Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tylus
    replied
    Klaipėda pirmą kartą aplenkė Rygą

    Klaipėdos uoste penktadienį švartuojasi paskutinis šiemet kruizinis laivas. Teigiama, kad šis kruizinės laivybos sezonas buvo itin sėkmingas.

    Gegužės pradžioje pirmasis šiemet į Klaipėdos uostą įplaukęs kruizinis milžinas „Costa Pacifica“ pradėjo vieną iš sėkmingiausių kruizinės laivybos sezonų Klaipėdoje. Iki šiandienos į Lietuvos uostamiestį kruiziniai laivai užsuko 62 kartus. Dviem daugiau jų yra buvę tik prieš septynerius metus. Šiemet sulaukta 57 tūkst. kruizinių turistų, tai yra net 74 proc. daugiau nei pernai.

    Beje, Klaipėda kruizinių laivų skaičiumi šiemet pirmą kartą aplenkė Rygos uostą – ten viešėjo penkiais laineriais mažiau, tačiau keleivių jais atplaukė daugiau – 72 tūkst.

    Pasak turizmo specialistų kruiziniai turistai Klaipėdoje ypač giria siūlomas ekskursijas ir gidų profesionalumą, pasigenda vadinamosios pirkinių gatvės, valiutos keityklų ir bankomatų senamiestyje. Tikimasi, kad kitąmet, įvedus eurą, bent ši problema bus išspręsta.

    Kitų metų kruizinės laivybos sezonas greičiausia bus ne prastesnis nei šiemet – atplaukti į uostamiestį jau yra užsiregistravę 47 laivai. 2016 metų sezonui pateikta 10 paraiškų.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Šiemet gerinami Europos kruizų rekordai

    Šiemet Kopenhagoje pirmą kartą užfiksuotas rekordas, kai per sezoną lankėsi per 1 mln. kruiziniais laivais atplaukusių žmonių.

    Į Kopenhagą atplaukė kruiziniai laivai, kuriuose buvo daugiau nei 780 tūkst. keleivių ir 230 tūkst. laivų įgulos narių.

    Iš viso šiemet Kopenhagoje lankysis 324 kruiziniai laivai.

    Rugpjūčio pabaigoje užfiksuotas vienos dienos rekordas - per 17400 žmonių.

    Šiemet buvo užfiksuotas ir Europos dienos kruizinių keleivių lankomumo rekordas. Jį pasiekė Barselona, kur vieną dieną lankėsi 58 tūkst. kruizinių laivų turistų.

    Komentuoti:


  • TH1
    replied
    O miestas buvo tam pasirenges ? Kazkokiu atrakciju ar mugiu buvo ?

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Antradienio rytą Klaipėdos uostas sulaukė nematyto svečio. Į uostą įplaukė kol kas didžiausias kruizinis laivas, koks yra buvęs Klaipėdoje. 317 metrų ilgio laivas „Celebrity Eclipse“ į uostamiestį atplukdė apie 2800 keleivių, kurių daugiau nei pusė pasirinko ekskursijas Klaipėdoje, Palangoje, Nidoje ir kituose Lietuvos miestuose.
    http://www.delfi.lt/verslas/transpor...#ixzz34u6P2aAq

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Naujasis terminalas priėmė pirmąjį kruizinį laivą

    Šiandien Centriniame Klaipėdos terminale priimtas pirmasis laivas. Prie naujai pastatyto terminalo prisišvartavo kruizinis laivas „Deutschland“.

    „Tai ypatingas įvykis Klaipėdos uoste, nes nuo šiol galime didžiuotis turintys moderniausią visose Baltijos šalyse keleivių ir krovinių terminalą. Tikimės, kad jis padės pritraukti naujų laivybos linijų, didins mūsų uosto konkurencingumą“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

    Pasak uosto atstovų, šio projekto įgyvendinimas ypač svarbus Lietuvos, kaip turistams patrauklios šalies, įvaizdžio gerinimui. Iki šiol Klaipėdos uosto keleivių aptarnavimo infrastruktūra
    buvo gana silpnai išvystyta, o tai stabdė jūrų turizmą Lietuvoje. Pastačius Centrinį Klaipėdos terminalą sudarytos palankios sąlygos jūrų transporto paslaugoms turizmui ir verslui plėtoti.

    Centriniame Klaipėdos terminale vienu metu galės švartuotis net trys laivai (ro-ro, ro-pax tipo, keleiviniai keltai, kruiziniai laivai). Per metus čia galės būti aptarnaujama 0,5 mln. keleivių ir priimama 6 mln. tonų krovinių.

    Naujasis keleivių ir krovinių terminalas iškilo naudojant valstybės lėšas, privataus sektoriaus investicijas bei ES paramą. Skaičiuojama, kad bendra šio projekto vertė – apie 220 mln. litų.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Pirmasis šiemet į Klaipėdos valstybinį jūrų uostą atplaukęs kruizinis laivas „Costa Pacifica“ prisišvartavo prie Kruizinių laivų terminalo krantinės. Tačiau tris šį sezoną į Klaipėdą užsuksiančius lainerius šį sezoną priims ir birželį veiklą pradėsiantis Centrinis Klaipėdos terminalas (CKT).
    http://www.delfi.lt/verslas/transpor...#ixzz316r1c2RZ

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    "Delphin" - šį sezoną paskutinis kruizinis laivas

    http://www.ve.lt/naujienos/jura/delp...aivas-1051702/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Klaipėdos uostas pasitiko šių metų milžiną

    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...milzina-410290

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Turizmo sezoną Klaipėdoje paskelbė laineris „Costa Pacifica“

    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...acifica-492984

    Komentuoti:


  • Dzipas
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Tik 8 iš 100 atplaukusių turistų sugrįš į Klaipėdą

    http://www.ve.lt/naujienos/jura/tik-...aipeda-914334/
    Na pagal atkeliavusių skaičių per 2012 metus, tai susidarytų apie 2000 potencialių turistų kurie žada grįžti. Visai neblogai

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Tik 8 iš 100 atplaukusių turistų sugrįš į Klaipėdą

    http://www.ve.lt/naujienos/jura/tik-...aipeda-914334/

    Komentuoti:


  • xxl
    replied
    2012 05 21. "Albatros" Klaipėdos uoste

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Šeštadienį prasideda naujas kruizinės laivybos sezonas

    http://www.ve.lt/naujienos/jura/sest...ezonas-735248/

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Kruizai Lietuvą aplankys dažniau
    http://verslas.delfi.lt/automoto/kru....d?id=57200209

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    2013-ųjų kruizinis sezonas teikia vilčių

    Prognozuojama, kad kitų metų kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje bus gausesnis. Per pirmus du šių metų mėnesius 2013-aisiais į mūsų uostamiestį pareiškė norą atplaukti jau 16 laivų. Jie Klaipėdoje lankysis gegužės - rugsėjo mėnesiais.
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...-vilciu-411573

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    2012-02-06
    Daugiau kruizinių laivų Klaipėdos uoste nesulauksime

    Bendrame Klaipėdos uosto augimo fone praėję metai išsiskyrė ryškiu kruizinių laivų ir jais atplaukiančių keleivių mažėjimu.

    2010 metais Klaipėdos uoste lankėsi 45 kruiziniai laivai. Pernai jų buvo 37. Laivų praradimas neatrodytų toks didelis. Tačiau kruiziniais laivais plaukiančių keleivių praradimas – ryškus. Jų buvo 39 proc. arba 13 723 keleiviais mažiau.

    Panašios tendencijos išlieka ir šiemet. Preliminariai 2012 metais Klaipėdos uoste lankysis 36 kruiziniai laivai – vienu mažiau nei pernai.
    http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...e-406537/psl-1

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Milžiniškas kruizinis laivas į Klaipėdą užsuko paskutinį kartą
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...i-karta-373204
    O ar yra renkama statistika, kiek keleivių realiai išlipa į krantą? Straipsnyje rašoma, kad laivas atplukdė 3800 keleivių, bet ar tikrai visi išlipo į krantą? Ir kiek įgulos narių įprastai kapitonas leidžia išlipti kartu su keleiviais?

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Milžiniškas kruizinis laivas į Klaipėdą užsuko paskutinį kartą
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...i-karta-373204

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied




    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Šeštadienį į Klaipėdą atvyks trys kruiziniai laivai
    www.DELFI.lt
    2011 birželio mėn. 23 d. 13:55


    Pasak bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ direktoriaus Alvydo Butkaus „tai bus pirmas kartas Klaipėdos kruizinės laivybos istorijoje, kuomet kruizinių laivų terminale bus prišvartuoti net trys kruiziniai laivai „Amadea“, „Seabourn Pride“ ir „Hanseatic“.

    Prabangiais, 5 žvaigždučių kategoriją atitinkančiais laivais į Klaipėdos uostą atvyks daugiau nei 1300 turistų: kruiziniu laivu „Amadea“ atvyks apie 800, „Seabourn Pride“ – apie 300 , o „Hanseatic“ - apie 200 turistų. Baltijos kruizo metu šie laivai lankysis įvairiuose uostuose- Sankt. Peterburge, Kopenhagoje, Stokholme, Taline ir kt.

    Į Klaipėdos uostą šie laivai atplauks apie 12 val, o paskutinis iš jų išplauks 24 val.

    Komentuoti:

Working...
X