Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tylus
    replied
    Šiandienos 'Costa Pacifica' apsilankymas Klaipėdoje - paskutinis 2015 m. kruizinės laivybos sezone.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šįryt.



    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Rugsėjo 1-ąją – du kruiziniai laivai

    Antradienį Klaipėdai švenčiant naujų mokslo metų pradžią čia apsilankys du kruiziniai laivai. Pirmasis jų uostamiestyje prisišvartuos ankstų rytą, o antrasis – vidurdienį. Du laivai į Klaipėdą atplukdys daugiau nei 1200 turistų.

    Pirmasis jų – laivas „Astor“ Klaipėdoje viešės nuo 6 val.

    Šis daugiau nei 176 m ilgio laivas pastatytas 1987-aisiais Vokietijoje. Laineris 1988 m. buvo parduotas Juodosios jūros laivininkystės kompanijai ir pavadintas „Fedor Dostoevskiy“, pavadinimą „Astor“ laivas susigrąžino 1995 m.

    Su Bahamų vėliava plaukiojančiu laivu į Klaipėdą atvyksta 477 turistai bei 276 įgulos nariai.

    Šiam laivui draugiją palaikyti apie 12 val. prie Klaipėdos kruizinių laivų krantinės prisišvartuosiantis laivas „Albatros“.

    Rugsėjo 1-osios vizitas – jau antroji šio milžino, kurio ilgis siekia daugiau nei 205 m, viešnagė Klaipėdos uoste šį sezoną.

    Į miestą šis didžiūnas atplukdys daugiau nei 750 Vokietijos turistų. 573 turistai pasirinko kelionių agentūros organizuojamas ekskursijas, kurių metu aplankys Kuršių Neriją, Klaipėdą, Palangą, degustuos lietuvišką alų bei išbandys dviračių takus.

    Tradiciškai, atplaukiančius kruizinius laivus Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šįvakar išplaukiant iš Klaipėdos.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šio rytmečio svečias.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėdoje – kruizinis laineris "Silver Whisper"

    Šiandien Klaipėdoje lankysis kruizinis laineris „Silver Whisper“. Kruizinei linijai „Silversea Cruises“ priklausantis 186,00 m. ilgio laivas į Klaipėda atplukdys 379 turistus bei 295 įgulos narius.

    Šį kruizą po Baltijos jūros šalis pasirinko turistai iš 20 šalių, iš kurių didžioji dauguma – turistai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Naujosios Zelandijos, Kanados ir kt.

    Klaipėdos uoste daugiau nei 150 turistų pasirinko ekskursijas į Palangą, Juodkrantę, Klaipėdą, o taip pat ir pasivažinėjimą riedžiais bei „Švyturio“ alaus degustaciją.

    Laivas atvyko 08.00 val., išvyks 14.00 val.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Dujos ateina ir į kruizinius laivus

    Kruizinės laivybos „Carnival Corporation“ grupė paskelbė, kad Vokietijos „Meyer Werft” ir Suomijos Turkų laivų statyklose statys keturis dujomis varomus kruizinius laivus.

    Jie pradės plaukioti 2019 ir 2020 metais. Po du laivus naudos grupės kompanijos „Costa Cruises“ ir „Aida Cruises“. Tai bus vieni didžiausių kruizinių laivų, kurie vienu metu galės imti iki 6,6 tūkst. keleivių.

    Į „Carnival Corporation“ grupę įeina kruizinės kompanijos „Carnival Cruises Lines“, „Cunard“, „P&O Cruises“, „Aida Cruises“, „Princess Cruises“, „Holland America Line“ ir „Seabourn“.

    „Carnival Corporation“ grupė su minėtais Vokietijos ir Suomijos laivų statytojais buvo pasirašiusi memorandumą iki 2022 metų iš viso pastatyti devynis naujos kartos dujomis ir dyzelinu varomus kruizinius laivus.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Uostamiestyje – kruizinių lainerių desantas

    Vakar pro Klaipėdos uosto vartus vienas po kito įplaukė net trys kruiziniai laivai. Per vieną dieną tiek lainerių šiais metais Klaipėdą aplankė pirmą kartą. Šimtus turistų į miestą atgabenę laivai vienas po kito uostamiestyje prisišvartavo iki pietų ir miestą paliko tik vėlyvą vakarą.

    Pirmasis kruizinis laineris pro Klaipėdos uosto vartus vakar įplaukė dar tada, kai dauguma miestiečių rengėsi pradėti darbo dieną.

    Nė 200 m ilgio nesiekiantis laivas „Nautica“ Klaipėdos centriniame terminale prisišvartavo apie 7 val. ryto. Jau antrą kartą uostamiestį lankantis laineris šįkart atplukdė 675 turistus.

    Paskui jį apie 10 val. į Klaipėdą atplaukė pastebimai didesnis gražuolis „Crystal Syphony“. Šis 238 m ilgio laivas į miestą atplukdė 881 turistą iš 36 pasaulio šalių.

    Dauguma terminale prisišvartavusio laivo keleivių – svečiai iš JAV, Singapūro, Tailando, Kinijos. Laineris „Crystal Syphony“ uostamiestyje viešėjo iki 22 val.

    Popiet apie 14 val. dviem anksčiau atplaukusiems svečiams kompaniją palaikyti atskubėjo už pirmąjį lainerį dar mažesnis „FTI Berlin“.

    Šis 139,30 m ilgio laivas į uostamiestį atplukdė 372 turistus iš Vokietijos. Su Maltos vėliava plaukiojantis laineris uostamiestyje svečiavosi pirmą kartą.

    Laivo kapitonui tradiciškai buvo įteiktas Klaipėdos uosto ženklas, kuriuo apdovanojami visi pirmąkart į uostą atplaukę kruiziniai laivai.

    Gausų kruiziniais laineriais atplaukusių turistų būrį Teatro aikštėje tradiciškai pasitiko liaudies amatų mugė.

    Šių metų kruizinės laivybos sezoną jau būta kartų, kai į miestą vienas po kito atplaukė du laivai, tačiau trys apsilankė pirmą kartą.

    Du laineriai per vieną dieną Klaipėdoje prisišvartuos ir rugsėjo 1-ąją. Tądien į miestą atplauks kiek ilgesnis nei 176 m ilgio laivas „Astor“ ir 205,46 m „Albatros“.

    Šiųmetį kruizinės laivybos sezoną uostamiestyje pabaigs jį ir pradėjęs 193,34 m ilgio su Maltos vėliava plaukiojantis laineris „AIDA Cara“.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėdoje lankysis 3 kruiziniai laivai

    Ketvirtadienį Klaipėdos uosto krantines papuoš net 3 kruiziniai laivai.

    Pirmasis ankstų rytą Klaipėdos centriniame terminale prisišvartuos jau antrą kartą į uostamiestį šį sezoną atplaukiantis kruizinis laineris "Nautica", kuriuo atvyks 675 turistai. Vėliau į uostą įplauks "Crystal Cruises" linijoms priklausantis "Crystal Symphony", kuriuo į Klaipėdą atvyks 881 turistas iš 36 pasaulio šalių. Didžioji dauguma šio laivo turistų - svečiai iš JAV, Singapūro, Tailando, Kinijos. Šis laivas bus prišvartuotas Kruizinių laivų terminale.

    Paskutinis kruizinis laineris "Berlin" Klaipėdos uosto centriniame terminale prisišvartuos po pietų. Juo į Klaipėdą atvyks 372 turistai iš Vokietijos. Šiam laivui bus įteiktas oficialus Klaipėdos uosto ženklas, kuriuo apdovanojami visi Klaipėdoje pirmą kartą prisišvartavę kruiziniai lavai.

    Teatro aikštėje svečių lauks liaudies amatų jomarkas.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Laivas milžinas Klaipėdoje apsilankė šeštą kartą

    Į Klaipėdą šeštadienio rytą atplaukė kruizinis laivas „Costa Pacifica“. Šį sezoną čia jis švartavosi jau šeštąjį kartą ir tai ne paskutinis apsilankymas.

    Prieš septynerius metus pastatytu laivu į uostamiestyje atvyko 3518 turistų iš 43 pasaulio šalių. Daugiausia iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Austrijos.

    Daugiau nei 1500 turistų pasirinko ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą bei Ventės ragą. Planuojama, kad Kruizinių laivų terminale laineris bus iki 17 val.

    Tradiciškai turistų laukė pramogos Teatro aikštėje. Čia veikė mados mugė „Šopturgis“ bei šurmuliavo tautodailės meistrai.

    Laivas „Costa Pacifica“ yra 290 metrų ilgio ir 35 metrų pločio. Jis gali plukdyti beveik 5 tūkst. žmonių. Iš jų daugiau kaip 1000 įgula ir aptarnaujantis personalas.

    Laive yra keturiolika denių, 1504 kambariai, penki restoranai, trylika barų, baseinai, sporto ir sveikatingumo centrai, prekybos, vaikų ir paauglių zonos, lenktynių simuliatorius, 2000 vietų teatro ir koncertų salė, biblioteka, kino centras.

    Laineryje „Costa Pacifica“ nuolat skamba muzika. Ji kiekviename bare ar lifte – vis kitokia. Šiemet į Klaipėdą šis laivas atplauks septynis kartus.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šiandien.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kapitonui - Klaipėdos ženklas

    Antradienį į Klaipėdos uostą atplaukė kruizinis laineris "Mein Schiff 4". Šis kruizinis laivas, atplukdęs apie 2500 turistų Klaipėdoje lankosi pirmą kartą. Tai tas pats laivas, kuris dėl stipraus bangavimo ir audros liepos pradžioje negalėjo įplaukti į uostą.

    Tačiau šiandien orai kojos nepakišo, todėl laivas visą dieną vieši Klaipėdoje. Klaipėdos uoste egzistuoja sena ir graži tradicija – pirmą kartą atplaukusį kruizinį laivą apdovanoti Klaipėdos ženklu. Šiandien jis įteiktas laivo kapitonui Todui Burgmanui.

    Ženklą įteikė rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas ir uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    „Mein Schiff 4” šįkart Klaipėdą pasiekė sėkmingai

    Antrasis kruizinio laivo „Mein Schiff 4” bandymas turistus atplukdyti į uostamiestį – sėkmingas. Tai jau antroji šio laivo kelionė į Klaipėdą, tačiau kruizas pasveikintas pirmojo apsilankymo proga, mat liepos pradžioje dėl prastų oro sąlygų į uostą įplaukti nepavyko.

    Su Maltos vėliava plaukiojantis laivas viešnagę uostamiestyje suplanavęs buvo jau liepos 10-ąją, tačiau tądien į uostamiestį įplaukti sutrukdė nepalankios oro sąlygos.

    Visai neseniai pastatyto ir dar dažais kvepiančio laivo ilgis siekia 294 m, o plotis – 36 m. Prabangiuoju 4 žvaigždučių kruiziniu laineriu į Klaipėdą atvyko 2 724 turistai iš Vokietijos. Juos atlydėjo 1 tūkst. įgulos narių.

    Šių metų birželio 5-ąją Kylyje Vokietijos plaukikės Franziskos van Almsick pakrikštyto laivo keleiviai viešnagės dieną išvyko į ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą bei Ventės ragą.

    Keliones po gražiausius Lietuvos pajūrio kraštus pasirinko daugiau nei keturios dešimtys atvykusiųjų grupių – apie 1500 turistų.

    Nemažai kruizinio didžiūno keleivių į miestą išriedėjo dviračiais.

    Klaipėdos turismo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, „Mein Schiff 4“ – ne vienintelis šiemet pirmą kartą į Klaipėdą atplaukęs laivas.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Plaukė plaukė ir atplaukė.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Ryto akimirka.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Uostamiestyje – didžiulis kruizinis laineris

    Antradienį apie 7 val. Klaipėdos uoste prisišvartavo kruizinis laivas “Mein Schiff 4”, kuriam įplaukti į uostą liepos 10 d. sutrukdė nepalankios oro sąlygos. Tai – 2015 metais pastatytas 294 metrų ilgio ir 36 metrų pločio 4 žvaigždučių kruizinis laineris, kuriuo į Klaipėdą atvyko 2724 turistai iš Vokietijos bei 1000 įgulos narių.

    2015 metų birželio 5 d. Kylyje Vokietijos plaukikės Franziskos van Almsick pakrikštyto laivo keleiviai (daugiau nei 40 grupių (apie 1500 turistų) pasirinko ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą bei Ventės ragą.

    Oficiali Klaipėdos uosto delegacija, vadovaujama rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriaus Artūro Drungilo, lainerio kapitonui įteikė uosto ženklą, kuriuo pasveikinamas kiekvienas, į Klaipėdos uostą pirmą kartą atplaukiantis laivas.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    “Mein Schiff 4” antru bandymu mėgins aplankyti Klaipėdą

    Antradienį, rugpjūčio 4 d., 7 val. Klaipėdos uoste prisišvartuos kruizinis laivas “Mein Schiff 4”, kuriam įplaukti į uostą liepos 10 d. sutrukdė nepalankios oro sąlygos. Tai - 2015 metais pastatytas 294 metrų ilgio ir 36 metrų pločio 4 žvaigždučių kruizinis laineris, kuriuo į Klaipėdą atvyks 2724 turistai iš Vokietijos bei 1000 įgulos narių.

    2015 metų birželio 5 d. Kylyje Vokietijos plaukikės Franziskos van Almsick pakrikštyto laivo keleiviai (daugiau nei 40 grupių (apie 1500 turistų) pasirinko ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių Neriją, Palangą bei Ventės ragą.

    10 val. oficiali Klaipėdos uosto delegacija, vadovaujama rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriaus Artūro Drungilo, lainerio kapitonui įteiks uosto ženklą, kuriuo pasveikinamas kiekvienas, į Klaipėdos uostą pirmą kartą atplaukiantis laivas.

    Laivas Klaipėdos uoste bus nuo 7 iki 18 val. Teatro aikštėje svečių lauks liaudies amatų jomarkas.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šį rytą.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Uostamiestyje svečiavosi laineris įžymybė

    Du uostamiestyje apsilankę kruiziniai laineriai vakar atplukdė kelis tūkstančius turistų iš daugiau nei trisdešimties šalių. Viename iš laivų jau ilgą laiką filmuojama populiari vokiečių laida.

    Kruizinei linijai "Regent Seven Seas Cruises" priklausantis 207 m ilgio "Seven Seas Voyager" laineris prisišvartavo prie Centrinio Klaipėdos terminalo krantinės, o kitas – "Phoenix Reisen" linijoms priklausantis 190 m ilgio laivas "Amadea" apsistojo Kruizinių laivų terminale.

    Šešių žvaigždučių kategorijai priskiriamas laivas "Seven Seas Voyager" į Klaipėda atplukdė 737 turistus bei 447 įgulos narį. Kruizą po Baltijos jūros šalis pasirinko 31-os šalies turistai, iš kurių didžioji dauguma – JAV, Meksikos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės, Kanados gyventojai.

    Kruiziniu laivu "Amadea" atvyko 624 turistai iš Vokietijos bei 292 įgulos nariai.

    Įdomu tai, kad šis laivas naudojamas ne tik pramogoms ir susisiekimui, bet pasitarnauja ir televizijai. Jame filmuojama Vokietijoje viena labiausiai žiūrimų šou laidų "Das Traumschiff".

    "Serialas jau daug metų filmuojamas laive. Jame rodoma, kaip šou herojai keliauja po įvairiausias šalis ir patiria nuotykių. Šis laivas – serialo žvaigždė", – pasakojo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

    Vakar rytą kruiziniais laineriais atplaukę svečiai iš užsienio ne tik apžiūrėjo senamiestį, bet vyko į Palangą, Nidą, Juodkrantę, Kretingą, Lapių kaimą bei Plateliuose esantį Šaltojo karo muziejų.

    R.Savickienės teigimu, turistus domina ne tik Kuršių nerija, bet ir lietuviškas kaimas.

    "Kiekvienas turistas – labai skirtingas ir renkasi vis kitus maršrutus. Dažniausiai apžiūrima pati Klaipėda, Palanga, Kuršių nerija, organizuojami žygiai dviračiais. Beje, turistai apsilanko ir kaimuose", – sakė pašnekovė.

    Atvykusius užsieniečius Teatro aikštėje vakar pasitiko liaudies amatų mugė. Turistų laukė muzikantai ir prekeiviai, siūlantys įsigyti lietuviškų prekių – nuo gintarinių papuošalų iki medaus.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Antrasis šiandien viešėjęs laivas.

    Komentuoti:

Working...
X