Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Neringoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė nomad Rodyti pranešimą
    /\ Išvertus į paprastesnę kalbą - Neringos savivaldybė, prisidengdama 'ekologinio mokesčio' etikete, reketuoja visos Lietuvos turistus, kad gautų lėšų mokėtų kyšius (nereikalingo biurokratinio aparato išlaikymo ir šilumos kompensacijos forma) už Neringos valdžioje esančius politikus balsuojanties liumpenproletarams-čiabuviams.
    Jeigu nebūtų tiek apribojimų plėtrai, galbūt ir tų vargšų proletarų būtų mažiau? Ką jiems ten veikti visus metus apart Joninių ir Žolinės ilgųjų savaitgalių?
    Flickr

    Comment


      Neringos valdžią įtaloja regiono socialinė struktūra - čiabuviai (jų sumoje apie 2,000) sudaro tik 50% Neringos gyventojų, tačiau jie besąlygiškai balsuoja, o kitų balsavimo teisę turinčių (dažniausiai tai antrą būstą Neringoje turintys vilniečiai ir šiaip labai pasiturintys žmonės) politinis aktyvumas yra labai menkas. Dėl to turim valdžią, kurią turim Socdemai labai sėkmingai tuo naudojasi.

      O dėl plėtros trūkumo Neringoje, teisingumo dėlei, reikia pripažinti, kalta ne Savivaldybė, o 'Vilnius' - ar tiksliau, bet kokį investicinį judesį regione stabdantys Parkų Direkcija ir KPD.
      Paskutinis taisė nomad; 2016.05.03, 00:32.
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

      Comment


        Parašė nomad Rodyti pranešimą
        Neringos valdžią įtaloja regiono socialinė struktūra - čiabuviai (jų sumoje apie 2,000) sudaro tik 50% Neringos gyventojų, tačiau jie besąlygiškai balsuoja, o kitų balsavimo teisę turinčių (dažniausiai tai antrą būstą Neringoje turintys vilniečiai ir šiaip labai pasiturintys žmonės) politinis aktyvumas yra labai menkas.
        Čiabuviai sudaro 100% Neringos gyventojų, liežuvis neapsiverčia antrą būstą ten turinčius vilniečius vadinti Neringos gyventojais. Net ir pats juos ne neringiškiais, o vilniečiais vadini.
        Teisingas pasakymas būtų - čiabuciai sudaro 50% balso teisę turinčių žmonių.

        Comment


          Poilsis Neringoje – tik turčiams?

          Comment


            Neringa: ieškoma vietos naujai apžvalginei erdvei

            Comment


              Parašė Gator Rodyti pranešimą
              Čiabuviai sudaro 100% Neringos gyventojų, liežuvis neapsiverčia antrą būstą ten turinčius vilniečius vadinti Neringos gyventojais. Net ir pats juos ne neringiškiais, o vilniečiais vadini.
              Teisingas pasakymas būtų - čiabuciai sudaro 50% balso teisę turinčių žmonių.
              Correct. Bet tai neliečia mano posto esmės
              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

              Comment


                10 metrų aukščio? Suprantu, kad nenori gadinti kraštovaizdžio, bet aukštis juokingas. Ten tikrai nepamaišytų gana smarkiai aukštas bokštas su liftu, kad atvertų gan įspudingus vaizdus. Gal galima būtų jį kažkaip architektūriškai įlietį į aplinką.
                Paskutinis taisė andyour; 2016.05.10, 20:43.

                Comment


                  /\ Nesuprantu kodėl Nidos Švyturio tiesiog tais tikslais nenaudoti? Kiek pamenu 1980s, juk į jį būdavo galima įlipti ...
                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                  Comment


                    /\ Matyt, tiek saugo, kad prisiliesti negalima.

                    Comment


                      Nauja maudynių vieta: Nidoje prie Kuršių marių planuojamas paplūdimys
                      Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                      Comment


                        Naglių rezervate nuo niokotojų ginsis spygliuota tvora

                        Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija (KNNP) Naglių kopą apjuosė spygliuotos vielos tvora, ateityje turistus drausmins ir kopų sargai.

                        „Buvome priversti imtis tokios priemonės, nes jokios dekoratyvios, medinės tvorelės žmonių nesulaikė. O kopa per dešimtmetį pažemėjo net penkiais metrais. Ir toliau žemės, jei nieko nesiimsime. Spygliuotos tvoros modelį nusižiūrėjome iš Vokietijoje esančios Sylt salos, kurioje kopos daugybėje vietų taip aptvertos“, - sakė KNNP direktorė Aušra Feser.

                        Planuojama, kad jau nuo birželio 1-osios Naglių gamtiniame rezervate pradės dirbti ir kopų sargai, o pažintinis takas bus apmokestintas dviem eurais suaugusiam.

                        KNNP direktorės teigimu, apmokestinant lankymąsi rezervato pažintiniame take siekiama dviejų tikslų: gauti papildomų pajamų parko aplinkosauginei, turistinei infrastruktūrai gerinti, o tuo pačiu pamėginti sureguliuoti didžiulius į mirusias kopas einančių bei jas žalojančių žmonių srautus. Pasak jos, pernai rugpjūtį šioje teritorijoje lankėsi 12 tūkst., liepą - 8 tūkst. žmonių.

                        Comment


                          Nida vasarą pasitinka pakeitusi formatą

                          Comment


                            Sezoną su naujovėmis atidariusi Neringa laukia turistų

                            Neringa skelbia sezono pradžią. Šventę „Benai, plaukiam į Nidą“ šiemet pakeitė sveikuoliško sporto šventė „Sveika, Neringa“. Kurorto meras sako, jog taip Neringa skatina sveiko būdo gyvenimą, kuris neatsiejamas nuo unikalios Kuršių nerijos gamtos.

                            Šį sezoną poilsiautojus Neringa pasitinka su naujovėmis. Nuo birželio 20 d. iki rugpjūčio vidurio už įvažiavimą į kurortą teks mokėti 20 eurų. Pasak Neringos mero, taip siekiama pagerinti atvykstančiųjų poilsio kokybę vasaros sezonu.

                            „Manau, poilsio kokybė pagerėtų, kada Neringoje būtų mažiau automobilių ir nestovėtų jie visur, kur netgi ir negalima stovėti. Nes tiesiog fiziškai jie netelpa tuo metu“, – permainas komentavo meras Darius Jasaitis.

                            Didžiausia staigmena šeštadienį laukė atskubėjusių į tradicinę vasaros pradžios šventę. Šiemet kurortas pasirinko kur kas sportiškesnę programą ir pakvietė visus į gausybę sporto renginių vietoje tradicinio festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“.

                            Šį sezoną Nidoje daug dėmesio skirta susisiekimui gerinti. Elektrinis mikroautobusas nuveš poilsiautojus ir iki paplūdimio. Turistus po Neringą jau vežioja ir „tuktukai“. Po savaitės tarp Drevernos ir Juodkrantės plaukios keleivinis keltas.

                            Nakvynė kainuoja panašiai kaip ir pernai, kai kas, teigiama, net pigo. Pavyzdžiui, dviejų kambarių buto nuoma parai pernai kainavo 75 eurus, šiemet – 70. Itin nekilo ir maitinimo kainos.

                            Per metus Neringą aplanko apie pusę milijono turistų, prognozuojama, kad ateityje jų šiame unikaliame gamtos kampelyje – daugės.

                            Comment


                              /\ Paskutinis sakinys geras whishful thinking pavyzdys. Palanga statosi Marriota, o Nida svajoja apie turistus keldama įvažiavimo mokestį ...
                              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                              Comment


                                Verslininkai: tik drąsiausieji pradeda verslą Nidoje

                                Šiais laikais, kai maisto kainos kyla, o klientų mažėja, pradėti verslą – labai drąsu, įsitikinę Nidos verslininkai. Tačiau kasmet Neringoje duris atveria po keletą naujų kavinių ar restoranų. Pradedantieji sako nebijantys konkurencijos ir klientus žada vilioti išskirtine virtuve.

                                Nauja terasa pačiame Nidos centre atidaryta savaitgalį. Tai yra dviejų seserų verslas. Išsinuomojusios kažkada buvusio garsaus Nidos restorano patalpas, jos įkūrė naują pamario restoraną. Maitinimo rinkoje merginos – naujokės, tačiau konkurencijos sako nebijančios.

                                „Konkurencija yra begalinė, ypač vasaros sezono metu, kadangi labai daug atsidaro naujų kavinių ir beveik visos atsidaro vasaros sezonui. Visos nori nustebinti poilsiautojus savo išskirtine išskirtine virtuve“, – pasakoja restorano „Varna.Terasa“ savininkė Indrė Navarackienė.

                                Patiekalų kainos čia panašios, kaip ir kitose kurorto kavinėse. Bet vilioti žada išskirtiniais pačių pagamintais patiekalais bei šviežia žuvimi.

                                Investicijos į naująjį restoraną – keliasdešimt tūkstančių eurų, o pradės atsipirkti jos, planuojama, po metų.

                                „Kasdien turėtumėme sulaukti nuo 100 iki 200, bet čia yra nuo ryto, kada atsidarom, iki vakaro, kada keičiasi staliukai, sakykim, vienas po kito“, – sako restorano „Varna.Terasa“ savininkė Inga Janovskė ir tikisi tiek lankytojų sulaukti po Joninių.

                                Daugiau kaip dviejų dešimtmečių patirtį turintis Nidos verslininkas sako, kad šiais laikais pradėti verslą – labai drąsu. Rinkoje dalyvių yra daug, o privilioti klientą – labai sunku.

                                „Baisiausias dalykas yra sezoniškumas ir dar oras. Penktadienis, šeštadienis, o sekmadienį visi išvažiuoja. Ir įsivaizduojate, visa savaitė tokia. Jeigu kas užeina, tai labai gerai“, – sako UAB „Nidos banga“ akcininkas Antanas Noreika.

                                A. Noreikos teigimu, net ir turint visą būtiną restorano inventorių ir sumokėjus visus mokesčius bei atlyginimus, nuo uždirbto euro lieka tik septyni centai pelno. Jie šiame restorane skiriami atsinaujinti.

                                Comment


                                  Planuojama, kad jau nuo birželio 1-osios Naglių gamtiniame rezervate pradės dirbti ir kopų sargai, o pažintinis takas bus apmokestintas dviem eurais suaugusiam.
                                  Dar viena nesąmonė. Moki kelte, moki Alksnynėje, moki prie tako.
                                  Finale daug pinigų nueina trims kasoms išlaikyti (algos+inkasavimas+buhalterija+būdelė+kortelių terminalai+internetas), užuot vieną padarius.

                                  Comment


                                    Skundžiasi, kad mažai žmonių ne savaitgalių metu (net nekalbant apie ne vasarą), bet plėtra irgi draudžiama, norima išlaikyti kažkokį rezervatą, kuris net nėra unikalus, ypač kalbant apie apleistus statinius ir visokius šabakštynus. Žodžiu UNESCO brand'o turėjimas labai brangus malonumas.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Taip, bet pats aplinkos tvarkingumas daro įspudį. Buvau praeitą savaitgali, tai bent 3-4 rekonstruojamus pastatus mačiau, tad anksčiau ar vėliau apleistų vaiduoklių neliks.

                                      Comment


                                        Rimtas meras:
                                        „Dažniausiai jie pasivaikšto, pasifotografuoja tarp autobusų (nes jų būna pilna visur. Kai kada net užgožia mūsų taip saugomus autentiškus namukus), nueina į tualetą, gal nusiperka kokį suvenyrą ir išvažiuoja. Todėl daugiausia, ką uždirbame – 45 eurai, sumokami autobusui įvažiavus į Kuršių neriją“, – kalbėjo Neringos savivaldybės vadovas.
                                        „Jei galvojate, kad mes nenorime turistų, klystate. Tačiau parkavimo problema didžiulė. Apie tai ne kartą esu kalbėjęs. Šiuo metu mes tikrai neturime normalios galimybės priimti tokius kiekius turistų“, – sakė Neringos savivaldybės meras D.Jasaitis.
                                        „Trečiadienį į Kuršių neriją įvažiavo 63 dideli (50 vietų) autobusai ir dar keletas mažesnių. Jais atvyko daugiau nei 2 tūkst. turistų. Visos Nidos dydis – kaip Palangos autobusų stoties. Nidos autobusų stotyje gali tilpti tik 2 autobusai. Prie rezervato įrengta viena parkavimo vieta. Prie Saulės laikrodžio ne ką daugiau. Apskritai Nidoje vienu metu gali tilpti vos 10 autobusų. Jūs patys suprantate, kokia situacija...“, – nerinkdamas žodžių kalbėjo Neringos savivaldybės vadovas.
                                        Nėra turistų blogai, yra - dar blogiau. Aš galvoju, daliai savivaldybių užtektų tik tiek:
                                        • leisti sudarbinti vadovybės giminaičius į ne per sunkius darbus;
                                        • skirti dotacijas iš centro šaligatviams pataisyti, viešiems pastatams renovuoti;
                                        • leisti užsidirbti per "ekologijos mokestis", "parkavimas" patiems, dalį legaliai, dalį kažkaip;
                                        • ir nesiųsti jokių turistų, jokių investuotojų, nes kelia klausimus, reikia rūpintis, stengtis, tai jiems parkavimo vietų nėra, tai prezentaciją reikia rodyti anglų kalba, tai būti darbe po pietų.

                                        Comment


                                          Ko tas Jasaitis nori nėra aišku. Parazitas lieka parazitu

                                          Comment

                                          Working...
                                          X