Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laivyba Nemuno deltoje, Minijoje, Šyšoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Laivyba Nemuno deltoje, Minijoje, Šyšoje

    Mingė (Minija), Šilutės raj.
    Per kaimo vidurį teka upė (platumo kaip Neris Vilniuje); tilto nėra. Tačiau visi turi valtis.
    Kartais Mingė vadinama Lietuvos Venecija.
    2001 birželis







    #2
    Šilutės raj., Povilai
    Vaizdas į tvenkinius nuo tilto per Miniją (vieškelis Šilutė - Kintai)


    Prieplauka prie viešbučio. Toliau matyti Minija.
    Tas ***viešbutis vadinasi UAB "Kintai", liaudyje vadinama "karpyne" (nepainioti su Karpyne prie Raseinių), o vietovė - tie patys Povilai
    Paskutinis taisė Romas; 2016.05.16, 21:22.

    Comment


      #3
      Mingė (Minija), Šilutės raj.
      Foto 2006 09

      Prie protakos iš Minijos į Krokų Lanką - nedidelis uostelis






      Iš Mingės galima plaukti į Nemuno deltą, Krokų Lanką ir į Nidą




      Mingėje yra vienas baras, parduotuvė ir kokios 4-5 nakvynę teikiančios sodybos

      (...)







      Paskutinis taisė Romas; 2016.05.16, 21:22. Priežastis: Kopija iš temos "Mingė"

      Comment


        #4
        Uostadvaris - Mingės - Nida - Uostadvaris

        Uostadvaris - Mingės kaimas - Nida - Uostadvaris

        Noriu pasidalinti praėjusios vasaros prisiminimais. Nelabai žinojau kur šią temą patalpinti, tai nutariau įdėti į Fotografijos skyrelį.

        Kelionę pradėsiu nuo Uostadvario







        "Broliai dvyniai"



        "Ryto tyla"



        Uostadavrio švyturys



        Sukame į „Mažąją Lietuvos Veneciją“.





        O štai ir ji





        Mingės kaimas













        Apsisukam atgal ir plaukiam į Nidą







        Sukame į Medžiotojų taką











        Lėtai, lėtai



        Dabar greitai



        Tolumoje Kušių marios



        Ventės ragas





        Baidome žuvis




        (...)

        Nidos vaizdai


        (...)

        Paliekame Nidą


        (...)

        Ventės ragas iš arčiau



        Vaizdelis iš Uostadvario švyturio



        Uostas



        Sugrįžta laivai



        Kelrodė Lempa



        Vandens kėlimo siublinė







        Štai ir viskas.
        Paskutinis taisė Romas; 2016.05.14, 00:40. Priežastis: Kopija iš temos "Uostadvaris - Mingės kaimas - Nida - Uostadvaris"

        IT. Sicilija
        PT. 11 dienų Portugalijos keliais
        LT. Kaunas 2009.01.04

        Comment


          #5
          Grazu, teko ir man ten paplaukioti, tik gaila neturejau fotoaparato dar tada.
          Situo va kaip tik laiveliu dar pamenu plaukem jei neklystu:
          Jedi power!

          Comment


            #6
            Laivyba Nemuno deltoje, Minijoje, Šyšoje

            Tęsiame kelionę.

            Šilutės nuvykome pasidairyti po Uostadvarį. Tai kaimelis Šiaurinėje Nemuno deltos dalyje, 5 km nuo Rusnės. Čia 1873-1876 m. pastatytas švyturys, kuris šiuo metu tarnauja tik kaip regykla.

            Apsemti ir apledėję laukai


            Minėtasis Švyturys


            Senas laivas


            Uosto fragmentai




            Iš švyturio atsiveria nuostabūs vaizdai

            Į rytus


            Į pietvakarius


            Į vakarus


            Į šiaurės vakarus


            Į šiaurę


            Atmata ir jos krantas

            (...)
            Paskutinis taisė Romas; 2016.05.16, 21:25. Priežastis: Kopija iš temos "Rusnė. Uostadvaris"
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              #7
              Laivyba Nemuno deltoje, Minijoje, Šyšoje

              Šilutė stengiasi patekti į tarptautinį vandens pramogų žemėlapį

              2006 m. Birželio 10 d.


              Šilutės savivaldybės administracijos Plėtros ir planavimo skyriaus vyriausiasis specialistas N. Gricevičius rodo, kur bus įrengtas uostelis

              Vandens turizmo infrastruktūros plėtrai Kuršių mariose bei Nemuno deltoje skirta beveik 13 milijonų litų. Didžioji dalis šių pinigų atiteks Šilutės prieplaukai įrengti ir infrastruktūrai sutvarkyti. Likusias lėšas Savivaldybė panaudos kitų keturių prieplaukų techniniams dokumentams rengti.

              Šilutės rajono savivaldybės administracija dar 2005 balandžio 1 dieną Ūkio ministerijos Lietuvos verslo paramos agentūrai (LVPA) pateikė vertinti projektą "Vandens turizmo (poilsio) infrastruktūros, prieplaukų bei informavimo priemonių įrengimo ir plėtros Kuršių mariose ir Nemuno deltoje (Šilutės prieplaukos (uosto), Kintų, Pakalnės, Povilų ir Minijos prieplaukų techninės dokumentacijos rengimas ir Šilutės prieplaukos (uosto) įrengimas".

              Šiuo projektu siekta gauti finansavimą pagal Bendrojo programavimo dokumentą (BPD) parengtai galimybių studijai įgyvendinti. Viena iš BPD finansuojamų sričių yra viešojo turizmo infrastruktūra ir paslaugos. Pamario vandens turizmo plėtros studijai dar prieš paraiškos pateikimą vertinti Ūkio ministerijai pritarė ir vietiniai verslininkai, užsiimantys turizmu. Projektui skirti pinigai turėtų paskatinti atvykstamąjį ir vietos turizmą bei sukurti aktyviam poilsiui palankias sąlygas.

              Finansavimą Savivaldybė tikėjosi gauti dar pernai rudenį, tačiau tik šiemet gegužės pabaigoje rekomenduota skirti 12 mln. 916 tūkst. litų.

              Prioritetas - turizmui

              Šilutės savivaldybės administracijos Plėtros ir planavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Nerijus Gricevičius teigia, kad šio projekto įgyvendinimas gerokai sustiprins rajono turizmo infrastruktūrą ir pakels vandens turizmo lygį bei paslaugų kokybę. Pagal Savivaldybės strateginį plėtros planą 2005-2014 metams, prioritetai skiriami būtent turizmo sektoriui.

              Pagrindiniai pamarį aplankantys turistai yra žvejai bei vandens sporto ir pramogų mėgėjai, kuriuos traukia vidaus vandenų keliai. Anot Savivaldybės atstovo, šią infrastruktūrą ir siekiama plėtoti. Šilutės rajonas priklauso Kuršių marių regionui. Pastarasis yra vienas iš pagrindinių turistų traukos centrų Lietuvoje. Šiame etape bus paruošta likusiųjų Šilutės savivaldybės prieplaukų techninė dokumentacija, o joms įrengti finansavimą gauti tikimasi jau kito Europos Sąjungos struktūrinių fondų realizavimo etapo metu.

              Tvarkys prieplauką

              Įgyvendinant šį projektą numatoma sutvarkyti bei įrengti 4,7 ha teritoriją, vadinamą Šilutės uostu, iki 2 m pagilinti bei sutvarkyti 8 km vandens kelią Šyšos upe.

              Prieplaukos vaizdas pasikeis radikaliai. Teritorija bus aptverta, apšviesta ir saugoma, įrengta automobilių ir autobusų aikštelė, pėsčiųjų takai, sutvarkytos aplinkinės gatvės bei privažiavimo keliai.

              N. Gricevičius pasakojo, kad pasikeis prieplaukos krantinės. Prie jų galės būti patogiai švartuojamos valtys, jachtos bei kateriai, bus slipas laivams nuleisti, kranas, pastatytas elingas, kuriame įsikurs administracija, laivų remonto dirbtuvėlės, garažai. Bus atlikti ir ypač svarbūs farvaterio į Nemuną žymėjimo ir ženklinimo darbai, ko labai pasigenda atplaukiantieji turistai.

              Sutvarkius uostelį, vandens turizmo mėgėjai gaus visas reikalingas paslaugas: elektrą, gėlą vandenį, turės galimybę atsikratyti fekalinio vandens. Informacijos terminale bus galima sužinoti kelius į aplinkinius turizmo objektus, beje, esančius ne tik Lietuvoje, ar prieplaukose, uosteliuose bei viešbučiuose yra laisvų vietų.

              Milijoninės pajamos

              Įgyvendinus projektą, prieplauką administruos tam sukurta viešoji įstaiga. Joje numatyti 6 etatai, o pajamos per pirmuosius 5 metus, pagal galimybių studijos prognozes, sieks daugiau nei 8,6 mln. litų. Šis vandens pramogų centras bus komfortabilus bei saugus.

              N. Gricevičius teigia, kad farvaterio ženklinimas turėtų suteikti patrauklumo pačiai prieplaukai ir vandens keliui, jungiančiam Šilutės miestą su rajono vandenimis. Planuojama, kad viešoji įstaiga rengs kursus, ekskursijas arba ši veikla bus perleista rajono verslininkams.

              Savivaldybės užsakymu VšĮ "Nacionalinis projektų rengimas" parengtame projekte numatoma, kad prieplauka talpins 80 laivų. Per 7 navigacijos sezono mėnesius įvairūs laivai turėtų apsilankyti 4000 kartų, iš jų maždaug 2500 vietinių ir užsienio turistų, o likę - aplinkinių gyventojų. Šie skaičiai - tai uostelyje laivų praleistos dienos.

              Galimybių studijos rengėjai apskaičiavo, kad vienu laivu atplaukus vidutiniškai 4 žmonėms, per metus rajonas gali tikėtis sulaukti iki 100 tūkst. vandens turizmo mėgėjų. Per 5 metus Šilutės rajone turėtų apsilankyti maždaug 600 tūkst. turistų, iš jų penktadalis - užsieniečiai. Turistų skaičiaus augimas rajonui, preliminariais apskaičiavimais, atneš nuo 12 iki 30 mln. litų pajamų.

              Atsipirks per 25 metus

              Anot rajono Plėtros ir planavimo skyriaus vyr. specialisto, Savivaldybė aklai nepasikliauja šio projekto sėkme. Šiuo metu jau yra ruošiamas rinkodaros projektas, kuris padės skatinti informacijos apie rajono turizmo galimybes ir objektus sklaidą. Šis turizmo objektas turėtų atsipirkti per 25 metus.

              Savivaldybė, pateikdama paraišką finansavimui, buvo numačiusi, jog projekto įgyvendinimo darbai užtruks 28 mėnesius. Dabar darbai turi būti baigti iki 2008 pabaigos, nors sutartys dar nepasirašytos ir neaišku, kiek tai užtruks.

              Prieplauka - sudėtingas hidrotechninis statinys. Didžioji paramos dalis ir atiteks uostelio statybų ir infrastruktūros sutvarkymo darbams - 11,6 mln. litų, 500 tūkst. Lt kainuos techninio projekto parengimas, o likę pinigai bus išleisti aprūpinti prieplauką įranga bei projektui administruoti.

              Numatytam Kintų, Pakalnės, Povilų ir Minijos prieplaukų techninių dokumentų rengimui Savivaldybė skirs maždaug 1 mln. litų iš savo biudžeto, kadangi, apkarpius pradinę projekto sumą, pinigų šiek tiek trūktų. Šiems darbams įgyvendinti prireiks dar maždaug 8 milijonų, kurių taip pat bus prašoma kreipiantis į LVPA.

              Pasak Šilutės savivaldybės tarnautojo, užbaigus šiuos darbus, turėtų būti sukurtas vandens pramogų tinklas, ir Šilutė sieks būti įtraukta į tarptautinį vandens pramogų žemėlapį.

              Imantas PALIAKAS
              ve.lt

              Comment


                #8
                2009-01-22, 16:21
                Uostadvario uostą planuojama perleisti verslininkams
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  #9
                  Rusnė, vakar:


                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    #10
                    Modernizuotas Šilutės uostas Šyšoje

                    http://www.lrytas.lt/-12437177161241...nuotraukos.htm

                    Comment


                      #11
                      Anksčiau į Šilutę plukdyta degtinė, dabar - turistai
                      2009 m. Birželio 04 d.

                      Valstybės investicijos skęsta upėse
                      2009 m. Birželio 04 d.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        #12
                        Prieplauka – be laivų

                        http://www.lrytas.lt/?data=20090608&...i090608&view=2
                        Aldona ALEKSĖJŪNIENĖ
                        LR korespondentė
                        2009-06-08
                        Septyniolika milijonų litų išmesta vos trisdešimt laivų galinčiai priimti prieplaukai. Tačiau valdininkai užsispyrę tvirtina, kad ji Drevernoje – būtina.
                        Iš savaitgalį Drevernoje (Priekulės seniūnija) atidarytos naujos prieplaukos galima plaukti tik vienu maršrutu – skersai Kuršių marių į Juodkrantę. Arba pasisukioti mariose.
                        Tačiau ir tai reikia rasti, kas suteiktų tokią paslaugą. Šeštadienį nedideli motorlaiviai už suaugusiojo plukdymą ėmė 5, o už vaiko – 2 litus. Norinčių pramogauti buvo daug.
                        Tik laivų – mažai. Mat vietos verslininkai dar nepertvarkė visų savo žvejybos botų į keleivinius katerius.
                        Ar ne per brangus statinys Priekulės seniūnijos Drevernos kaimui, turinčiam 300 gyventojų ir iš žvejybos verslo besitraukiančias tris įmones?
                        Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas per prieplaukos atidarymą neabejojo, kad investicijos į 17 mln. litų kainavusį statinį grįš.
                        Tačiau Valstybės kontrolė neseniai suabejojo iki šiol buvusių investicijų į vandens kelių plėtrą efektyvumu.
                        Antai šiuo metu panaudojama tik pusė Šilutės mažųjų laivų prieplaukos, kainavusios apie 12 mln. litų, pajėgumų. Į ją neįplaukia didžiosios jachtos, nes virš Šyšos upės kabo elektros laidai.
                        Į Drevernos prieplauką irgi neįplaukia didieji laivai, nes rytinė marių dalis per sekli.

                        Comment


                          #13
                          Šilutėje bus kuro kolonėlė mažiesiems laivams
                          http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...aivams-462083/
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            #14
                            Nida

                            Comment


                              #15
                              Šilutės uostelis Šyšoje

                              2011 04











                              Paskutinis taisė digital; 2023.10.24, 00:37. Priežastis: atkurtos nuotraukos
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                #16
                                /\ Iš nuotraukų atrodo super. Tik kad tų laivelių dar netiršta. Kažin, ne sezonas, ar dar labai šviežias uostelis?
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  #17
                                  Sezonas dar tik prasideda, nors kaip ten vasarą nemačiau.
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #18
                                    labai tvarkingai Istikruju, tai labai noretusi tokio vaizdelio Kauno nemuno saloje

                                    Comment


                                      #19
                                      O degaline laivams pastate?

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                        /\ Iš nuotraukų atrodo super. Tik kad tų laivelių dar netiršta. Kažin, ne sezonas, ar dar labai šviežias uostelis?


                                        kai buvau ten rugsėjo mėnesį , laivelių buvo tikrai daug, vos kelias laisvas vietas mačiau. manau vis labaiu link vasaros jų daugės ir daugės. o uostelis man pasirodė pavyzdinis : gražios patogios krantinės, švaru, prižiūrima teritorija, net laivybos inspektorius šalia

                                        Comment

                                        Working...
                                        X