Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tylus
    replied
    Klaipėdiečiai Norvegijoje įgyvendina iššūkio vertus projektus

    Norvegijoje kruizinių laivų interjero darbus atliko UAB „Aros Marine“ 250 darbuotojų komanda. Klaipėdoje sėkmingai veikianti laivų interjero įrengimo įmonė UAB „Aros Marine“ pirmąjį metų ketvirtį pradėjo įgyvendinusi didžiausią projektą savo istorijoje. Per 32 d. renovavo du didžiulius septynių denių laivų interjerus.

    Projektas buvo įgyvendintas pasirašius sutartį su pasauline ekspedicinių kelionių lydere, kompanija „Hurtigruten“. Ši viena didžiausių Norvegijos kruizinių laivų bendrovė vykdo keliones palei Norvegijos pakrantę ir į tolimiausius kraštus – Antarktidą, Špicbergeną, Grenlandiją ir Islandiją. Šios flotilės laivuose telpa nuo 100 iki 646 svečių.

    2016-ųjų metų pradžioje kompanija „Hurtigruten“ paskelbė, jog užsiims kapitaliniu atnaujinimu. Visi jų turimi 1990-aisiais pastatyti 123 metrų ilgio laivai bus atnaujinti – pakeistas interjeras ir baldai. Juose atsispindės šiuolaikiškas skandinaviškas dizainas. Šiuos darbus sėkmingai per mėnesį įgyvendino klaipėdiečių kompanijos „Aros Marine“ darbuotojai.

    ...

    Praėjusią savaitę „Aros Marine“ su ta pačia norvegų įmone pasirašė interjero darbų atlikimo sutarties projektą atnaujinti dar du laivus.

    „Tai išskirtinis projektas ne tik atlikimo trukme, bet ir darbuotojų skaičiumi. Į Norvegiją išlydėjome 250 savo darbuotojų,“ – apie projektą pasakojo UAB „Aros Marine“ generalinis direktorius Giedrius Valainis.

    „Prie šio projekto dirbo įvairių vidaus apdailos specialistų komanda: staliai, grindininkai, elektrikai. Europos šiaurėje vykstantį darbą kontroliavo, prižiūrėjo bei su užsakovais detales derino 10 projektų vadovų komanda. Visi darbai buvo atlikti per dukart trumpesnį laiką nei įprasta. Tai didžiausias iki šiol mūsų įgyvendintas projektas“, – kalbėjo G.Valainis.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizinių laivų turistams – šokiai ir leidiniai

    Planuojama, kad šiais metais Klaipėdos uoste apsilankys apie 50 kruizinių laivų. Iki vasario vidurio buvo užregistruoti 47 laivai, bet registracija dar vyksta iki balandžio.

    Išskirtinis dėmesys didesniems laivams

    Pagal dabartinį grafiką pirmasis kruizinis laivas Klaipėdos uoste turėtų pasirodyti gegužės 18-ąją. Kol kas numatyta, kad tai bus laivas „Aida Vita“. Jį tradiciškai planuojama pasitikti su menine programa.

    Šis laivas taip pat ir užbaigs kruizinės laivybos sezoną Klaipėdoje – preliminariai spalio 5 dieną.

    Kas Klaipėdos uoste organizuotai priiminės kruizinių laivų turistus kol kad neaišku. Klaipėdos miesto savivaldybė yra paskelbusi kruizų ir regatų organizavimo 2016 metais konkursą.

    Aiškėja kruizinių laivų priėmimo nuostatos. Kiekvienas Klaipėdoje pirmą kartą apsilankęs kruizinis laivas, o taip pat ilgesnis nei 190 metrų laivas sulauks išskirtinio dėmesio. Kruiziniame laivų terminale vyks tokių laivų susitikimas su ne trumpesne nei vienos valandos menine programėle. Papildomai bus rengiami pažintiniai renginiai jūrų turistams Klaipėdos senamiestyje.

    Laukiamas rekordininkas

    Iš dabar planuojančių atplaukti 47 laivų 26 laivai yra ilgesni nei 190 metrų.

    Pats ilgiausias į Klaipėdą ketinantis užsukti laivas bus 319 metrų ilgio „Celebrity Silhouette“. Jis gali priimti 2885 keleivius. Šis laivas preliminariai Klaipėdoje lankysis birželio 12 dieną. Tai bus naujas Klaipėdos uosto rekordininkas.

    Dabar Klaipėdos uoste didžiausias apsilankęs kruizinis laivas yra 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Jį sutikome 2014 metų birželio 17 d. Papildomai jis lankėsi ir 2015 metų birželio 9 dieną.

    Šiais metais Klaipėdos uoste net šešis kartus lankysis išskirtinis 293 metrų ilgio kruizinis laivas „Mein Schiff 4“, penkis kartus – 290 metrų ilgio „Costa Pacifica“.

    Priminsime, kad pernai Klaipėdos uoste lankėsi 52 kruiziniai laivai. Iš jų didžiausias – jau minėtas 317 metrų ilgio „Celebrity Eclipse“. Pernai uoste apsilankė net 33 kruiziniai laivai ilgesni nei 190 metrų, kuriems Klaipėdos mieste skiriamas didesnis dėmesys.

    Platins nemokamus leidinius

    Atplaukus kruiziniams laivams kruizinių laivų terminale tradiciškai veiks informacinis punktas. Šių metų kruiziniams sezonui Klaipėdoje planuojama išleisti ir nemokamai išplatinti 5000 vienetų Klaipėdos miesto žemėlapių anglų ir vokiečių kalbomis. Kruizinių laivų turistams bus parengtas ir nemokamai platinamas 8500 vienetų specialus leidinys apie Klaipėdos miestą anglų ir vokiečių kalbomis. Taip pat planuojama išleisti iki 35 tūkst. vienetų atvirukų su Klaipėdos miesto vaizdais.

    Dar prieš prasidedant kruiziniams sezonui Klaipėdos uosto ir miesto atstovai kovo 13-17 dienomis planuoja dalyvauti ir tradicinėje tarptautinėje kruizinio verslo parodoje „Seatrade Cruise Global 2016”. Jis vyks JAV Majamyje. Tai bus renginys, skirtas pritraukti jau ne 2016, o vėlesnių metų naujas kruizinės laivybos linijas į Klaipėdos uostą.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizų perspektyvos Baltijos jūros regione

    Kopenhagoje atlikta Baltijos jūros kruizų traukos perspektyvų analizė parodė, kad į šį regioną per metus papildomai panorės plaukti daugiau apie 20 tūkst. kruizinių laivų keleivių.

    Maždaug po 3 proc. jūrų turistų srauto prieaugio tikimasi kelis artimiausius metus.

    Daugiau jūrų turistų galime tikėtis ir Klaipėdoje.

    Pernai Baltijos jūros šalis lankė apie 600 tūkst. jūrų turistų. Didžiausi kruizinių laivų srautai būna Kopenhagoje, Sankt Peterburge, Taline, Stokholme ir Helsinkyje.

    Klaipėda patenka į antrąją jūrų turistų srautų grupę Baltijos jūroje kartu su Ryga, Gdansku, Gdyne, Rostoku ir Kyliu.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Laukia prabangių kruizų sezonas

    Klaipėda jau rengiasi kitų metų kruizinių laivų sezonui. Kol kas planuojama, kad 2016-ųjų vasarą uostamiestyje apsilankys 40 lainerių, iš jų net 27 – ilgesni nei 200 m. Be to, čia dukart atplauks prabangus laivas "National Geographic Orion", kuriuo 10 dienų kelionė po Baltijos jūros uostus kainuoja daugiau nei 16 tūkst. dolerių.

    Kelionė tik pasiturintiesiems

    Ypač prabangus 102 m ilgio su Bahamų vėliava plaukiojantis ekspedicijų laivas "National Geographic Orion", talpinantis tik 100 keleivių, į Klaipėdą 2016-aisiais turėtų atvykti kitos vasaros pabaigoje ir pirmąją rudens dieną. Šis laineris nėra dažnas svečias Baltijos jūros regione. Jo maršrutai dažniausiai siekia nuo Antarktidos iki šiltųjų jūrų egzotinių salų.

    Kruizo metu keliautojai patys tampa tyrinėtojais, jiems talkina kartu plaukiantys mokslininkai. Tačiau šis malonumas labai brangus – 24 dienų pasiplaukiojimas gali siekti nuo 22 tūkst. iki 44,5 tūkst. JAV dolerių.

    10-ies dienų kelionė Baltijos jūra šiuo laivu kainuoja 8–16,6 tūkst. JAV dolerių. Pavyzdžiui, tuo pačiu maršrutu keliauti su "Costa Pacifica", kuris plukdo iki 1,5 tūkst. keleivių, kainuoja 10–15 kartų pigiau.

    Planai dar gali keistis

    Remiantis laivų registracijos sąrašu, kitais metais į Klaipėdą ketina atplaukti 40 lainerių. Esą tai ne galutiniai duomenys, nes laivai bus registruojami iki pat kitų metų vasario.

    2016-ųjų kruizinis sezonas prasidės gegužės 18 d., kai Klaipėdoje prisišvartuos 202 m ilgio laivas su Italijos vėliava "Aida vita". Iš viso šis laineris iki sezono pabaigos mūsų uostamiestį aplankys net 5 kartus.

    Birželio 12-ąją laukiama vieno didžiausių iš iki šiol į Klaipėdą atplaukusių lainerių – 319 m ilgio "Celebrity Silhouette". Jo antrininkas – "Celebrity Eclipse", viešėjęs pas mus šiais metais, yra 2 metrais trumpesnis.

    Įdomu tai, kad iš 40 ketinančių atplaukti keleivinių laivų net 27 yra 200 metrų ir ilgesni: "Mein Schiff" – 293 m, "Costa Pacifica" – 290 m, "Marina" – 239 m.

    Be to, jau pradėti registruoti laivai, ketinantys į Klaipėdą atplaukti 2017 m. Kol kas čia apsilankyti tris kartus norą pareiškė 293 m ilgio "Serenade of the Seas".

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizai į naują Estijos uostą

    Šiuo metu į Estiją atplaukiantys kruiziniai laivai stoja Taline, dar keli Saremo salose.

    Nuo 2017 m. nauju kruiziniu uostu taps ir Piarnu. Čia švartuosis pirmasis kruizinis laivas, greičiausiai iš „Silver Sea“. Tai bus apie 100 metrų ilgio laivas.

    Iki to laiko turi būti išgilinta upė, kuria plauktų laivai ir sutvarkytos krantinės. Po šių rekonstrukcijų Piarnu galės priimti iki 200 metrų ilgio kruizinius laivus.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Šiuo atžvilgiu Kopenhagos geografinė padėtis palankiausia. Būtų nelogiška per Atlanto vandenyną atpliaukiantiems laivams neužsukti į šio miesto uostą.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kopenhaga – Baltijos kruizų sostinė

    Kasmet po Baltijos jūrą plaukioja apie 90 skirtingų kruizinių laivų, kurie priklauso maždaug 40 kruizinės laivybos kompanijų. Beveik visi laivai užsuka į Kopenhagos-Malmės uostą.

    Nieko nuostabaus, jei apsilankęs Kopenhagoje spalio mėnesį nebeišvysi kruizinio laivo. Už tai vasarą jų čia pilna. Pradedant 2008 metais kasmet Kopenhagoje apsilanko daugiau kaip 300 kruizinių laivų. Rekordas buvo 2012 metais, kai lankėsi 347 kruiziniai laivai. Paskaičiuota, kad kiekvienas keleivis Danijos sostinėje vidutiniškai per dieną palieka apie 550 Danijos kronų (60 eurų).

    Nieko nuostabaus, kad kruizinės laivybos versle iš jungtinio Kopenhagos-Malmės uosto išskiriama Kopenhaga. Malmėje per metus lankosi apie 10 kruizinių laivų. Visi kiti suka į šalia esančią Kopenhagą.

    Net penkis kartus nuo 2004 metų Kopenhaga „World Trawel Awards“ rinkimuose buvo pripažintas patraukliausiu kruiziniu uostu.

    Po Kopenhagos pagal apsilankiusių laivų kiekį Baltijos jūroje yra Sankt Peterburgo ir Talino uostai – apie 310 laivų, po to Stokholmas ir Helsinkis – apie 280 laivų.

    Apie 150 kruizinių reisų po Baltijos jūrą prasideda iš Kopenhagos. Pagal prasidedančius kruizinių laivų reisus prie Kopenhagos labiausiai priartėjo Vokietijos Kylio ir Rostoko uostai, atitinkamai 100 ir 80 laivų reisų. Šis rodiklis yra labai svarbus, nes įprastai į kruizinį reisą turistai atvyksta prieš 1-2 dienas, susipažįsta su miestu ir pradžios uoste palieka nemažai pinigų – vidutiniškai apie 1600 Danijos kronų per dieną (apie 215 eurų).

    Pagal keleivių kiekį kruiziniuose laivuose Kopenhaga Baltijos jūroje tvirtai pirmauja be didesnės konkurencijos. Kopenhagoje kasmet apsilanko per 800 tūkst. kruizinių laivų turistų. Po jos seka Sankt Peterburgas – apie 550 tūkst. Stokholmas ir Rostokas – apie 500 tūkst. Talinas – 480 tūkst., Helsinkis – 420 tūkst. keleivių.

    Pagal šį rodiklį iš 31 Baltijos jūroje kruizinių laivų lankomų uostų Klaipėda yra maždaug per vidurį 14-15 vietoje.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šių metų kruizinis sezonas - rekordinis

    Prognozuota, kad šiemet Klaipėdoje kruizinių laivų sezono metu jais atplauksiančių turistų skaičius bus apie 10 tūkstančių mažesnis nei pernai, tačiau, sezonas tapo visų laikų rekordiniu keleivių atžvilgiu - sulaukta 50 laivų ir apie 60 tūkst. keleivių.

    Šiemet kruizinių laivų sezoną gegužės 4 d. pradėjo pirmą kartą į mūsų uostą užsukęs vokiečių kompanijos "Aida Cruises" laivas "Aida Cara", plaukiojantis su Italijos vėliava. Vakar tas pats laivas, atplukdęs 1 186 keleivius, baigė šių metų kruizinį sezoną Klaipėdoje. Į ekskursijas išvyko apie 400 jo keleivių.

    Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkės Kristinos Gontier, šių metų sezonas - geriausias. Iš kruizinių laivų šiemet surinkta 667 tūkst. eurų rinkliavų, tai sudaro 1,5 proc. visų uosto rinkliavų.

    Planuota, kad šį sezoną į Klaipėdą kruiziniai laivai užsuks 55 kartus, tačiau sulaukta tik 50 laivų. 5 laivai neatvyko dėl meteorologinių sąlygų ir maršruto keitimo. Laivais atkeliavo 59 tūkst. 239 keleiviai. Didžiąją dalį keleivių - apie 60 proc. - sudarė amerikiečiai, maždaug 20 proc. - vokiečiai, 15 proc. - italai, prancūzai ir ispanai.

    Pernai keleivių sulaukta beveik 57 tūkst., palyginti su 2014-ųjų sezonu, keleivių skaičius šiemet išaugo 4,1 proc. Stebima tendencija, kad į Klaipėdos uostą atplaukia didesni kruiziniai laivai ir atgabena daugiau keleivių.

    Sakoma, kad keleivių skaičius išaugo dėl amerikiečių, kurie, kai jų doleris pabrango, plūstelėjo į Europą, nes tokie kruizai jiems labiau apsimoka.

    Daugiau pinigų nei apskaičiuotas statistinis vidurkis - apie 50 eurų - kruizinių laivų keleiviai uostuose nepalieka. Pasak K. Gontier, taip yra todėl, kad kruizai tapo prieinami ne tik turtingiesiems, bet ir vidutines pajamas gaunantiems žmonėms, o šie paprastai pinigais nesišvaisto.

    Šiemet ilgiausias atplaukęs laivas į Klaipėdą buvo "Celebrity Eclipse" - 317 metrų. Kitais metais planuoja atvykti 319 m ilgio "Celebrity Silhouette", galintis plukdyti 5 tūkst. keleivių.

    Patraukliausias objektas kruizinių laivų keleiviams išlieka Kuršių nerija. Šaltojo karo muziejus prie Platelių, Žemaitijos nacionaliniame parke, vilioja amerikiečius ir vokiečius, tačiau kadangi iki jo gana toli važiuoti, jis nėra toks populiarus. Turistus domina ekskursija į Lapių kaimą, tebėra gana populiari Palanga
    ir Ventės ragas.

    Be to, kruizinių laivų keleiviams siūloma ir žvejyba, ir kelionė oro balionais, ir parasparniais. Tačiau jų neretai atsisakoma dėl įvairių priežasčių - pasirodo per brangu, abejojama saugumu ir kt. Kita vertus, kruiziniai laivai paprastai į Klaipėdą atplaukia gana anksti rytą (naktį jiems patogu plaukti), stovi uoste tik po kelias valandas, vakarop išvyksta. Tad kažko ypatingo nuveikti keleiviai negali.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Koks buvo šis kruizinis sezonas?

    Šiandien Klaipėdos uoste oficialiai baigėsi kruizinis sezonas. Simboliška, kad jį vainikavo laivas „Aida Cara“, taip pat ir pradėjęs šį kruizinį sezoną. Šiuo laivu atplaukė 1186 keleiviai.

    Pernai į Klaipėdą atplaukė 63 laivai, kuriais atkeliavo 57 797 svečiai. Šiais metais sulaukta 51 laivo ir 60 202 keleivių. Tiek daug keleivių nebuvo sulaukta nė vienais ankstesniais metais.

    Per šį kruizinį sezoną surinkta 671 tūkst eurų rinkliavų – tai sudaro apie 1,5 proc. visų uoste surenkamų rinkliavų.

    Šiais metais Klaipėdoje lankėsi ir laivas rekordininkas – ilgiausias kruizinis laivas per visą uosto istoriją „Celebrity Eclipse“ (ilgis – 317 m). Tikėtina, kad kitais metais ilgiausio laivo rekordas turėtų būti pagerintas. Kitų metų birželį į Klaipėdą turėtų užsukti 319 m ilgio laivas „Celebrity Silhouette“.

    Pernai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija kruizinės laivybos rinkodarai skyrė apie 34 tūkst. eurų, šiais metais – 57,8 tūkst. eurų.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Paskutinis šį sezoną kruizinis laivas Klaipėdoje.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šiandien.



    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Tarp Europos lyderių – klaipėdietiška kompanija

    Paskelbti su kelionėmis pasaulyje susiję Europos verslo lyderiai, tarp kurių yra ir Baltijos jūros regiono kompanijų.

    Nominantus ir nugalėtojus kasmet pagal analitinės kompanijos „Travel Awards“ apklausą renka specialistai iš kelionių ir turizmo verslo. Prizai nugalėtojams ir nominantams bus teikiami Italijos Sardinijos mieste šiemet lapkritį.

    ...

    Iš jūrinės srities keletas nominacijų susieta su kruizine laivyba, geriausiais kruiziniais uostais.

    Tarp Europos kruizinių linijų nuo 2008 metų lyderio pozicijų neužleidžia linija „Norwegian Cruise Line“. Ji valdo 14 kruizinių laivų, kurie išsiskiria ypatingai gražiais piešiniais ant bortų.

    Gaila, kad laivai, kurių pavadinimas prasideda „Norwegian...“ („Norwegian Pearl“, „Norwegian Star“, „Norwegian Sun“, „Norwegian Sky“ ir t.t) neplaukioja Baltijos jūroje, bent jau nėra buvę Klaipėdoje.

    ...

    Tarp geriausių pasaulio kruizinės laivybos kompanijų minimos ir „AIDA Cruises“, „Celebrity Cruises“, „Silversea Cruises“, „Royal Caribbean International“, kurių laivai užsuka į Klaipėdos uostą.

    Geriausiu kruiziniu uostu šiemet pripažinta Barselona. 2014 metais geriausiu kruiziniu uostu buvo Lisabona, 2013 metais – Stambulas, o prieš tai net keturis metus lyderiavo Baltijos jūroje esantis Kopenhagos ir Malmės jungtinis uostas.

    ...

    Kai kuriose nominacijose pirmenybė skirta ir Baltijos jūros regionui.

    Nepaisant paaštrėjusių santykių tarp Rusijos ir Europos sąjungos perspektyviausia Europos turizmo kryptimi pripažintas Rusijos Sankt Peterburgo miestas. Šis Rusijos kultūros centras ir jo apylinkės su turtingais dvarais traukia ir trauks turistus.

    Europos kruizinės krypties vystymo lyderiu yra įvardinama Venecija. Galbūt todėl, kad ji sugebėjo išspręsti konfliktą, kai į istorinį centrą buvo draudžiama įplaukti didesniems kruiziniams laivams.

    Iš Baltijos jūros regiono perspektyviais kruiziniais centrais dar laikomi Oslas ir Kopenhaga-Malmė.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Pirmadienio akimirka.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šįryt.





    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Vidudienį.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėdoje tęsiasi kruizinis sezonas

    Rytoj, rugsėjo 17 d., Klaipėdoje lankysis kruizinis laineris „Seven Seas Voyager“. Tai ketvirtas šį sezoną laivo vizitas uostamiestyje. 207 m ilgio gražuoliu į uostą atvyks 700 turistų. Daugiausia sulauksime svečių iš JAV Didžiosios Britanijos, Kanados. Į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją, Kretingą bei Šaltojo karo muziejų Plateliuose išvyks beveik visi laivu atplaukę turistai – virš 630 asmenų.

    Kruizinis laineris į Klaipėdą atvyks 12.00 val., planuojamas išvykimas – 21.00 val. Teatro aikštėje bus organizuojamas liaudies amatų jomarkas.

    Spalio 5 d. kruizinį sezoną Klaipėdos uoste uždarys laivas „AIDA cara“. Iki sezono uždarymo uoste sulauksime dar 4 kruizinių laivų.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Vakar.

    Komentuoti:


  • Fulgur
    replied
    Parašė Tylus Rodyti pranešimą
    Jos teigimu, šiemet maždaug 65 proc. laineriais atplaukiančių turistų rinkosi keliones po Klaipėdą bei aplinkinius miestus, tačiau šalies didmiesčiai nebuvo tokie populiarūs. Tai siejama su gana aukštomis minėtų ekskursijų kainomis.
    Kas nors galėtų firmelėms paaiškinti, kad dirbti reikia ne su 100 proc. marža šiandien, o su truputį mažiau.

    Turistų kritimas 4 proc. tegu ir nedidelis, bet neigiamas dalykas. Mažiau turistų - mažiau dėmesio - mažiau reisų

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizinių laivų sezoną vertina teigiamai

    Įvairių kruizinių linijų susidomėjimas Klaipėdos uostu nemažėja. Šiemet į miestą iki kruizinės laivybos sezono pabaigos atvyks mažiau turistų nei pernai, tačiau jau kitais metais atplauksiančių laivų sąrašas sparčiai pildomas.

    Šių metų kruizinės laivybos sezonas, kuris dar tęsis iki spalio 5-osios, jau dabar yra vertinamas kaip vykęs.

    Nuo pat gegužės vidurio keliomis dešimtimis lainerių į uostamiestį atplaukė daugiau nei 53 tūkst. turistų. Iki sezono pabaigos šis skaičius, planuojama, išaugs iki 55 tūkst.

    Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkės Kristinos Gontier teigimu, šis sezonas buvo ne ką prastesnis nei praėjusių metų. 2014-aisiais miestą aplankė 57 tūkst. kruiziniais laivais atvykusiųjų.

    Beveik visi laineriai šį sezoną uoste švartavosi sėkmingai, būta tik dviejų nenumatytų atvejų.

    Gegužę kiek ilgiau, nei planuota, uoste stovėjo beveik 200 m ilgio laineris "Aida Cara". Porą dienų reikėjo laukti, kol bus sutaisyta jo elektronika.

    Liepą dėl smarkaus vėjo į Klaipėdos uostą įplaukti negalėjo 294 m ilgio ir 42 m pločio laineris "Mein Schiff 4". Tąkart laivas uostamiestyje turėjo prisišvartuoti pirmąjį kartą.

    "Tokie nesklandumai yra normalus kruizinės laivybos reiškinys. Išskirtinių incidentų šiemet nebuvo", – pasakojo K.Gontier.

    Jos teigimu, šiemet maždaug 65 proc. laineriais atplaukiančių turistų rinkosi keliones po Klaipėdą bei aplinkinius miestus, tačiau šalies didmiesčiai nebuvo tokie populiarūs. Tai siejama su gana aukštomis minėtų ekskursijų kainomis.

    Šiemet uostamiestį atrado nauja kruizinė linija "Aida". Jos laivai pradėjo šiųmetį kruizinės laivybos sezoną ir jį pabaigs.

    Jau įsibėgėjo ir kruizinių lainerių, planuojančių savo šturvalus į uostamiestį nukreipti kitąmet, registracija. Į Klaipėdą savo keliones numatė jau keturios dešimtys laivų. Šis sąrašas dar bus pildomas.

    Dauguma užsiregistravusių lainerių siekia arba viršija 200 m ilgį. Tiesa, bus ir itin didelių. Dar neįpusėjus birželiui pro Klaipėdos uosto vartus planuoja įplaukti 319 m ilgio "Celebrity Silhouette".

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Uostamiestyje lankėsi kruizinis laineris „Costa Pacifica“

    Penktadienį Klaipėdoje lankėsi kruizinis laineris „Costa Pacifica“. Tai paskutinis šio laivo vizitas šį sezoną. 290,20 m. ilgio gražuoliu į Klaipėdos uostą atvyko 3171 turistas iš 38 pasaulio šalių. Daugiausia sulaukėme svečių iš Vokietijos – 2034, Australijos – 202, Prancūzijos – 163, Ispanijos – 157 bei Šveicarijos – 116.

    Į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją bei Šilutės kraštą išvyko virš 1000 turistų. Teatro aikštėje vyko liaudies amatų mugė.

    Spalio 5 d. kruizinį sezoną Klaipėdos uoste uždarys laivas „AIDA Cara“. Iki sezono uždarymo uoste sulauksime dar 6 kruizinių laivų.

    Komentuoti:

Working...
X