Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgirio arena"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Individualiam būste laiptus ir visa kita gali įsirengti kaip širdis geidžia, tačiau visuomeninės paskirties statiniams galioja normos ir reglamentai.
    N N N

    Comment


      #42
      Dar reikia patikrinti ir suderinti šildymo, vėdinimo, vandentiekio, priešgaisrinės ir kitų sistemų darbą. Nesumontuoti lauko laiptų turėklai.

      "Mūsiškiai – arba brangininkai, arba nemoka pagaminti sudėtingų gaminių. Todėl turėklai gaminami užsienyje", – sakė E.Miliūnas
      kaunodiena.lt
      "Žalgirio" arenos atidarymas pakibo ant plauko

      Comment


        #43
        Parašė LBP Rodyti pranešimą
        Individualiam būste laiptus ir visa kita gali įsirengti kaip širdis geidžia, tačiau visuomeninės paskirties statiniams galioja normos ir reglamentai.
        aijk aijk, rimtai?
        pArAšas

        Comment


          #44
          Iš „Vėtrūnos“ ne kartą girdėjau pažadą, kad viskas bus baigta laiku, ir mes neišgyventume, tačiau savaitgalį nuėjus į areną norėjosi verkti – darbų dar pilna, o „Vėtrūnos“ darbininkų nėra“, – pasakojo „Žalgirio“ areną valdysiančio operatoriaus atstovė, „Ūkio banko investicinės grupės“ valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.
          Vajetau... Visi, net operatorius bejegis kazka pakeist. Tikiuos po pridavimo, visos suinteresuotos puses, gerai patampys Vetruna po teismus. Taciau vargu ar ka laimes, zinant kokie cia istatymai.

          Comment


            #45
            Bananu respublika.Kaip siandien atsimenu Kupsinsko zodzius,kad sutarties terminas jau baigiasi, ir po gegužės 1-osios jis negali būti pratęstas ir arena 100 procentu bus baigta.Ir taip buvo kalbama po kėkvieno arenos atidarymo atidejimo.Normalioje valstybėje Kupsinsakas ir ko jau sėdėtu teisiamuju suole ir duotu ataskaitas kaip tokie dalykai galėjo vykti.Arba dar vienas absurdo teatras tai architektelis,galintis savavaliskai keisti konkurso tvarka laimėto objekto fasada ir t.t..Iš esmės tai du skirtingi statiniai,pirmas arenos variantas ir dabartinis ir tik vadinasi abu arena,o daugiau nieko bendro.Pvz as rangovas jus architektas as laimiu konkursa pasiules minimalia kaina auksu dengtam statiniui,o tada jus mano draugas architektas ta aukso fasada keiciate y plastikines lenteles ir plius dar man padeda isvengti baudu už statybu vėlavima.Jus paklausite bet kas tada butu architektui ?O as jums atsakau jam toksai miestas suteiktu ordina už nuopelnus miestui.Jus apake nuo tokios istorijos ?As taipat ir net kokioj Afrikoi babuinu gentyje to neysivaizduociau,o pas mus tai norma.

            Comment


              #46
              Veikianti nuoroda būtų:

              "Žalgirio" arenos atidarymas pakibo ant plauko (KaunoDiena.lt)
              2011-06-08

              Iki iškilmingo "Žalgirio" arenos atidarymo liko mažiau nei mėnuo, bet statybininkų tempai verčia būgštauti, kad laiku nebus baigti ne tik menki, bet ir svarbūs darbai. Atidarymo renginys gali neįvykti.

              Savaitgalį darbininkai ilsisi

              "Iš "Vėtrūnos" ne kartą girdėjau pažadą, kad viskas bus baigta laiku, ir mes neišgyventume, tačiau savaitgalį nuėjus į areną norėjosi verkti – darbų dar pilna, o "Vėtrūnos" darbininkų nėra", – pasakojo "Žalgirio" areną valdysiančio operatoriaus atstovė, "Ūkio banko investicinės grupės" valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.

              Iki liepos 6 d. suplanuoto iškilmingo "Žalgirio" arenos atidarymo liko beveik mėnuo. Dar daug darbų, bet "Vėtrūnos" statybininkai nepersistengia. Nuo pat statybos pradžios "Vėtrūnos" vadovai laikėsi taktikos: viskas vyksta pagal planą. Nors atidėti statybų pabaigos terminą "Vėtrūna" prašė ne vieną kartą.

              Ramina pažadais

              "Vėtrūnos" taktika nesikeičia ir šiuo metu, kai iki atidarymo liko katastrofiškai mažai laiko.

              "Dirba žmonių tiek, kiek reikia. Daugiau darbuotojų vienas kitam trukdytų", – tvirtino "Vėtrūnos" generalinis direktorius Rolandas Baškys.

              Jis teigė, kad šiuo metu arenoje darbuojasi 450 bendrovės statybininkų, kurie atlieka smulkius darbus, nes stambių beveik nebeliko. Jau greitai arenoje turėtų prasidėti patalpų valymo darbai. Juos pradėti buvo žadama ir prieš savaitę, tačiau R.Baškys teigia, kad visi "Vėtrūnos" įsipareigojimai bus įvykdyti laiku.

              "Belieka tikėti pažadais. Bet reklamuoti atidarymo ir parduoti bilietų į jį negalime, nes nėra jokios garantijos, kad liepos 6-ąją pastatą bus galima eksploatuoti", – nerimavo A.Dementavičiūtė.

              Tapo statybininkų įkaitais

              Kiekvieną antradienį savivaldybėje į pasitarimą susirenka savivaldybės, arenos operatoriaus ir "Vėtrūnos" atstovai bei architektas Eugenijus Miliūnas. Žurnalistai į posėdžių salę neįleidžiami, tačiau galima spėti, kad susirinkimo atmosfera gerokai įkaista.

              Vakar po posėdžio vieni dalyviai dar kelias dešimtis minučių diskutavo ant laiptų, kiti bėgiojo tarp posėdžių salės ir kopijavimo aparato, treti iš salės nesirodė daugiau nei pusvalandį.

              "Įtampos buvo, bet nėra jokių užuominų, kad arena gali būti nepastatyta laiku. Iki birželio 26 d. "Vėtrūna" turi baigti valymo darbus. Tada ir galėsime pradėti jaudintis, jei to nebus padaryta", – ramino savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

              Atsiveria galimybės šantažuoti

              Kalbama, kad "Vėtrūna" gauna pylos ne tik dėl pernelyg lėto tempo. Neoficialiomis žiniomis, bendrovė akivaizdžiai stengiasi sutaupyti ir nevykdyti kai kurių reikalavimų.

              Savivaldybė, koncesininkas ir architektas "Vėtrūnai" nuolaidžiauja, nes pyktis su rangovu labai rizikinga – statyba dar nebaigta, o iki arenos atidarymo lieka mažiau ne mėnuo.

              Anksčiau ne kartą kalbėta, kad arena "Vėtrūnai" yra nuostolingas objektas. Bendrovė taupo vos ne kiekviename žingsnyje, o labai greitai artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas "Vėtrūnai" atveria galimybes šantažuoti.

              Jau skaičiuojami nuostoliai

              "Vėtrūnos" darbo organizavimas ir tempai jau atnešė nuostolių arenos operatoriui. Užuolaidų gamintojams už atvažiavimą ir sugaištą laiką reikės mokėti dukart, nes užuolaidų kabinimo diena nukelta dėl neišvalytų dulkių. Dėl dulkių papildomai kainuos ir informacinio kubo įrengimas, nes jį reikia papildomai apsaugoti.

              Akivaizdu, kad iki liepos visi darbai nebus padaryti. Smulkius darbus bus galima atlikti vėliau – svarbiausia, kad valstybinė komisija leistų pastatą eksploatuoti. Kitu atveju liepos 6 d. arenos durys įspūdingam renginiui bus uždarytos.

              Negali repetuoti arenoje

              "Sudėtingiems objektams ne visada vienos komisijos užtenka. Neretai reikia kokią nors smulkmeną patvarkyti, dokumentą pridėti. Patikėkite, dokumentų tikrai didelė krūva bus", – kalbėjo savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

              Dar reikia patikrinti ir suderinti šildymo, vėdinimo, vandentiekio, priešgaisrinės ir kitų sistemų darbą. Nesumontuoti lauko laiptų turėklai.


              "Mūsiškiai – arba brangininkai, arba nemoka pagaminti sudėtingų gaminių. Todėl turėklai gaminami užsienyje", – sakė E.Miliūnas.

              Liepos 6 d. planuojamas įspūdingas iškilmingas arenos atidarymas, tačiau renginio režisieriai repetuoti arenoje negali. Repeticijos vyksta Kauno sporto halėje.

              Comment


                #47
                Parašė GeeTONIS Rodyti pranešimą
                aijk aijk, rimtai?
                Rimčiau nebūna
                N N N

                Comment


                  #48
                  J.Blunto koncertinio turo maršrute - Kauno „Žalgirio“ arena

                  Šaunu, bet galėtų važiuot tie, kurie dar nebuvo Lietuvoj.

                  Comment


                    #49
                    Nors visa širdimi palaikau Kauno Žalgirį ir gerbiu Kauną, bet su šita Arena, tai pravalas chebrytę. Arenos vizija, planai - gražūs. Bet... Kauno Savivaldybė dar kartą įrodo, kad dideli Cirkininkai yra. Linkiu kuo greičiau pasistatyt areną ir kuo pergalių!

                    Comment


                      #50
                      Čia žurnalistai kiek perspaudžia; jei straipsnio pavadinimas būtų "Žalgirio" arenos atidarymas liepos 6 pakibo ant plauko", tai suprasčiau, o dabar neskaitęs ir nelabai situacijoje susigaudantis žmogus gali pagalvoti, kad apskritai iki čempionato. O gal žurnalistai to ir siekia.

                      Comment


                        #51
                        jie siekia ,kad pamates straipsni sakytum oba ir paspaustum.

                        Comment


                          #52
                          Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                          Nors visa širdimi palaikau Kauno Žalgirį ir gerbiu Kauną, bet su šita Arena, tai pravalas chebrytę. Arenos vizija, planai - gražūs. Bet... Kauno Savivaldybė dar kartą įrodo, kad dideli Cirkininkai yra. Linkiu kuo greičiau pasistatyt areną ir kuo pergalių!
                          As nelabai suprantu kuo cia kaltas uzsakovas... Na taip, jie konkurso nugaletoju paskelbe Vetruna. Bet gi kitaip jie ir negalejo! Vetrunos kaina buvo geriausia, o pagal istatyma, nugaletoju skelbiamas maziausia kaina pasiules dalyvis.
                          Nuo to momento uzsakovas rupinasi finansavimu, kuris buvo geras ir su saugikliais. Jei kas ir kaltas sioje 3 metus besitesiancioje makalyneje, tai tik Vetruna.

                          Comment


                            #53
                            /\ visąlaik buvau tokios pat nuomonės

                            Comment


                              #54
                              Parašė maserati Rodyti pranešimą
                              As nelabai suprantu kuo cia kaltas uzsakovas... Na taip, jie konkurso nugaletoju paskelbe Vetruna. Bet gi kitaip jie ir negalejo! Vetrunos kaina buvo geriausia, o pagal istatyma, nugaletoju skelbiamas maziausia kaina pasiules dalyvis.
                              Nuo to momento uzsakovas rupinasi finansavimu, kuris buvo geras ir su saugikliais. Jei kas ir kaltas sioje 3 metus besitesiancioje makalyneje, tai tik Vetruna.
                              Aš truputį patikslinsiu. Pagal įstatymą nugalėtoju skelbiamas pasiūlęs geriausią variantą. Kaina yra tik vienas iš rodiklių. Aišku, kaina dažniausiai turi didžiausią koeficientą, kas ko gero buvo ir šiuo atveju. Žinoma nebuvau vienas iš komisijos narių ir neįsivaizduoju kaip ten kas, bet šiuo atveju didelį koeficientą turėtų turėti ir toks rodiklis kaip laikas kada arena privalo būti užbaigta. Matomai Vėtrūna parašė, kad užbaigs tada ir tada, nors tie terminai kilnojami vis tolyn. Jei žiūrėti iš praktinės pusės, o ne teorinės kaip, kad aš prieš tai dariau, tai kaina dažniausiai ir būna viskas, bei laimi, bet net ir čia galima lengvai rasti išimčių. Tarkime atominės elektrinės statyboje kainos koeficientas yra mažas. Didesnį turi pavyzdžiui saugumas. Čia tik įdomumo dėlei šitą smulkmeną įterpiau, tikiuosi nieko prieš
                              Paskutinis taisė represser; 2011.06.08, 15:30.

                              Comment


                                #55
                                Testuoja apšvietimą:



                                Paskui už poros valandų per langą užmačiau, kad šviečia žymiai ryškiau. Iš labai toli fotografuota, tai tik tokia kokybė:

                                Paskutinis taisė Pasmerktas; 2011.06.08, 17:02.

                                Comment


                                  #56
                                  Tikrai iš visos širdies tikiuosi, kad po atidarymo Vėtrūną taip užtampys to teismus, kad ji bankrutuos. Na nevykėliai jie ir vagys yra ir tiek. Tačiau kentės Kaunas ir ne kas kitas. Man taip gaila, turėjo būti pati geriausia arena Lietuvoje. Gerai, kad 90% Lietuvos palaiko Kauno Žalgirį, todėl ir Žalgirio arena jiems yra graži, na bent jau bando į ją teigiamai žiūrėti, tačiau jei ši arena būtų Lietuvos ryto visi seniausiai būtų taip užstūmę ant jų, kad net toje salėje žaisti būtų nemalonu. Ir aš netikiu, kad Miliūnas keitė tą projektą be Vėtrūnos žinios, 100% Vėtrūną jį priovėrtė tai padaryti taupymo sąskaita.

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė maserati Rodyti pranešimą
                                    As nelabai suprantu kuo cia kaltas uzsakovas... Na taip, jie konkurso nugaletoju paskelbe Vetruna. Bet gi kitaip jie ir negalejo! Vetrunos kaina buvo geriausia, o pagal istatyma, nugaletoju skelbiamas maziausia kaina pasiules dalyvis.
                                    Nuo to momento uzsakovas rupinasi finansavimu, kuris buvo geras ir su saugikliais. Jei kas ir kaltas sioje 3 metus besitesiancioje makalyneje, tai tik Vetruna.
                                    Žmogau, paskaityk Statybos įstatymą ir sužinosi, jog Statytojo (Užsakovo) pareiga yra ne tik pinigus mokėt.
                                    pArAšas

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė GTRooTube Rodyti pranešimą
                                      Tikrai iš visos širdies tikiuosi, kad po atidarymo Vėtrūną taip užtampys to teismus, kad ji bankrutuos. Na nevykėliai jie ir vagys yra ir tiek. Tačiau kentės Kaunas ir ne kas kitas. Man taip gaila, turėjo būti pati geriausia arena Lietuvoje. Gerai, kad 90% Lietuvos palaiko Kauno Žalgirį, todėl ir Žalgirio arena jiems yra graži, na bent jau bando į ją teigiamai žiūrėti, tačiau jei ši arena būtų Lietuvos ryto visi seniausiai būtų taip užstūmę ant jų, kad net toje salėje žaisti būtų nemalonu. Ir aš netikiu, kad Miliūnas keitė tą projektą be Vėtrūnos žinios, 100% Vėtrūną jį priovėrtė tai padaryti taupymo sąskaita.
                                      Vienas dalykas yra netikėti, kitas - 100 proc būti tikram. Po to jau turi būti pateikiami įrodymai. Kaip suprantu, tamsta jų neturite. O kaltinimai prievartos naudojimu be įrodymu prilygsta šmeižtui.
                                      pArAšas

                                      Comment


                                        #59
                                        trukt uz vadziu vel is pradziu... Kuom blogas jums dabartinis arenos vaizdas? Man tai super. O vizualizacija, kuri buvo pateikta tai buvo labai jau aptaki, detalumo joje buvo labai minimaliai, taciau arenos bazine forma, isplanavimas ir sumanimas nesikeite. Keitesi tik detales, kurios ir taip buvo "sakem ant vandens". Maziau verkiam, geriau "balejinam", kad vetruna tik neuzsilenktu iki statybu galo ir turetume cempionatui arena

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė GTRooTube Rodyti pranešimą
                                          Tikrai iš visos širdies tikiuosi, kad po atidarymo Vėtrūną taip užtampys to teismus, kad ji bankrutuos. Na nevykėliai jie ir vagys yra ir tiek. Tačiau kentės Kaunas ir ne kas kitas. Man taip gaila, turėjo būti pati geriausia arena Lietuvoje. Gerai, kad 90% Lietuvos palaiko Kauno Žalgirį, todėl ir Žalgirio arena jiems yra graži, na bent jau bando į ją teigiamai žiūrėti, tačiau jei ši arena būtų Lietuvos ryto visi seniausiai būtų taip užstūmę ant jų, kad net toje salėje žaisti būtų nemalonu. Ir aš netikiu, kad Miliūnas keitė tą projektą be Vėtrūnos žinios, 100% Vėtrūną jį priovėrtė tai padaryti taupymo sąskaita.
                                          Gal PST dirbi, kad taip subjektyviai čia viską vertini? Ar šiaip tiek nesusipažinęs su situacija esi? Ima, matai, firma ir keičia kardinaliai projektus.
                                          O dėl to tamstos didelio noro, kad Vėtrūna bankrutuotų, tai gali nevargt. Pasižiūrėk geriau į jos vykdomus projektus, pvz.:
                                          IAE panaudoto branduolinio kuro laikina saugykla B1, Kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo kompleksas B3,4 ir tada pagalvok kiek jie Žalgirio areną statydami pritaupys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X