Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Turizmo plėtros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Diskusija: Turizmo plėtros projektai

    Skyrelis, kuriame galima talpinti projektus skirtus turizmui, rekreacijai.
    Paskutinis taisė Aleksas666; 2013.01.04, 19:47.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    #2
    Akmenės rajone įsikurs Juros periodo parkas

    Jau po kelerių metų Akmenės rajone planuojama atidaryti pirmąjį Baltijos šalyse Juros periodo parką. Šiai rajono savivaldybės idėjai pritaria ir geologai, rajone aptikę bent penkių geologinių sistemų uolienų, maždaug 200 mln. metų senumo fosilijų.

    Kaip atrodo Juros periodo parkas, daugelis įsivaizduoja pagal matytą amerikiečių režisieriaus Steveno Spielbergo filmą. Jį žiūrėjome ir aptarinėjome bemaž prieš 15 metų. Panašūs parkai, įkurti daugelyje Europos šalių, sulaukia daug lankytojų.

    Kalbėti apie Juros periodo parko įkūrimą Akmenės rajone pradėta prieš trejus metus, kai rajone buvo rastos dviejų roplių liekanos. Jas ištyrę Lenkijos mokslininkai nustatė, kad tai – triaso periodo vandens roplio fitozauro, priklausančio archozaurų grupei, dantų ir žandikaulio liekanos. Šie ropliai buvo paplitę maždaug prieš 200 mln. metų. Geologai šį rajoną laiko unikaliu.

    „Akmenės rajonas yra išskirtinis, įdomus tuo, kad tik šiame rajone yra paviršiuje atsidengiančios Juros periodo uolienos. Mes matome dienos šviesoje uolienas, jose esančias fosilijas, kaip antai belemitus ar Juros periodo augalus, medžio suakmenėjimus. Tai vienintelė vieta net ir visame Baltijos regione, kur mes matome Juros periodo uolienas betarpiškai, dienos šviesoje“, – teigė Lietuvos geologijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas dr. Jonas Satkūnas.

    Akmenės rajono savivaldybė tikisi, kad Juros periodo parkas į rajoną pritrauks daugiau lankytojų, kaip ir Lenkijoje įkurtas Baltovo parkas, iš kurio akmeniškiai ir parsivežė idėjų.

    „Sudaryti sąlygas prieiti prie tų objektų daug nekainuoja. Tai takeliai, bokšteliai, informacija, vienas kitas maketas. Tai – savivaldybės jėgoms“, – įsitikinęs Akmenės rajono savivaldybės administracijos direktorius Apolinaras Nicius.

    Sulaukti daugiau lankytojų netrukus tikisi ir Ventos regioninis parkas, nes turistams pritaikyti Šaltiškių molio, Karpėnų klinčių ir kitus karjerus didelių investicijų nereikia. Akmeniškiai sako, kad Juros periodo parkas galėtų atsirasti jau po kelerių metų.

    „Galima pradėti nuo kokios lankymo aikštelės, po to ją pratęsti, pastatyti vieną kitą dinozauro maketą. Vėliau tas parkas turėtų išsivystyti į tikrą, normalų Juros periodo parką su natūralaus dydžio dinozaurų maketais, galbūt net judančiais“, – mano Ventos regioninio parko direktorius Andrius Almanis.

    Krašto muziejuje sukaupta didžiulė rajone surinktų fosilijų kolekcija. Joje – ir fitozauro liekanos, ir daug kitokių įdomybių. Pageidaujantys galės paklaidžioti iš anksto sudarytais maršrutais ir patys prisirinkti fosilijų. Jau pradėti kurti dinozaurų maketai, jie netrukus bus pastatyti žiedinėje kelio Šiauliai– Mažeikiai sankryžoje.

    Idėjos skeptikams, siūlantiems rajone vietoje planuojamo steigti Juros periodo parko atidaryti naują gamyklą ir aprūpinti bedarbius darbu, rajono meras, apsilankęs panašiuose parkuose Europoje, jau turi parengęs atsakymą.

    „Baltovo parke dirba 400 žmonių. Paprastam palyginimui, mūsų „Eternit Baltic“, kuri gamina visoje šalyje žinomą stogo dangą, yra tik 120 darbo vietų. Tad tokios paslaugų sektoriaus įmonės sukuria daugiau darbo vietų“, – tvirtina Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

    Darbo atsiras ne tik aukštos kvalifikacijos darbuotojams. Parke reikės gidų, kontrolierių, valytojų, kitų aptarnavimo sferos darbuotojų, nes plėsis parko infrastruktūra, atsiras maitinimo ir apgyvendinimo įstaigų.

    Prisidėti steigiant parką rajono vadovai sako pirmiausiai siūlys vietos verslininkams, o tik po to pasinaudos besisiūlančių padėti Lenkijos verslininkų paslaugomis.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    Comment


      #3
      Mėguvos kaimas netrukus atvers vartus

      Gandas, kad iki šiol Juozo alumi ir Rados virtuve garsėjantys Žibininkai Lietuvoje taps antrais Druskininkais, virsta realybe. Pavasariui baigiantis, vasarai prasidedant čia vartus atvers naujas bendrovės „Saukupa“ statomas Mėguvos kaimas, kuriame vienu metu ilsėtis galės beveik 300 žmonių.
      http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...artus-1134186/
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment

      Working...
      X