Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno LEZ

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61


    O ko iš jų galima tikėtis, jie orentuojasi į savo potencialius rinkėjus, kai kuriem piliečiam atrodo, kad viskas kas yra nuomojama/parduodama užsieniečiams = blogis, korumpuota validžia, „prichavitacija“ ir t.t.. Svarbu kuo garsiau rėkti šiuo atveju ir gausi šiek tiek balsų.

    Gerai, kad į jų "pareiškimus" žiniasklaida nekreipia didelio dėmesio, o aš išviso juos dėčiau į anekdotų skyrelį.

    Comment


      #62
      Silpnesniu nervu zmonems nepatariu skaityti (apie vakaryksti Seimo sprendima )

      Seimas ir Vyriausybė žlugdo LEZ projektą

      Dėl jau dešimtmetį stringančių Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) problemos sprendimų Kauno valdžia kaltina Seimą ir Vyriausybę bei įtaria šias institucijas sąmoningu šios problemos sprendimų vilkinimu.

      Vakar buvo laukta, jog Seimas pagaliau svarstys klausimą dėl Kauno LEZ nuomos laikotarpio pailginimo iki 99 metų. Tačiau vakar rytą jau buvo aišku, kad šio klausimo svarstymas atidedamas neribotam laikui – jį iš Seimo posėdžio darbotvarkės išbraukė Ekonomikos komitetas.

      Kauno meras Arvydas Garbaravičius neslėpė nepasitenkinimo dėl tokio parlamentarų sprendimo ir įtarė, jog tai daroma sąmoningai, norint pakenkti Kaunui.

      „Seimo nariai nesigilina į įstatymus, kurie turi būti vienodi visai Lietuvai. Kodėl Klaipėdos LEZ leido išnuomoti 99 metams, o Kauno LEZ terminas perpus trumpesnis.

      Tai sąmoningas sprendimų vilkinimas“, – sakė A.Garbaravičius.

      Meras teigė, jog Kauno LEZ yra ne Kauno miesto, bet rajono ir Vyriausybės reikalas, o miesto vadovai tik remia šį projektą ir jokios formalios įtakos jam negali turėti.

      Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Jūratė Matekonienė teigė, jog vakar ji buvo išvykusi į Vilnių ir tikėjosi sulaukti Kauno LEZ svarstymo rezultatų, tačiau sužinojo, jog klausimas nebus svarstomas.

      „Iš to ilgai besitęsiančio proceso man aišku tik tiek, jog ieškoma formalių ir procedūrinių pažeidimų, kad tik nebūtų leista veikti Kauno LEZ“, – tvirtino J.Matekonienė.

      Vakar Kauno LEZ klausimo svarstymas buvo atidėtas todėl, kad Ekonomikos komitetas balandžio 6 dieną išsiuntė į Europos Komitetą paklausimą, ar leidimas belgų kompanijai sumokėti žemės nuomos mokestį iškart už 99 metus nebus lengvata verslui.

      „Pagal galiojantį reglamentą, atsakymas į šį paklausimą turėtų būti pateiktas per du mėnesius, kitaip sakant, iki birželio 6 d. Gali būti ir taip, jog atsakymas apskritai nebus atsiųstas. Tuomet Seimas gali kreiptis į Konkurencijos tarnybą, kuri turi teisę net pusantrų metų tirti šį reikalą. Tiek pat laiko gali tekti laukti šio klausimo svarstymo“, – sakė J.Matekonienė.

      Direktoriaus pavaduotoja teigė aptarinėjusi Kauno LEZ problemą su Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku V. Navicku, kuris nepritaria įstatymo pataisai dėl Kauno LEZ nuomos sutarties sudarymo 99 metams.

      „Jie kartoja tą patį argumentą, jog per 99 metus keisis žemės nuomos kaina, o pinigai jau bus sumokėti į priekį.

      Aš sakiau, kad aktyviai veikianti Kauno LEZ sukurs tokią vertę, kuri kompensuos visus žemės nuomos kainų skirtumus“, – sakė J.Matekonienė.

      Kauno vadovai pripažino, jog žlugdomos miestiečių viltys sulaukti Kauno LEZ veiklos, kuri užtikrintų naujas darbo vietas ir sustiprintų Kauno pozicijas regione.
      Laikinoji Sostine

      Comment


        #63
        Na bet tu, Liutaii, irgi duodi... Šitaip nuotaika iš pat ankstyvo ryto sugadinti... Aišku, net tu, o mūsų Debilų seimas. Jau labai rimtai galvoju, kad Kaunui ir didelei Lietuvos daliai būtų geriau visai be sostinės, negu su tokia sostine, tskant.
        Birth, school, METALLICA, death

        Comment


          #64
          nenorejau nuotaikos niekam gadinti. vakar pats vakare per zinias paziurejau. Belieka tik dziaugtis, kad vasara arteja ir viska bus gerai

          O musu Vyriausybe ir Seimas tai

          Comment


            #65
            Man blyn kraujas virt pradeda kai perskaitau tokius dalykus. Kažin ką tūlas pilietis gali pakeist? Organizuot mitingą? Laiškų rašymas nepadės. Negi viskas priklauso nuo vieno buko snukio? Ai vnz neturiu zodzių. Galvojau viskas pagaliau susitvarkys.NE VELNIO

            Comment


              #66
              nepergyvenki, vistiek viskas susitvarkys. Beto, dar galioja Kauno m. pazadas apskusti siuos vilkinancius sprendimus teismui.
              Siais metais YIT KAUSTA ir ELINTA jau pradeda ten statybas

              Comment


                #67
                Gal zinai kada prasidės realios statybos ?

                Comment


                  #68
                  Parašė Nedas
                  Gal zinai kada prasidės realios statybos ?
                  Sia vasara

                  Comment


                    #69
                    Antradienį Seimas priėmė Kauno laisvosios ekonomikos zonos (LEZ) įstatymo pakeitimus. Juose numatyta padidinti žemės nuomos terminą nuo 49 iki 99 metų, taip pat sumažinti zonos teritorijos plotą nuo 1000 iki 534 hektarų bei leisti jos valdymo bendrovei mokestį už žemės nuomą sumokėti iš karto.

                    Kauno LEZ valdymo bendrovė yra teigusi, jog tik priėmus tokias įstatymo pataisas ji galės pradėti dirbti. Už įstatymą balsavo 52 parlamentarai, prieš - 8, susilaikė - 13.

                    Seimas taip pat protokoliniu nutarimu pasiūlė Vyriausybei koreguojant investicijų į LEZ sutartį su LEZ valdymo bendrove bei jos akcininke Nyderlandų įmone "Antwerpse Ontwikkelings en Investeringsmaatchappij" (AOI) įpareigoti įmonę užtikrinti, kad Kauno LEZ pradėtų veikti per metus nuo dienos, kai ji galės naudotis pirmaisiais 50 ha LEZ ploto.

                    Protokoliniu nutarimu taip pat pasiūlyta įteisinti aiškius šalių įsipareigojimus ir jų įvykdymo terminus bei konkrečias sankcijas už įsipareigojimų nevykdymą.

                    Sutartį siūloma sudaryti iki AOI kovą Vyriausybei pateiktos ofertos keisti investicijų sutartį galiojimo termino - birželio 30 dienos.

                    Ofertoje AOI siūlė koreguotoje sutartyje numatyti, kad žemę bendrovei valstybė atpirktų iš privačių savininkų ir išnuomotų laipsniškai, pagal bendrovės poreikius. Numatyta, kad po pirmojo atpirkimo ir perdavimo etapo zona valdys 80-100 hektarų žemės plotą.

                    Žemės atpirkimas būtų finansuojamas nuomos lėšomis, kurias valdymo bendrovė valstybei užmokėtų už visą 99 metų nuomos periodą - 46 tūkst. litų už hektarą.

                    Bendrovė taip pat siūlo įsipareigoti, jog jei atpirkimo lėšos viršys nuomos mokestį, ji padengs susidariusi skirtumą. Tačiau kelia sąlygą, kad atperkami plotai būtų vertinami kaip žemės ūkio paskirties žemė. Taip skaičiuojama vertė būtų mažesnė nei komercinės paskirties žemės.

                    Praėjusią savaitę Kauno LEZ konsultuojanti tarptautinė bendrovė "Colliers International" pranešė, jog pirmąsias sutartis su potencialiais Kauno LEZ investuotojais tikimasi pasirašyti dar šių metų rudenį, o pirmieji pramonės objektai čia turėtų iškilti per 12-18 mėnesių po jų pasirašymo.

                    Įstatymo pataisos Seime buvo įregistruotos 2004-ųjų spalio mėnesį, jų svarstymas buvo ne kartą atidėtas.

                    Su Kauno LEZ valdymo bendrove Vyriausybė veiklos sutartį sudarė 1998 metais.

                    ELTA

                    Comment


                      #70
                      Jega, dar viena gera naujiena.
                      Kaunas yra Kaunas

                      Comment


                        #71
                        Seimo proto bokstams reikejo 7 metu, kol pilnai juridiskai iteisino LEZo veikima.

                        Tikrai, labai geros naujienos

                        Comment


                          #72
                          Taigi, startuoja Kauno LEZ!

                          "YIT Kausta" į logistikos terminalą Kauno LEZ investuos 40 mln. litų
                          | 2005 06 27 12:31:18 |

                          Viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto ir statybos bendrovių "YIT Kausta" į logistikos terminalą Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ketina investuoti daugiau nei 40 mln. litų.

                          Pirmajame etape numatomas terminalo plotas - 26 tūkst. kvadratinių metrų, iš jų 3 tūkst. kvadratinių metrų - biurų patalpos, teigiama nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės "Colliers International" pranešime spaudai. Ši bendrovė parengs terminalo koncepciją ir ieškos potencialių nuomininkų.

                          Pradiniame projekto plėtros etape terminale bus pastatyti trys sandėliavimui skirti pastatai. Vėliau numatoma galimybė terminalo plotą išplėsti dar maždaug dvigubai.

                          "Kauno LEZ iškilsiantis logistikos terminalas bus vienas iš pirmųjų rinkoje, visiškai atitinkantis tarptautinius tokio tipo komercinėms patalpoms taikomus standartus", - sakė "Colliers International" atstovybės Lietuvoje direktorė Daiva Albertavičienė.

                          Pasak jos, paklausa tokio lygio logistikos terminalui rinkoje jau seniai buvo jaučiama, ypač iš užsienio bendrovių.

                          Pirmąsias nuomos sutartis numatoma pasirašyti šių metų vasarą. Šį birželį projektas jau buvo pristatytas "Colliers International" surengtoje konferencijoje Prahoje.

                          Logistikos terminalo statybos darbai bus pradėti šių metų lapkričio mėnesį, numatoma jų pabaiga - 2006 metų vasarą.

                          ELTA

                          www.omni.lt

                          Comment


                            #73
                            Smagu
                            Mano galerija Flickr'yje

                            Comment


                              #74
                              Pačiu laiku. Klaipėdos LEZ jau nelabai gali plėstis (o poreikis yra).

                              Comment


                                #75
                                Klaipedos LEZ dar plesis, oj plesis
                                Dziugu del Kauno
                                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                                Comment


                                  #76
                                  vos neparasiau tos pacios naujienos, kuria parase Liutass dziugu del Kauno Klaipedos laisvoji ekonomine zona taippat sekmingai pleciasi.
                                  Westside is the best ! :jura:

                                  Comment


                                    #77
                                    che che, puikios naujienos Kaunui, nes as jau del tos Kauno LEZ tai tikrai buvau is esmes paskutine vilti prarades...

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė PornStar
                                      che che, puikios naujienos Kaunui, nes as jau del tos Kauno LEZ tai tikrai buvau is esmes paskutine vilti prarades...
                                      viltis mirsta paskutine.... Kadangi sio reikalo emesi Colliers International, tai reikia tiketis geru rezultatu. Beje, Kauno LEZ orientuosis pagrinde i logistika, IT ir aukstasias technologijas.

                                      According to D. Albertavičienė, investors attraction to Kaunas FEZ will be promoted through the Colliers International corporate Industrial Practice Group in Europe, Middle East, Africa and North American region, with accent for Western European and Scandinavian countries. "Priority will be given to the investors from the profiles which are ecologically safe and not creating danger to the surrounding area, such as IT, electronics, pharmacy, other one could include historical profiles for Kaunas industry, like textile and furniture." – said D. Albertavičienė.

                                      Comment


                                        #79
                                        Pagaliau naujienos geros o ne blogos
                                        I love INNUENDO!

                                        Comment


                                          #80
                                          Gal kas prenumeruojat LR "Laikinąją Sostinę" arba internete turit [priėjima ir galėtumėt šios dienos straipsnį nukopint čia ? bučiau dėkingas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X