Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Paminklai ir monumentai Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Civis
    replied
    Paminklas Herkui Mantui Klaipėdoje (skulptorius Vytautas Mačiuika, 1983 m.). Iš pradžių planuota skulptūrą pastatyti skverelio viduryje, visgi paminklas buvo įkompuotas Buitinių paslaugų centro sienoje, specialiai įrengtoje nišoje.

Foto 2011 07

Komentuoti:

• Sefas210
    replied
    Katiliai, Šakių rajonas.
    Paminklas Pranui Puskunigiui.

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:25. Priežastis: atkurta foto

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Dabar aišku, netinkamas rakursas klaidina.

Komentuoti:

• Čikupakas
    replied
    Jauno aktoriaus rankose – knyga – neatskiriamas kultūros, meno ir poilsio simbolis
    http://www.ana.lt/druskininkunaujien...niai/?nid=1523

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Labiau "daiktas, panašus į pistoletą"...

Komentuoti:

• Taut.
    replied
    Scenarijus?

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Kas yra Banionio rankoje, ar kas gali man pasakyti?

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:18.

Komentuoti:

• Knope
    replied
    Paminklas Jonui Pauliui II man primena... skrydžiui pasiruošusį šikšnosparnį. Atsižvelgiant į popiežiaus asmenybę, paminklas, mano galva, turėjo vaizduoti žemiškesnį popiežių. Koks jis ir buvo... Na, bet yra kaip yra. Dar nebuvau Kaune, gal nuėjus į Santaką, viskas pasirodys kitaip.

Komentuoti:

• Almis
    replied
    Lauksodis (Pakruojo r.)

Birutės paminklas, 1930 m., meistras A. Nesavas.

Komentuoti:

• Raelis
    replied
    Parašė Beniux Rodyti pranešimą
    Paminklas Vytautui Didžiajam Birštone. Skulptorius Gediminas Jokūbonis; 1998 m.

Atvaizdas

Atvaizdas
    Man šita statula kažko primena skulptūra Sankt Peterburge Aleksandrui III (net tas pats anekdotas iš XIX a. laikų tinka)...

Komentuoti:

• nepolitikas
    replied
    ramybės parke (senosios miesto kapinės) kaune

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:13.

Komentuoti:

• Eimantas
    replied
    Paminklas Lietuvos tūkstantmečiui Klaipėdoje, skvere prie "Meridiano":
    Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:17.

Komentuoti:

• Beniux
    replied
    Paminklas Vytautui Didžiajam Birštone. Skulptorius Gediminas Jokūbonis; 1998 m.

Paminklas Donatui Banioniui Druskininkuose. Skulptorius Mindaugas Junčys, 2010 m.

Paminklas Liudvikui Zamenhofui Veiseijuose. Skulptorius Julius Narušis; 1998 m.

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:10. Priežastis: atkurtos nuotraukos

Komentuoti:

• laimutis
    replied
    Parašė Civis Rodyti pranešimą
    Atvaizdas

www.vytautosajunga.lt

Šįvakar per "Panoramą" (LTV) rodė reportažą apie būsimą paminklą Vytautui Didžiajam (skulpt. Gediminas Karalius). Šis Vytauto Didžiojo sąjungos inicijuotas paminklas, kuris iš pradžių planuotas statyti Vilniaus pilių teritorijoje, prie arsenalų, bus įkurdintas Karvinės (Karaimų) saloje Trakuose, vietoje dabar stovinčio I. Užkurnio medinio paminklo Vytautui.
    Kažkaip nepatinka naujieji paminklai Lietuvos Valdovams, na čia žinoma skonio reikalas, gal Mindaugo šiaip dar, bet Gediminui kaip miesto įkūrėjui prašmatnesnį galėjo pastatyti ne tokį pasvirusį, geriau ant žirgo jau butų buvęs. Ir Vytautas kažkoks tarsi nesavas.

Komentuoti:

• Depeche
    replied
    Ir vėl ir vėl, prastai...

Komentuoti:

• Civis
    replied

www.vytautosajunga.lt

Šįvakar per "Panoramą" (LTV) rodė reportažą apie būsimą paminklą Vytautui Didžiajam (skulpt. Gediminas Karalius). Šis Vytauto Didžiojo sąjungos inicijuotas paminklas, kuris iš pradžių planuotas statyti Vilniaus pilių teritorijoje, prie arsenalų, bus įkurdintas Karvinės (Karaimų) saloje Trakuose, vietoje dabar stovinčio I. Užkurnio medinio paminklo Vytautui.
    Paskutinis taisė Civis; 2011.06.10, 22:32.

Komentuoti:

• nepolitikas
    replied
    kašubos mindaugas druskininkuose

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:06.

Komentuoti:

• nepolitikas
    replied
    buvau panevėžyje, keletas skulptūrinių miesto ženklų:

Paskutinis taisė digital; 2024.10.29, 01:05. Priežastis: atkurtos nuotraukos

Komentuoti:

• Civis
    replied
    Parašė Depeche Rodyti pranešimą
    Mačiau šiandien Vytauto Didžiojo paminko fotografiją, nuotrauka daryta 1947 m. , prieš nugriovimą, paminklas išniekintas, ant užrašo kur buvo berods "lietuvių tautos genijui" išbraukta ir užrašyta, "mano šefui". Taigi...
    Smetonos laikais originalus užrašas ant paminklo postamento buvo toks: "Lietuvos / galybės kūrėjui / 1430-1930 / Savo šefui / Vytauto Didžiojo / karininkų kursai". Autentiška paminklo vieta buvo Aukštojoje Panemunėje, Karo mokyklos ir Aukštųjų karininkų kursų kieme. 1990 m. atstačius Vytautą Didįjį Laisvės alėjoje užrašas buvo pakoreguotas ir dedikacijos "Savo šefui" nebeliko.

Komentuoti:

• Depeche
    replied
    Mačiau šiandien Vytauto Didžiojo paminko fotografiją, nuotrauka daryta 1947 m. , prieš nugriovimą, paminklas išniekintas, ant užrašo kur buvo berods "lietuvių tautos genijui" išbraukta ir užrašyta, "mano šefui". Taigi...

Komentuoti:

Working...
X