Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Rokiškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Projektai Rokiškyje

    Rokiškyje rasis daugiafunkcis kompleksas
    http://vz.lt/Default.aspx?ArticleID=...bf12e5&ref=rss
    Mano galerija Flickr'yje

    #2
    Aciu, kadangi as Rokiskyje gyvenu tai cia labai dziugi naujiena...
    Lithuanian Top 5 tallest buildings
    1. Europa Tower 126 m. 33 f.
    2. Pilsotas 112 m. 34 f.
    3. Arfa 100 m. 29 f.
    4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
    5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.

    Comment


      #3
      Ir vis man įdomu, kiek gi ten vietų bus? Buvau Rokišky šią vasarą, apsiniaukusią dieną - per visą popietę sutikau tik gal keletą žmonių Beje, sveikinimai. Tik, deja, Rokiškis neturi komandos NKL

      Comment


        #4
        Geros naujienos. Džiugu, kad ir Rokiškyje bus šis tas modernaus.
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          #5
          Rokiškyje planuojama statyti ledo rūmus
          http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...a-76fb7e465fe9
          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            #6
            Parašė Mantas Rodyti pranešimą
            Rokiškyje planuojama statyti ledo rūmus
            http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...a-76fb7e465fe9

            Kauno verslininkai patys pasisiūlė statyti ledo areną. Juos sudomino tai, kad Rokiškyje ugdomi ledo ritulininkai, yra rajono komanda, žaidžianti čempionate Latvijoje.
            Neitiketina, bet
            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

            Comment


              #7
              Gal tai kiek senoka informacija apie Rokiškyje planuojamą statyti sporto kompleksą, bet apie ją nemačiau kad būtų daugiau čia rašyta, tad gal yra naujų žinių.
              Ledo arenos statybos: viešumas nepageidautinas

              http://www.grokiskis.lt/straipsnis.php?tema=941&id=5839
              ,,Gimtasis Rokiškis''

              Vidmanto Urbono teigimu, Panevėžio miesto savivaldybė avansu neprisiėmė jokių įsipareigojimų.

              Gintautas Rekerta patikino, jog viešumo dėl šio objekto tikrai pakaks.

              Kęstutis Zakšauskas sakė, jog derybų pradžioje labai svarbu neišbaidyti įtarinėjimais brangų ir reikalingą rajonui objektą siūlančių verslininkų.

              Paslapties gaubiami planai mieste už 30 milijonų litų statyti ledo areną, baseiną su pirtimis, patalpas su treniruokliais ėmė kelti įtarimų dėl verslo skaidrumo. Kalbama, kad savivaldybė arenos statytojams rengia šiltnamio sąlygas prisiimdama finansuoti kai kurias paslaugas, ir primenama teismus pasiekusi sostinės savivaldybės derybų su viena garsia šalies bendrove istorija.

              Sutapimai ir įtarimai

              To, kad nuo didmiesčių nutolusiame mūsų rajone labai reikia baseino, ledo arenos ir kitokių žmonių sveikatingumą gerinančių bei pramogas teikiančių paslaugų, niekas neneigia. Iniciatyvą tokių paslaugų objektą pastatyti mūsų mieste, anot savivaldybės administracijos vadovų, pasiūlė UAB "Alta Forma". Pernai rajono taryba nusprendė rengti tokio objekto detalųjį planą ir jis, jeigu derybos susiklostys teigiamai, turėtų atsirasti 1 ha sklype ties Taikos gatve.

              Minėtos bendrovės ir mūsų savivaldybės planai mieste įkurdinti sporto kompleksą su profesionalia ledo aikšte, baseinu, pirtimis ir sporto kambariais bei galimybe ateityje greta pastatyti prekybos centrą, ėmė kelti abejonių dėl skaidrumo. Tarp rajono verslininkų šmėžuoja replikos, esą situacija panaši į skandalingai šalyje išgarsėjusius Vilniaus savivaldybės ir vandens pramogų parką stačiusios garsios verslo įmonės susitarimus. Tuomet tartasi avansu išpirkti parko paslaugas moksleiviams biudžeto lėšomis. Susitarimus vėliau užginčijo teismai. Viešinti pavardžių nenorėję rajono verslininkai sakė, jog savivaldybės vadovų kalbos apie galimybę dalį būsimų sporto komplekso paslaugų finansuoti biudžeto lėšomis, kad verslas gautų garantuotas pajamas ir nepatirtų nuostolių, būtų neteisingas žingsnis kito verslo rajone atžvilgiu.

              Apie pradėtas kol kas neoficialias derybas su bendrovės "Alta Forma" atstovais nieko konkretesnio negalėjo pasakyti ir savivaldybės Juridinio ir personalo skyriaus vadovas Ramūnas Godeliauskas bei vicemeras Algis Kazulėnas. Teisininkas pripažino girdėjęs tik kalbų, kad dėl šio projekto gali būti steigiama viešoji įstaiga, o vicemeras tik kartą buvo pakviestas dalyvauti pokalbyje su minėtos bendrovės atstovais.

              Pageidavimai ir susitarimai

              Paprašyti aiškesnės informacijos apie tai, kaip vyksta kol kas neoficialios derybos su paslaugų kompleksą planuojančia statyti bendrove, savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Rekerta ir jo pavaduotojas Kęstutis Zakšauskas nebuvo linkę atvirauti. Esą išankstinis viešumas ir bet kokie įtarinėjimai gali ne tik pakenkti deryboms, bet ir atbaidyti 30 mln. litų projektą užsimojusius vykdyti verslininkus.

              G.Rekertos teigimu, kol kas vyko tik pirmieji pokalbiai. Anot direktoriaus, suprantama, kad itin brangaus objekto statybą planuojantys verslininkai nori turėti tam tikrų išankstinių savivaldybės garantijų. Jis patikino, jog savivaldybė su "Alta Forma" planuoja steigti viešąją įstaigą. Viešoji įstaiga turėtų užsakyti apie 150 tūkst. litų kainuosiantį investicinį projektą, kurį per pusę finansuotų abu steigėjai (po 75 tūkst. litų). Pasak direktoriaus, po investicinio projekto ir paaiškėtų planuojamo verslo galimybės, poreikis bei atsiperkamumas.

              "Be rajono tarybos pritarimo tikrai niekas toliau nevyks", - patikino direktorius. Taryba turės nuspręsti, kokiomis sąlygomis šioms statyboms suteikti sklypą. Anot G.Rekertos, yra trys būdai: pardavimas, nuoma ir koncesija (savivaldybės žemės nuoma privačiam verslui pagal sutartyje iš anksto numatytus veiklos reikalavimus ir sąlygas). Kuris būdas bus pasirinktas, paaiškės po tarybos narių svarstymų bei derybų su verslininkais. Pardavus sklypą, G.Rekertos teigimu, nebūtų garantijų, kad jame ir bus statomas numatytas objektas. Todėl linkstama prie jo nuomos.

              Viešumą žada

              Nebe paslaptis, kad jau vyksta kur kas toliau siekiantys savivaldybės vadovų vadinamieji neprotokoliniai pokalbiai su minėtos bendrovės atstovais. Kalbama apie ledo arenos, baseino ir treniruočių paslaugų pirkimą ir apmokėjimą iš biudžeto. G.Rekerta nepaneigė, jog bendrovės atstovai pageidavo, kad savivaldybė avansu pasižadėtų pirkti dalį paslaugų ir taip garantuotų stabilias šio verslo pajamas.

              Direktoriaus teigimu, savivaldybė kol kas nieko nepažadėjo, tačiau kas čia blogo, kad savivaldybė iš dalies finansuotų moksleivių plaukimo, čiuožimo, ledo ritulio treniruotes?

              Paklaustas, kodėl savivaldybė turi ketinimų remti savo noru į mūsų rajoną planuojantį ateiti verslą, G.Rekerta teigė, jog tokios paslaugos mūsų žmonėms reikalingos ir savivaldybė turėtų padėti šiam verslui ateiti ir gyvuoti. Jis patikino, jog, gavusi tarybos palaiminimą steigti viešąją įstaigą bei statyti objektą, savivaldybė į diskusijas dėl verslo rėmimo ir kitų aplinkybių kvies verslininkus bei visuomenę. Tam, kad būtų pareikšta kuo daugiau nuomonių bei rastas skaidriausiais sprendimas. "Aišku, iš tų, kuriems, be televizoriaus, nėra nieko svarbiau, niekada viešai nuomonės neišgirsi", - replikavo direktorius į pastebėjimą, jog iki šiol mokesčių mokėtojai nebuvo aktyvūs viešai svarstyti.

              Pinigai nekvepia...

              Bene daugiausia informacijos apie derybas su verslininkais dėl paslaugų komplekso turintis savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Zakšauskas pyktelėjo, kad žiniasklaida ėmė per anksti domėtis šiuo klausimu ir taip esą gali atbaidyti investuotojus. K.Zakšauskas teigė, jog kiekvienas verslininkas, ypač kuriantis paslaugas, kurios provincijoje gana rizikingos dėl atsiperkamumo, nori turėti garantijų, jog dirbs nenuostolingai. Anot pavaduotojo, jei mieste atsiras ledo arena, baseinas, galbūt savivaldybė iš dabar mokinių papildomam ugdymui skiriamų 4 milijonų litų dalį galės skirti mokiniams treniruotis baseine, ledo arenoje. "Čia galėtų vykti ir dalis kūno kultūros pamokų", - svarstė K.Zakšauskas.

              "Patikėkite, mums, savivaldybei, tie verslininkų pinigai tikrai nekvepia", - užbėgdamas už akių klausimui apie planuojamo rėmimo skaidrumą teigė K.Zakšauskas. Jis patikino, kad "Alta Forma" turi tokių objektų statymo patirties ir abejonių nekelia.

              Atsargumas - ne yda

              Su Rokiškyje verslą planuojančia bendrove reikalų šiuo metu turi mažiausiai dar dvi šalies savivaldybės. Panevėžio miesto savivaldybė, numačiusi tokio objekto statybą mieste, skelbė viešąjį konkursą, į kurį atsiliepė vienintelė jau minėta "Alta Forma". Šios savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas "Gimtajam..." patvirtino, kad savivaldybė ir "Alta Formos" direktorė Natalija Cechanavičienė pasirašė koncesijos sutartį ledo rūmams bei futbolo stadionui projektuoti, statyti, valdyti, eksploatuoti ir teikti viešąsias paslaugas. Numatoma, kad bendrovė 25 metams nuomos teise kultūros ir poilsio parko teritorijoje valdys 1,2 ha žemės sklypą, kuriame projektuos bei statys 500 sėdimųjų vietų ledo rūmus, šildomą futbolo stadioną, 200 vietų ekonominės klasės viešbutį su konferencijų sale, restoraną ir sporto prekių parduotuvę.

              Sutartyje, anot direktoriaus, savivaldybė numatė daug saugiklių ir sankcijas, jeigu verslininkai nevykdytų sutarties. Planuojamos bendrovės investicijos į objektus - apie 27,5 mln. Lt.

              Sutarčių ir projekto detales derinęs savivaldybės vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas, paklaustas, kaip savivaldybė su bendrove suderėjo dėl būsimų paslaugų finansavimo ir kiek sutarė investuoti biudžeto lėšų, patikino, kad savivaldybė avansu neprisiėmė absoliučiai jokių įsipareigojimų. "Mes tik koncesijos būdu išnuomojome verslininkams 25 metams žemės sklypą šiam objektui statyti", - teigė specialistas. Pasak jo, iki šių metų gegužės minėta bendrovė įsipareigojo parengti techninį projektą, o per 2009-uosius objektas turi būti pastatytas. Jeigu bendrovė įsipareigojimų laiku nevykdys, savivaldybė sutartį galės nutraukti.

              Jis patvirtino, kad "Alta Formos" atstovai derybų metu buvo pateikę pageidavimų, jog savivaldybė avansu pasižadėtų pirkti būsimo objekto paslaugas. Tačiau tie pageidavimų raštai, V.Urbono teigimu, ramiai atgulė į valdininkų stalčius. "Nieko nežadėsime ir nesvarstysime miesto taryboje, kol objekto nebus. Jeigu viskas bus įvykdyta pagal sutartis, svarstysime galimybę įsteigti bendrovės atstovų prašomus du etatus", - sakė V.Urbonas ir pridūrė, kad apie jokių viešųjų įstaigų steigimą dėl šio objekto statybų planuota nebuvo.

              Jis sakė, kad brangų projektą įgyvendinti pasiūliusia bendrove savivaldybė pasidomėjo atidžiai, dėl jos patikimumo kreipėsi net į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). "Normalu, kad domimės, nes miesto valdžia turi žinoti, ar planuojamas objektas tikrai atsiras, ar investuotojas patikimas, nes tokiam objektui reikalingos labai didelės lėšos", - sakė V.Urbonas. Iš STT savivaldybė negavo neigiamos informacijos apie šią verslo bendrovę. Tačiau neslėpė, kad šiokių tokių abejonių dėl projekto įgyvendinimo yra. Esą kai kalbama apie dešimtis milijonų investicijų, niekas negali būti garantuotas, nes tokie projektai sudėtingi.

              Derybos užstrigo?

              Panašios derybos, kaip ir mūsų rajone, su "Alta Forma" tuo pačiu metu prasidėjo Plungės savivaldybėje. Savivaldybės administracijos direktorius Albertas Krauleidis "Gimtajam..." teigė, kad buvo gal trys neprotokoliniai susitikimai su bendrovės atstovais, bet pastaruoju metu štilis. Anot jo, savivaldybė svarsto leisti statyti ledo areną mieste, čia yra beveik 3 ha sklypas. Šio sklypo dalinti dalimis miesto vadovai nesutinka, nes tai būtų papildomos procedūros ir išlaidos detaliesiems planams. Todėl savivaldybė pageidauja greta minėto objekto dar ir nedidelės krepšinio arenos, stadiono. "Jie lyg ir sutinka, žadėjo susirasti darbų rangovus", - sakė direktorius.

              Administracijos vadovas teigė, jog savivaldybė dėl šio objekto kartu su bendrove planuoja steigti viešąją įstaigą, esą darbų procesas būtų greitesnis. Savivaldybė sutinka padengti trečdalį investicinio projekto išlaidų, du trečdalius turės finansuoti pati "Alta Forma". Direktorius patikino, jog dėl jokių savivaldybės finansuojamų paslaugų moksleiviams ar kitoms gyventojų grupėms derybos ar susitarimai su verslininkais nevyksta. "Tik objektą pastačius būtų galima svarstyti apie galimybę čia rengti kūno kultūros pamokas ir skirti lėšų papildomam vaikų ugdymui. Yra minčių čia perkelti dalį sporto mokyklos funkcijų", - svarstė administracijos vadovas.

              Aiškiau - po savaitės

              Kol žemaičiai tebelaukia derėtis vėl atvyksiančių verslininkų, ledo arenos mūsų mieste reikalai gali pajudėti ar bent labiau paaiškėti jau kitą savaitę. Vasario 8 dieną vyksiančiame rajono tarybos posėdyje, anot K.Zakšausko, "Alta Formos" atstovai planuoja rajono politikams viešai pateikti informaciją ir pageidavimus dėl planuojamo verslo.

              Bendrovės vadovų komentarų apie verslo Rokiškyje planus gauti nepavyko. Viešai skelbiamas direktorės N.Cechanavičienės ir techninio konsultanto Dariaus Bilzukevičiaus mobilieji telefonai pastarosiomis dienomis yra užblokuoti.

              Į išsiųstą direktorės adresu elektroninį laišką su klausimais "Gimtasis..." atsakymų kol kas nesulaukė. Su šia bendrove besiderantys mūsų ir Plungės savivaldybininkai teigia, jog susisiekti su bendrovės atstovais nėra paprasta, nes jie dažnai būna išvykę iš Lietuvos, o į savivaldybes atvyksta apie tai pranešę iš anksto.

              ,,Gimtasis Rokiškis''
              Paskutinis taisė Vidma; 2008.05.22, 12:38.

              Comment


                #8
                Bus tvarkoma pagrindinė Rokiškio gatvė

                Pagaliau po ilgų svarstymų, Respublikos gatvė bus sutvarkyta.
                Oficiali darbų pradžia skelbiama 2010-03-01.
                Per metus pagrindinė gatvė pasikeis neatpažįstamai, bus statomi nauji elektros stulpai, platinama pati gatvė, tiesiami nauji šaligatviai ir pan.
                Visai rekonstrukcijai buvo skirta 6 mln. litų.
                Darbus atliks AB „Panevėžio keliai“ už 4,4 mln litų. Dėl likusios sumos savivaldybė teiks paraišką Kauno gatvės darbams atlikti.

                Comment


                  #9
                  Parašė J-U-S-T-A-S Rodyti pranešimą
                  Pagaliau po ilgų svarstymų, Respublikos gatvė bus sutvarkyta.
                  Oficiali darbų pradžia skelbiama 2010-03-01.
                  Per metus pagrindinė gatvė pasikeis neatpažįstamai, bus statomi nauji elektros stulpai, platinama pati gatvė, tiesiami nauji šaligatviai ir pan.
                  Visai rekonstrukcijai buvo skirta 6 mln. litų.
                  Darbus atliks AB „Panevėžio keliai“ už 4,4 mln litų. Dėl likusios sumos savivaldybė teiks paraišką Kauno gatvės darbams atlikti.
                  Labai gera naujiena Gal gali informacijos šaltinį nurodyti? Įdomu būtų pasiskaityti.

                  Comment


                    #10
                    Parašė Xmaster Rodyti pranešimą
                    Labai gera naujiena Gal gali informacijos šaltinį nurodyti? Įdomu būtų pasiskaityti.
                    http://www.grokiskis.lt/lt/temos/akt...pokyciai-.html
                    Tačiau nieko naujo nėra...
                    Jei tik rasiu kokios naujos informacijos, būtinai parašysiu.

                    Comment


                      #11
                      Džiugu girdėti, kad pagaliau kažkas vyks ten. Atsibodo jau ten slalomas aplink šulinius ir ištrupėję šaligatviai. Būtų gal ir visai neblogai, jei senus medžius praretintų, o pasodintų kokiu klevus kaip, kad Gedo prospekte Vilniuje...

                      Comment


                        #12
                        Parašė Xmaster Rodyti pranešimą
                        Džiugu girdėti, kad pagaliau kažkas vyks ten. Atsibodo jau ten slalomas aplink šulinius ir ištrupėję šaligatviai. Būtų gal ir visai neblogai, jei senus medžius praretintų, o pasodintų kokiu klevus kaip, kad Gedo prospekte Vilniuje...
                        Taip taip, pačiame laikraštyje buvo užsiminta apie naujus medžius.

                        Comment


                          #13
                          ES lėšomis - naujas stadionas, automobilių aikštelės ir šaligatviai
                          2010-09-30 10:07
                          Dalia Zibolienė
                          "Gimtasis Rokiškis"


                          Europos Sąjungos (ES) 2007-2013 m. struktūrinės paramos pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos I prioriteto "Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai" įgyvendinimo priemonės "Probleminių regionų plėtra" mūsų rajone įgyvendinamas projektas "Urbanistinės teritorijos Rokiškio mieste tarp Respublikos g.-Aušros g.-Parko g.-Taikos g.-Vilties g.-P. Širvio g.-Jaunystės g. sutvarkymas ir plėtra".

                          Pagrindinė problema

                          Bene pati pagrindinė Rokiškio rajono problema, įvardinta savivaldybės Probleminės teritorijos plėtros 2008-2010 metų programoje, - prasta infrastruktūros būklė ir dėl to nepatraukli gyvenamoji bei investicinė aplinka. Taip pat labai prasta miesto šaligatvių būklė, kai kur jų iš viso nėra. Didelė miesto problema - automobilių stovėjimo aikštelių trūkumas. Ypač tai juntama Vilties gatvėje, kuria numatoma įrengti miesto aplinkkelį, taip pat mikrorajone prie daugiabučių namų. Automobiliai nuolat paliekami jiems statyti neskirtose vietose: ant šaligatvių, vejų, pėstiesiems įprastų praėjimų, kelkraščiuose. Mašinos trukdo pėsčiųjų ir dviratininkų eismui, o parkuojant transporto priemones ant šaligatvių gadinama jų būklė, juos reikės dažniau remontuoti.

                          Situaciją iš esmės turėtų pakeisti jau pradėtas vykdyti Rokiškio miesto urbanistinės teritorijos tarp Respublikos-Aušros-Parko-Taikos-Vilties-P. Širvio ir Jaunystės gatvių sutvarkymo ir plėtros projektas, kurio tikslas - gerinti Rokiškio miesto, kaip probleminės miesto teritorijos, gyvenamąją aplinką ir gyvenimo kokybę. Mieste ketinama įrengti stovėjimo aikšteles 168 automobiliams, pakloti 1531 m pėsčiųjų takų, išasfaltuoti 170 m įvažiavimo kelią.

                          Ir pėstiesiems...

                          Didžiausi pokyčiai laukia Taikos gatvės gyventojų. Nuo spaudos kiosko iki Taikos g. 23-iuoju numeriu pažymėto bendrabučio planuojama trinkelėmis atnaujinti šaligatvį ir įrengti transporto stovėjimo aikšteles: jose turėtų tilpti net 89 automobiliai. Taigi gyventojams nebereikės jų statyti intensyvaus eismo važiuojamojoje kelio dalyje arba kiemų vejose.
                          Dešiniojoje Respublikos gatvės pusėje (nuo Perkūno-Taikos gatvių sankryžos iki Jaunystės-Respublikos gatvių susikirtimo) atnaujintas trinkelių takas pėstiesiems taps baigiamos rekonstruoti didžiausios miesto arterijos tąsa. O nuo Jaunystės-Respublikos gatvių sankryžos tas pats trinkelių takas suks į Jaunystės gatvę. Bus atnaujinti abipus šios gatvės esantys pėsčiųjų takai: vienoje pusėje takas baigsis ties Jaunystės gatvės 12-uoju namu, kitoje - ties "Varpelio" mokyklos-darželio teritorija. Atnaujinant šaligatvį prie "Snoro" banko filialo bus įrengta 5 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

                          Ir ratuotiesiems...

                          Vilties gatvėje pastačius namą socialiniai remtiniems asmenims liko nesutvarkytas privažiavimas. Projekte numatyta ne tik jį išasfaltuoti, bet ir laisvoje vietoje tarp daugiabučių namų įrengti transporto stovėjimo aikštelę 20 automobilių.
                          Šiuo metu Vilties gatvėje automobilius leista palikti ant šaligatvio. Tai nėra patogu pėstiesiems. Be to, sunkios mašinos gadina šaligatvio dangą. Šią problemą išspręs Vilties gatvėje planuojama įrengti 40 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
                          Tarp daugiabučių namų Jaunystės gatvėje veikianti UAB "Lašų duona" maisto prekių parduotuvė - gyventojų traukos centras. Deja, kartais prie jos labai sudėtinga privažiuoti krovininėms mašinoms, o greta esančių namų gyventojams nėra kur statyti automobilių. Šią problemą turėtų išspręsti 14 vietų automobilių aikštelė.

                          Stadionas

                          "Romuvos" gimnazijos stadiono renovavimas - dar vienas svarbus šio projekto darbas. Panevėžio regionas pasižymi giliomis sporto tradicijomis: sportininkai sėkmingai dalyvauja šalies bei tarptautinėse varžybose. Tikėtina, jog mūsų rajonas pasiektų dar geresnių rezultatų, jei sportininkai galėtų treniruotis moderniame stadione. Atnaujinant "Romuvos" gimnazijos aikštyną, planuojama įrengti krepšinio, futbolo, kvadrato aikšteles, bėgimo taką, 600 žiūrovų tribūną. Taigi stadionas bus universalus, skirtas kelioms sporto šakoms. Treniruotes ir varžybas jame bus galima organizuoti ir tamsiuoju paros metu: stadionas bus apšviestas, o sportininkų ir žiūrovų saugumui - aptvertas.
                          Projekto sąmatinė vertė - 5 mln. litų. Darbus atliks konkursą laimėjusi AB "Panevėžio keliai".

                          Regina MALCIENĖ
                          Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros
                          skyriaus specialistė


                          Šis projektas nėra miesto pėsčiųjų takų lopymas. Tai - kapitalinis kelių miesto kvartalų atnaujinimas bei vienas svarbesnių ES finansuojamų projektų, vykdomų Rokiškio mieste. Kolegos, dirbantys aplinkinių rajonų savivaldybėse, skambina mums ir stebisi, kaip Rokiškiui pavyko laimėti tiek daug europinių projektų.
                          Įgyvendinus šį projektą Rokiškio mieste bus pakloti nauji pėsčiųjų takai, atsiras daug automobilių stovėjimo aikštelių. Visi įpratome gyventi patogiai: norime turėti mašiną po ranka, kad kiekvieną minutę galėtume į ją sėsti ir lėkti kur reikia. Šiek tiek apmaudu, jog automobiliams turime aukoti žaliąsias vejas, medžius. Ne paslaptis, jog tai kelia kai kurių gyventojų pasipiktinimą. Ypač aktyviai dėl medelių kovoja vyresnio amžiaus rokiškėnai, vadinantys juos "miesto plaučiais". Deja, turime rinktis: žaliosios vejos ir medeliai ar aikštelės mašinoms?

                          Tik pradėję darbus pajutome mikrorajono gyventojų reakciją: pastarieji piktinasi, kodėl ne prie jų daugiabučių tiesiami nauji šaligatviai, rengiamos aikštelės automobiliams. Tai dar kartą įrodo tokių projektų būtinybę ir naudą. Suprantu žmonių norą gyventi tvarkingesnėje ir patogesnėje aplinkoje, tačiau neįmanoma visko padaryti per kelerius metus. Pirmiausia atnaujinamos pagrindinės mikrorajono gatvės, kuriose transporto eismas intensyviausias. Gera žinia banko "Snoras" klientams: prie filialo bus įrengta 5 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Bloga ši žinia vaikams, mėgusiems žiemą rogutėmis slidinėti nuo kalnelio: būtent jo vietoje suprojektuota aikštelė mašinoms.

                          Augutis KRIUKELIS, Kūno kultūros ir sporto centro direktorius

                          Dabartinis "Romuvos" stadionas nėra funkcionalus: jis netinkamas nei kūno kultūros pamokoms vesti, nei varžyboms organizuoti. Sporto funkcionieriai juokaudavo: stadionas - tik šunims vedžioti. Be to, jame labai nesaugu: čia įvykdytas ne vienas sunkus nusikaltimas. Taigi per 2,5 tūkst. mikrorajone gyvenančių mokyklinio amžiaus vaikų neturi kur sportuoti.
                          Atnaujintas stadionas, kuriame bus įrengtos krepšinio, futbolo, kvadrato aikštelės, bėgimo takas, šuoliaduobė, skirtas ne tik pamokoms, treniruotėms ar varžyboms. Jame norėtume organizuoti įvairius pramoginius renginius, šventes su sportiniais akcentais, atrakcijomis. Kodėl gi Rokiškyje nesurengus galiūnų konkurso?! Pokyčiai stadione tamsiausią ir nesaugiausią mikrorajono kampą turėtų paversti šviesiausia, žmonių labiausia lankoma vieta.

                          Rimgaudas ŠLIKAS, policijos pareigūnas

                          Nekantriai laukiame naujai įrengtų aikštelių automobiliams statyti. Mikrorajonas projektuotas prieš keletą dešimtmečių, kai mašina buvo prestižo ir prabangos ženklas, jas turėjo nedaug žmonų. Šiuo metu beveik kiekviena šeima turi automobilį, o kai kurios - net kelis. Kai aikštelėse nėra vietos, mašinos paliekamos kelio važiuojamojoje dalyje ar ant žaliųjų vejų. Tai prieštarauja Kelių eismo taisyklėms. Gyventojai, neturintys automobilių, praneša apie pažeidėjus policijai. Pareigūnas, nubaudęs pažeidėjus, atsiduria tarp dviejų ugnių - gyventojų, prašančių kiemuose įvesti tvarką, bei automobilių savininkų, reikalaujančių parodyti, kur jiems statyti mašinas. Žmonės išradingi: ant žaliosios vejos užpila žemių, smėlio ir tikina, jog toje vietoje jau galima palikti mašiną. Tai - amžina problema, ir policija nepajėgi jos išspręsti. Manau, įsiplieskusias aistras gali nuraminti tik naujai įrengtos aikštelės.

                          Jonas BULOVAS, rokiškėnas

                          Gyvenu prie "Lašų duonos" parduotuvės. Anksčiau tame pastate buvo fotoateljė. Vestuvių dienomis mūsų kieme knibždėte knibždėdavo vestuvininkų. Triukšmingesnę vieną dieną per savaitę dar galėjome iškęsti. Tačiau čia atidarius parduotuvę, kiemo gyvenimas tapo intensyvus kasdien. Gyventojams tai kelia problemų. Pasitaikė ir kuriozų: ryte, saldžiai tebesnaudžiant, šaižus mašinos signalas verčia iš lovos - mat reikia pervaryti automobilį, nes kieme įstrigo mašina, atvežusi į parduotuvę prekes. Pyktis tiesiog kunkuliuoja... Pasitaikė itin nemalonių atvejų. Į svečius atvažiavo duktė su mažu anūkėliu. Ji norėjo automobilį palikti arčiau namo, todėl jį pastatė ant žaliosios vejos, nes kieme nebebuvo laisvos vietos. Policija nubaudė, pratuštino kišenę, sugadino nuotaiką. O juk palikti arčiau norisi ne tik dėl patogumo, bet ir dėl saugumo, mat nemažai mašinų pavagiama.

                          "AINA"

                          Comment


                            #14
                            Pateikiu iliustraciją aukščiau temoje esančiam straipsniui apie darbus Rokiškyje.

                            "Prizoominta" nuotrauka nuo Taikos/Respublikos gatvių sankryžos žvelgiant Respublikos gatve link centro pusės. Gatvė nuo buvusių gan plačių dviejų eismo juostų buvo išplatinta iki 3 juostų. Primenu, kad gatvė yra vienpusio eismo. Iškirsti seni medžiai, pakeisti seni elektros stulpai, įrengiamos šalikelės vietos automobilių statymui. Džiugu matyti atsinaujinančią gatvę.


                            Be "zoom". Šioje atkarpoje eismas yra dvipusis ir tęsiasi iki prieš tai buvusioje nuotraukoje matomo ženklo - eismas draudžiamas.


                            Beje, gatvė prieš keletą metų atrodė taip (važiuojant iš miesto centro)


                            Trinkelėmis klojamas šaligatvis


                            Žvilgsnis atgal link Respublikos/Taikos g. sankryžos. Čia taip pat prisidėjo papildoma eismo juosta, posūkiui į dešinę




                            Gerai, kad įrengtos vietos parkuotis automobilius. Nors šaligatvis susiaurėjo, tačiau dabar eismo juostų neblokuos sustatyti automobiliai (kaip, kad džipas kairėje)


                            Dar kartą "big zoom".




                            Kita rekonstruojama gatvė - Taikos g., ruožas prie bendrabučių.
                            Vėlgi įrenginėjamos vietos parkuoti automobilius arba šaligatvis - tiksliai nenusprendžiau kas


                            Čia lyg ir darys didelę automobilių stovėjimo aikštelę


                            Nežinau tik kur ties prieš tai ant to kalniuko buvusį pėsčiųjų šaligatvį


                            Prie stadiono rekonstrukcijos nebuvau nuėjęs, tik galiu įkelti iš "Gimtasis Rokiškis" svetainės vieną prieinamą nuotrauką. Dar tik žemės stumdymai vyksta.


                            Planas kaip turi atrodyti po rekonstrukcijos:

                            Comment


                              #15
                              Projektai Rokiškyje

                              Bendruomenei siūloma kurti Rokiškio miesto simbolį
                              2011 10 05
                              www.grokiskis.lt

                              Geras sprendimas rekonstruoti Savivaldybės aikštę, bet siūlymas tokioje reprezentacinėje miesto vietoje pastatyti kiškio skulptūrą, švelniai tariant, keistas. Kokiame nedideliame skverelyje gal ir būtų puiku, bet vienoje iš dviejų centrinių miesto aikščių labiau tiktų rimtesnis simbolis, o ne pagal liaudies etimologiją išvestas. Tuo labiau, kad Rokiškis turi turtingą istoriją.

                              Foto 2007 09


                              Comment


                                #16
                                Architektai suprojektavo naują autobusų stotį
                                Analizuodami vizualinę medžiagą – kompiuteriu sukurtus vaizdus - politikai daugiausia diskutavo apie eismo saugumą: kodėl Panevėžio gatvė telieka dviejų juostų, ar salelės užtikrins pėsčiųjų saugumą, ar naujoji autobusų stotis bus patogi keleiviams. Pagal architektų sumanymą bus kuriamas techninis projektas.
                                Straipsnyje pateikiamos projekto vaizdinės vizualizacijos.
                                Už Vilnių be tramvajų!

                                Comment


                                  #17
                                  Jei jie rimtai planuoja siaurinti Panevėžio gatvę, tai turgaus dienomis ten gali būti nekas.
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    #18
                                    Naujomis spalvomis pasipuoš ir sužibės reprezentacinė miesto aikštė







                                    http://www.grokiskis.lt/temos/projek...-miesto-aikste

                                    Comment


                                      #19
                                      Rokiškio baseino planai jau sugulė į popierių

                                      http://www.grokiskis.lt/temos/aktual...le-i-popieriu-

                                      Comment


                                        #20
                                        Gražu žiūrėti, kaip tvarkosi Rokiškis Bus puiki proga aplankyti, keliaujant į Šiaurės Lietuvą. Dėkui už atnaujinimus.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X