Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    http://www.radviliskis.lt/content/view/1033/1/
    buvau užsukęs į seniuniją, kur buvau maloniai priimtas.

    Pasiklausinėjau apie aikštės rekonstrukciją. Sužinojau, jog darbai tūrėtų prasidėti gegužės pabaigoje ar net liepos mėnesį. kadangi yra pakeitimų galutinis projekto variantas turėtų būti pristatytas kovo mėnesį. Dėl sumažėjusio projekto finansavimo, darbai skeliami i du etapus. 1-uoju etapu vyks aikštės rekonstrukcija iki šiaulių banko. Geresniais laikais, gavus finansavimą bus tvarkoma ir už banko esanti tolimesnė atkarpa su stovėjimo aištelėmis.
    Niu tiu saunuolis Donciau Daugiau Radviliski tokiu besidominciu radviliski reikia

    Comment


      Vienas labai idomus dalykas kuris nutiko uzvakar, teko dalyvauti tarybos posedyje ir vienas is tokiu orginalesniu svarstymu buvo del elektrines statybos Radviliskio miestui, elektrine butu kurenama zaliavomis, ivardyta buvo kaip durpes nes mes ju turim pakankamai, tureti nuosava elektrine ar nebutu puiku? Paskaiciavus samatas ir mokescius uz tarsa ji atsipirktu per 2-4 metus visiskai, Svedu kompanija teikianti panasias paslaugas turejo planu Siauliu regiona aprupinti elektra pernai metais bet...tie planai liko tik planais...

      Ideja pateikta manau tikrai protinga, manau tai spresis 3-6 menesiu laikotarpyje...

      P.S. Ziuriu dar vienas matytas veidas, ar ne svajoniu pardaveja

      Comment


        Radviliškiečių pinigines gelbės biokuro katilinė

        UAB „Radviliškio šiluma“ įsitikinimu, naujoji miesto biokuro katilinė turės teigiamos įtakos šilumos kainai.

        Pagal bendrovės pateiktą dviejų biokuru ir durpėmis kūrenamų katilų (su ekonomaizeriu ir kogeneraciniu įrenginiu elektros gamybai savo reikmėms) statybos investicinio projekto ekonominį pagrindimą, Radviliškyje įrengus biokuro katilinę, išlaidos kurui sumažėtų 1,2 milijono litų. Šis paskaičiavimas atliktas palyginus su gamtinių dujų kainomis. Pusę milijono litų esą būtų galima gauti pardavus apyvartinius taršos leidimus (ATL).

        Numatoma, jog katilinėje bus įrengti švediški katilai, ukrainietiška pakura. Katilinė bus pastatyta dabartinės katilinės teritorijoje — katilų pastatą pratęs lengvos konstrukcijos statinys.

        Vasarą, pasak šilumos tiekėjų, pakaktų kūrenti vieną naujosios katilinės katilą, kadangi vandens šildymui reikia maždaug 3 megavatų šilumos energijos. Pačiu šalčiausiu metu, kai oro temperatūra siekia apie 20 laipsnių šalčio, reikia apie 24 megavatų šilumos energijos. Tokiu atveju reikėtų kurti ir dujomis kūrenamą senosios katilinės katilą.

        Katilinę kūrens biokuru ir durpėmis

        Pasak „Radviliškio šilumos“ bendrovės direktoriaus Z. Abromavičiaus, naująją katilinę numatoma kūrenti įvairiu biokuru. Tai — įvairios medienos atliekos (smulkinta mediena), pjuvenos, šiaudai.

        Pigiausias kuras būtų medienos atliekos. Šiaudai, anot specialistų, turi tam tikrų medžiagų, kurios neduoda didelio kaitrumo bei teršia katilus. Jais kūrenant, porą kartų per pamainą reiktų stabdyti procesą ir valyti katilus. Pasak Z. Abromavičiaus, jis jau dabar sulaukia rajono ir aplinkinių rajonų ūkininkų skambučių. Ūkininkai siūlo savo paslaugas tiekti šiaudus, kitą kurą.

        „Sudarysime sutartis su vietiniais ūkininkais. Bus naudos ir jiems, ir mums“, — sakė Z. Abromavičius. Šiaudų rulonams smulkinti bendrovė įsigytų smulkintuvą.

        Jau preliminariai sutarta ir dėl medienos tiekimo. Anot Z. Abromavičiaus, reikalingos medienos rajono miškuose yra, tik kaip ją surinkti? Jei tai pavyktų, būtų apvalyti ir patys miškai. Labiausiai šioje srityje yra pažengę suomiai, kurie turi tam skirtos technikos, kuri pjauna, smulkina ir išveža smulkią medieną.

        Dalį kuro (iki leistinos ribos) sudarytų ir durpės. Pasak Z. Abromavičiaus, durpių tiekėjų toli ieškoti nereikėtų — pašonėje veikia durpių gamybos bendrovė „Sulinkiai“. Tik tiek, kad didesnio nei 60 procentų drėgnumo durpės kūrenimui netiktų.

        Biokuro katilinė — už 11 milijonų

        UAB „Radviliškio šiluma“ jau žino, kas mieste statys biokuro katilinę. Jos statyba bus patikėta UAB “Enerstena“, pasiūliusiai mažiausią darbų atlikimo kainą. Ši Kauno bendrovė pasislūlė biokuro katilinę su kondensaciniu ekonomaizeriu ir kogeneraciniu įrenginiu pastatyti už beveik 11 milijonų litų.

        Kita konkurse dalyvavusi bendrovė „Axis industry“ savo darbą įvertino brangiau — bemaž 11,6 milijono litų, todėl konkursą pralaimėjo. Ir nors konkurso rezultatais nepatenkinta pastaroji bendrovė dėl to kreipėsi į teismą, UAB “Radviliškio šiluma“ vadovai įsitikinę, jog teisminis procesas rezultato nepakeis. Bendrovei “Axis industry“ esą ir užkliuvo tai, jog konkurentai iki šiol nėra vykdę tokios apimties darbų.

        UAB „Radviliškio šiluma“ direktoriaus Zigmanto Abromavičiaus teigimu, UAB “Enerstena“ turi panašių darbų patirties. Bendrovė panašius projektus, tik mažesnio galingumo, yra vykdžiusi Ukrainoje, Baltarusijoje, yra sukomplektavusi rimtus rangovus.

        Kol kas neaiški projekto finansavimo situacija. UAB „Radviliškio šiluma“ yra pateikusi investicinio projekto paraišką paramai gauti. Anot Z. Abromavičiaus, Lietuvos verslo paramos agentūra paraišką jau peržiūrėjo ir ją pripažino tinkama, tačiau iki šiol neaišku, ar bus gautas dalinis jos finansavimas iš Europos Sąjungos fondų ir Vyriausybės.

        Z. Abromavičius baiminosi: esą nerimą kelia bankai, kurie nelabai nusiteikę teikti finansinę paramą. Be jos startuoti būtų itin sudėtinga, kadangi UAB „Enerstena“ prašo avansinio mokėjimo. Tik jį gavusi, bendrovė pradėtų darbus ir įsipareigoja juos baigti per vienerius metus.

        Šiuo metu vyksta katilinės projektavimo darbai.

        Gan neblogas informatyvus www.skrastas.lt straipsnis. Plačiai viskas aprašyta. Gaila, kad kaip dažniausia kyla visokių teisminių nesklandumų. Tikimės juos pavyks greitai išspręsti, gauti finansavimą iš EU ir bankų. Nes tai pagelbės ir verslininkams ir Radviliškiečiams
        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

        Comment


          Na mano asmenine nuomone axis reiktu i darbu kokybes gerinima susikoncentruot norint objektus imt. O is kitos puses kazkada ir pati axis be patirties buvo...
          Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

          Comment


            Šiuo metu Pabaltijo šalyse turime 80 parduotuvių , Lietuvoje - 50, Latvijoje - 27, Estijoje - 3. Parduotuvių adresus galite rasti skiltyje "Parduotuvių tinklas". Lietuvoje, veiklą vykdo įmonė UAB “Viskas už vieną eurą“, Latvijoje SIA “Notes“, Estijoje OU “Notes Group“. Tai pat turime atstovybę Kinijoje „UAB Viskas uz viena eura YIWU branch“, kuri užsiima prekių paieška mūsų tinklo parduotuvėms. Šiuo metu mūsų įmonėse dirba apie 200 žmonių.

            Pirmoji mūsų parduotuvė - Radviliškis, Gedimino g. 2 įmonės buveinė yra Radviliškio rajone, Kutiškių kaime, Alyvų g. 2. Čia įrengta virš 3000 m2 sandėliavimo patalpų, būtent iš čia prekės paskirstomos po visas mūsų tinklo parduotuves.

            Šiaip nardydamas internete atradau jog ši parduotuvėlė registruota Radviliškyje jau tavo pabaltijo parduotuvėlių tinklu. Įmonė matyti neblogai sukasi. Kadangi nusipirko pastatus esančius už durpyno, kur buvo TSO (nežinau kaip lietuviškai vadinasi, na kur senais laikais buvo statybų firma) pastatus rekonstravo ir toliau plečiasi. Ir iš Radviliškio gimsta nemenkos firmos ::


            http://www.1eur.lietuvoje.net/
            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              Papildysiu, senesnes fotografijos naudojamos buvo inventorizacijai, bet pastatu siu nebuvo Musu miela 1$ direktore labai rupinasi verslu ir puiku kad vienas kitas Radvilskietis kelia si miesta parduotuviu tinklais...


              Ir direktore saskridyje
              Paskutinis taisė Jumaxas; 2009.03.04, 10:23.

              Comment


                ...Radviliškio Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios tikintieji turės savo parapijos namus. Nuspręsta, kad dviejų aukštų pastatas iškils šalia maldos namų, bažnyčiai priklausančioje žemėje. Maldos namuose turėtų įsikurti dekanato šeimos centras, „Carito“ ir katalikių ...

                Čia ištrauka iš seno šiaulių krašto straipsnio (mokamo archyvo). Manau, jog aš asmeniškai apie tai nieko nesu girdėjęs. Ar jie taip ir nebuvo pradėti statyti, ar jau pastatė? Gal kas plačiau ką nors žinot?
                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                Comment


                  RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS
                  INVESTICINIŲ PROJEKTŲ ĮGYVENDINIMUI SAVIVALDYBĖS PRISIDĖJIMUI REIKALINGŲ LĖŠŲ
                  2009 METŲ BIUDŢETO PROGRAMA
                  http://www.radviliskis.lt/files/teis...598-04-1-3.pdf

                  Čia šiaip numatytus darbus galima susižinot
                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                  Comment


                    Parašė doncius Rodyti pranešimą
                    RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS
                    INVESTICINIŲ PROJEKTŲ ĮGYVENDINIMUI SAVIVALDYBĖS PRISIDĖJIMUI REIKALINGŲ LĖŠŲ
                    2009 METŲ BIUDŢETO PROGRAMA
                    http://www.radviliskis.lt/files/teis...598-04-1-3.pdf

                    Čia šiaip numatytus darbus galima susižinot
                    Bet kaip rimtai pavadinta
                    17.
                    Universalių daugiafunkcinių centrų steigimas Radviliškio rajone (Palonų ir Kutiškių gyvenvietėse).

                    Comment


                      Parašė mamamia Rodyti pranešimą
                      Bet kaip rimtai pavadinta
                      17.
                      Universalių daugiafunkcinių centrų steigimas Radviliškio rajone (Palonų ir Kutiškių gyvenvietėse).

                      Rimti žmonės rimtai ir rašo (aš če nerimtai )

                      Šiandien gavau oficialų atsakymą dėl statoilo atidarymo.

                      "Dėl atsiradusių nenumatytų aplinkybių Statoil degalinės Radviliškyje
                      atidarymas nukeltas į balandžio menesio vidury"

                      Lauksime apsilankant
                      gero kelio

                      Linki UAB ,,Lietuva Statoil"
                      Paskutinis taisė doncius; 2009.03.16, 15:19.
                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                      Comment


                        aš sakau, kad ten labai užsitęsė visi tie įrenginėjimai..
                        Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                        Comment


                          Radviliškio geležinkelio stotis keičia rūbą
                          2009 m. Kovo 20 d.
                          Laima AGANAUSKIENĖ www.skrastas.lt

                          Radviliškio geležinkelio stotyje pradėti kapitalinio remonto pirmojo etapo darbai, kainuosiantys bemaž 900 tūkstančių litų. Atjaunėjusi geležinkelio stotis keleivius pasitiks jau liepos mėnesį.

                          Miesto veidu tapusioje Radviliškio geležinkelio stotyje jau kuris laikas vyksta kapitalinio remonto darbai. Juos atlieka AB „Mantista“. Stoties pastate keičiama stogo danga, langai, durys, dažomas fasadas. Rekonstrukcijos darbus planuojama baigti iki birželio pabaigos.

                          Akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ filialo “Šiaulių geležinkelių infrastruktūra“ vyriausiasis inžinierius R. Vasiliauskas redakciją informavo, jog šie stoties rekonstrukcijos darbai — tai tik pirmasis etapas.

                          Antrojo etapo metu bus keičiami sanitariniai mazgai, remontuojamos administracinės patalpos, keleivių salė. Anot R. Vasiliausko, radviliškiečių geležinkelio stotis nebuvo rimčiau remontuota apie 30 metų.

                          Pirmojo etapo remonto darbai netrukdo nei stoties darbuotojams, nei keleiviams. Antrajame etape irgi bus ieškoma išeičių, kad rekonstrukcija netrikdytų įprasto darbo ritmo. Kada prasidės antrojo etapo darbai, kol kas neaišku. Tai priklausys nuo finansavimo.

                          Radviliškio geležinkelio stotis pradėjo veikti 1871 metų rugsėjo 4 dieną. Statinio autorius nežinomas. Stotyje buvo mūrinis keleivių pastatas su trimis laukiamosiomis salėmis pirmos, antros ir trečios klasės keleiviams, butais stoties viršininkui ir keliems žemesniems eismo tarnautojams, ūkinis pastatas.

                          Radviliškio geležinkelio stotis ir jos statiniai išlaikė per beveik 140 metų susiklosčiusį autentišką išplanavimą, funkcijas, įvairių laikotarpių techniką bei įrangą.

                          Stoties kompleksas 2005 metais įrašytas į Lietuvos Respublikos kultūros vertybių registrą.
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Na pats diebu statoil... Tad kaip zinom statoilas greit bus atvertas, bet kaip visada truksata padeti paskutinius parasus.. Nes kiek pamenu praitais metais Joniski statoila atiderinejo 3menesius )

                            Comment


                              Parašė Martin Van Rodyti pranešimą
                              Na pats diebu statoil... Tad kaip zinom statoilas greit bus atvertas, bet kaip visada truksata padeti paskutinius parasus.. Nes kiek pamenu praitais metais Joniski statoila atiderinejo 3menesius )
                              Kas per poperizmas? Če leidimų kokių nors trūkumas, ar gyventojai (priesais esančio namo bobutės) kalti dėl to?
                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                Patikek bobutes daro savo... Bet ir musu visokios instansijos stabdo veikla, nes popierizmo tiek kad ohoho... Na bet viskas i nauda, greit galesite dziaugtis statoilu ir jo privalumais

                                Comment


                                  Cia apie kurias bobutes vyksta kalba, tas sedincias su kostiumeliais ir pliurpenciomis kava dienomis, ar senyvas moteriskes burzgiancias, del ne ten palikto siaudo?
                                  dziaugtis statoilu ir jo privalumais
                                  Hmm o kokie privalumai Statoil, nuo Lukoil ar dar ko?

                                  Comment


                                    Parašė Jumaxas Rodyti pranešimą
                                    Cia apie kurias bobutes vyksta kalba, tas sedincias su kostiumeliais ir pliurpenciomis kava dienomis, ar senyvas moteriskes burzgiancias, del ne ten palikto siaudo?

                                    Hmm o kokie privalumai Statoil, nuo Lukoil ar dar ko?
                                    Bobutes: tai ir prie lango su vilnonemis kojinemis ir uz stalo su kostiumėliais, kai jų toks nusiteikimas (dažniausiai nepagirtinas) tai ir darbai niekur nejuda ar išvis nevyksta. Bet manau če supyks svajonių pardavėja dėl moterų diskriminacijos . Juokauju, kaltos ne vien bobutes, bet ir diedukai (tik jiem dažniau į viską nusispjaut)

                                    Na šiais laikais niekas niekur neskuba. Kaip patarlė sako "kas neteps tas nevažiuos".

                                    O dėl statoilo privalumų ar trūkumų, tai palaukim kol atsidarys tada ir galėsim pašnekėt.
                                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                    Comment


                                      statoil'e vienas pliusas, kad yra 'spaustų' submarinų daugiau pliusų nelabai matau
                                      Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                      Comment


                                        kiek snd suzinojau pirmas dvi savaites vyks visokios akcijos berods visa kava po 2lt.. plyvykla pigiau =) o tie submarinai tai sintetika =DDD

                                        Comment


                                          Parašė Martin Van Rodyti pranešimą
                                          kiek snd suzinojau pirmas dvi savaites vyks visokios akcijos berods visa kava po 2lt.. plyvykla pigiau =) o tie submarinai tai sintetika =DDD
                                          man kuro reikia pigiau, o ne kažkokių kavų
                                          Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X