Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Rokiškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Xmaster
    replied
    Baseino statybos toliau progresuoja. Šiandienos nuotrauka

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Tikrai vykęs, iš pirmo žvilgsnio net beveik atrodo kaip naujas ekonominės klasės projektas.

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Atnaujinimas iš baseino statybų aikštelės



    Taip pat, mano nuomone, vienas labiausiai vykusių renovacijos projektų (turiu omenyje bendrą vaizdą) - Taikos 1, 1A ir 1B daugiabučiai

    Komentuoti:


  • Aleksas666
    replied
    Parašė Xmaster Rodyti pranešimą
    Rokiškyje vyksta baseino statybos. Iškasta gana gili duobė. Vakarykštė nuotrauka

    Atvaizdas
    Tiesa sakant normali duobė, kadangi kiek suprantu tai bus laisvalaikio ir sporto baseinas turintis tramplinus, o tai reiškia, kad baseinas bus 5m ir gal net daugiau gylio, o vandens sudaromas svoris slėgs gruntą, tai reiškia reikia tvirtų pamatų, kad neprasmigtų baseinas, taip ir susidaro tokia duobė. Pats baseinas tikrai neblogoje strategiškai vietoje, kadangi tai beveik pasienis ir galima tikėtis, kad lankysis latviai, kaip dabar lankosi Pasvalio baseine.

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    kurioje vietoje?
    Netoli mokyklų, mikrorajone

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    kurioje vietoje?

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Rokiškyje vyksta baseino statybos. Iškasta gana gili duobė. Vakarykštė nuotrauka

    Komentuoti:


  • ROKISKIS
    replied
    Baseino statybų pradžia – su kliūtimis

    http://www.grokiskis.lt/temos/aktual...-su-kliutimis-

    Komentuoti:


  • ROKISKIS
    replied
    Baseino statyboms duotas startas

    http://www.grokiskis.lt/temos/aktual...duotas-startas

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Šiemet Rokiškyje bus pradėtas statyti baseinas
    ...Kas iš rangovų konkrečiai laimėjo, kol kas viešai neskelbiama. „Rugpjūčio 31 d. jų atstovai yra pakviesti pasirašyti sutartį su savivaldybe. Kol kas dar yra apskundimo galimybė“, - sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Velykis.
    ....
    Kada galėsime maudytis naujame baseine? R. Velykis sakė, jog tai priklauso nuo valdžios darbo. „Jei Vyriausybė normaliai padirbės, būtų gražu, kad 2017 m. pabaigai baseinas būtų baigtas. Tai – geriausiu atveju“, - sakė pavaduotojas
    Plačiau: http://www.grokiskis.lt/temos/aktual...atyti-baseinas

    Komentuoti:


  • Mindzius-LT
    replied
    Gražu žiūrėti, kaip tvarkosi Rokiškis Bus puiki proga aplankyti, keliaujant į Šiaurės Lietuvą. Dėkui už atnaujinimus.

    Komentuoti:


  • ROKISKIS
    replied
    Rokiškio baseino planai jau sugulė į popierių

    http://www.grokiskis.lt/temos/aktual...le-i-popieriu-

    Komentuoti:


  • ROKISKIS
    replied
    Naujomis spalvomis pasipuoš ir sužibės reprezentacinė miesto aikštė







    http://www.grokiskis.lt/temos/projek...-miesto-aikste

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Jei jie rimtai planuoja siaurinti Panevėžio gatvę, tai turgaus dienomis ten gali būti nekas.

    Komentuoti:


  • Marius_vln
    replied
    Architektai suprojektavo naują autobusų stotį
    Analizuodami vizualinę medžiagą – kompiuteriu sukurtus vaizdus - politikai daugiausia diskutavo apie eismo saugumą: kodėl Panevėžio gatvė telieka dviejų juostų, ar salelės užtikrins pėsčiųjų saugumą, ar naujoji autobusų stotis bus patogi keleiviams. Pagal architektų sumanymą bus kuriamas techninis projektas.
    Straipsnyje pateikiamos projekto vaizdinės vizualizacijos.

    Komentuoti:


  • Civis
    replied
    Projektai Rokiškyje

    Bendruomenei siūloma kurti Rokiškio miesto simbolį
    2011 10 05
    www.grokiskis.lt

    Geras sprendimas rekonstruoti Savivaldybės aikštę, bet siūlymas tokioje reprezentacinėje miesto vietoje pastatyti kiškio skulptūrą, švelniai tariant, keistas. Kokiame nedideliame skverelyje gal ir būtų puiku, bet vienoje iš dviejų centrinių miesto aikščių labiau tiktų rimtesnis simbolis, o ne pagal liaudies etimologiją išvestas. Tuo labiau, kad Rokiškis turi turtingą istoriją.

    Foto 2007 09


    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Pateikiu iliustraciją aukščiau temoje esančiam straipsniui apie darbus Rokiškyje.

    "Prizoominta" nuotrauka nuo Taikos/Respublikos gatvių sankryžos žvelgiant Respublikos gatve link centro pusės. Gatvė nuo buvusių gan plačių dviejų eismo juostų buvo išplatinta iki 3 juostų. Primenu, kad gatvė yra vienpusio eismo. Iškirsti seni medžiai, pakeisti seni elektros stulpai, įrengiamos šalikelės vietos automobilių statymui. Džiugu matyti atsinaujinančią gatvę.


    Be "zoom". Šioje atkarpoje eismas yra dvipusis ir tęsiasi iki prieš tai buvusioje nuotraukoje matomo ženklo - eismas draudžiamas.


    Beje, gatvė prieš keletą metų atrodė taip (važiuojant iš miesto centro)


    Trinkelėmis klojamas šaligatvis


    Žvilgsnis atgal link Respublikos/Taikos g. sankryžos. Čia taip pat prisidėjo papildoma eismo juosta, posūkiui į dešinę




    Gerai, kad įrengtos vietos parkuotis automobilius. Nors šaligatvis susiaurėjo, tačiau dabar eismo juostų neblokuos sustatyti automobiliai (kaip, kad džipas kairėje)


    Dar kartą "big zoom".




    Kita rekonstruojama gatvė - Taikos g., ruožas prie bendrabučių.
    Vėlgi įrenginėjamos vietos parkuoti automobilius arba šaligatvis - tiksliai nenusprendžiau kas


    Čia lyg ir darys didelę automobilių stovėjimo aikštelę


    Nežinau tik kur ties prieš tai ant to kalniuko buvusį pėsčiųjų šaligatvį


    Prie stadiono rekonstrukcijos nebuvau nuėjęs, tik galiu įkelti iš "Gimtasis Rokiškis" svetainės vieną prieinamą nuotrauką. Dar tik žemės stumdymai vyksta.


    Planas kaip turi atrodyti po rekonstrukcijos:

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    ES lėšomis - naujas stadionas, automobilių aikštelės ir šaligatviai
    2010-09-30 10:07
    Dalia Zibolienė
    "Gimtasis Rokiškis"


    Europos Sąjungos (ES) 2007-2013 m. struktūrinės paramos pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos I prioriteto "Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai" įgyvendinimo priemonės "Probleminių regionų plėtra" mūsų rajone įgyvendinamas projektas "Urbanistinės teritorijos Rokiškio mieste tarp Respublikos g.-Aušros g.-Parko g.-Taikos g.-Vilties g.-P. Širvio g.-Jaunystės g. sutvarkymas ir plėtra".

    Pagrindinė problema

    Bene pati pagrindinė Rokiškio rajono problema, įvardinta savivaldybės Probleminės teritorijos plėtros 2008-2010 metų programoje, - prasta infrastruktūros būklė ir dėl to nepatraukli gyvenamoji bei investicinė aplinka. Taip pat labai prasta miesto šaligatvių būklė, kai kur jų iš viso nėra. Didelė miesto problema - automobilių stovėjimo aikštelių trūkumas. Ypač tai juntama Vilties gatvėje, kuria numatoma įrengti miesto aplinkkelį, taip pat mikrorajone prie daugiabučių namų. Automobiliai nuolat paliekami jiems statyti neskirtose vietose: ant šaligatvių, vejų, pėstiesiems įprastų praėjimų, kelkraščiuose. Mašinos trukdo pėsčiųjų ir dviratininkų eismui, o parkuojant transporto priemones ant šaligatvių gadinama jų būklė, juos reikės dažniau remontuoti.

    Situaciją iš esmės turėtų pakeisti jau pradėtas vykdyti Rokiškio miesto urbanistinės teritorijos tarp Respublikos-Aušros-Parko-Taikos-Vilties-P. Širvio ir Jaunystės gatvių sutvarkymo ir plėtros projektas, kurio tikslas - gerinti Rokiškio miesto, kaip probleminės miesto teritorijos, gyvenamąją aplinką ir gyvenimo kokybę. Mieste ketinama įrengti stovėjimo aikšteles 168 automobiliams, pakloti 1531 m pėsčiųjų takų, išasfaltuoti 170 m įvažiavimo kelią.

    Ir pėstiesiems...

    Didžiausi pokyčiai laukia Taikos gatvės gyventojų. Nuo spaudos kiosko iki Taikos g. 23-iuoju numeriu pažymėto bendrabučio planuojama trinkelėmis atnaujinti šaligatvį ir įrengti transporto stovėjimo aikšteles: jose turėtų tilpti net 89 automobiliai. Taigi gyventojams nebereikės jų statyti intensyvaus eismo važiuojamojoje kelio dalyje arba kiemų vejose.
    Dešiniojoje Respublikos gatvės pusėje (nuo Perkūno-Taikos gatvių sankryžos iki Jaunystės-Respublikos gatvių susikirtimo) atnaujintas trinkelių takas pėstiesiems taps baigiamos rekonstruoti didžiausios miesto arterijos tąsa. O nuo Jaunystės-Respublikos gatvių sankryžos tas pats trinkelių takas suks į Jaunystės gatvę. Bus atnaujinti abipus šios gatvės esantys pėsčiųjų takai: vienoje pusėje takas baigsis ties Jaunystės gatvės 12-uoju namu, kitoje - ties "Varpelio" mokyklos-darželio teritorija. Atnaujinant šaligatvį prie "Snoro" banko filialo bus įrengta 5 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

    Ir ratuotiesiems...

    Vilties gatvėje pastačius namą socialiniai remtiniems asmenims liko nesutvarkytas privažiavimas. Projekte numatyta ne tik jį išasfaltuoti, bet ir laisvoje vietoje tarp daugiabučių namų įrengti transporto stovėjimo aikštelę 20 automobilių.
    Šiuo metu Vilties gatvėje automobilius leista palikti ant šaligatvio. Tai nėra patogu pėstiesiems. Be to, sunkios mašinos gadina šaligatvio dangą. Šią problemą išspręs Vilties gatvėje planuojama įrengti 40 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
    Tarp daugiabučių namų Jaunystės gatvėje veikianti UAB "Lašų duona" maisto prekių parduotuvė - gyventojų traukos centras. Deja, kartais prie jos labai sudėtinga privažiuoti krovininėms mašinoms, o greta esančių namų gyventojams nėra kur statyti automobilių. Šią problemą turėtų išspręsti 14 vietų automobilių aikštelė.

    Stadionas

    "Romuvos" gimnazijos stadiono renovavimas - dar vienas svarbus šio projekto darbas. Panevėžio regionas pasižymi giliomis sporto tradicijomis: sportininkai sėkmingai dalyvauja šalies bei tarptautinėse varžybose. Tikėtina, jog mūsų rajonas pasiektų dar geresnių rezultatų, jei sportininkai galėtų treniruotis moderniame stadione. Atnaujinant "Romuvos" gimnazijos aikštyną, planuojama įrengti krepšinio, futbolo, kvadrato aikšteles, bėgimo taką, 600 žiūrovų tribūną. Taigi stadionas bus universalus, skirtas kelioms sporto šakoms. Treniruotes ir varžybas jame bus galima organizuoti ir tamsiuoju paros metu: stadionas bus apšviestas, o sportininkų ir žiūrovų saugumui - aptvertas.
    Projekto sąmatinė vertė - 5 mln. litų. Darbus atliks konkursą laimėjusi AB "Panevėžio keliai".

    Regina MALCIENĖ
    Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros
    skyriaus specialistė


    Šis projektas nėra miesto pėsčiųjų takų lopymas. Tai - kapitalinis kelių miesto kvartalų atnaujinimas bei vienas svarbesnių ES finansuojamų projektų, vykdomų Rokiškio mieste. Kolegos, dirbantys aplinkinių rajonų savivaldybėse, skambina mums ir stebisi, kaip Rokiškiui pavyko laimėti tiek daug europinių projektų.
    Įgyvendinus šį projektą Rokiškio mieste bus pakloti nauji pėsčiųjų takai, atsiras daug automobilių stovėjimo aikštelių. Visi įpratome gyventi patogiai: norime turėti mašiną po ranka, kad kiekvieną minutę galėtume į ją sėsti ir lėkti kur reikia. Šiek tiek apmaudu, jog automobiliams turime aukoti žaliąsias vejas, medžius. Ne paslaptis, jog tai kelia kai kurių gyventojų pasipiktinimą. Ypač aktyviai dėl medelių kovoja vyresnio amžiaus rokiškėnai, vadinantys juos "miesto plaučiais". Deja, turime rinktis: žaliosios vejos ir medeliai ar aikštelės mašinoms?

    Tik pradėję darbus pajutome mikrorajono gyventojų reakciją: pastarieji piktinasi, kodėl ne prie jų daugiabučių tiesiami nauji šaligatviai, rengiamos aikštelės automobiliams. Tai dar kartą įrodo tokių projektų būtinybę ir naudą. Suprantu žmonių norą gyventi tvarkingesnėje ir patogesnėje aplinkoje, tačiau neįmanoma visko padaryti per kelerius metus. Pirmiausia atnaujinamos pagrindinės mikrorajono gatvės, kuriose transporto eismas intensyviausias. Gera žinia banko "Snoras" klientams: prie filialo bus įrengta 5 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Bloga ši žinia vaikams, mėgusiems žiemą rogutėmis slidinėti nuo kalnelio: būtent jo vietoje suprojektuota aikštelė mašinoms.

    Augutis KRIUKELIS, Kūno kultūros ir sporto centro direktorius

    Dabartinis "Romuvos" stadionas nėra funkcionalus: jis netinkamas nei kūno kultūros pamokoms vesti, nei varžyboms organizuoti. Sporto funkcionieriai juokaudavo: stadionas - tik šunims vedžioti. Be to, jame labai nesaugu: čia įvykdytas ne vienas sunkus nusikaltimas. Taigi per 2,5 tūkst. mikrorajone gyvenančių mokyklinio amžiaus vaikų neturi kur sportuoti.
    Atnaujintas stadionas, kuriame bus įrengtos krepšinio, futbolo, kvadrato aikštelės, bėgimo takas, šuoliaduobė, skirtas ne tik pamokoms, treniruotėms ar varžyboms. Jame norėtume organizuoti įvairius pramoginius renginius, šventes su sportiniais akcentais, atrakcijomis. Kodėl gi Rokiškyje nesurengus galiūnų konkurso?! Pokyčiai stadione tamsiausią ir nesaugiausią mikrorajono kampą turėtų paversti šviesiausia, žmonių labiausia lankoma vieta.

    Rimgaudas ŠLIKAS, policijos pareigūnas

    Nekantriai laukiame naujai įrengtų aikštelių automobiliams statyti. Mikrorajonas projektuotas prieš keletą dešimtmečių, kai mašina buvo prestižo ir prabangos ženklas, jas turėjo nedaug žmonų. Šiuo metu beveik kiekviena šeima turi automobilį, o kai kurios - net kelis. Kai aikštelėse nėra vietos, mašinos paliekamos kelio važiuojamojoje dalyje ar ant žaliųjų vejų. Tai prieštarauja Kelių eismo taisyklėms. Gyventojai, neturintys automobilių, praneša apie pažeidėjus policijai. Pareigūnas, nubaudęs pažeidėjus, atsiduria tarp dviejų ugnių - gyventojų, prašančių kiemuose įvesti tvarką, bei automobilių savininkų, reikalaujančių parodyti, kur jiems statyti mašinas. Žmonės išradingi: ant žaliosios vejos užpila žemių, smėlio ir tikina, jog toje vietoje jau galima palikti mašiną. Tai - amžina problema, ir policija nepajėgi jos išspręsti. Manau, įsiplieskusias aistras gali nuraminti tik naujai įrengtos aikštelės.

    Jonas BULOVAS, rokiškėnas

    Gyvenu prie "Lašų duonos" parduotuvės. Anksčiau tame pastate buvo fotoateljė. Vestuvių dienomis mūsų kieme knibždėte knibždėdavo vestuvininkų. Triukšmingesnę vieną dieną per savaitę dar galėjome iškęsti. Tačiau čia atidarius parduotuvę, kiemo gyvenimas tapo intensyvus kasdien. Gyventojams tai kelia problemų. Pasitaikė ir kuriozų: ryte, saldžiai tebesnaudžiant, šaižus mašinos signalas verčia iš lovos - mat reikia pervaryti automobilį, nes kieme įstrigo mašina, atvežusi į parduotuvę prekes. Pyktis tiesiog kunkuliuoja... Pasitaikė itin nemalonių atvejų. Į svečius atvažiavo duktė su mažu anūkėliu. Ji norėjo automobilį palikti arčiau namo, todėl jį pastatė ant žaliosios vejos, nes kieme nebebuvo laisvos vietos. Policija nubaudė, pratuštino kišenę, sugadino nuotaiką. O juk palikti arčiau norisi ne tik dėl patogumo, bet ir dėl saugumo, mat nemažai mašinų pavagiama.

    "AINA"

    Komentuoti:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Parašė Xmaster Rodyti pranešimą
    Džiugu girdėti, kad pagaliau kažkas vyks ten. Atsibodo jau ten slalomas aplink šulinius ir ištrupėję šaligatviai. Būtų gal ir visai neblogai, jei senus medžius praretintų, o pasodintų kokiu klevus kaip, kad Gedo prospekte Vilniuje...
    Taip taip, pačiame laikraštyje buvo užsiminta apie naujus medžius.

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Džiugu girdėti, kad pagaliau kažkas vyks ten. Atsibodo jau ten slalomas aplink šulinius ir ištrupėję šaligatviai. Būtų gal ir visai neblogai, jei senus medžius praretintų, o pasodintų kokiu klevus kaip, kad Gedo prospekte Vilniuje...

    Komentuoti:

Working...
X