Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Įvažiavimas į Palangą taps erdvesnis

    Įvažiavimas į Palangą jau neilgai trukus taps gerokai erdvesnis – Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir ūkio subjektų grupė, sudaryta iš UAB „Hidrostatyba“, UAB „Šilutės automobilių keliai“ ir Leonhard Weis RTE AS, pasirašė rangos darbų sutartį dėl Kretingos gatvės Palangoje rekonstrukcijos. Dideli pokyčiai vyks šios gatvės ruožuose nuo įvažiavimo į miestą iki sankryžos su Klaipėdos plentu ir Klaipėdos plento atkarpos nuo Virbališkės tako iki sankryžos su Vasario 16-osios ir Vėžių gatvėmis.

    Rekonstrukcijos metu Kretingos gatvėje bus įrengtos 4 eismo juostos, centrinė skiriamoji juosta, taip pat – apsauginiai barjerai, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos autobusų stotelės ir nuovažos į sklypus. Siekiant nukreipti transportą iš gyvenamųjų namų kairėje Kretingos gatvės pusėje, bus įrengta vienšlaitė 5,5 metro pločio jungiamoji gatvė.

    Eismo dalyvių saugumą pagerins Kretingos gatvėje planuojamos įrengti trys žiedinės sankryžos: su Vasaros ir Sodų gatvėmis – turbožiedinės, su Klaipėdos plento gatve – maža žiedinė.

    Klaipėdos plento atkarpoje bus įrengti apsauginiais barjerais nuo važiuojamosios dalies atskirti ir moderniai apšviesti pėsčiųjų ir dviračių takai, šalia pėsčiųjų takų numatytos poilsio aikštelės.

    Projekto vertė – per 7 mln. eurų, rekonstrukcija turi būti atlikta per 6 mėnesius.

    „Tai yra palangiškių ilgai lauktas projektas, kadangi ne vienerius metus aktyviojo kurortinio sezono metu vairuotojai, įvažiuojantys į Palangą, patirdavo nepatogumų – čia susidarydavo automobilių spūstys. Palangos miesto savivaldybė parengė reikiamą techninę dokumentaciją, Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė sutartį su rangovais. Džiaugiuosi, kad neilgai trukus bus pradėti Kretingos gatvės atkarpos rekonstrukcijos darbai“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

    Kurorto vadovas pabrėžė, jog įgyvendinus minėtą projektą, patogumą pajus ne tik automobiliais į Palangą atvykstantys vairuotojai, bet ir rytinėje miesto dalyje gyvenantys palangiškiai. „Žiedinės sankryžos, pėsčiųjų ir dviračių takai, apsauginiai barjerai, skiriantys važiuojamąją kelio dalį nuo pėsčiųjų tako, modernus apšvietimas – šios priemonės padidins pėsčiųjų saugumą bei suteiks didesnį patogumą vairuotojams“, – sakė Š. Vaitkus.

    Comment


      Puiku, bet įtariu, kad pėsčiųjų ir dviračių takuose bus pridaryta belenkiek klaidų.

      Comment


        Šarūnas Vaitkus: „Gyvenimas tuo ir įdomus, kad jam negalioja iš anksto parašytas scenarijus“


        Kas geriausiai gali pasakyti, kokie 2017-ieji buvo Palangai? Visi, ko gero, atsakys, jog meras. Tad „Vakarinės Palangos“ skaitytojams siūlome pokalbio su Šarūnu Vaitkumi ištrauką. Tradiciškai politikas, kuris nebe pirmą kartą išrenkamas vadovauti Palangai ir yra pelnęs gyventojų pasitikėjimą tiesioginiuose merų rinkimuose, apžvelgia, kas svarbiausio per metus įvyko mieste, ko palangiškiai ir kurorto svečiai gali tikėtis ateinančiais metais.

        ...

        – Kokius planus kuriate 2018 metams – ką numatote keisti, tobulinti Palangoje bei Šventojoje?

        – Planų yra daug, tad laukia darbingi metai. Dėsime visas pastangas, kad jau 2018-ųjų pabaigoje, per Kalėdas, duris visuomenei atvertų miesto baseinas su sveikatingumo kompleksu ir viešąja pirtimi, pradėsime Šventosios centrinės aikštės rekonstrukciją, Kurhauzo medinės dalies restauraciją. Be kitų darbų, didelį dėmesį gyvenamajai kurorto gyventojų aplinkai, daugiabučių namų kiemams, socialiniams ir kitiems klausimams.

        ...

        Comment


          Palangoje pradėtos naujo kempingo statybos

          Trečią mėnesį didžiausią šalyje Palangos kempingą valdantys koncesininkai darbų neatidėlioja – jau pradėti lieti 14 gyvenamųjų namelių pamatai. Mat verslą reikia pradėti kuo greičiau.

          Su Palangos savivaldybe pasirašyta koncesijos sutartis daugiau nei 25 metus kurorto kempingą valdysiančią bendrovę „NRT Service“ į jo plėtrą įpareigojo milijoną eurų investuoti per trejus metus.

          Tačiau koncesininkai 14 poilsio namelių neatidėliodami pradėjo statyti dar praėjusių metų pabaigoje.

          „Siekiame, kad jie būtų pabaigti kuo greičiau ir kuo anksčiau pradėtų uždirbti pajamas“, – kalbėjo „NRT Service“ atstovas bei kempingo plėtros projektą finansuojančios įmonės „Domus Extra“ direktorius Audrius Skardžius.

          Tačiau net ir palyginti neįprastu metu pradėtų statyti namelių prieš būsimą vasarą užbaigti dar nepavyks.

          Mat tai nėra primityvios medinės poilsinės – čia statomi mūriniai apie 55 kvadratinių metrų ploto poilsio namai su čerpių stogu ir klinkerio fasadu ir terasomis.

          Namai bus šildomi elektra, todėl juose bus galima poilsiauti ir žiemą.

          Šiaurinėje kempingo dalyje pradėti statyti 12 keturviečių namelių bus padalyti į du kambarius po kiek daugiau nei 25 kvadratinius metrus, o dar du nameliai bus skirti vienai šeimai.

          Poilsiautojų patogumui čia bus įrengta nedidelė virtuvėlė, atskiras sanitarinis mazgas.

          Be poilsio namelių, koncesininkai šioje kempingo dalyje turės pastatyti pavėsinę su židiniu, vaikų žaidimo bei keletą sporto aikštelių.

          Įgyvendinti šį projektą kainuos gerokai daugiau, nei buvo apskaičiuota daugiau negu prieš penkerius metus.

          Pagal tuomet parengtą namelių projektą buvo numatyta, kad kempingo valdytojo investicija sieks apie 800 tūkst. eurų.

          Dabar neabejojama, kad per tą laikotarpį pabrangus statybinėms medžiagoms ir išaugus atlyginimams, numatyti darbai gali kainuoti ir du kartus daugiau.

          Kol dar statomi poilsio nameliai, ateinančią vasarą be kemperio ar palapinės atvykusius poilsiautojus ruošiamasi priimti nedideliame kempingo viešbutyje.

          „Viename kempingo pastate yra įrengta 12 kambarių.

          Juos šiek tiek pritaikius poilsiui, ten bus galima įrengti ir žiemą veikiantį viešbutį“, – apie kempingo planus pasakojo A.Skardžius.

          „NRT Service“ perėmė beveik pustrečio milijono eurų vertės turto. Koncesininkui atiteko apie 4,6 ha ploto pajūrio sklype esantis kempingo kompleksas, kurį sudaro 8 maistui gaminti, dušams bei tualetams, poilsiui, administracijai skirti pastatai. Be to, kempinge įrengtos 4 krepšinio ir teniso aikštelės.

          Dabar aptvertas kompleksas gali priimti apie 70 kemperių ir 60 poilsiautojų palapinių su automobiliais. Į kempingą iš miesto atvestos vandentiekio, kanalizacijos trasos, elektros linijos.

          Pabaigus kempingo plėtrą jame vienu metu galės poilsiauti per pusę tūkstančio žmonių.

          Comment


            ten po straipsniu yra tokia citata ir kas galetu paneigti: STT

            2018-01-05 09:22

            IP: 78.60.132.216

            Netinkamas komentaras

            Tą „kempingą“ jau penkti metai stato ir niekaip nepastato. Akivaizdu, kas vyksta,- regioninio parko teritorijoje statomas naujas gyvenamųjų namų, ar poilsiaviečių milijonieriams kvartalas

            Comment


              Jau dabar aišku - vasarą Palangoje kils sumaištis

              Tie, kurie planuoja vasarą automobiliu vykti poilsio į Palangą, turės apsišarvuoti kantrybe – dėl kurorte numatytų pertvarkų teks strigti spūstyse.

              Paaiškėjo, kad šįmet prasidėsiančią pagrindinio įvažiavimo į kurortą gatvės rekonstrukciją kelininkai planuoja baigti tik įpusėjus rugsėjui.

              Kretingos gatvės rekonstrukcijos rangovo konkurso nugalėtojas buvo paskelbtas dar praėjusių metų gruodžio pradžioje, o netrukus su Lietuvos automobilių kelių direkcija konkurso laimėtojas pasirašė ir sutartį.

              Tačiau kelininkai čia planuoja pradėti darbuotis tik kovo viduryje, nors pastaraisiais metais pajūryje vyrauja švelnios žiemos, o šiųmetė kol kas labiau primena užsitęsusį rudenį.

              Mažiausią projekto įgyvendinimo kainą – kiek daugiau nei 7 mln. eurų pasiūliusi bendrovių „Hidrostatyba“, „Šilutės automobilių keliai“ ir „Leonhard Weis RTE“ grupė gatvės rekonstrukciją įsipareigojo atlikti per pusmetį.

              Tik įpusėjus kovui darbus pradėję kelininkai įvažiavimo į kurortą gatvėje plušėtų per visą vasarą.

              Bendrovės „Hidrostatyba“ projektų direktorius Gediminas Zumaras patvirtino, kad transporto eismas Kretingos gatve bus apribotas ir vasarą.

              Dabar dviejų eismo juostų įvažiavimo į miestą gatvė nuo miesto ribos iki sankryžos su Klaipėdos plentu bus platinama iki keturių juostų.

              Šiuo metu šviesoforais reguliuojamoje pagrindinėje miesto sankryžoje atsiras žiedas, jie suprojektuoti sankryžose ir su Vasaros bei Sodų gatvėmis.

              Kol vyks rekonstrukcijos darbai, kelininkai numatę darbuotis vienoje gatvės pusėje, o eismas bus nukreipiamas kita.

              Kurorto vadovams net sunku įsivaizduoti, kokios transporto spūstys vidurvasarį susidarys įvažiuojant ir išvažiuojant iš miesto.

              „Niekas neabejoja, kad šios gatvės rekonstrukcija yra būtina. Tačiau apmaudu, kad darbai nusitęs iki rudens.

              O dabar, kai orai yra palankūs ir pajūris dar nematė nei sniego, nei šalnų, gatvėje kelininkų nematyti“, – svarstė Palangos vicemeras ir miesto Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikalkėnas.

              Anot jo, kol yra sausa ir nešalta, kelininkai jau dabar galėtų pradėti paruošiamuosius žemės darbus, taip paankstindami rekonstrukcijos pabaigą.

              R.Mikalkėno teigimu, kurortui svarbu, kad liepą, kai prasideda vasaros sezono įkarštis, poilsiautojams būtų išasfaltuotos bent dvi eismo juostos.

              Kitaip nuo Šiaulių pusės atvykstantį transporto priemonių srautą į Palangą tektų nukreipti per aplinkkelį pro ligoninę. Į pajūrį autostrada atvykstantys poilsiautojai Palangą galėtų pasiekti senuoju keliu pro Nemirsetą.

              Comment


                Paranojikų visada buvo ir bus.

                Kempingas iki šiol du sezonus veikė neužbaigtas. Nuomininkai sukosi kaip išmanydami, kad minimaliom investicijom suteikti maksimalų komfortą svečiams, kas buvo pakankamai sudėtinga, turint galvoje, kad pasibaigus sezonui niekas ačiū nepasakys už padarytas investicijas.

                Dabar, kai jau yra aiškus koncesininkas, bus pabaigtas kempingo projektinis užstatymas koncesininko lėšom, šitaip sumažinant sezoniškumą ir padidinant kempingo pelningumą.


                Parašė medukas Rodyti pranešimą

                ten po straipsniu yra tokia citata ir kas galetu paneigti: STT


                Tą „kempingą“ jau penkti metai stato ir niekaip nepastato. Akivaizdu, kas vyksta,- regioninio parko teritorijoje statomas naujas gyvenamųjų namų, ar poilsiaviečių milijonieriams kvartalas

                Comment


                  Kurortai vaduojasi iš statybų chaoso

                  Palangoje ir kituose kurortuose nebebus galima be leidimo ar derinimo statyti poilsio namelius iki 50 kv. metrų ploto, naują tvarką numato nuo sausio įsigaliojęs pakeistas Statybos techninis reglamentas, rašo „Lietuvos žinios“.

                  „Tai vyko neatsižvelgiant nei į aplinką, nei į sklypo užstatymo intensyvumą, nei į tų namelių išvaizdą. Nereikėjo nieko derinti. Dabar ta netvarka turėtų baigtis, nes reikės ir statybos leidimo, ir projekto“, – dienraščiui sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

                  Pasak „Lietuvos žinių“, per palyginti trumpą laiką nuo 2014-ųjų, ypač Palangos miesto savivaldybės teritorijoje, kilo nevaldomas namelių statybos bumas. Įsigalioję pakeitimai yra itin svarbūs ir Šventajai.

                  Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas teigė, kad nauja tvarka padės saugoti ir istorines vietoves.

                  Comment


                    „Panevėžio statybos trestas“ Palangoje statys kotedžus

                    Viena didžiausia Lietuvoje statybos bendrovė „Panevėžio statybos trestas“ (PST) pranešė, kad įsigijo bendrovės „Ateities projektai“ akcijas. Bendrovės generalinis direktorius Dalius Gesevičius 15min atskleidė, kad įsigytos įmonės teritorijoje planuojama statyti kotedžus.

                    Apie sandorį PTS pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą.

                    Skelbiama, kad „Ateities projektai“ yra įsigijusi 2,3289 ha žemės sklypą Palangos mieste, į šiaurę nuo Palangos centro, naujai besivystančiame rajone – Kunigiškėse...
                    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                    Comment


                      Planuojame pirkti butą vasarai Šventojoje - http://www.elija.lt/

                      Gal kas turi kokių žinių, kodėl vertėtų nesirinkti šito varianto?
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                        Planuojame pirkti butą vasarai Šventojoje - http://www.elija.lt/

                        Gal kas turi kokių žinių, kodėl vertėtų nesirinkti šito varianto?
                        Nuomai ar sau?

                        Comment


                          Sau savaitgaliams.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Sau savaitgaliams.
                            Ar nepabos visada toje pačioje vietoje, ar dėl tiek verta pirkti? Žinoma, alternatyvų ilsėtis įvairiose vietose nedaug - Nida, Juodkrantė, kaimo turizmas visoje Lietuvoje.
                            Paskutinis taisė andyour; 2018.02.01, 15:29.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą

                              Ar nepabos visada toje pačioje vietoje, ar dėl tiek verta pirkti? Žinoma, alternatyvų nedaug - Nida, Juodkrantė, kaimo turizmas visoje Lietuvoje.
                              Nida šiek tiek užknisa su tais keltais, plius toliau važiuoti.
                              O kad pabos į tą pačią vietą, tai gi čia tik savaitgaliams prie jūros, kokios dar alternatyvos yra? Važiuoti ne į Šventąją, bet į Palangą?

                              Šiaip tai įdomi nuomonė apie patį projektą, gal kas turi kokios informacijos?
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Man asmeniškai Šventoji nelabai prie širdies, dar reikės daug metų, kol bus normaliai sutvarkyta. Žiūrėčiau į Palangą (pietinę jos pusę).

                                Comment


                                  Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                  Man asmeniškai Šventoji nelabai prie širdies, dar reikės daug metų, kol bus normaliai sutvarkyta. Žiūrėčiau į Palangą (pietinę jos pusę).
                                  Kurį projektą?
                                  Linkčiau į naujos statybos.
                                  P.S. man asmeniškai Šventoji lyg ir nieko, senokai buvęs aš ten, jei atvirai
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                    Nida šiek tiek užknisa su tais keltais, plius toliau važiuoti.
                                    O kad pabos į tą pačią vietą, tai gi čia tik savaitgaliams prie jūros, kokios dar alternatyvos yra? Važiuoti ne į Šventąją, bet į Palangą?

                                    Nuo Šiaulių iki perkėlos tiek pat, kiek iki Šventosios. Kažkiek toliau, bet žmonės ir su lėktuvais skrenda savaitgaliui dar toliau-ilgiau. Alternatyvos - Šventoji, Juodkrantė, Nida, Karklė, Pietinė Palanga, skrydžiai į užsienį. Turiu omėny keičiant kiekvieną kartą vietą, kad neatsibostų visą gyvenimą savaitgaliais važiuoti tik į tą pačią vietą. Aišku aš čia iš savo patirties sakau, kad neina nuvažiuoti į tą pačią vietą daugiau nei keliasdešimt kartų, net jei pačioje pradžioje atrodo, kad tai pati nuostabiausia vieta visoje Lietuvoje. Po tiek jau bet kokia kita vieta atrodo įdomiau.
                                    Paskutinis taisė andyour; 2018.02.01, 15:54.

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      Nida šiek tiek užknisa su tais keltais, plius toliau važiuoti.
                                      O kad pabos į tą pačią vietą, tai gi čia tik savaitgaliams prie jūros, kokios dar alternatyvos yra? Važiuoti ne į Šventąją, bet į Palangą?

                                      Šiaip tai įdomi nuomonė apie patį projektą, gal kas turi kokios informacijos?
                                      Neringoje geresni paplūdimiai, švaresnis vanduo, kultūringesnė liaudis, turint butą keltas nemokamas ir atskira eilė įvažiuot, kamščiai tik per ilguosius savaitgalius išvažiuojant. Minusas manau tik vienas truputį didesnės kainos.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                        Kurį projektą?
                                        Linkčiau į naujos statybos.
                                        P.S. man asmeniškai Šventoji lyg ir nieko, senokai buvęs aš ten, jei atvirai
                                        Oj negaliu tiksliai pavardint (neatsimenu pavadinimų). Bet yra statybų. Pavyzdžiui, prie koncertų salės neseniai pastatytas baltas daugiabutis, berods Simpsono gatvėje. Tada yra Kęstučio g. prie pat jūros neseniai pastatyti, kiek toliau nuo jūros toje pačioje gatvėje planuoja statyti daugiabučius (nežinau kokia stadija, buvo ten visuomenės pasipiktinimas, kad prakirs "žalią girią"). Toje pačioje gatvėje jau dabar stato dar kitą daugiabutį. Dar yra lyg tai Daukanto g. prieš kelis metus sutvarkyti pastatai, tik nežinau kaip ten su parduodamais butais (ar yra).

                                        Comment


                                          Taip, kainos skirtumas irgi yra, be abejo.
                                          Bet man į Nidą apie 3,5 valandos, į Šventąją iki 2. Vėlgi, tai nėra esminis skirtumas, bet vis tiek nedidelis minusas Nidai.

                                          Dėl atsibodimo važiuoti, tai visiškai nesuprantu - tai tiesiog vieta apsistoti prie jūros, ji niekada nepakeis, ir neturi pakeisti normalių 2 savaičių atostogų Balyje arba Koh Samui arba city break kur nors Romoje.
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X