Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[†] Kryžių kalnas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    ...

    Comment


      #62
      Iš "Lietuva. Nuotraukų albumas" 193? m.



      Comment


        #63










        Comment


          #64
          Nesu tikras, bet atrodo, kad į temą......

          Bažnyčia ir paveldosaugininkai ėmė dalytis Kryžių kalnu

          Šiaulių rajone esantis visame pasaulyje garsus Kryžių kalnas atkreipė katalikų bažnyčios dėmesį. Tačiau ne dėl artėjančių atlaidų, o dėl noro tapti kalno savininku. Paveldosaugininkai sako, kad tokia galimybė yra, tačiau svarsto, kad į valstybinės reikšmės istorijos, archeologijos ir kultūros objektų sąrašą įtrauktą paminklą lankysiantys žmonės, tokiu atveju, bus priversti mokėti.

          Šimto tūkstančių žmonių kasmet aplankomas Kryžių kalnas po kelių savaičių sulauks tikinčiųjų iš visos Lietuvos antplūdžio. Liepos 27 dieną čia vyks kasmetiniai atlaidai.

          Į Kryžių kalną aukoti šventųjų mišių atvažiuos ir Šiaulių Vyskupas Eugenijus Bartulis. Vyriausybei tikslinant valstybinės reikšmės archeologinių, istorinių ir kultūrinių objektų sąrašą, į kurį įtrauktas ir Kryžių kalnas, Šiaulių vyskupas raštu pabrėžė, kad šis objektas tokiame sąraše neturėtų būti, nes nepakankamai užtikrinamas jo sakralumas.

          Esą Kryžių Kalnas turėtų priklausyti bažnyčiai. Tokią Katalikų bažnyčios poziciją skeptiškai vertina paveldosaugininkai. Jie šioje situacijoje įžvelgia ir Vatikano interesus. Esą pagal įstatymus, bažnyčios norai gali virsti realybe.
          Visas straipsnis: http://etaplius.lt/baznycia-ir-pavel...s-kryziu-kalnu

          Comment


            #65
            Reklama ar antireklama? Kryžių kalną rusai įtraukė į šiurpiausių vietų Europoje penketuką
            Šiaulių rajone esantis Kryžių kalnas dažnai sulaukia pasaulio keliautojų, taip pat turizmo leidinių, portalų dėmesio. Tačiau neretai jis būna keistas. Prieš porą metų, kaip vieną iš šiurpiausių vietų, Kryžių kalną įvardino Italijos spauda. Anksčiau tokį vardą jam „klijavo“ ir amerikiečiai. O šįkart atvykti ir kaip reikiant išsigąsti į Kryžių kalną siūlo Rusijos kelionių operatorių asociacija „Atorus“.
            Yra video.

            Comment


              #66
              Kunigas disidentas Sigitas Tamkevičius (dab. Kauno arkivyskupas) neša kryžių į Kryžių kalną
              Autorius nežinomas. 1979 m.





              Šaltinis - Sacharovo centras, (pripažintas Rusijoje "inoagentu" / užsienio agentu) Сахаровский центр (признан в России НКО-иноагентом)
              https://russiainphoto.ru/search/phot...%D1%80&index=2

              Comment

              Working...
              X