Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Eimantas
    replied
    Pritrauks daugiau kruizinių laivų

    Vidmantas Matutis

    Prognozuojama, kad Klaipėdos uoste daugės atplaukiančių kruizinių laivų.

    Pasaulinėje kruizinės laivybos parodoje apsilankiusios uosto ir miesto atstovės neslėpė ambicijų per metus į uostą pritraukti daugiau nei 100 kruizinių laivų.

    Planuojama, kad šiais metais atplauks 56 kruiziniai laivai ir atgabens iki 30 tūkst. turistų. Pernai uoste lankėsi 51 laivas ir 25 tūkst. turistų.

    „Ambicijų priimti 100 laivų jau turime seniai. Žinome uosto kapitono duotą žodį, kad kruizinis terminalas su dabartine infrastruktūra tiek jų galėtų priimti. Norėtume, kad tai būtų jau 2008 metais“, - sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

    Nuo 2008 metų kruiziniai laivai Klaipėdoje gali tikėtis mažesnių uosto rinkliavų. Nuolaidos būtų taikomos atsižvelgiant į tai, kiek kartų per sezoną laivas atplaukė į Klaipėdą. Pagal projektą, kurį dar turi patvirtinti Susisiekimo ministerija, trečią kartą atplaukus į uostą rinkliava mažinama 25 proc., aštuntą kartą – net 50 procentų.

    Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pernai iš kruizinių laivų gavo apie 2,5 mln. litų rinkliavų - 47 proc. daugiau nei užpernai. Preliminariais duomenimis, vienas kruizinio laivo turistas mieste gali išleisti nuo 50 iki 100 JAV dolerių.

    www.klaipeda.daily.lt

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Įdėsiu čia...

    "Giruliai" į žvejybą naktimis neplaukia


    Jau šeštus metus mažųjų laivelių sezonui ruošiamas, dažomas pramoginis laivas "Giruliai", ketinantis pradėti darbą balandžio viduryje. Tarp savo kolegų ir konkurentų jis - vienintelis didžiausias jūrinis laivas, turintis įvairių patogumų.

    "Giruliai" šiuo metu priklauso žvejyba užsiimančiai bendrovei UAB "Banginis". Visą laiką jo administratorės pareigas eina Stasė Juodienė. Pasak jos, viena didžiausių naujovių šio laivo veikloje per tuos metus tai, kad pastaruoju metu jis daugiau naudojamas pramoginei žvejybai jūroje.

    Administratorės teigimu, pernai metai "Giruliams" buvo geri. Gegužės ir pusės birželio savaitgaliai buvo atiduoti mėgėjiškai žūklei, menkėms gaudyti, o liepą ir rugpjūtį laivas nuo Palangos tilto plukdė žmones į jūrą.

    "Giruliai" gali plukdyti 40 žmonių, laivą aptarnauja 3 asmenų įgula - kapitonas, mechanikas ir jūreivis barmenas. Jeigu būna daugiau keleivių, kartu plaukia ir laivo administratorė.

    Paprastai laivas užsakomas 20-25 žmonių grupėms. Dažniausiai tokia paslauga naudojasi įvairios Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus organizacijos.

    Neturi tiek miegamų vietų

    Be gegužės ir birželio pradžios, į mėgėjišką žūklę plaukiama rugsėjį, spalį ir net lapkritį. Pernai visi spalio savaitgaliai "Giruliams" buvo užimti.

    S. Juodienės manymu, "Banginio" laivas sėkmingai konkuruoja tarp kitų laivelių, teikiančių tokias paslaugas tuo, kad jie neturi tokių patogumų. "Giruliuose" iškylautojai maitinami, laivas netgi turi prekybos alkoholiu licenciją, be to, uždarą saloną, poilsio kambarį. Keleiviams duodamos meškerės, specialus samdytas gidas atskleidžia visas žvejybos verslo paslaptis.

    Nors "Giruliai" turi 6 miegamąsias vietas, tačiau naktinė žvejyba jūroje neorganizuojama, nes reikėtų turėti bent 10 miegamųjų vietų. Šiame laive didelis dėmesys skiriamas tam, kad iškylautojams būtų patogu.

    Saulės palydėti

    Kita pramoga, kurios pageidaujama - praleisti laiką po ceremonijos Civilinės metrikacijos biure iki vestuvių puotos. Jūroje darytos nuotraukos būna gana įspūdingos. Beje, laive organizuojami ir mergvakariai. Neretai tokios pramogos nori užsienietės, tekančios už lietuvių. Būna užsakomųjų reisų trims valandoms, nuo 18 iki 22 val., pamatyti jūroje saulėlydį.

    Šiemet, jeigu bus suremontuotas Palangos tiltas, "Giruliai" vėl plukdys žmones nuo jo į jūrą. Tokia pramoga yra suinteresuota ir Palangos miesto savivaldybė, tad laivo atžvilgiu yra geranoriškai nusiteikusi. Karštomis vasaros dienomis kartais jis per dieną padaro 6 reisus. Tinkamiausi tam mėnesiai liepa ir rugpjūtis. Šiemet, jeigu tokioms kelionėms nebus kliūčių, jų keleiviams žadami net siurprizai.

    Beje, plaukimai kasdien rytais į Palangą iš Klaipėdos nepasitvirtino - vėjas pakyla, norinčiųjų nebelieka.

    Kartu su "Giruliais" prie Palangos tilto dirba ir kiti mažesni laiveliai, pavyzdžiui, "Tauras", "Delta". Tačiau jie ima 12 - 24 žmones, jie turi sėdėti, negali judėti. Žinoma, smagu paliesti plaukiant vandenį ranka. Esant didesniam bangavimui mažieji laivai plaukti nebegali, o "Giruliams" 4 balai dar ne riba, nes turi du denius - apatinį ir viršutinį. Beje, yra vadinamųjų ekstrymų mėgėjų, norinčių plaukti į jūrą būtent esant bangavimui ir ją geriau pažinti. S. Juodienė juokauja, kad reikia tokius reisus organizuoti moterims, norinčioms suliesėti.

    Jau antri metai organizuojami reisai nuo Šiaurės rago Klaipėdoje jūra į Juodkrantę. "Giruliai" gali plaukti ir mariomis, jeigu vasara būna lietinga, pasiekti net Nidą, tačiau mariose reikia konkuruoti su laivais "Forelle", "Mecklenburg". Be to, tie, kurie plaukia jūra, patiria visai kitokių įspūdžių nei mariose.

    Vidmantas MAŽIOKAS
    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Kruizų versle Klaipėda - tik antrinis Baltijos uostas

    Klaipėdos uostas kruizų verslo pasaulyje yra labiau žinomas nei pati Lietuva.

    Ir nors Klaipėdos uostas kruizinio verslo srityje niekada nepralenks Sankt Peterburgo, Kopenhagos, Stokholmo, Talino ir bus antrinis Baltijos jūros uostas kruizų atžvilgiu, jis dar turi perspektyvų. Pasak specialistų, esą galima pasiekti, kad į Lietuvos uostą per sezoną kruiziniai laivai atplauktų 100 kartų. Pernai pasaulyje kruizų sektorius išaugo 9 proc., o Baltijos jūros regione - net 30 proc.

    Šiemet kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje prasidės gegužės 20 d. atplaukus laivui "Columbus" ir baigsis rugsėjo 28 d. Planuojama, jog kruiziniai laivai atvyks 56 kartus. Prognozuojama, kad apsilankys 30 tūkst. turistų. Pernai kruiziniai laivai atplaukė 49 kartus, atvyko 25 tūkst. turistų. Deja, didelis laivas "Opera", kuris 2008 m. buvo žadėjęs atvykti į Klaipėdą 8 kartus, atsisakė šio ketinimo ir vėl plauks kaip paprastai į Švedijos Visbio uostą.

    Vakar vykusioje spaudos konferencijoje Klaipėdos delegacijos atstovai, neseniai dalyvavę garsioje pasaulinio kruizinio verslo parodoje ir konferencijoje Majamyje, JAV, dalijosi įspūdžiais. Klaipėdos uostas šioje parodoje pristatytas jau 4 kartą. Rygos uosto nebuvo jau antrą kartą, tad klaipėdiečiams teko pasakoti ir apie jį.

    Klaipėdiečių stendas kainavo apie 40 tūkst. Lt, tačiau norint Majamyje pristatyti įspūdingesnį stendą, reikėtų mažiausiai 100 tūkst. Lt. Taigi dalyvavimas tokioje parodoje - labai brangus malonumas.

    Nepaisant to, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, Klaipėdos turizmo ir informacijos centro, turizmo agentūrų atstovai teigia tokiose parodose užmezgantys naujų kontaktų.

    Šį kartą klaipėdiečiai, be kita ko, sulaukė ir kompanijos, kuri perdarytą ledlaužį pritaikė kalėdiniams kruizams, mat yra tokių žmonių, norinčių pajusti ledo traškėjimą, taip pat poros iš Australijos, turinčios 52 metrų ilgio laivą ir keliaujančios aplink pasaulį, susidomėjimo.

    Dalia BIKAUSKAITĖ
    www.ve.lt

    Komentuoti:


  • Svecias
    replied
    Klaipėdos uoste išaugs kruizinių laivų turistų skaičius

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Klaipėdoje iškils naujos pramoginių laivų prieplaukos
    2007.03.08 | 10:00
    http://www.balsas.lt/naujienos/lietuva/straipsnis54281

    Per šiuos ir ateinančius metus Klaipėdoje turėtų atsirasti trys pramoginių laivų prieplaukos.

    Numatyta, kad bene didžiausia nauja pramoginių ir mažų laivų prieplauka iškils Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje. Dar du nedideli uostai bus įrengti išplėtus ir modernizavus Klaipėdos Smiltynės jachtklubą bei atnaujinus Pilies uostelį, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

    Tačiau, pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Sigito Dobilinsko, uosto investicijų programoje numatytos valčių ir jachtų prieplaukos statybos dar neprasidėjo. Direktorius tikisi, jog šiais metais bus parengtas techninis projektas, o pati prieplauka pastatyta iki 2009-ųjų. Apie 27 mln. litų projektui gauta iš ES.

    Anot jo, pagal planą numatyta, kad naujojoje prieplaukoje vienu metu bus galima laikyti beveik 700 įvairaus dydžio laivelių.

    Pernai jachtklubą Smiltynėje įsigijusi investicijų bendrovės "Invalda" įmonių grupei priklausanti "Dommo Nerija" iškart užsibrėžė tikslą jachtklubą padaryti šiuolaikišką ir pritrauksiantį kuo daugiau turistų. Tam planuojama investuoti apie 30 mln. litų.

    Turistų, į miestą atplaukiančių jachtomis, srautus turėtų padidinti ir Pilies jachtų uostelio ir Danės krantinių rekonstrukcija. Bendra projekto vertė - apie 28,6 mln. litų. Numatyta, kad darbai turėtų būti baigti iki 2008-ųjų spalio.

    Šaltinis: BNS

    Komentuoti:


  • Didmiestis
    replied
    [QUOTE=rastaman]

    Jo, laivelis visai nieko Daugiau tegul tokiu i Klaipeda atplaukia!

    Komentuoti:


  • Marčiukas
    replied
    Jis yra astuntas

    Beje ''constellation'' sia vasara i Klaipeda uzsuks dar du kartus
    Paskutinis taisė Marčiukas; 2006.06.13, 10:21.

    Komentuoti:


  • Adomux
    replied
    Parašė Deividas
    Man atrodo kazkur 6 ar 7
    Jei neapsirinku telpa į pirmą penketuką.


    Atbulas laivas plaukdamas yra praktiškai nevaldomas (jei nėra pritaikytas tam kaip nauji keltai į Smiltynę)

    Komentuoti:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Parašė Edgaex
    atbuliniu turbūt nepatogu išplaukt , todėl ir apsisukinėja

    Gal kas žino kelintas pagal dydį Constellationas pasauly yra ? Nedaug mažesnis jis už Queen Mary 2. Pastarojo ilgis 345, o Constellation 294m
    Man atrodo kazkur 6 ar 7

    Komentuoti:


  • Edgaex
    replied
    atbuliniu turbūt nepatogu išplaukt , todėl ir apsisukinėja

    Gal kas žino kelintas pagal dydį Constellationas pasauly yra ? Nedaug mažesnis jis už Queen Mary 2. Pastarojo ilgis 345, o Constellation 294m

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    @Adomux
    Bet as nesuprantu, kam tiems laivams dar apsisukineti toj akvatorijoj?

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Parašė Adomux
    Beje kitais metais planuoja atplaukti kruizinis laivas kurio ilgis virš 300 m.
    mano spėjimai pasitvirtina

    Komentuoti:


  • Adomux
    replied
    Parašė spirit
    aš tik pajuokavau et būtų tikrai neblogai jeigu galėtų praplėst prieplauką
    Ne prieplaukoje problema, o laivybos kanalo plotyje. Beje kitais metais planuoja atplaukti kruizinis laivas kurio ilgis virš 300 m.

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Parašė ArTuRAs
    Queen Marry II kazi ar tilptu, nes jau Constellation vos telpa i akvatorija
    aš tik pajuokavau et būtų tikrai neblogai jeigu galėtų praplėst prieplauką

    Komentuoti:


  • ArTuRAs
    replied
    Queen Marry II kazi ar tilptu, nes jau Constellation vos telpa i akvatorija

    Komentuoti:


  • WILD_WEST
    replied
    O tiksliau ketvirta karta

    Komentuoti:


  • Vaidas
    replied
    /\
    Beje, "Constellation" Klaipėdoj jau mažiausiai trečią kartą lankosi

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Parašė rastaman

    2006-06-11 Klaipėdos uoste prisišvartavo kruizinis laivas "Constellation". 294 metrų ilgio laive - per 3 tūkst. keleivių.

    nuotr. R.Kubilius
    čia turbūt vienas iš tų didžiausių? tada nenustebčiau jeigu vieną diena pamatyčiau klaipėdoje Queen Marry II

    Komentuoti:


  • Karolis!
    replied

    2006-06-11 Klaipėdos uoste prisišvartavo kruizinis laivas "Constellation". 294 metrų ilgio laive - per 3 tūkst. keleivių.

    nuotr. R.Kubilius

    Komentuoti:


  • Bingo
    replied
    Parašė dubajus
    visu 100% procentų pritariu ltu_29, iš viso pramogų pasiūla lietuva yra toli nuo viso pasaulio.
    Manau cia labai stipriai perdejai, arba nesi buves kitur, apart Lietuvos, nes Lietuvoj, kaip tokio dydzio ir issivystimo salyje, pramogu yra labai daug.
    Tik arba gyveni kaime ar siaip kazin kokiam uzkampy, kad esi atsilikes nuo pasaulio labai daug.

    Komentuoti:

Working...
X