Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kiek zinau ten ne tik zemes problema. Kiek teko kalbetis, vien pakankamo pajegumo elektros linijos atvedimas ten uztruko... 8 menesius (tik siek tiek trumpiau nei Mega state)...

    Comment


      Idomu, kad toje vietoje atsiras dvieju lygiu sankryza

      Comment




        Radau www.edomus.lt

        Comment


          O dar tiklsiau tai cia

          KAUNO LEZ

          Comment


            Devynerius metus merdėjusioje Kauno LEZ - atidarymas
            | 2005 12 13 07:51:14 |

            Dalyvaujant Kauno apskrities, rajono ir miesto vadovams bei Seimo atstovams antradienį bus iškilmingai perkirpta Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) atidarymo juostelė. Oficialus zonos atidarymas vyks prie įvažiavimo į LEZ teritoriją, tai yra, greta kelio, vedančio iš Kauno į Jonavą.

            Po iškilmingos LEZ atidarymo ceremonijos dalyviams bus pristatyta integralios Kauno regiono multimodalinių terminalų dalies vizija. Taip pat vyks diskusija, pavadinta "Subalansuota Kauno oro uosto, miesto greitojo transporto ir europinės bei rusiškosios vėžės geležinkelių terminalų plėtra".

            LEZ - tai ūkinei-komercinei ir finansinei veiklai skirta teritorija, kurioje ūkio subjektams yra nustatytos specialios ekonominės ir teisinės funkcionavimo sąlygos.

            Kauno LEZ Seimas įsteigė 1996 metų spalį. Anuomet buvo planuota, kad ji išsidėstys maždaug 1000 hektarų plote ir taps didžiausia zona visame Baltijos regione. Tačiau Kauno LEZ idėjos įgyvendinimui koją pakišo žemės išpirkimas iš savininkų bei kiti sunkumai. Maždaug prieš penkerius metus išasfaltuotas kelias su rodykle "Kauno LEZ" vedė tiesiog į laukus.

            Pernai Seimas priėmė Kauno LEZ įstatymo pataisas, kuriomis sumažino Kauno LEZ teritoriją iki 534 hektarų. Tačiau šiuo metu iš žemės savininkų išpirktas vientisas plotas, kuris yra prieinamas investuotojams, tesudaro vos kelias dešimtis hektarų.

            Praėjusį mėnesį Kauno LEZ teritorijoje prasidėjo pirmieji teritorijos bei infrastruktūros plėtros darbai. Pradėti tiesti vandentiekio bei buitinių nuotėkų vamzdynai. Šiuo metu jaučiamas didelis investuotojų susidomėjimas.

            Kauno LEZ valdymo bendrovė, kurios steigėja yra Belgijos kompanija "AOI NV", jau yra pasirašiusi žemės nuomos sutartis su keliomis bendrovėmis. Jos veiklą žada pradėti kitų metų vasarą.

            Comment


              Jau kai pajuda, tai pajuda

              "Kauno Terminalo" statybos vyks 5,6 ha žemės sklype ir užims 32.000 kv. m. bendrojo ploto. Jame bus pilnai įrengtos modernios "A klasės" sandėliavimo patalpos ir "B klasės" biurai. Pirmąjį statybų etapą ketinama pabaigti iki 2006 metų rudens.

              "Nepaisant kai kurių abejonių, jau dabar matome, jog geografiškai palankioje vietoje įgyvendinamas didžiulio modernaus terminalo projektas turės milžinišką pasisekimą. Jis taps vienu iš nedaugelio aukščiausios kategorijos logistikos terminalų Baltijos šalyse", - teigė "YIT Kausta" Komercinio nekilnojamojo turto projektų vadovas Artūras Vilimas.

              Pasak jo, antrasis terminalo plėtros etapas bus vykdomas atsižvelgiant į rinkos poreikius bei vartotojų pageidavimus.

              "Kauno terminalas" iškils šalia tarptautinio Karmėlavos oro uosto, dviejų automagistralių – greitkelio "Vilnius – Klaipėda" ir "Via Baltica". Netoliese ketinama nutiesti Europos geležinkelių kelią "Rail Baltica".

              Comment


                liux naujienos

                Comment


                  Aciu Dievui, beveik po 10 metu. Aisku, geriau veliau, negu niekad, ypac kai buvo ir tebera tiek pagaliu kaisiotoju i ratus.

                  Comment


                    As dziaugiuosi uz Kauna ir kauniecius.
                    Kaunas yra Kaunas

                    Comment


                      Pacio LEZ architekturinio projekto yra Audrys Karalius. Jis suprojektaves 16-auksciu biuru pastatu kompleksa palei autostrada i Karmelava. Kadangi zemes plotai riboti, o paklausa didele, bus stengiamasi pastatus daugiau kelti i virsu, negu plesti i ploti.

                      Siame LEZ'e nebus leidziama pramone, tersianti aplinka (a la chemijos, trasu, ir pan.). Leidziama ir skatinama tikaukstu ir moderniu technologiniu imoniu kurimuisi (tai reiskia kvalifikuota darba ir gerai mokamas darbo vietas).

                      Rytoj pasirasoma dar viena sutartis su Sveicarijos imone (tikslesne informacija turetu buti spaudoje).

                      Comment


                        Kauno LEZ veidas gražėja
                        Westside is the best ! :jura:

                        Comment


                          Beja o ten galima aukštuminius statyti, keik pamenu visai netoli praeina auktšos įtampos magistralė, ir šiaip gan keistokai atrodys tie daugiaaukščiai toje vietoje Jei nebutų pačio A.Karalaus idėja, manau jis pats kritikuotų šį projektą

                          Comment


                            Parašė Dzipas
                            Beja o ten galima aukštuminius statyti, keik pamenu visai netoli praeina auktšos įtampos magistralė, ir šiaip gan keistokai atrodys tie daugiaaukščiai toje vietoje Jei nebutų pačio A.Karalaus idėja, manau jis pats kritikuotų šį projektą
                            Aukstos itampos magistrale per ta vieta neina.

                            Comment


                              Tai tada suklydau, šalia eina...

                              Comment


                                Parašė Dzipas
                                Tai tada suklydau, šalia eina...
                                Jo, eina salia. Iseina is Kauno 330/110 pastotes. Palei karmelavos kelia galima statyti aukstuminius. Jie ten ir suprojektuoti.

                                Beje, teisminiai gincai eina i pabaiga. Zeme turetu buti sutvarkyta. Tada 500 Ha (ar kiek ten) bus skirti kurtis imonems.

                                Comment


                                  Kad tavo žodžiai Dievui į ausį

                                  Comment


                                    Siai dienai realus poreikis - 100 ha.

                                    Comment


                                      Daugiaaukščius pastatus ten statyti tikrai ekonomiškai netikslinga.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas
                                        Daugiaaukščius pastatus ten statyti tikrai ekonomiškai netikslinga.
                                        Kodel taip manai? Juk biurai bus reikalingi ten isikurusiu imoniu ofisams. Gaila sklypu administracinems patalpoms, nes jie reikalingi gamybinems, tai racionalu isnaudoti kuo maziau zemes ploto, t.y. pakelti pastata i virsu, irengiant administracines patalpas, kas ir bus daroma.

                                        Comment


                                          Kauno Laisvoji ekonominė zona spurtuoja
                                          VŽ 2005 m. gruodžio 20 d. 14:16

                                          Kauno Laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė ir UAB "Maple Leaf Stadiums Baltic", tarpininkaujant tarptautinei nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovei "Cooliers international", pasirašė žemės sklypo subnuomos sutartį Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje.

                                          1,2 ha sklype įsikurs trijų įmonių grupė, turinti šveicariško, indiško ir lietuviško kapitalo.
                                          Pagrindinė subnuomotoja - UAB "Maple Leaf Stadiums Baltic" (MLSB-) specializuojasi projektuoti ir statyti ledo arenas, taip pat diegia ir prekiauja šaldymo, vėdinimo, kondicionavimo, silpnųjų srovių ir kt. sistemomis, ir jas aptarnauja.
                                          Teritorijoje įsikurs ir UAB "Nergamis" – įmonė, gaminanti pagal užsakymus nerūdijančio plieno įrangą bei gaminius daugeliui pagrindinių Lietuvos maisto ir mėsos perdirbimo įmonių. Trečioji - didmeninės prekybos įmonė UAB "Alegrus", importuojanti plataus vartojimo prekes iš Indijos.
                                          Pasak Rolando Bučio, MLSB direktoriaus, į projektą investuojama apie 4 mln. EUR. Jau pradėtos projektuoti gamybinės ir sandėliavimo paskirties patalpos bei septynių aukštų administracinis pastatas. Bendras pastatų plotas - 6.000 kv. m. Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), įgyvendinus šį projektą, bus sukurta apie 100 darbo vietų. Tai jau trečioji įmonė, Kauno LEZ pradėsianti veiklą. UAB "YIT Kausta" jau pradėjo statyti logistikos terminalą. Aukštųjų technologijų UAB "Elinta" taip pat plės veiklą Kauno LEZ.
                                          Laurynas Žilys, "Colliers international" komercinio nekilnojamojo turto departamento konsultantas, teigė, jog prasidėję darbai paskatins ir kitas įmones įvertinti zonos teikiamus privalumus - mokesčių lengvatas, geografiškai patogią vietą, papildomas paslaugas. Jis apgailestavo, kad užsitęsę žemės grąžinimo darbai neleidžia patenkinti visų besidominčių užsienio investuotojų poreikių.
                                          Kauno LEZ dabar užima 534 ha. Investicijoms pirmajame etape siūloma 82 ha suplanuota teritorija.
                                          (VŽ online)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X