Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[†] Neatpažintų bažnyčių nuotraukos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Aleksas666
    replied
    Parašė laimutis Rodyti pranešimą
    Čia ne Verpena tik panaši. Bet dėkui už sufleravimą, ji čia: http://www.miestai.net/forumas/showp...6&postcount=24
    Susipainiuojau. 24 pranešime yra Verpenos bažnyčia.

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
    Verpena
    Čia ne Verpena tik panaši. Bet dėkui už sufleravimą, ji čia: http://www.miestai.net/forumas/showp...6&postcount=24

Komentuoti:

• Aleksas666
    replied
    "Kreuze und Kapellen des nordwestlichen Litauens" - Kryžiai ir koplytėlės šiaurės vakarų Lietuvoje, iš Willi Schäfer kolekcijos, dovana "Aušros muziejui" Šiauliuose. 1942 m.

Atvaizdas

www.ebay.de
    Verpena

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Nežinoma bažnyčia Ariogalos apylinkėse, apie 1910-1920 m.

Šaltinis: http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater
    Paskutinis taisė laimutis; 2014.01.08, 10:57.

Komentuoti:

• laimutis
    replied

Šaltinis: Mūsų Lietuva / paruošė Bronius Kviklys. - 1964-1968. www.epaveldas.lt

Tai ne Viduklės bažnyčia. Neturiu variantų kur tai galėtų būti.

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    "Kreuze und Kapellen des nordwestlichen Litauens" - Kryžiai ir koplytėlės šiaurės vakarų Lietuvoje, iš Willi Schäfer kolekcijos, dovana "Aušros muziejui" Šiauliuose. 1942 m.

www.ebay.de

Komentuoti:

• laimutis
    replied

www.ebay.de

Komentuoti:

• Stepas
    replied
    Šitą klausimą reikėtų gal dėti į "neatpažintų" forumą. Bet kažkaip manau, kad čia yra liuteronų bažnyčia ir netyčia kas atpažins. Jei ne, teks dėti į paiešką...
    Taigi, gal kas gali pasakyti, kur yra ar buvo šis objektas? Peržiūrėjau nemažai liuteronų ikonografijos, bet nieko atitinkančio nepastebėjau. Variantas, gal čia kalvinistų bažnyčia, bet kad tokių irgi nepastebėjau. Variantas, kad tai yra katalikų bažnyčia taip pat neatmestinas, tačiau ką ten veiktų evangelikų kunigai?
    Tačiau aš nesu sakralikos žinovas, tad gal kažką pražiūrėjau.
    Laikotarpis - I PK.
    Paskutinis taisė digital; 2023.01.05, 00:01. Priežastis: atkurta nuotrauka

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Bažnyčios projektas, nežinoma vietovė.

Atvaizdas

www.delcampe.net
    Ar gali taip būti, kad ir projektas priklauso Skudutiškiui, nors ir gal ir kiek pasikeitęs?..

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Atrodo, čia nufotografuota statoma Skudutiškio bažnyčia.
    Ji baigta statyti 1939 m.
    Atvaizdas
    Super. Ta pati Skudutiškio bažnyčia.

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Bažnyčios statyba, nežinoma vietovė.
    Atvaizdas

Atvaizdas

www.delcampe.net
    Atrodo, čia nufotografuota statoma Skudutiškio bažnyčia.
    Ji baigta statyti 1939 m.
    Paskutinis taisė Romas; 2014.02.05, 22:01.

Komentuoti:

• Beniux
    replied
    Bažnyčios projektas ir statyba, nežinoma vietovė.

Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas

www.delcampe.net
    Supratau, kad čia kalbama apie tu skirtingus objektus: projektą ir kitos bažnyčios statybą.

Tą pirmąjį atviruką esu prieš daugel metų turėjęs. Kiek pamenu, tai kitoje pusėje buvo parašyta, kad projekto autorius yra architektas R. Steikūnas. O planavo šią bažnyčią statyti Pilviškiuose ar kažkur netoli nuo jų Užnemunėje. Šį atviruką platino kaip kompensaciją už auką bažnyčios statybai. Atrodo, kad projektas liko neįgyvendintas.

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Bažnyčios projektas, nežinoma vietovė.

www.delcampe.net
    Paskutinis taisė laimutis; 2013.12.03, 18:32. Priežastis: Pranešimas suskaidytas į du

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Bažnyčios statyba, nežinoma vietovė.

www.delcampe.net
    Paskutinis taisė Romas; 2013.11.30, 20:00. Priežastis: Pranešimas suskaidytas į du

Komentuoti:

• Karbyne
    replied
    Senojoje nuotraukoje ne Kauno katedra, skiriasi bažnyčios dydžiai,aukštis ir dekoras, be to didysis Kauno katedros altorius stovi toje pačioje vietoje jau nuo XVIII a. II pusės. Senojoje nuotraukoje visai kitokia bažnyčios sakykla. Čia kita nežinoma bažnyčia.
    Ir taip, ir ne. Pagal II Vatikano susirinkimo liturgines reformas, kurios Lietuvą dėl sovietmečio pasiekė kiek vėliau, visose katalikų bažnyčiose turėjo būti pastatyti papildomi altoriai (altorius - ne visi papuošimai, o stalas ant kurio aukojamos Mišios) t.y., kad kunigas galėtų Mišias aukoti atsigrežęs į žmones. Anksčiau kunigai aukodavo nusisukę. Tai kaip ir... senieji tyčia nenaikinti, palikti, bet atsirado ir kiti - "atsuktieji", labiau patraukti į priekį, kuriais dabar ir naudojamasi.

Čia šiaip, nesiimu spręsti ką matau (Kauno ar ne Kauno katedra, neanalizavau atidžiau), tiesiog altorinėje dalyje ne vienoje senojoje bažnyčioje iš tiesų būta pakitimų. Kauno arkikatedra ne išimtis... Todėl nėra visai tas pats kas 18a. Tiesiog bendrai apie "altorių reikalą".
    Dėl sakyklos, tai senojoje foto viršuje man panašu į Šv. Kazimiero skulptūrėlę, tokios ten nėra...
    Paskutinis taisė Karbyne; 2013.04.08, 20:09.

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
    Na dėl čėsnumo įrodysiu priešingai. Pažymėjau pora charekteringų elementų tavo pateiktoje nuotraukoje:

Atvaizdas

Raudonai pažymėtos kolonos, žaliai-kapiteliai, o raudonai gotinikis žvaigždinis skliautas.

Žiūrėdamas į šiuos elementus aš išskyriau visas gotikines Lietuvos bažnyčias, kurias galima suskaičiuoti ant pirštų ir padariau išvadą, jog aš nežinau daugiau gotikinių bažnyčių su tokiomis kolonomis. Dėl visiško aiškumo įdedu ir vartotojo S_P pateiktas nuotraukas. Prašau, gali įsitikinti mano žodžiais:

Atvaizdas

Atvaizdas

Vienintelis dalykas, kuris skyriasi yra altorius, kuris dabar yra kitas, kodėl kitas aš nežinau, gal kas kitas žino.

PS. S_P aš neatsiklausiau ir jeigu kartais jo netenkintų tai, kad pasitelkiau jo nuotraukas aš viską kaip mat pašalinsiu.
    Senojoje nuotraukoje ne Kauno katedra, skiriasi bažnyčios dydžiai,aukštis ir dekoras, be to didysis Kauno katedros altorius stovi toje pačioje vietoje jau nuo XVIII a. II pusės. Senojoje nuotraukoje visai kitokia bažnyčios sakykla. Čia kita nežinoma bažnyčia.

Komentuoti:

• Aleksas666
    replied
    Čia ne Kauno Katedra
    Na dėl čėsnumo įrodysiu priešingai. Pažymėjau pora charekteringų elementų tavo pateiktoje nuotraukoje:

Raudonai pažymėtos kolonos, žaliai-kapiteliai, o raudonai gotinikis žvaigždinis skliautas.

Žiūrėdamas į šiuos elementus aš išskyriau visas gotikines Lietuvos bažnyčias, kurias galima suskaičiuoti ant pirštų ir padariau išvadą, jog aš nežinau daugiau gotikinių bažnyčių su tokiomis kolonomis. Dėl visiško aiškumo įdedu ir vartotojo S_P pateiktas nuotraukas. Prašau, gali įsitikinti mano žodžiais:

Vienintelis dalykas, kuris skyriasi yra altorius, kuris dabar yra kitas, kodėl kitas aš nežinau, gal kas kitas žino.

PS. S_P aš neatsiklausiau ir jeigu kartais jo netenkintų tai, kad pasitelkiau jo nuotraukas aš viską kaip mat pašalinsiu.

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Parašė Aleksas666
    Kavenskų katedra
    Čia ne Kauno Katedra

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Kunigas skaito pamokslą, kokia tai bažnyčia?

www.pirkis.lt

Komentuoti:

• Beniux
    replied
    Skardupių bažnyčia atkrinta, nes ji pastatyta Antrojo pasaulinio karo metais. Na, ir Skardupiuose nėra tokio kalnelio.

Komentuoti:

Working...
X