Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Spaudos kavinė (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė filthy
    Skulptura Jordanui amerikieciai pastate - nieko keisto - tokia ju kultura - pavirsutiniska.
    Siaip sakyti kad pavirsutiniska negalima , gal jiems musu kultura pavirsutiniska. Kultura yra kultura ir ji yra unikali delto sakyti kad viena geresne uz kita ar panasiai yra visiskas apsurdas ir neprasmybe

    Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

    --------------------------------------------------

    Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

    Comment


      Viena didžiausių Kauno įmonių savo gamybą perkėlė iš Senamiesčio į Vilijampolę

      Investavusi per 7 mln. litų, Kauno “Lituanica” savo gamybinę bazę iš Senamiesčio perkėlė į gerokai mažesnes patalpas Vilijampolėje.


      Senąjį gamyklos kompleksą įsigijo stambiausias bendrovės akcininkas “Baltishes Haus Ltd.” ir jį planuoja pritaikyti paslaugoms bei prekybai.

      Įsikūrė pramoniniame rajone

      “Galima sakyti, jog visiškai persikėlėme pirmadienį ir dar net pats nesu apsipratęs naujoje vietoje”, - taip pokalbį pradėjo “Lituanicos” generalinis direktorius Kęstutis Deltuva.

      Naujoji gamykla įsikūrė netoli vakarinio Kauno aplinkkelio, Jovarų gatvėje. Per maždaug 8 mėnesius vieno hektaro plote iškilo šiuolaikiškas trijų aukštų kompleksas.

      Vakar, apie vidurdienį, prie pravertų pagrindinių durų stūksojo kelios dėžės archyvinių dokumentų. Jie neskubant buvo nešami į saugyklą.

      Bendras statinio plotas siekia 5,6 tūkst. kvadratinių metrų. Patalpose įsikūrė keturi svarbiausi gamybiniai cechai. K.Deltuva tikino, jog nėra lengva nenutraukiant gamybos perkelti visą gamyklą iš vienos miesto vietos į kitą.

      Bendrovė įspėjo partnerius, jog dėl įkurtuvių gali iškilti nesklandumų tiekiant produkciją, bet to neatsitiko.

      2004 m. “Lituanicos” apyvarta siekė 16 mln. Lt. Šiemet planuojamas 25 proc. prieaugis. K.Deltuva spėja, jog persikraustymas gali neigiamai pakoreguoti finansinius planus.

      Išgyveno dėl įrengimų

      Sudėtingiausia buvo pergabenti pado priliejimo agregatus. Po 10 tonų sveriantiems įrengimams pervežti reikėjo specialaus policijos leidimo.

      Tačiau labiausiai bijota dėl to, kad vibracija gali sukelti priliejimo įrengimų gedimus. Net nukrypimas nuo normos mikronu galėjo ilgam sustabdyti “Lituanicos” gamybą.

      Pasak technikos direktoriaus Juliaus Garbenčiaus, vienas pado priliejimo agregatas kainuoja apie 1 mln. eurų.

      Vaikštinėjant po cechus, į akis krinta tai, jog dauguma darbuotojų yra vyresnio amžiaus žmonės. Jų atlyginimo vidurkis įmonėje siekia apie 800 Lt.

      Kaip gamyklos persikėlimas pakeis 500 darbuotojų gyvenimą, galima tik spėlioti. Tikėtina, jog susisiekimas iš Vilijampolės su likusiais Kauno mikrorajonais nebus toks geras, koks buvo, kai įmonė veikė Senamiestyje.

      “Lituanicos” vadovas patvirtino, jog dauguma žmonių į darbą atvyksta visuomeniniu transportu. Prie gamyklos įrengta 60 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

      Kompleksą įsigijo akcininkas

      Strategiškai geroje vietoje Senamiestyje buvusį kompleksą, kurio plotas siekia 20 tūkst. kv. metrų, įsigijo stambiausias “Lituanicos” akcininkas - “Baltishes Haus Ltd.” Ši įmonė valdo ne tik 27,74 proc. “Lituanicos” akcijų paketą, bet ir mažmeninės prekybos tinklą IKI.

      K.Deltuva neslėpė, jog akcininkas planuoja pritaikyti senąjį pastatą paslaugoms ir prekybai.

      “Neabejoju, jog toje vietoje Senamiestis bus gyvesnis”, - tikino K.Deltuva.

      Paklaustas, ar pardavusi pastatus “Lituanica” grąžino 6 mln. Lt skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai, K.Deltuva teigė nematąs problemos. “Sudarytas dvejų metų skolos grąžinimo grafikas, todėl jo laikomės”, - trumpai tepasakė jis.

      Nustebino Ūkio ministerijos sprendimas

      K.Deltuva apgailestavo, jog Ūkio ministerija vasario 17 d. sustabdė paraiškų priėmimą investiciniams projektams 2005-2006 m., kuriuos remia Europos Sąjunga. “Pasielgta nesolidžiai”, - konstatavo K.Deltuva.

      Gavusi ES paramą, bendrovė tikėjosi įsigyti modernių gamybinių linijų. Tačiau jų įsigijimo projektą vis tiek planuoja parengti ir pateikti Ūkio ministerijai. Teisės aktai numatė Ūkio ministeriją paraiškas iš verslininkų priimti iki 2006 m. pabaigos.

      “Lituanica” tik apie 20 proc. savo produkcijos tiekia Lietuvos rinkai. Likusi dalis iškeliauja į užsienį - Didžiąją Britaniją, Daniją, Švediją, Suomiją, Norvegiją, Japoniją, Kanadą, Bachreiną ir kitur.
      www.donatas-mazeika.lt

      Comment


        Parašė jozikas
        Siaip sakyti kad pavirsutiniska negalima , gal jiems musu kultura pavirsutiniska. Kultura yra kultura ir ji yra unikali delto sakyti kad viena geresne uz kita ar panasiai yra visiskas apsurdas ir neprasmybe
        nesakiau nei blogesne nei geresne. sakiau pavirsutiniska. kultura yra visada gerai kam kokios labiau norisi ir kokia tinka. Grynas amerikos kulturos atitikmuo yra makdonaldas

        Comment

        Working...
        X