Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Paroda "Miestas 2005"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Paroda "Miestas 2005"

    Bendra informacija
    Miestas 2005
    Nekilnojamojo turto, investicijų, municipalinio ūkio, miesto infrastruktūros, pastatų techninės įrangos paroda.

    Vieta: Lietuvos parodų centras “Litexpo”, Laisvės pr. 5, LT-04215 Vilnius
    Data: 2005 m. spalio 6-8 d.
    4-oji paroda, rengiama nuo 2002 metų.
    Pagrindiniai šių metų akcentai: Miestų plėtra ir infrastruktūra, investicijos, nekilnojamasis turtas, jo projektavimas, statyba, realizavimas, komunalinis ūkis, pastatų techninė įranga
    Moto: MIESTUI IR MIESTIEČIAMS!
    Organizatorius: Lietuvos parodų centras “Litexpo



    Dar iš to paties "Litexpo" tinklapio:

    Spalio 4 d., antradienį, 11 val. Lietuvos parodų centre LITEXPO, konferencijų salėje 5.2 (5 paviljonas, II aukštas) vyks spaudos konferencija, kurioje bus pristatytos 4 parodos.

    Pirmoje spaudos konferencijos dalyje bus pristatytos parodos "Miestas" (miestų plėtra ir savivalda, nekilnojamasis turtas ir investicijos, komunalinis ūkis, techninė pastatų įranga), "Apsauga" (apsaugos sistemos ir priemonės), "Green Deco" (aplinkos projektavimas, įrengimas ir priežiūra) bei tarptautinė konferencija "Parkas mieste - socialinis ir ekonominis veiksnys".

    Dalyvaus: LITEXPO direktorius Aloyzas Tarvydas, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas, Lietuvos turto vertintojų asociacijos prezidentas, "Registrų centras" vyriausiasis specialistas Steponas Deveikis, Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos pirmininkas, VGTU Architektūros katedros docentas Alvydas Žickis.

    #2
    Ar toji paroda labai mokama? Su finansais nekas, o nueit norėtus

    Comment


      #3
      Parašė farbrom
      Ar toji paroda labai mokama? Su finansais nekas, o nueit norėtus
      Lietuvos parodu centre “Litexpo”, visos parodos mokamos, is to jie ir gyvena, galima sakyti
      Aisku, yra ir kiti budai, gauti kvietimus ir t.t.

      Comment


        #4
        Tikrai ne visos. O kad ir mokama būtų, idomu kiek mokama.

        Comment


          #5
          Parašė farbrom
          Tikrai ne visos. O kad ir mokama būtų, idomu kiek mokama.

          Tu sakai, tu zinai

          O siaip, yr toks velns kaip internets, kuriam galim viska surast, kad ir sios parodos kains

          Bilieto kaina - 6 Lt.
          Studentams, moksleiviams, pensininkams (pateikus pažymėjimą) - 3 Lt.

          Comment


            #6
            Idomu, jokia kita paroda negali buti daugiau susijusi su siu forumu kaip sita! tikiuosi kas nors nueis ir po to nepamirst ideti nuotrauku.

            Comment


              #7
              Planuoju ten pabuvot.
              Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

              Comment


                #8
                Jei atsiras laisvo laiko, būtinai ten apsilankysiu.

                Comment


                  #9
                  Tikiuosi, kad tie kas apsilankys, pridarys daug nuotrauku

                  Parodoje „Miestas 2005“ – ir Klaipėdos plėtros projektai

                  2005 m. spalio 6 – 8 d. Vilniaus parodų centre „Litexpo“ vyks paroda „Miestas 2005“. Joje Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir Šiauliai pristatys savo plėtros planus, daugiau negu 30 investicinių projektų. Lankytojai sužinos apie naujus verslo ir prekybos centrus, sporto ir laisvalaikio kompleksus, industrinius parkus, infrastruktūros objektus, gyvenamųjų namų kvartalus. Bendrame Lietuvos didmiesčių stende bus galima ne tik susipažinti su projektais, bet ir apžiūrėti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų maketus.


                  Vilnius pristatys tolimesnę plėtrą Šnipiškių teritorijoje. Vilniečiai sužinos apie objektus, kurie iškils mieste Vilniui ruošiantis tapti Europos kultūros sostine 2009 m., naują pramogų ir laisvalaikio centrą. Tarp Kauno didžiųjų projektų yra pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje „Kauno arena“ bei prekybos ir pramogų miestas „Mega“ Vytėnuose. Klaipėda demonstruos istorinės miesto dalies prie Danės upės atnaujinimo projektą. Šiauliai parodos lankytojams pristatys Zoknių teritorijoje pradėtą formuoti industrinį parką.



                  Parodoje Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir Šiauliai įsikurs bendrame 150 kvadratinių metrų ploto stende. Jis bus šviesus, ryškių akcentų. Lankytojams bus demonstruojami Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų maketai, iliustruojantys plėtros planus, investicinius projektus, naujas statybas įvairiose miesto vietose. Stende bus rodomi filmai apie miestų plėtrą. Pirmąkart bendras didžiųjų Lietuvos miestų stendas buvo pristatytas vienoje iš didžiausių nekilnojamo turto parodų pasaulyje MIPIM’05 Kanuose (Prancūzija) šių metų kovo pradžioje.



                  Parodoje „Miestas 2005“ akcentuojamos miestams svarbios temos - miestų plėtros perspektyvos, investicijų galimybės, nekilnojamojo turto rinkos tendencijos, savivaldos, komunalinio ūkio vystymasis, pastatų techninės įrangos ir apsaugos priemonių bei sistemų naujovės. Šiemet parodoje savo ekspozicijas turės per 70 kompanijų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Ispanijos, Kinijos. Savo plėtros planus, investicinius projektus pristatys Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Elektrėnų, Kėdainių, Naujosios Akmenės, Marijampolės savivaldybės.
                  Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                  Comment


                    #10
                    neprirase ir Panevezio nes Panevezys irgi pristatys savo pletros planus
                    :buksvx:

                    Comment


                      #11
                      Trumpai apie visu miestu projektus:

                      K a u n a s
                      Ketvirtadienį Vilniuje “Litexpo” parodų rūmuose prasidėjo tris dienas vyksianti paroda „Miestas 2005“. Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis pristatydamas Kauno projektus pabrėžė, kad naujajame miesto strateginame plane numatyti projektai jau vykdomi, ir tai lems spartų miesto augimą artimiausiais metais. Vicemero nuomone ypač didelę reikšmę turi verslo atstovų pastangos investuoti Kaune.

                      “Šiuo metu daug dėmesio skiriame centrinės miesto dalies plėtrai. - sakė A.A.Balutis. - Nauju traukos centru Nemuno saloje turėtų tapti projektuojama šiuolaikiška pramogų ir sporto arena, kuri talpins iki 12 tūkstančių lankytojų. Investicijos į arenos statybas sieks 75 mln. Lt.”

                      Šalia bus įkurta 4 aukštų automobilių stovėjimo aikštelė. Kitoje Nemuno salos dalyje planuojama visuomeninių ir rekreacinių pastatų zona su bendruomenės rūmais, pramogų kompleksais bei unikaliu atrakcionų parku. Šiuo metu vyksta magistralinės nuotekų trasos iškėlimas, parengti kitų inžinerinių tinklų techniniai projektai. Kauno miesto savivaldybė paskelbė tarptautinį konkursą rūmų projektavimo, statybos ir operavimo darbams atlikti”.

                      Parodoje Kaunas pristato ir didžiausią mieste prekybos ir pramogų centrą „Mega“, kuris įsikurs Vytėnuose. Šio komplekso investicijų dydis - 210 mln. Lt.

                      Kaunas savo plėtros planus, investicinius projektus pristato kartu su Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių atstovais. Bendrame 150 kv. m. keturių didžiųjų miestų stende parodos lankytojai gali susipažinti su daugiau kaip 30 naujų projektų ir apžiūrėti Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos miestų maketus. Tai pirmoji galimybė Lietuvos gyventojams išvysti stendą, kuris šiemet kovo mėnesį buvo pristatytas nekilnojamojo turto parodoje MIPIM Kanuose (Prancūzija.

                      Kauniečiai pristato naujutėlį informacinį produktą, su Phare 2002 programos parama sukurtą Kaunui - “Verslo geografinę informacinę sistemą”. Kuriant verslo GIS, siekta gerinti viešųjų paslaugų verslui kokybę, įvairovę ir prieinamumą. Ši sistema įgalina smulkų ir vidutinį verslą, išvengiant GIS taikymui reikalingų investicijų, pasinaudoti nauja paslauga praktiškai, pajusti GIS taikymo versle privalumus ir stiprinti savo konkurencingumą.

                      Paslaugos esmė - geografinės paieškos zonoje išrenkamos įmonės, atitinkančios pasirinktą veiklos rūšį ir jų ekonominės veiklos informacija yra apibendrinama ir analizuojama kvartalų, miesto dalių arba seniūnijų teritorijomis.

                      Verslo geografinė informacinė sistema geografiškai integruoja dviejų gerai žinomų ir populiarių informacijos šaltinių - UAB “Eniro” ir UAB “Infobankas” - teikiamą įmonių bendrąją ir kreditingumo informaciją. Projekto funkcinė dalis suprogramuota UAB „Informacinės technologijos“ specialistų.

                      Verslo geografinė informacinė sistema yra unikali. Tai yra nemokamas geografinės ekonominės analizės įrankis su nemokamais duomenimis, interaktyviai veikiantis internete, aprėpiantis visas įmonių veiklos sritis bei visas Kauno miesto veikiančias įmones.

                      Didieji Lietuvos miestai siekia pritraukti investicijų į atnaujinamas centrines miestų dalis ir naujai formuojamas teritorijas. Tarp miestų ir nekilnojamojo turto bendrovių parengtų projektų - verslo ir prekybos centrai, sporto, kultūros ir laisvalaikio kompleksai, gyvenamųjų namų kvartalai, industriniai parkai. Miestiečius turėtų sudominti ir miestų infrastruktūros plėtra - naujos gatvės, tiltai, ateities transporto sistema. Didmiesčiuose numatytos ir stambių turizmo objektų statybos.

                      V i l n i u s
                      Vilniui rengiantis tapti 2009 m. Europos kultūros sostine bus gerinama kultūros ir laisvalaikio infrastruktūra. Vienas iš projektų - daugiafunkcinis kultūros ir pramogų centras su koncertų salėmis, kuris galėtų įsikurti prie Seimo arba Koncertų ir sporto rūmų teritorijoje. Šiuo metu paskelbtas konkursas projektavimo ir statybos darbų galimybių studijai parengti. Garsus pasaulyje architektas Massimiliano Fuksas yra pristatęs projektą, kuriame siūloma sostinės centre, šalia Neries upės, suformuoti erdvę su kultūriniais, pramogų ir komerciniais objektais. Pagal M. Fukso siūlomą idėją kultūriniu traukos centru taptų 20 tūkst. kv.m. dydžio Konferencijų ir kongresų centras. Sporto ir laisvalaikio renginiams skirti statiniai iškiltų aplink buvusį Žalgirio stadioną, o parduotuvės ir biuro patalpos sukurtų komercinę erdvę. Projekto finansinis partneris UAB „Ūkio banko investicinė grupė“, projekto plėtotojas UAB „Hanner“.

                      Vilniuje toliau sparčiai auga statybos dešiniajame Neries upės krante, Šnipiškėse. Iš viso čia jau investuota 142 mln. eurų, planuojama pritraukti dar 800 mln. eurų investicijų. Miestiečiams daugiau galimybių aktyviai leisti laisvalaikį pasiūlys pradėtas statyti Vandens pramogų parkas. Sostinė gerina susisiekimo infrastruktūrą - vyksta Senamiesčio aplinkkelio statybos darbai, netrukus bus pradėta rengti tramvajaus projekto galimybių studija

                      K l a i p e d a
                      Klaipėda siekia tapti Baltijos regiono turizmo centru. Šiemet po MIPIM parodos jau buvo atvykę Izraelio, Vokietijos, Nyderlandų, Italijos, Norvegijos bei Didžiosios Britanijos verslininkai, susidomėję uostamiesčio investicinėmis galimybėmis. Marių pilis yra pagrindinis Klaipėdos projektas, kuriuo siekiama atgaivinti istorinį miesto centrą, sugrąžinti erdves prie vandens miestiečiams ir nutraukti gamybinę veiklą šioje teritorijoje. Toliau tvarkomos piliavietės prieigos, pilies gynybiniame griovyje, Danės upės krantinėse, ketinama įrengti jachtų uostą. Buvusiame tabako fabrike planuojama „įkurdinti“ kūrybinės pramonės įmones, pramogų industriją, kompiuterinių programų kūrimo laboratorijas, laboratorijas vizualiems scenos, muzikos ir kitiems menams. Kopgalyje, šalia Lietuvos jūrų muziejaus, planuojama komplekso statyba, kuriame ištisus metus veiktų baseinai su pašildytu jūros vandeniu, lankytojai galėtų pasinaudoti gydomosiomis vandens procedūromis, delfinų terapija. Vienas ambicingiausių uostamiesčio infrastruktūros projektų - Pajūrio tramvajus. 50 km linija sujungtų pajūrio rekreacines zonas, oro uostą, tarptautinę jūrų perkėlą, naujus turizmo traukos objektus Klaipėdoje. Miesto pakraštyje esančioje laisvosios ekonominės zonos 205 ha teritorijoje toliau plėtojama infrastruktūra, šiemet tam skirta beveik 11 mln. Lt.

                      S i a u l i a i
                      Šiaulių miesto savivaldybė parodoje pristatys Zoknių teritorijoje pradėtą formuoti industrinį parką. Preliminari projekto vertė - 200 mln. eurų. Industriniame parke yra numatyta sudaryti itin palankias sąlygas pramonės ir verslo plėtrai, t.y. parengti tinkamus investuoti sklypus su infrastruktūra - vandentiekiu, kanalizacija, elektra. Miesto centre veikiančios pramonės įmonės bus skatinamos persikelti į pramonės zonas. Šiai dienai jau yra paruošta Industrinio parko galimybių studija bei suprojektuoti detalieji sklypų planai. Visa Industrinio parko teritorija yra apie 200 hektarų. Šalia Industrinio parko yra civilinis oro uostas, taip pat turėtų įsikurti Logistikos centras.

                      Parodoje „Miestas 2005“ gyventojams pristatomos miestų plėtros perspektyvos, investicijų galimybės, nekilnojamojo turto rinkos tendencijos, savivaldos, komunalinio ūkio vystymasis, pastatų techninės įrangos ir apsaugos priemonių bei sistemų naujovės. Šiemet parodoje dalyvauja virš 70 kompanijų iš Lietuvos ir užsienio valstybių. Ypač aktyviai dalyvauja Lietuvos miestų savivaldybės.

                      Comment


                        #12
                        Ryt turesiu laisva diena tai tikrai nuvazhiuosiu i paroda. Reiks matyt ir fotika prigriebt su savimi. Paziuresim kaip visi projektai atrodo realiai sumaketuoti.

                        Comment


                          #13
                          Nekantriai lauksim nuotraukų
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            #14
                            Kelios nuotraukos is www.vilnius.lt:













                            Comment


                              #15
                              O kaip noreciau nueit.....

                              Comment


                                #16
                                Parašė taimis
                                O kaip noreciau nueit.....
                                Man atrodo, kad nieko ten gero nesuzinotum - siame forume daugiau informacijos nei bet kur kitur.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė Edd
                                  Man atrodo, kad nieko ten gero nesuzinotum - siame forume daugiau informacijos nei bet kur kitur.
                                  Bet vistiek, ka isgirsti ar perskaitai, visada norisi pamatyti realybėje.

                                  Daug girdime statys tą, statys aną, pamatome vizualiacijų, bet vistiek pamatyti viso miesto maketą nekiekvieną dieną galima
                                  Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Draugelis
                                    Bet vistiek, ka isgirsti ar perskaitai, visada norisi pamatyti realybėje.

                                    Daug girdime statys tą, statys aną, pamatome vizualiacijų, bet vistiek pamatyti viso miesto maketą nekiekvieną dieną galima
                                    Nezinau kaip Klaipedos, bet Vilniaus maketas buna savivaldybes pirmame aukste, kur gali patekti bet kas. Gal ir Klaipedos maketa po parodos kazkur Klaipedoje viesai eksponuos?

                                    Comment


                                      #19
                                      Na nzn kur, bet lyg ir girdejau, kad kazkokiam muziejuj (rodos mazosios lietuvos).

                                      Bet as turejau omenyje, kad vienoje vietoje keliu miestu maketus. Juk cia yra diskutuojama netik apie vilniu
                                      Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

                                      Comment


                                        #20
                                        Jo, sutinku su Edd ir Darugelis, paroda gal ir nieko ipatingo, tiesiog renderius ir maketus gyvai pamatyt norisi, ypac Klaipedos nors esu tikras kad Vilniaus maketas tas pats.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X