Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pastatų atnaujinimas Kaune

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Buvo surastas dar vienas projektas, kuriuo Laisvės alėjoje leidžiama stikliniu antstatu aukštinti dar vieną seną namą. Jis pažymėtas 30 numeriu, stovi ant Laisvės alėjos ir Nepriklausomybės aikštės kampo, Kauno soboro kaimynystėje. A.Lapino namu vadinamas statinys yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, nustatytos jo vertingosios savybės.
    pastarasisi faktas išlindo, kai buvo užsipultas klaipėdos paveldosaugininkas naglis puteikis.
    pasirodo ne visi paveldosaugininkai vienodi
    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

    Comment


      Palyginimui - išžagintas paveldas Paryžiuje:

      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Laisvės alėją darkys antra stiklinė kupra


        „Prekybos namų Hermis“ vizualizacija / Ant senovinio pastato užmaukšlinus stiklinį antstatą, jame planuojama atidaryti viešbutį.

        Centrinę Kauno gatvę netrukus galėsime vadinti „stiklainių“ alėja. Ant greta soboro stovinčio, antrą šimtmetį skaičiuojančio, pastato planuojama užmaukšlinti stiklinį antstatą. Apie šiuos verslininkų planus sužinoję kultūros paveldo sargai žada stabdyti projektą ir artimiausiu metu ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

        Dar nenurimus aistroms dėl po Kauno savivaldybės langais iškilusio „stiklainio“, Kultūros paveldo departamentą (KPD) sudrebino antra skandalinga istorija. Praėjusios savaitės pradžioje KPD specialistai gavo Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą skirstančios Lietuvos verslo paramos agentūros prašymą patvirtinti, ar leidimas rekonstruoti į Kultūros vertybių registrą įtrauktą pastatą yra išduotas teisėtai.
        KPD vadovų verdiktas dėl Laisvės alėjos ir Nepriklausomybės aikštės kampe stovinčio pastato rekonstrukcijos buvo aiškus – negalima leisti ant saugotino triaukščio statinio užmaukšlinti stiklinį antstatą.

        Suspendavo įgaliojimus

        Vyresnių kauniečių Lapino namu vadinamą pastatą su anksčiau prie savivaldybės iškilusiu „stiklainiu“ sieja net keli sutapimai. Abiejų projektų eksterjere dominuoja stiklas, abiejuose pastatuose planuojama atidaryti viešbučius, abu rekonstrukcijos projektai susiję su Europos Sąjungos piniginėmis injekcijomis.
        Tačiau svarbiausiu sutapimu šioje istorijoje galima laikyti abiejų istorinių pastatų rekonstrukcijas palaiminusius KPD Kauno teritorinio padalinio vedėjos Irenos Vaškelienės ir vyriausiosios specialistės Rymantės Gudienės parašus.
        Sužinojusi, jog šios dvi specialistės leido Lapino namą patobulinti stikliniu antstatu, KPD direktorė Diana Varnaitė iškart sustabdė I.Vaškelienės ir R.Gudienės įgaliojimus išduoti projektavimo sąlygas, derinti ir tikrinti projektus bei teritorijų planavimo dokumentus, pritarti projektams bei atlikti kitas tiesiogines savo funkcijas.
        „Šiuo KPD direktorės įsakymu dėl įgaliojimų sustabdymo siekiame užkirsti kelią galimam tolimesniam valstybės saugomo Kauno Naujamiesčio žalojimui, nes ant ydingų projektų matome tas pačias pavardes, – aiškino KPD atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Miškinytė. – Be to, šiuo metu nagrinėjama inicijuota nuobaudų procedūra už tai, kad minimų darbuotojų pritarimu buvo suderinta stiklinio antstato adresu Laisvės al. 90 statyba. Įgaliojimų derinti projektus sustabdymas anaiptol nereiškia, kad taip šios darbuotojos jau nubaustos už tai, kas nutiko Laisvės al. 90“.
        Nei su KPD Kauno teritorinio padalinio vedėja I.Vaškeliene, nei su R.Gudiene vakar susisiekti nepavyko – įtarimų užgultų moterų mobilieji telefonai visą dieną buvo išjungti.

        Kreipėsi į prokurorus

        Laisvės alėjos 30-uoju numeriu pažymėtą pastatą kartu su kitais bendrasavininkiais valdanti bendrovė „Prekybos namai Hermis“ po rekonstrukcijos ketina jame atidaryti viešbutį „Paladium“. Kultūros paveldo objektą pritaikyti turizmo paslaugų teikimui ketinanti bendrovė siekia pasinaudoti ES struktūrinių fondų parama. Sprendimus dėl ES paramos priimanti Lietuvos verslo paramos agentūra „Prekybos namų Hermis“ paraišką ketina svarstyti artimiausiu metu.
        Nors KPD vadovybė išreiškė poziciją, jog ant istorinio pastato neturėtų būti užmaukšlintas stiklinis antstatas, I.Vaškelienės parašu patvirtintas pritarimas šio statinio rekonstrukcijos darbams bei Kauno savivaldybės išduotas statybų leidimas galioja iki šiol.
        „Šiuos leidimus panaikinti gali tik teismas“, – neslėpė KPD atstovė J.Miškinytė, patikinusi, jog jau artimiausiu metu ketinama kreiptis į Generalinę prokuratūrą su prašymu apginti viešąjį interesą.

        Nesupranta KPD veiksmų

        „Kadangi projekto studijos ir vizualizacijos buvo viešai vertinamos, nelabai suprantame, kokį viešąjį interesą kažkas nori ginti. Ir kodėl mūsų antstatas yra prilyginamas Rimanto Meškos variantui? Jie nesulyginami ir visai nepanašūs“, – tvirtino pastatą valdančios bendrovės „Prekybos namai Hermis“ direktorė Žaklina Aišparienė, apgailestaujanti, jog skandalingai besiklostanti prie savivaldybės stovinčio „stiklainio“ istorija jiems gali padaryti meškos paslaugą.
        Moteris, sužinojusi apie KPD vadovybės veiksmus, susijusius su planuojamos vadinamojo Lapino namo rekonstrukcijos sustabdymu, tvirtino labai nustebusi ir netgi sutrikusi.
        „2005 metais įsigijome pastatą, buvo daromas detalusis planas, vėliau vyko projekto studijos, kurias organizavo Kauno architektai. Buvo darytas poveikio aplinkai vertinimas, techninė ekspertizė. Apsidrausdami nuo bet kokių teisės aktų pakeitimų padarėme netgi tai, ko įstatymai nereikalavo. Atsižvelgėme į visas saugotinas paveldo vertybes, tūrinę, erdvinę kompoziciją, aukštų išplanavimą, fasadų kompoziciją. Projektas buvo suderintas su visais pastato bendrasavininkais ir visomis valstybinėmis institucijomis. Galiausiai buvo gautas statybos leidimas. Vėliau rekonstruojamas pastatas buvo įtrauktas į Kultūros paveldo departamento administruojamą valstybinių kultūros vertybių registrą“, – apie daugiau nei penkerius metus trunkančius derinimo procesus pasakojo Ž.Aišparienė.

        Iš prokurorų – tyla

        Prieš dvi savaites KPD vadovai kreipėsi į prokurorus prašydami nugriauti prie centrinių savivaldybės rūmų stovinčio pastato stiklinę dalį. Tokį kultūros paveldo sargų žingsnį jau baigiamo rekonstruoti statinio bendrasavininkas Rimantas Meška pavadino nesusipratimu.
        „Mes turime visus leidimus, suderinimus su paveldosaugininkais. Kur jie buvo tada, kai buvo išduoti leidimai? Kodėl jie nesukontroliavo savo pavaldinių Kaune? Ar jie iš Marso dabar nusileido?“ – tuomet piktinosi verslininkas.

        Lapino namo istorija

        Lapino namu nuo seno vadinamam pastatui tokia pravardė buvo prilipinta dar praėjusio šimtmečio pradžioje. 1897 m. šioje vietoje sklypą įsigijo gydytojas Abelis Lapinas. Pagal architekto Nikolajaus Andrejevo projektą pastatytas puošnus dviejų aukštų namas. Pirmasis aukštas buvo skirtas prekybai, antrasis – įstaigoms ir butams. 1924 m. Lapino name įsikūrė Apskrities viršininko įstaiga, policijos nuovada bei areštinė. Vėliau pastatas buvo rekonstruotas ir virto triaukščiu. Pastaraisiais metais pirmajame Lapino namo aukšte veikia kvepalų parduotuvė.

        Comment


          Invalidai ...
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            vizualizacija atrodo gražiai, bet laisvės 90, pirminė vizualizacija taip pat buvo nuostabi.
            kai nėra garantijos, kad projektas bus įgyvendintas toks, koks buvo patvirtintas, geriau tegu uždraudžia
            pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

            Comment


              Kastruojam visus vyrus, kol nėra garantijos, kad kažkas neišprievartaus moters?
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Manau siuo klausimu mazumele persisrenge... Visai padorus tas stiklinis aukstas, graziai komponuojasi ir visiskai nesulyginamas su tuo slyksciu laisves stiklainiu. Atrodo kaip diena ir naktis

                Comment


                  Tikrai geras, ir sutinku su ViR2 nuomone

                  Comment


                    Del sito, jokiu priekaistu netureciau. Tai kaip tik galetu buti pavyzdys kaip reikia ikomponuoti stikla ir paaukstinti pastata.

                    Comment


                      Parašė AVATAR Rodyti pranešimą
                      Del sito, jokiu priekaistu netureciau...
                      Problema ne paveiksliuke, problema pastate. Anas irgi turejo grazu vaizdeli projekte... o ka gavome? Akvariuma ant seno pastato.
                      Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                      Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                      Comment


                        Tai visiskai skirtingi pastatai, ir nereikia plakti visko i viena. Stabdom statybas, nes gali ne taip pastatyti ! Ar nejuokinga?

                        Comment


                          nejuokinga
                          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                          Comment


                            Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                            nejuokinga
                            Tai taip išeina, kad išvis jokių naujų statybų negalima leisti, net jei projektai ir geri. Gi paskui ne pagal jį dar pastatys ir negražiai atrodys. Geriau viską paliekam natūraliai autentiškai sugriūt.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              matau, kad mieste kažkas negerai su statybos priežiūra ir tokie pavyzdžiai, kaip stiklainis prie savivaldybės ar stiklainis nemuno saloje verčia visus atsargiai žiūrėti į naujai statomus ar rekonstruojamus objektus.
                              manau, kad pirminis projektas turi būti šventas ir nekeičiamas
                              pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Kastruojam visus vyrus, kol nėra garantijos, kad kažkas neišprievartaus moters?
                                kastracija apsaugo nuo pastojimo, bet ne nuo prievartavimo
                                pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Tai taip išeina, kad išvis jokių naujų statybų negalima leisti...
                                  Taip, jokiu budu negalima leisti, kol nebus rimtų saugiklių nuo projektų nukreipimų ir kitų savivaliavimų, kitaip neliks Kaune nei vieno padoriai atrodančio pastato.
                                  Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                  Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                  Comment


                                    Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                                    matau, kad mieste kažkas negerai su statybos priežiūra ir tokie pavyzdžiai, kaip stiklainis prie savivaldybės ar stiklainis nemuno saloje verčia visus atsargiai žiūrėti į naujai statomus ar rekonstruojamus objektus.
                                    manau, kad pirminis projektas turi būti šventas ir nekeičiamas
                                    Taip. Priežiūros reikia griežtos, bet tai nereiškia, kad negalima išvis nieko daryt. Tuo labiau, kad taip atnaujinti jie visai gerai atrodo, o Laisvės alėja vis dar šiek tiek kenčia nuo carinio aukščio apribojimo..

                                    Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                                    kastracija apsaugo nuo pastojimo, bet ne nuo prievartavimo
                                    Šiaip tai ne, bet anatominių dalykų čia neaiškinsiu. Jeigu nori parašysiu asmenine žinute.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      problema ne aukstinime ar stikle, problema kaip jau Morta minejo - prieziuroj. Manau, kad turi buti griezta atsakomybe nukrypus nuo patvirtinto projeto, ko dabar truksta

                                      Comment


                                        Gal turit nuotraukų kaip dabar atrodo šis pastatas ? Nes nelabai pamenu D

                                        Comment


                                          Taip iseina, kad tavo problema yra mano problema. Kol tu spresi savo problemas, as lauksiu ir nieko nedarysiu, nes tu turi neissprestu problemu. Vaaaauu...!!! Nu bet jus ir grybaujat cia...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X