Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

PPC „Mega“ ir gretimų teritorijų plėtra Vytėnuose / Islandijos pl.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Aš apie tą atkarpą nuo naujojo pėsčiųjų tilto dėl matomumo Mūravą paminėjau tik dėl krypties
    Mano nuotraukos @Fotki.com

    Auto Show Millennium 2007
    Retromobile 2007
    "Kova 1". Driftingo čempionatas
    "Foje" Gali Skambėti Kitaip
    Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
    BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
    Kauno Marių Regioninis Parkas

    Comment


      Taip ir pamaniau, bet tuo paciu pamasciau, kad paprasciau butu sakyti is Vilniaus puses, tad ir suabejojau

      Comment


        turetu nuo Sakuros gerai matytis..

        Comment


          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
          To paties ploto, bet aukštesnį pastatą statyti yra brangiau, nei žemesnį. Elementari ekonominė logika - dėl to dangoraižiai užmiestyje nestatomi.
          hmm noretusi isgirst tokios logikos pagrindima. na as pvz maciau Londone buvo daug 20+ aukstu pastatu, kurie isikure toli nuo centro, yra neisvaizdus ir gyvenamuju patalpu tipo. Statyt i auksti turetu but kaip tik pigiau mano nuomone.

          visgi sutikciau kad vienas 20 aukstu pastatas laukuose atrodytu nekaip, bet kokia trijule 15-20 aukstu stiklinuku butu visai grazu.

          Comment


            Londono masteliais - 20a. tai ne dangoraižis
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Kai aplink visi 2-3 aukštų namukai?

              Comment


                o tokiu vietu londone yra? ten kur auksti gyvenamieji namai tu kotedzu nera kiek pamenu

                Comment


                  Croydon'o rajonas, ypač East Croydon
                  http://www.paintzone.co.uk/images/croydon.jpg

                  Comment


                    Koki dar logikos pagrindima, juk cia elementaru kikvienam. Aukstieji pastatai ir pradejo kilti del to, kad zeme buvo brangi ir atsipirkdavo kilti i virsu. Ten prie megos reiskia zeme nera tokia brangi, kad apsimoketu statyt auksciau, galvoji jie ten skaiciuot nemoka.

                    Comment


                      Parašė x21 Rodyti pranešimą
                      turetu nuo Sakuros gerai matytis..
                      net ir nuo toliau nei yra Sakura, is 4 auksto matosi Mega

                      Comment


                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                        Londono masteliais - 20a. tai ne dangoraižis
                        Tai ir Kauno dydzio mieste 20 a. ne dangoraizis.

                        Comment


                          "Megos" pradžia

                          Comment


                            Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ verslo teritorija plečiasi – prie jos "prisiduria" didelis verslo centras ir didžiausias Lietuvoje logistikos centras.

                            „Šiuo metu jau pastatytas „Senukų“ logistikos centro pastatas prie Kauno, šalia Vilniaus-Klaipėdos greitkelio“, - paaiškina A. Augustaitis, UAB „Baltic Red Management“, valdančios minėtus projektus, generalinis direktorius.

                            Anot jo, tai didžiausias logistikos centras Lietuvoje. Jis visas pradės veikti šią vasarą, vienintelis nuomininkas bus „Senukų“ prekybos tinklo operatorius.

                            Baigiamas statyti logistikos centras, kurio statybos generalinis rangovas yra Kauno UAB „Mitnija“, tėra tik dalis projekto, turinčio „Origami“ logistikos parko pavadinimą. Sklype, kurio bendras plotas 20 ha, 2009 m. planuojama pastatyti dar maždaug 40.000 m2 logistikai skirtų patalpų, jas ruošiamasi išnuomoti.

                            Dar apie 150 mln. Lt planuojama investuoti į 31.000 m2 ploto verslo centro statybą šalia „Megos“ – maždaug trečdalis jo turėtų tarnauti „Senukų“ reikmėms, o liksią dalį ketinama išnuomoti. Šiuo metu kuriama šio verslo centro koncepcija, jį planuojama pradėti statyti šių metų antroje pusėje, baigti – 2009 metais. Panašūs terminai numatyti ir „Megos“ plėtrai – planuojama investuoti apie 80 mln. Lt ir pastatyti dar 30.000 m2 patalpų. Čia įsikurtų ledo arena ir įvairios parduotuvės, paslaugų ir laisvalaikio įmonės.

                            Į šią plėtrą investuoja UAB „MG Logistics“, priklausanti A. Rakauskui - šis verslininkas, UAB „Senukai“ prezidentas, valdo „Megos“ steigėją „Baltic Shopping Centers“, valdančią UAB „SSPC“.
                            „Tai dar ne viskas – ateityje esame numatę dar ir trečiąjį „Megos“ plėtros etapą, - sako p. Augustaitis. – Jis vyktų 9 ha sklype, besiribojančiame su „Mega“ iš Vilniaus pusės.“

                            Pasak pašnekovo, „Megos“ vieta yra unikali ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje, todėl ekonomikos sulėtėjimas nesulaikys nuo investicijų į šį prekybos centrą, jį tikimasi paversti šalies prekybos ir pramogų centrų lyderiu.

                            Planuoja ir konkurentai

                            „Dar nėra aišku, kada tiksliai pradėsime didelio prekybos centro Kaune, prie Vilniaus-Klaipėdos greitkelio, statybą, bet šiuo metu jau rengiamas jo detalusis planas, - sako V. Daugėla, UAB „Akropolis LT“ Plėtros departamento vadovas.

                            Planuojama statyti maždaug 70.000 m2 pastatą Biruliškių kaime, kuriame turėtų įsikurti statybinių ir buities prekių prekybos centras „Ermitažas“ ir „Maximos“ parduotuvė. Biruliškių kaimo teritorija yra prie pat Vilniaus-Klaipėdos greitkelio ir Kauno-Utenos plento sankryžos.

                            Pasak V. Jakubauskytės, „Maximos Lt“ atstovės ryšiams su visuomene, Kauno regione šiemet planuojama pastatyti dvi nedideles „Maximos“ parduotuves – Šilainių miegamajame rajone ir prie Kauno esančiuose Ramučiuose.

                            www.vz.lt 2008.05.09

                            Comment


                              Na va, turėsim dar daugiau maximų japee
                              Kairiarankių klubas - Left.lt

                              Comment


                                Kils, bet ne sporto arena

                                http://www.kaunodiena.lt/dienrastis/...o-arena-101539

                                Reikia uzsiregistruoti
                                I love INNUENDO!

                                Comment


                                  Kils, bet ne sporto arena



                                  Apie areną prie „Megos" nebekalbama. Prekybos ir laisvalaikio centro Islandijos plente plėtros projektuose arenos sklypas piešiamas tuščias.

                                  Parduotuvės - ratu

                                  Prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega" valdanti bendrovė „Baltic shopping centers" užsimojo užstatyti aplink šį centrą užsilikusius laisvus sklypus.

                                  „Megą" žadama praplėsti jos priekyje pristatant papildomą 30 tūkstančių kvadratinių metrų ploto galeriją, kuri ves į dvi dideles parduotuves - elektronikos ir drabužių. Sujungus esamą pastatą ir priestatą, lankytojai centre galės aplankyti parduotuves eidami ratu.

                                  Pasak projekto vadovo, bendrovės „Zabolis partners" direktoriaus pavaduotojo Valentino Belousovo, 72 tūkst. kv. m ploto turinčios „Megos" plėtra buvo numatyta nuo pat pradžių. Šiuo metu eilėje esą laukia daug prekybininkų, norinčių nuomoti patalpas. Statant antrąją galeriją „Mega" veiklos nežada nutraukti.

                                  Nuo greitkelio Vilnius - Klaipėda prekybos ir laisvalaikio centras atsivers nauju veidu.
                                  Banguojančios formos, žalsvos spalvos priestatą žadama uždengti spindinčiomis metalo plokštėmis.

                                  Kuria tie patys vokiečiai

                                  Žvelgiant nuo greitkelio, kairėje „Megos" pusėje bus statomas 50 tūkst. kv. metrų ploto biurų parkas. Čia numatomi keli pastatai, iš jų aukščiausias - septynių aukštų. 20 tūkst. kv. metrų biurų ploto naudos „Senukų" grupė, likę bus nuomojami.

                                  Komplekso priekyje stovės skulptoriaus Juozo Ruzgo sukurta skulptūra. Greta biurų ketinama įrengti konferencijų centrą. Šiuo metu rengiamas biurų komplekso techninis projektas, statybos darbus tikimasi pradėti šių metų rudenį, jei nepasisektų - kitų metų pavasarį.

                                  Bendrovės „Baltic shopping centers" akcininkai - Rakauskų šeima iš Vokietijos verslininkų nupirko dabartinės „Megos" projekto koncepciją su projektu, todėl toliau plėtoti kompleksą nuspręsta kviesti tuos pačius vokiečių architektus iš tarptautinės kompanijos „Chapman Taylor". Techninių projektų architektūrines dalis rengs Lietuvos architektai.

                                  Šalia biurų centro ketinama statyti kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę. Į projektą planuojama investuoti apie 400 mln. litų.

                                  Svarstoma, ką daryti 32 hektarų ploto teritorijoje, kurią valdo bendrovė „Baltic shopping centers", statybos tęsis ir ateityje. 8 hektarų sklypas, kuriame svarstyta galimybė statyti sporto areną, kol kas liks tuščias. „Sporto rūmai statomi Nemuno saloje", - trumpai nukirto V.Belousovas, paklaustas, ar minties statyti areną prie „Megos" atsisakyta.

                                  Pasak V.Belousovo, svarstomi įvairūs minėtos teritorijos panaudojimo variantai, gali būti, kad čia bus statomas daugiafunkcinės paskirties pastatas.

                                  Tobulins susisiekimą

                                  Vakar Kauno urbanistų ir architektų ekspertų taryboje svarstant „Megą" supančios teritorijos plėtros viziją dalyvavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis autorių pasiteiravo, kaip šalia komplekso einančiame greitkelyje bus sprendžiamos transporto srautų problemos.

                                  Projekto vadovas informavo, kad yra rengiamos kelios transporto srautų studijos, svarstomos įvairios idėjos.

                                  Viena svarstomų galimybių - už „Megos" įrengti papildomą, lygiagretų kelią, kuris nuo Neries vestų iki pat Kumpių kaimo, kur yra įsikūrę nemažai naujų įmonių, logistikos centrų.

                                  Vereta Rupeikaitė

                                  Kauno diena

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Kils, bet ne sporto arena



                                    Apie areną prie „Megos" nebekalbama. Prekybos ir laisvalaikio centro Islandijos plente plėtros projektuose arenos sklypas piešiamas tuščias.

                                    Parduotuvės - ratu

                                    Prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega" valdanti bendrovė „Baltic shopping centers" užsimojo užstatyti aplink šį centrą užsilikusius laisvus sklypus.

                                    „Megą" žadama praplėsti jos priekyje pristatant papildomą 30 tūkstančių kvadratinių metrų ploto galeriją, kuri ves į dvi dideles parduotuves - elektronikos ir drabužių. Sujungus esamą pastatą ir priestatą, lankytojai centre galės aplankyti parduotuves eidami ratu.

                                    Pasak projekto vadovo, bendrovės „Zabolis partners" direktoriaus pavaduotojo Valentino Belousovo, 72 tūkst. kv. m ploto turinčios „Megos" plėtra buvo numatyta nuo pat pradžių. Šiuo metu eilėje esą laukia daug prekybininkų, norinčių nuomoti patalpas. Statant antrąją galeriją „Mega" veiklos nežada nutraukti.

                                    Nuo greitkelio Vilnius - Klaipėda prekybos ir laisvalaikio centras atsivers nauju veidu.
                                    Banguojančios formos, žalsvos spalvos priestatą žadama uždengti spindinčiomis metalo plokštėmis.

                                    Kuria tie patys vokiečiai

                                    Žvelgiant nuo greitkelio, kairėje „Megos" pusėje bus statomas 50 tūkst. kv. metrų ploto biurų parkas. Čia numatomi keli pastatai, iš jų aukščiausias - septynių aukštų. 20 tūkst. kv. metrų biurų ploto naudos „Senukų" grupė, likę bus nuomojami.

                                    Komplekso priekyje stovės skulptoriaus Juozo Ruzgo sukurta skulptūra. Greta biurų ketinama įrengti konferencijų centrą. Šiuo metu rengiamas biurų komplekso techninis projektas, statybos darbus tikimasi pradėti šių metų rudenį, jei nepasisektų - kitų metų pavasarį.

                                    Bendrovės „Baltic shopping centers" akcininkai - Rakauskų šeima iš Vokietijos verslininkų nupirko dabartinės „Megos" projekto koncepciją su projektu, todėl toliau plėtoti kompleksą nuspręsta kviesti tuos pačius vokiečių architektus iš tarptautinės kompanijos „Chapman Taylor". Techninių projektų architektūrines dalis rengs Lietuvos architektai.

                                    Šalia biurų centro ketinama statyti kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę. Į projektą planuojama investuoti apie 400 mln. litų.

                                    Svarstoma, ką daryti 32 hektarų ploto teritorijoje, kurią valdo bendrovė „Baltic shopping centers", statybos tęsis ir ateityje. 8 hektarų sklypas, kuriame svarstyta galimybė statyti sporto areną, kol kas liks tuščias. „Sporto rūmai statomi Nemuno saloje", - trumpai nukirto V.Belousovas, paklaustas, ar minties statyti areną prie „Megos" atsisakyta.

                                    Pasak V.Belousovo, svarstomi įvairūs minėtos teritorijos panaudojimo variantai, gali būti, kad čia bus statomas daugiafunkcinės paskirties pastatas.

                                    Tobulins susisiekimą

                                    Vakar Kauno urbanistų ir architektų ekspertų taryboje svarstant „Megą" supančios teritorijos plėtros viziją dalyvavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis autorių pasiteiravo, kaip šalia komplekso einančiame greitkelyje bus sprendžiamos transporto srautų problemos.

                                    Projekto vadovas informavo, kad yra rengiamos kelios transporto srautų studijos, svarstomos įvairios idėjos.

                                    Viena svarstomų galimybių - už „Megos" įrengti papildomą, lygiagretų kelią, kuris nuo Neries vestų iki pat Kumpių kaimo, kur yra įsikūrę nemažai naujų įmonių, logistikos centrų.

                                    Vereta Rupeikaitė

                                    Kauno diena
                                    Vieni skatina vartojimą ir kiša į tai pinigus, kiti rašo kad artėja paskutinioji?

                                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=17284844
                                    Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                                    Comment


                                      Vienas didžiausių Lietuvos statinių iškils Kaune
                                      liepos 23, 2008

                                      Bendrovė „Baltic shopping centers“ statys 80 tūkst. kv. m ploto pastatų kompleksą Kaune. Keturi nauji pastatai su požemine automobilių stovėjimo aikštele iškils šalia „Baltic shopping centers“ valdomo prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“.

                                      Šį biurų centrą su sporto ir konferencijų kompleksu planuojama užbaigti 2010 m. Jis bus vienas didžiausių statinių Lietuvoje.

                                      Kompleksą, kuri projektuos, įmonė „Ramboll Lietuva“, sudarys keturi pastatai. Aukščiausiame jų – aštuonių aukštų 20 tūkst. kv. m pastate įsikurs pagrindinė UAB „Senukų prekybos centras“ būstinė.

                                      Kitas, šešių aukštų 17 tūkst. kv. m pastatas, bus skirtas biurų nuomai. Čia taip pat bus projektuojami 2 tūkst. kv. m sporto ir 1 tūkst. kv. m konferencijų centrai bei 40 tūkst. kv. m automobilių stovėjimo aikštelė.

                                      Planuojama, kad visi projektavimo darbai ir leidimų statyboms gavimas užtruks apie 9 mėnesius.

                                      http://www.verslosavaite.lt/content/view/3924/1/

                                      Comment


                                        Parašė Metropolis Rodyti pranešimą
                                        Panašūs terminai numatyti ir „Megos“ plėtrai – planuojama investuoti apie 80 mln. Lt ir pastatyti dar 30.000 m2 patalpų. Čia įsikurtų ledo arena ir įvairios parduotuvės, paslaugų ir laisvalaikio įmonės.

                                        www.vz.lt 2008.05.09
                                        Apie tai /\ buvo užsiminta dar 2006 m.. Citata:

                                        [ apie planus prie prekybos centro "Mega" pastatyti naujus, šiuolaikiškus ledo rūmus. "Galiu patvirtinti, kad taip ir bus, - sakė LLRF prezidentas. - Senoji Kauno ledo arena neatitinka jokių ledo ritulio reikalavimų".]

                                        info: http://www.ledas.lt/lit.php/1202

                                        Comment


                                          CIa idomius vaizdus pamaciau:

                                          http://www.architektusajunga.lt/LT.p...nt=page&Id=520

                                          Comment

                                          Working...
                                          X