Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    del aukstinamu LA pastatu tai jega, bus dar daugiau "big city feeling" nors, gerai pagalvojus, aukstu pastatu ten netruksta ir dabar... Siaip galetu juos visus padaryti daugmaz vienodo aukscio(4-5a), LA atrodytu dar geriau

    Comment


      Man kilo dabar klausima toks pilietiskas, Vilniaus gatveje eismas draudziamas ar ne? Nes yra toks pat zenklas "Pesciuju zona" koks ir atsirado Vasario 16 gatveje, bet Vilniaus gatvej masinu pilna, ir niekas i tai demesio nekreipia ;/ Aplamai norisi sukurti atskira tema apie policijos darba Kaune ir visoje Lietuvoje , nes kantrybe jau senka...

      Comment


        Vasario 16-osios pastate pesciuju zonos zenkla, bet automobiliu pilna stovi

        Comment


          O tuos šviestuvus paliks pakabintus?
          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

          Comment


            Parašė blitz
            O tuos šviestuvus paliks pakabintus?
            Kolkas paliks. Ateityje, kai rekonstruos visa LA, tada pakeis vieningai visus.

            Comment


              Laisvės alėja sudomino Europą

              Pėsčiųjų alėjos rekonstrukcijos užsakomuosius projektus pakviesti kurti žinomi užsienio architektų kolektyvai

              Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkursu susidomėjo žinomi užsienio architektai. Pasak Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus valdybos nario Gintaro Balčyčio, atvirajame tarptautiniame urbanistinių architektūrinių idėjų konkurse “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” jau užsiregistravo daugiau nei 10 architektų kolektyvų iš užsienio.

              Džiaugėsi konkurso dalyvių lygiu

              Pirmą kartą nuo A.Smetonos laikų Lietuvoje vyksta atviras tarptautinis architektūros konkursas. Simboliška, kad jo objektu tapo Kauno Laisvės alėja. Kauno savivaldybės paskelbto, LAS Kauno skyriaus rengiamo konkurso sąlygos buvo išsiuntinėtos visiems žinomiausiems Europos architektų biurams. G.Balčytis džiaugėsi, kad pavyko sulaukti garsių užsienio architektų paraiškų. “Konkurso lygis - neįtikimai aukštas. Tikimasi, kad darbų bus atsiųsta daug. Šis tarptautinis konkursas - galimybė lietuvių architektams tapti žinomiems tarptautiniame kontekste”, - kalbėjo G.Balčytis ir paaiškino, kad po konkurso bus išleistas jo darbų katalogas, galintis lietuvių architektams tapti “geru kapitalu ateičiai”.

              Darbus konkursui galima siųsti iki liepos 25 dienos. Tačiau jau atrinkti 5 architektų kolektyvai, kurie pakviesti kurti užsakomuosius projektus, garantuosiančius tarptautinio konkurso “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” lygį. Kiekvienam kolektyvui, kursiančiam užsakomąjį projektą, numatytas 10 tūkstančių litų honoraras.

              Įgyvendina grandiozinį projektą Singapūre

              LAS Kauno skyriaus valdybos posėdyje nutarta vieną užsakomąjį projektą paskirti Olandijoje registruotam architektų biurui “S333 Architekture+Urbanism”. Anot G.Balčyčio, tai pats solidžiausias ir rimčiausias konkurso dalyvis. Tarptautinis keturių architektų kolektyvas, kurio biuras įsikūręs Amsterdame, o jo filialas - Londone, 2003 metais buvo nominuotas prestižiškiausiam moderniosios Europos architektūros apdovanojimui - Mies van der Rohe premijai. Tais pačiais metais šie architektai laimėjo Kipsalos salos, esančios Rygos centre, tarptautinį urbanistinį konkursą. Nuo pernai “S333 Architekture+Urbanism” kartu su garsiu britų urbanistu ir architektūros teoretiku Lorencu Bartu įgyvendina grandiozinį urbanistinį projektą - technologijų parką Singapūro centre. Šio projekto idėja priklauso pasaulinio garso architektei, Londone gyvenančiai irakietei Zahai Hadid.

              “S333 Architekture+Urbanism” konkursui “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” suvienijo pajėgas su architektų kolektyvu iš Vilniaus - Donaldo Trainausko studija.

              Antrąjį užsakomąjį projektą taip pat kurs konkursui susivieniję olandų ir lietuvių architektai. Olandų kolektyvas “Karres en Brands landschapsarchitecten” pasikvietė kolegas iš vilniečio Rolando Paleko vadovaujamos “ARCH studijos”. Pasak G.Balčyčio, olandų architektų biuro specializacija - erdvės organizavimas ir pastatų įkomponavimas - itin tinkama Laisvės alėjos problemoms spręsti.

              Savivaldybę perdarė į prekybos centrą

              “Karres en Brands landschapsarchitecten” pernai yra laimėjęs prestižiškiausio Europos landšafto architektūros žurnalo “Topas” prizą. 1997 metais šis kolektyvas kartu su partneriais laimėjo Federacijos aikštės Melburne architektūrinį konkursą. Šis darbas vadinamas vienu žymiausių erdvės planavimo darbų Australijoje. 2002 metais “Karres en Brands landschapsarchitecten” užėmė antrąją vietą BMW automobilių gamyklos Leipcige pastato architektūriniame konkurse. Šis konkursas sukėlė didelį atgarsį tarp Europos architektų, mat retai kuri bendrovė nori turėti išskirtinės architektūros gamyklos pastatą.

              Dar vieną užsakomąjį projektą kursiantis danų architektų kolektyvas “PLH arkitekter a/s” jau yra žinomas Lietuvoje. Ši grupė yra laimėjusi SBA biurų pastato Vilniuje architektūrinį konkursą, pagal “PLH arkitekter a/s” projektą buvęs Vilniaus savivaldybės pastatas Gedimino prospekte pertvarkomas į prekybos centrą. Sakoma, kad stiprioji šių architektų biuro pusė - visuomeninės paskirties pastatai.

              Reprezentuos Kauno architektų pajėgas

              Ketvirtasis užsakomasis tarptautinio konkurso “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” projektas patikėtas jaunų architektų iš Kauno ir Vilniaus grupei “Punktas”. Iš jų konkurso rengėjai tikisi sulaukti jaunatviškų, šviežių šiuolaikinės architektūros idėjų.

              Penktąjį užsakomąjį konkurso projektą kurs architekto Šarūno Kiaunės vadovaujama architektų grupė. Šis kūrybingas architektas, ne viename konkurse pelnęs prizines vietas, reprezentuos Kauno architektūrines pajėgas.

              Konkurso rezultatai bus žinomi liepos pabaigoje. Savo darbus, kaip įprasta tokiuose konkursuose, dalyviai privalo pateikti be pavardžių. Tik po vertinimo komisijos, kuriai vadovaus miesto meras, verdikto bus atplėšti vokai su konkursinių darbų autorių pavardėmis. Vertinimo komisijoje, be Kauno architektų, dizainerių, paminklosaugininkų atstovų, taip pat dirbs garsus švedų architektas ir architektūros kritikas Matio Rautiola.

              Proga pakoreguoti kauniečių pomėgius

              “Šis tarptautinis konkursas - precedento neturintis atvejis. Ieškoma idėjų, kaip sutvarkyti didžiulę miesto centro erdvę”, - kalbėjo G.Balčytis. Konkurso sąlygas rengusio architekto aiškinimu, siūloma pateikti ne tik Laisvės alėjos, bet ir aplinkinių teritorijų tarp K.Donelaičio ir Kęstučio gatvių sutvarkymo idėjas. Laisvės alėjos kiemai - tai teritorijos, į kurias galėtų sėkmingai plėstis kol kas tik “komercinio griovio” pavidalą turinti pėsčiųjų gatvė. “Išloštų visi - ir miestiečiai, kuriems būtų pasiūlyta naujų laisvalaikio praleidimo vietų, ir alėjos pastatų savininkai, dabar esantys beprasmiškoje situacijoje. Jų turimas nekilnojamasis turtas - brangus, o plėstis nėra kur”, - teigė G.Balčytis ir Laisvės alėjos kiemus pavadino šios gatvės atsinaujinimo koziriu.

              Konkurso rengėjai jį dar vadina svarbiausios miesto viešosios erdvės panaudojimo scenarijaus paieška, aukščiausios prabos objektu pagal savo svarbą. Konkursiniuose projektuose pasiūlytas gyvenimo būdas, tikimasi, pakoreguos įprastinius kauniečių pomėgius. “Kol kas Kaune nėra tradicijos vakare išjungti televizorių ir eiti į miesto centro kavines. Todėl, Centre mažėjant gyventojų, ši dalis vakarais atrodo kaip mirusi”, - pastebėjo G.Balčytis. Architekto nuomone, Laisvės alėja atgytų, jei būtų išspręstos opiausios transporto problemos: gyventojų ir atvykstančiųjų automobilių statymo, privažiavimo prie pastatų, įvažų į kiemus, Maironio ir A.Mickevičiaus gatvių sankirtos su pėsčiųjų gatve, dviračių takų. Visos šios problemos minimos konkurso “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” sąlygose.
              Kauno diena

              Comment


                puikios naujienos! na ka, laukiam vasaros:geras!


                Prie ruso man buvo geriau

                Comment


                  cia jums LA - seniau nei antras pasaulinis karas -
                  1926m.


                  1915m






                  1922


                  1926


                  o cia centrinis pastas


                  ir t.t.
                  פוניקולאַר

                  Comment


                    Tikimasi, kad darbų bus atsiųsta daug. Šis tarptautinis konkursas - galimybė lietuvių architektams tapti žinomiems tarptautiniame kontekste”, - kalbėjo G.Balčytis ir paaiškino, kad po konkurso bus išleistas jo darbų katalogas, galintis lietuvių architektams tapti “geru kapitalu ateičiai”.
                    Cia tai geras B-) Cia mazdaug pasakyta, kad galima bus nelaimejusius darbus plagijuoti pagal isleista kataloga...
                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                    Comment


                      Labai neblogai
                      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                      Comment


                        kada tas konkursas baigsis ir kada prasides statybos?
                        I love INNUENDO!

                        Comment


                          Kart kart visiem pilnas info:

                          Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius ir Kauno miesto savivaldybės administracija skelbia atvirą ir užsakomąjį tarptautinį urbanistinių-architektūrinių idėjų konkursą "Laisvės alėja - Europietiška bendravimo erdvė".

                          Konkurso premijų fondas - 50.000 Lt
                          • Pirmoji vieta - 18.000 Lt
                          • Antroji vieta - 12.000 Lt
                          • Trečioji vieta - 8.000 Lt
                          • Paskatinamoji premija - 4.000 Lt
                          • Paskatinamoji premija - 4.000 Lt
                          • Paskatinamoji premija - 4.000 Lt

                          Dalyvauti gali visi norintieji fiziniai ir juridiniai asmenys, pateikę konkurso sąlygas atitinkančius pasiūlymus.

                          Konkurso sąlygos platinamos nuo 2005 m. balandžio 1 d.
                          Konkurso pasiūlymų pateikimo galutinė data - 2005 m. liepos 25 d.

                          Lietuvoje ir ES šalyse narėse bus užsakomi penki užsakomieji darbai, kiekvienas po 10.000 Lt. Paraiškas užsakomajam projektui gauti prašome pateikti LAS Kauno skyriui iki 2005 m. balandžio 13 d.

                          Ir užsakomieji, ir kiti konkursiniai projektai bus vertinami bei premijuojami ta pačia bendra tvarka.

                          Jei norit dalyvauti ir gauti visa info: http://www.kaunas.lt/miestas_/zinios/aleja/

                          Comment


                            KD
                            Kol kas - penki Laisvės alėjos ateities scenarijai

                            Nuo rytojaus kauniečiai kviečiami susipažinti su svarbiausios miesto viešosios erdvės atnaujinimo idėjomis


                            Vakar 17 val. baigėsi terminas, iki kurio reikėjo pristatyti Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektus. Pirmą kartą nuo tarpukario Lietuvos laikų paskelbtam atvirajam tarptautiniam urbanistinių architektūrinių idėjų konkursui “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” pateiktos penkios svarbiausios Kauno visuomeninės erdvės vystymo vizijos.

                            Pakviesti dalyvauti žinomiausi architektai

                            Šiandien ir rytoj konkursui pateiktų darbų skaičius dar gali padidėti - laukiama paštu iki liepos 25 dienos imtinai išsiųstų projektų.

                            Kauno savivaldybės paskelbto, LAS Kauno skyriaus parengto konkurso sąlygos buvo išsiuntinėtos visiems žinomiausiems Europos architektų biurams.

                            “Šis tarptautinis konkursas - precedento neturintis atvejis. Pakviesta ieškoti idėjų, kaip sutvarkyti didžiulę miesto Centro erdvę”, - kalbėjo LAS Kauno skyriaus valdybos narys Gintaras Balčytis. Konkurso sąlygas rengusio architekto aiškinimu, buvo pasiūlyta pateikti ne tik Laisvės alėjos, bet ir aplinkinių teritorijų tarp K.Donelaičio ir Kęstučio gatvių sutvarkymo idėjas.

                            Labai didelės apimties projektas

                            G.Balčytis nemato tragedijos, jei, pasibaigus konkursui, paaiškės, kad jame dalyvavo tik užsakomuosius projektus kūrę architektų kolektyvai, turintys garantuoti pakankamai aukštą konkurso lygį. “Tai labai didelės apimties projektas”, - aiškindamas, kodėl ir negalima tikėtis konkursinių darbų gausos, vakar dar sykį pabrėžė G.Balčytis.

                            Užsakomuosius projektus buvo pakviesti kurti: Olandijoje registruotas architektų biuras “S333 Architekture+Urbanism”, susivienijęs su Donaldo Trainausko studija, olandų kolektyvas “Karres en Brands landschapsarchitecten”, pasikvietę kolegas iš vilniečio Rolando Paleko vadovaujamos “ARCH studijos”, danų architektų kolektyvas “PLH arkitekter a/s”, jaunų architektų iš Kauno ir Vilniaus grupė “Punktas” ir kauniečio Šarūno Kiaunės vadovaujamas architektų kolektyvas. “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” konkurso dalyviai, kaip įprasta, savo projektus pateikė ne savo pavardėmis, o slapyvardžiu - identifikaciniu numeriu.

                            Laukiama aktyvios visuomenės reakcijos

                            Rytoj Laisvės alėjoje, ties restoranu “Miesto sodas”, iškils palapinė, kurioje iki šeštadienio bus eksponuojami visi konkursiniai projektai. Kauniečiai kviečiami ateiti, susipažinti su architektų siūlymais ir čia pat pateikti savo nuomonę raštu. G.Balčytis teigė, kad į miestiečių nuomonę bus atsižvelgta renkant ne tik publikos prizo laimėtoją, bet ir apskritai skelbiant konkurso nugalėtojus.

                            Vėliau konkurso projektus ketinama eksponuoti Kauno paveikslų galerijoje. Čia rugpjūčio 4 d. 11.30 val. numatoma surengti ir viešą konkursui pateiktų projektų aptarimą su visuomene. Po to dirbs ekspertų komisija, kuri, susumavusi recenzentų ir visuomenės atstovų pasisakymus, išrinks geriausius projektus. Ekspertų komisijoje dalyvauja miesto valdžios atstovai, architektūros, paminklosaugos valdininkai, žinomi Kauno ir Vilniaus architektai bei Tamperės universiteto (Suomija) Architektūros katedros vedėjas Mati Rautiola. Konkurso recenzentais pakviesti būti kauniečiai architektai Vladas Stauskas, Alvydas Steponavičius ir vilnietis jų kolega Augis Gučas.

                            Pagrindinės Kauno gatvės - Laisvės alėjos - atnaujinimo projektus ketinama išleisti atskiru dvikalbiu katalogu, kuris bus platinamas Lietuvoje bei užsienyje.
                            Reiks nueit pafotografuoti
                            www.donatas-mazeika.lt

                            Comment


                              Būtinai
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                Laisvės alėja: dirižablis į ateitį



                                Svarbiausios Kauno viešosios erdvės vystymo vizijose - požeminės aikštelės po pagrindinėmis Centro gatvėmis, dangoraižiai, nauji parkai, prekybos pasažai ir dviaukštės sankryžos

                                Šiandien 13 val. Laisvės alėjoje ties Miesto sodu pastatytoje palapinėje pradės veikti Laisvės alėjos atnaujinimo idėjų paroda. Joje bus eksponuojami penki Kauno savivaldybės paskelbtam atvirajam tarptautiniam urbanistinių architektūrinių idėjų konkursui “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė” atsiųsti projektai.

                                Miestiečiai galės ne tik pamatyti, kokį utopinį rūbą Laisvės alėjai siūlo specialistai, bet ir patys dalyvauti svarbiausios miesto viešosios erdvės kūrime. Kauniečiai raginami pareikšti savo nuomonę apie labiausiai patikusį projektą (jie pateikiami slapyvardžiais - skaičių kombinacijomis) palapinėje padėtoje atsiliepimų knygoje. Jei reikės, ją suformuluoti padės ekspozicijoje budėsiantys architektai.

                                Siūlo studentiškų pramogų kvartalą

                                Ryškiausias projekto, pavadinto “Urbis Novus” (kodas - 043117) pasiūlymas - Laisvės alėją padalyti į tris zonas, miestiečiams siūlančias skirtingus užsiėmimus.

                                Dabartinėje Miesto sodo teritorijoje ir Laisvės alėjos atkarpoje nuo Vilniaus iki Maironio gatvių siūloma išryškinti kultūrinės paskirties objektų dominavimą. Šioje dalyje Kauno pėsčiųjų gatvės simboliu tapusi liepų alėja virstų nauju viešuoju parku.

                                Labiausiai į akis krinta “Urbis Novus” autorių pasiūlymas Mokslo ir pramogų zona pavadintoje pėsčiųjų gatvės atkarpoje tarp Maironio ir A.Mickevičiaus gatvių steigti “studentų kavinių kvartalą”. Vietoj prekybos centro “Merkurijus” būtų pastatyta universitetinė biblioteka su konferencijų, ekspozicijų, kino salėmis. “Atsiradus “Akropoliui”, dabartinis “Merkurijus” kaip prekybos centras neteks savo reikšmės. Natūraliai šioje dalyje atsiras daugybė kavinių, naktinių klubų, atgaivinsiančių miesto naktinį gyvenimą. Esame įsitikinę, kad europinis “studentų kavinių kvartalo” modelis gali nesunkiai prigyti ir Kaune”, - aiškinamajame rašte samprotauja “Urbis Novus” autoriai. Jie siūlo šioje dalyje augančias liepas “paaukoti” naujos kokybės viešųjų erdvių labui.

                                Teritoriją tarp A.Mickevičiaus gatvės, Vytauto prospekto, Karaliaus Mindaugo krantinės bei Karo ligoninės gatvių siūloma paversti specializuotu parduotuvių kvartalu. Siūloma palikti tik vieną Laisvės alėjos liepų eilę.

                                Prie upės - greitųjų traukinių stotis

                                Grandioziškiausiai Laisvės alėją ir aplinkinius kvartalus siūlo pertvarkyti projekto 050725 autoriai. Anot jų, Laisvės alėjos pradžioje, kalne į Vytauto parką, galėtų iškilti aukštuminis Technologijų, konferencijų centro pastatas. Pėsčiųjų gatvės pabaigą akcentuotų trikampis 20 aukštų naujas Kauno savivaldybės pastatas, siūlomas statyti Vilniaus, šv.Gertrūdos ir Savanorių prospekto sankirtoje.

                                Iš esmės siūloma pertvarkyti transporto eismą centrinėje miesto dalyje. Po visa Laisvės alėja bei po K.Donelaičio ir Kęstučio gatvėmis būtų įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, įvažos į kurias - pandusai iš sankryžų su Maironio ir A.Mickevičiaus gatvėmis. Nuo automobilių išlaisvintos, žaliosiomis zonomis virtusios, pastarosios dvi ir S.Daukanto gatvės vestų Nemuno salos link, sujungtos su miestu galybe tiltelių. Karaliaus Mindaugo prospekte siūloma įrengti šiuolaikišką transporto mazgą su greitųjų tarpmiestinių traukinių stotimi, keleivinių laivų prieplauka ir į tunelį nuleista “tranzitine” transporto arterija.

                                Projekto “Vidus-išorė” (052902) autoriai siūlo aplink Laisvės alėją esančių kvartalų viduje “patupdyti” po simbolinį soboriuką - dominuojantį aukštą pastatą, o ilgiausios Europoje pėsčiųjų gatvės išskirtinumą pabrėžti per visą ilgį vingiuojančia plastiška skulptūra.

                                Laisvės paminklą ir stelas - nugriauti

                                Projekto “Liberty Avenue” (250979) autoriai patartų Laisvės alėjos pabaigoje ties “Vokiečių vaistine” statyti trikampį dangoraižį - Komunikacijos bokštą. Dar du dominuojančius aukštus pastatus siūloma “patupdyti” vietoj buvusios “Dainos” kavinės bei dabartinio gyvenamojo namo prie E.Ožeškienės visuomeninio transporto stotelės. Priešais “Skalsą” šio projekto autoriai norėtų įrengti autobusų stotį.

                                Laisvės alėjos erdvę ties Miesto sodu ir Savivaldybe siūloma paskirti “jausmams”, o teritoriją aplink Soborą padaryti “apmąstymų vieta”. Labiausiai šokiruojančiai skamba pasiūlymas Vienybės aikštę paversti “erdve kūnui”. Čia nupaišytos krepšinio aikštelės, kalneliai riedutininkams. Nugriauto Laisvės paminklo vietoje klausytume vasaros koncertų, o vietoj stelų - oho, kiek tilptų kavinių stalelių. Čia suplanuota “susitikimų vieta” - medinė pakyla, skirta kavinukėms.

                                Projekto 109137 akcentas - siūlymas Laisvės alėjos atkarpoje tarp Maironio ir S.Daukanto gatvių po žeme įrengti prekybos, paslaugų zoną. Požeminės automobilių stovėjimo aikštelės atsirastų po Laisvės alėja ir greta esančiais kvartalais, Nepriklausomybės bei Vienybės aikštėmis. Laisvės alėja, kurios dalį siūloma uždengti tentais, ir į aplinkinius kiemus nutįsę pasažai taptų parduotuvių Meka.

                                Darbus pateikė tik pakviestieji

                                Neoficialiomis žiniomis, konkursui pateiktų penkių projektų autoriai - užsakomuosius darbus kūrę kūrybiniai architektų kolektyvai. Siekdama garantuoti pakankamai aukštą šio visos Lietuvos mastu svarbaus renginio lygį, konkurso rengėja - Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus vadovybė - užsakomuosius projektus už gana simbolinį honorarą pakvietė kurti penkias architektų grupes. Dvi iš jų - tarptautinės: Olandijoje registruotas architektų biuras “S333 Architekture+Urbanism” šiam projektui susivienijo su vilniečio Donaldo Trainausko studija, o olandų kolektyvas “Karres en Brands landschapsarchitecten” pasikvietė kolegas iš vilniečio Rolando Paleko vadovaujamos “ARCH studijos”. Kitus tris užsakomuosius projektus buvo pakviesti sukurti danų architektų kolektyvas “PLH arkitekter a/s”, jaunų architektų iš Kauno ir Vilniaus grupė “Punktas” ir kauniečio Šarūno Kiaunės vadovaujamas architektų kolektyvas.

                                Konkurso dalyviai, kaip įprasta, savo projektus pateikė ne savo pavardėmis, o slapyvardžiu - savo sugalvotu skaičių kodu. Todėl šiandien ir miestiečiai, ir konkurso vertinimo komisijos nariai bei ekspertai tegali tik spėlioti, kas kurio projekto autoriai. Rugpjūčio 5 dieną paskelbus konkurso rezultatus, bus atplėšti vokai, kuriuose nurodomos kol kas skaičių kombinacijomis pavadintų projektų autorių pavardės.
                                KD
                                www.donatas-mazeika.lt

                                Comment


                                  Pasiulymai kai kurie skamba net nerealiai.
                                  Bet is visu manau viena koncepcija sukurti galima laisvai.
                                  Nemanau kad 5 dalyviai yra mazai.
                                  Juk apimtis konkurso yra labai didele.
                                  O laiko nebuvo skirta daug.

                                  Begu siandien su fotomasina i miesto soda !

                                  Comment


                                    Keletas nuotraukų iš pristatymo.







                                    Skyline














                                    Palapinė:


                                    Iš toliau:
                                    www.donatas-mazeika.lt

                                    Comment


                                      Kazkaiptai labai jau sunkiai eina kanors suprast
                                      Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                      Comment


                                        Parašė ArTuRAs
                                        Kazkaiptai labai jau sunkiai eina kanors suprast
                                        Mano nuomone - tai visiskas briedas.
                                        Kai pagalvoji, kad mes mokame architektams kurie siulo nugriaut Laisves paminkla ir ten irengt kavines, tai net baisu darosi. (gerai dar kad ne maksima pastatyt).

                                        taip pat ir kiti perliukai, pvz.: "Priešais “Skalsą” šio projekto autoriai norėtų įrengti autobusų stotį. "

                                        "Projekto 109137 akcentas - siūlymas Laisvės alėjos atkarpoje tarp Maironio ir S.Daukanto gatvių po žeme įrengti prekybos, paslaugų zoną."

                                        As nesuprantu ar jie is principo durni, ar mus tokiais laiko?

                                        Comment


                                          Kas ten per raizgalynė ant Nemuno salos

                                          Comment

                                          Working...
                                          X