejų objektų faktas leido išleisti neadekvačias pinigų sumas miesto valdžios veikėjams ir verslininkams prisikemšant kišenes, pastatai kaip architektūrinės vertybės - abu labai abejotini ir t.t.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Savo nuomone galiu argumentuoti, tik tai daug vietos užims, pasakysiu trumpai - arena miesto vienas iš simbolių ir visa jos semantika tam skirta (tvirtovės, forto idėja - 9 Kauną supantys fortai ir centrinė tvirtovė), arenos matomumas puikus iš visų pusių dėl ko jos architektūrinė išraiška bus labai gerai matoma.
                vienas simbolių? semantinis sakai? na jei manai, kad semantinis modelis Kaunui gali būti jo fortų išdėstymas aplink miesto - tai kokia logika pasistatyti dar vieną miesto centre? gynybai? (beje centrinė tvirtovė nemanai, kad yra kiek kitoks darinys nei miestą supantys fortai?).
                kame vertybė, jog arena matysis iš visų pusių? kokią semantinę prasmę turi tai? jokios. gal nori pasakyt, jog miesto siluetui duos naudos? abejotinai. ir jau tos arenos architektūriė išraiška tikrai nėra tokia, jog galėtų būti pagrindinis Kauno eksponentinis darinys. ypač saloje.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Urbanistiškai vieta irgi tinkama, patekimai į areną nekomplikuoti, žmonių srautams yra kur išsisklaidyti, gyvenamieji rajonai per pakankamą atstumą.
                urbanistiškai visos vietos yra tinkamos, jei tik gerai tą vietą išprievartausi. duodu pavyzdį - ŠMC Vilniuje. puiki vieta, puikus namas. bet ar tai didesnė vertybė nei anksčiau buvęs visas senamiesčio kvartalas - tai didelis klausimas.

                patekimai nekomplikuoti? tai galėjo nestatyt naujo tilto jei jau nekomplikuoti.

                žmonių srautams yra kur išsisklaidyti? be abejo erdviau nei senamiesčio gatvelėse, bet dar erdviau prie Karmėlavos ar Sargėnų.

                ir koks gėris, kad gyvenamieji rajonai per atstumą? gal ta arena skirta ne tiems žmonėms, kurie gyvena gyvenamuosiuose rajonuose?

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Be to miesto svečiai atvežami į patį miesto centrą, o ne kažkur į autostradą (čia jau iš miesto ekonominės pusės didelis pliusas, gal Kauno centras po 7 val. nebebus tokia šešėlinė zona).
                o nejau į Kauną atvažiuoja tik krepšinio fanai? nežinojau o išgėrę krepšinio fanai - tikrai ne ta publika nuo kurios atsigaus senamiestis ir naujamiestis. ir aš tau galiu atsakyt: ne gal, o ne.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Ko ten tikrai nereikia tai akropolio su jo garažu, kuris ir mąsteliu, ir išplanavimu toje vietoje yra visiška klizma, bet deja to jau nebepakeisi.
                sutinku. bet tai nereiškia, jog akropolio ar arenos nereikia apskritai. deja savo laiku valdžia pasinaudojo žmonių nesupratingumu.

                Parašė Aštrusis_dantis Rodyti pranešimą
                Vienintelis nepageidaujamas dalykas būtų jei salą toliau urbanizuotų. Jūs gal pasidomėkite kokio dydžio yra ta sala ir kiek joje vietos užima arena. O kokie būtų jūsų argumentai be "žaliųjų" teorijų?
                tolesnė urbanizacija po arenos pastatymo, bus tik laiko klausimas, nes tai jau vyksta de facto. todėl pats laikas kaunui rengt konkursą salos planavimui ir pagal konkursinius darbus pasidaryt reglamentą.

                o jūs gal pasidomėkite, kur pasaulyje vyksta analogiški reiškiniai? dar neradau atitikmens. pasidomėkite, kiek Lietuvoje yra tokių salų. ir jeigu jau tiek nedaug (1-a) - tai gal pasistatyti didžiausią krepšinio areną, kuri bus išlaikoma už kauniečių pinigus nėra pats idealiausias dalykas.

                kokių "žaliųjų" teorijų?

                Comment


                  Kada zada baigti statybas, gal kas esat girdejes?

                  Comment


                    Lygiai du metai po statybų pradžios. Pagal juos: vėliausiai 2010 metų rugsėjį.

                    Comment


                      http://www.fotoskrydis.lt/kauno-arena-statybos-eiga/

                      patalpinau daugiau fotografiju is sios dienos sesijos. statybos tikrai vyksta net sestadieni.
                      www.fotoskrydis.lt - Lietuva iš paukščio skrydžio.

                      Comment


                        Šiandien kelias nuotraukas ir aš padariau nuo akropolio garažo paskutinio aukšto. Aišku su propeleriu net nesilyginsiu, tik tiek kad mano truputį kitu kampu ir iš to paties taško .
                        Bendras vaizdas

                        Iš arčiau

                        Nors kaziuko mugė ir šeštadienis, tačiau darbininkų vistiek kaip skruzdėlyne skruzdėlių

                        Comment


                          Na, statybininkai iš tiesų savo darbą atlieka puikiai . Belieka tikėtis, jog ir savivaldybė savo darbą atliks - laiku pervedinės pinigus . Būtų man kas nors prieš 9-10 mėn. pasakęs, kad po tiek mažai laiko jau bus pastatyta tiek daug, greičiausiai tą žmogų būčiau kvailiu išvadinęs .
                          Dėkui abiem už nuostabes foto

                          Comment


                            Puikiai čia matau viskas! Be to baigit jau galu gale tas nesamones apie tą arenos vietą, nes tuo pradėsit primint man Kauno valdžią...;D
                            DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                            Comment


                              kaip suprantu jau pradėjo kelti 2a. kolonas?

                              Comment


                                Taip. Bent man irgi taip atrodo .

                                Comment


                                  Jep, kolonas jau kelia šaunu. Kas dėl darbininkų skruzdėlyno... oi koks mažytis dar jis lyginant su tuo kas bus ateityje kolkas jų pamainoje kogero nedaugiau 50 neskaitant ITD, kurių dar koks 15
                                  Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                                  Comment


                                    Palyginau tik ką Panevežio arenos statybas ir stebiu Kauno arenos statybų nuotraukas, prognozės mano tokios: Vasaros pabaigoje jau turėsim arenos visą tūrį.
                                    DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                    Comment


                                      Turi dar siais metais turesi , bet jei valdzia sustos su pinigais tai visi LT projektai sustos.

                                      Comment


                                        yra sąlyga, kad puse metų ir negaudami pinigų privalo statyt
                                        ...tik nesupraskit manęs teisingai...

                                        Comment


                                          Velgi zinios is asmeniniu rysiu, rysiu kurie bendrauja su Vetrunos valdzia. Ju teigimu, Vetruna spjaudosi laimejus si konkursa. Esme: Kol kas Vetruna is valdzios negavus ne lito, nes sutartis pasirasyta slyksciai. Slyksciai tuo, jog Vetruna dabar pasiemus bankine kredito linija visam siam projektui, ir pinigus gaus tik pridavusi objekta. Mazdaug pasiskolinat is banko, o kai baigsit, savivaldybe paskola grazins uz jus. O priduodant objekta gali buti ivairiu bajeriu, kaip neatitikimu ieskojimas, o uz juos mokejimo mazinimas. Del ko beveik neabejojama kad taip bus. Tad skirtuma tarp paskolos ir savivaldybes mokejimo po pridavimo teks dengti paciai Vetrunai.
                                          Kas esate susidure su didziuju Maximu statymo strategija ir zino kaip VP tokiu budu dulkina rangovus, tas turetu suprasti apie ka as.
                                          Taciau zinoma viena jog statybos nesustos, nes jas sustabdzius pinigu jokiu nebutu, o dabar jau geriau tiketinai maziau nei nieko. Beje, skubejimas irgi seka is to jog norima kuo greiciau viska prastumt ir greiciau ta karcia piliule nuryt. Is vienos puses greitis gerai, klausimas kaip bus su kokybe.
                                          Vienintelis pliusas ka mato Vetrunos vadovai tai atejusi krize, kad islaikoma veikla, imone dirba, technika nestovi, kas leis greiciau vel stoti i musi del objektu kai rinka prades kilti. Tikimasi kad iki arenos statymo pabaigos rinka atsigaus. Na dar ir aisku PR'iniai dalykai.
                                          Pasakysiu kaip visada, norit tikekit, norit ne.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X