Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tylus
    replied
    Klaipėdoje startavo kruizinių laivų sezonas

    Klaipėdos uoste jau „šypsosi ir akį merkia“ pirmasis šį sezoną kruizinis laivas „Aida Cara“. 193 metrų ilgio laivas „Aida Cara“ Klaipėdos uoste lankosi pirmą kartą, todėl, laikantis tradicijos, laivo kapitonui bus įteiktas Klaipėdos uosto ženklas. Beje, kruizinė kompanija „AIDA“ Klaipėdos uostą pasirenka pirmą kartą.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėda rengiasi priimti kruizinius laivus

    Uostamiestis laukia netrukus prasidėsiančio kruizinės laivybos sezono. Jau ateinantį pirmadienį per Klaipėdos uosto vartus turėtų įplaukti pirmasis šių metų kruizinis laivas. Po jo apsilankymo netrukus prisišvartuos ir antrasis. Šiemet uostamiestyje lankysis kiek mažiau laivų nei pernai.

    Pirmasis šių metų kruizinės laivybos sezono šauklys, su Italijos vėliava plaukiojantis laivas „Aida cara“, pro Klaipėdos uosto vartus įplauks gegužės 4-ąją.

    ...

    Planuojama, kad šiemet kruizai į Klaipėdą atplukdys apie 50 tūkst. žmonių, praėjusiais metais miestą aplankė 57 tūkst. kruizinių turistų.

    Šių metų kruizinės laivybos sezonas neišsiskirs rekordiškai dideliais laivais, tačiau viršijančių 300 m ilgį bus.

    Rekordiškai dideliais laivais pasižymės kitų metų sezonas, kai į Klaipėdą atplauks „Celebrity Silhouette“, kurio ilgis net 319 m. Jis iš naujo perrašys Klaipėdos uosto istoriją, kaip didžiausias prisišvartavęs laivas.

    Komentuoti:


  • Jopapa
    replied
    Parašė Briedis Rodyti pranešimą
    Nėra poreikio. Neseniai buvo straipsnis ta tema: http://www.ve.lt/naujienos/jura/kelt...aites-1319780/
    Gaila,kad nera konkurencijos . Liepos menesiui nusipirkau bilietus per Klaipeda i viena puse,atgal per ryga,tai bilietai per klaipeda brangesni ant 176 euru!Jei per Ryga 203 eurai,tai per Klaipeda 379.Butu konkurencija,nusileistu ant zemes manau DFDS

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Izraelyje irgi viskas telpa, ir režiminės zonos ir turistai.

    Komentuoti:


  • Dainiulis
    replied
    Nesuprasi tu rusų, išpradžių ten prikiša ginklų iki "lubų", padaro ginklų sandėlį, rėžiminę teritoriją ir poto mąsto apie turizmo vystymą, taigi išpaskos kiekvieno turisto šnipas lakstys, kad ne duok dieve jis kur nors ne ten nuklystų ir ko nereik sužinotų ar kokios diversijos nepadarytų.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Įdomu, ar daug žmonių norės vykti į čempionatą Rusijos teritorijoje?

    Komentuoti:


  • sleader
    replied
    Vyksiančiam pasaulio čempionatui.... Kieno čempionatui, gal kruizinių laivų ?

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kaliningrado sričiai – ypatingas dėmesys

    Nepaisant Rusiją apėmusio ekonomikos nuosmūkio, kai kurie Kaliningrado srities jūriniai objektai įtraukiami į Rusijos ypatinga tvarka planuojamų vystyti objektų sąrašą. To sąrašo niuansai susiję ir su Lietuva.

    Į Rusijos socialinių ir ekonominių teritorijų vystymo pirmumo sąrašą planuojama įtraukti Kaliningrado srities Pionersko jachtų ir kruizinių laivų uosto statybos projektą.

    Jis reikalingas 2018 metais Rusijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui, mat vienas jo etapų planuojamas Kaliningrade.

    Keleivių ir kruizinių laivų terminalo statyba Kaliningrado srities Pionersko mieste turėtų įtakos Klaipėdos uostui. Dalis kruizinių laivų, į kurių maršrutus įtraukiamas Klaipėdos uostas, veikiausiai panorės sustoti Pionerske. Todėl didės tikimybė, kad tie laivai rinksis vieną iš dviejų kaimyninių uostų.

    Kitaip tariant, dalis laivų, kurie užsukdavo į Klaipėdą, po 2018 metų „nusės“ Kaliningrado srityje.

    ...

    Komentuoti:


  • Briedis
    replied
    Parašė Jopapa Rodyti pranešimą
    Idomu kodel i Lietuva neateina TALLINK kompanija?Ar cia mes nemokam prisiviliot?DFDS kainas uzsilauzia dvigubai nei is Rygos is Svedija
    Nėra poreikio. Neseniai buvo straipsnis ta tema: http://www.ve.lt/naujienos/jura/kelt...aites-1319780/

    Komentuoti:


  • Jopapa
    replied
    Idomu kodel i Lietuva neateina TALLINK kompanija?Ar cia mes nemokam prisiviliot?DFDS kainas uzsilauzia dvigubai nei is Rygos is Svedija

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Baltija praranda kruizų pozicijas

    Tokio kruizinio sezono, koks buvo 2014 metais Klaipėdos uostas jau greitai nebesulauks, nes visame regione prasidėjo kruizinio verslo nykimo tendencijos.

    Aukščiausias taškas Baltijos jūros kruiziniame versle buvo pasiektas 2013 metais, kai regione per sezoną lankėsi 4,5 mln. kruizinių keleivių. Pernai jų buvo 4,3 mln.

    Šiemet laukiamas maždaug 70 tūkst. arba 1,6 proc. kritimas. 2014 metais, palyginti su 2013-aisiais, buvo 1,8 proc. keleivių ir 5,3 proc. po Baltijos jūrą plaukiojančių laivų mažėjimas.

    Kritimo tendencijos yra suprantamos. Po 2009–2010 metų pasaulinės recesijos kruiziniame versle buvo pradėtos taikyti didelės nuolaidos. Kai kuriais atvejais plaukti kruiziniais laivais kainavo vos ne pigiau nei važiuoti į ekskursijas autobusais.

    Nuo 2014 metų kruizų kainos ėmė didėti, o norinčiųjų plaukioti laivais po Baltijos jūrą – mažėti. Įtakos turėjo ir tai, kad po neramumų Viduržemio jūros regione dalis kruizinių linijų labiau susidomėjo saugiu Baltijos jūros regionu.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėda - ne Barselona, bet kruiziniai laivai į ją plaukia

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizų srityje uostas ir miestas kalba unisonu

    Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pasirašė sutartį dėl dalyvavimo 2015 metais tarptautinės asociacijos „Baltijos kruizai“ veikloje ir narystės mokesčio mokėjimo. Dalyvavimas šios asociacijos veikloje miestui yra labai naudingas, nes padeda privilioti kruizinius laivus.

    ...

    Nepaisant to, kad Uosto direkcijai ekonominiu požiūriu kruizinė laivyba nėra itin naudinga - sudaro tik apie 1 proc. jos pajamų, tačiau ji gana aktyviai prisideda prie jos skatinimo.

    ...

    Šiemet kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje prasidės gegužės 4 d. Jie į Lietuvos uostą turėtų užsukti apie 50 kartų. Tikimasi, kad po pasaulinės kruizų parodos, kuri vyks šį savaitgalį Majamyje (JAV) ir kurioje dalyvaus Klaipėdos delegacija, šis skaičius šiek tiek padidės.

    ...

    Tiek uosto, tiek miesto valdžia pasigenda Klaipėdos senamiesčio verslininkų lankstumo ir sumanumo siūlant kruizinių laivų turistams reikalingas paslaugas. Sakoma, jog vienas kruizinių laivų keleivis regione palieka 48,31 euro. Pusė tos sumos tenka ekskursijoms, o likusi – suvenyrams įsigyti.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Prieš turistinį sezoną Klaipėdos gidų paslaugos tapo aukso vertės

    Klaipėdai vasarą prognozuojamas rekordinis turistų antplūdis. Pernai vien kruiziniai laineriai į Lietuvą atplaukė 62 kartus. Jau aišku, kad šiemet jie užsuks bent 52 kartus. Registracija truks iki kovo ir šis skaičius neabejotinai bus didesnis. Nors iki turizmo sezono starto gegužę dar sočiai laiko, agentūros jau dabar susirūpino, kuo užimti milžinišką turistų srautą.

    Ekskursijas kruizinių lainerių keleiviams organizuojančios agentūros kasmet susiduria su gidų trūkumu, tad tuo pradėjo rūpintis dar spalį. Jau dabar aišku, koks gidas kokią ekskursantų grupę ir kur lydės į pažintinę kelionę. Nežinia, kaip pavyks suderinti gidų grafikus su dar neapsisprendusių kruizinių linijų organizatoriais.

    Šiemet vesti ekskursijas mokosi 18 būsimų gidų. Tačiau tik kai kuriems naujokams bus patikėta lydėti svečius. Klaipėdoje dirba apie 200 specialius pažymėjimus turinčių gidų. Dėl didelės paklausos jų uždarbis per pastaruosius metus šoktelėjo 10 proc. Kelių valandų ekskursiją kruizinio lainerio keleivių grupei vedęs gidas gali tikėtis apie 80 eurų atlygio.

    ...

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Klaipėdos uoste planuojama pagerinti ilgiausio kruizinio laivo rekordą

    Preliminariais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos duomenimis, į Klaipėdą šiais metais kruiziniai laivai užsuks 52 kartus. Kadangi oficialūs prašymai priimti kruizinius laivus dar plūsta, tikėtina, kad kruizinis sezonas bus toks pat sėkmingas kaip ir 2014-ųjų, kai buvo pasiektas kruizinių laivų turistų rekordas – į Klaipėdą atplaukė 57 797 turistai – net 76,4 proc. daugiau nei užpernai.

    Prognozuojama, kad šiais metais atplauks mažiausiai 13 ilgesnių kaip 290 m laivų. Tarp jų ir kruizinis laineris „Celebrity Eclipse“, perrašęs Klaipėdos uosto istoriją. Tai ilgiausias į Klaipėdos uostą įplaukęs laivas. Jo ilgis – 317 m, tačiau šis rekordas jau kitais metais turėtų būti pagerintas. Remiantis oficialiais duomenimis, kitų metų birželio 12 dieną į Klaipėdą atplauks 319 metrų ilgio laivas „Celebrity Silhouette“.

    Tai, kad susidomėjimas Klaipėdos uostu didėja, rodo ir neseniai Vokietijoje (Diuseldorfe) įvykusi tarptautinė jūrinio turizmo paroda „BOOT 2015“. Joje buvo pristatyti Klaipėdos regiono pramoginių laivų ir jachtų uostai Klaipėdoje, Nidoje, Uostadvaryje, Smiltynėje, pateikta išsami informacija apie Klaipėdos regiono lankytinas vietas, kurios yra pamėgtos užsienio turistų ir yra turizmo traukos centrai.

    „Klaipėdos stendas buvo gulte apgultas žmonių – Klaipėdos regionu ypač domėjosi vokiečiai, jau viešėję Lietuvoje ar tik planuojantys aplankyti istoriškai jiems artimą Klaipėdą. Profesionalaus jūrinio sporto atstovai reiškė ypatingą susidomėjimą Klaipėda, Nida ir Šventąja (uosteliais, švartavimo vietomis, tarifais, leidimais ir licencijomis, gyliu, jachtų nuoma ir remontu, renginiais, regatomis, lankytinomis vietomis). Kanojų sportininkai klausinėjo apie maršrutus Lietuvos upėmis. Aktyviai buvo teiraujamasi, kokia yra situacija dėl Šventosios uosto projekto įgyvendinimo. Šventosios uostas ypač aktualus tiems, kurie jachtomis, keliauja į Latvijos uostus, jis gali būti puiki tarpinė stotelė keliaujantiems į šiaurinę Baltijos jūros dalį“, – įspūdžiais dalijosi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizų sezonas žada nenuvilti

    Nors kruizinių laivų registracija dar tęsiasi, rezervacijų skaičius sparčiai artėja prie buvusio pernai. Šiemet klaipėdiečiai vėl sulauks turistų, atplauksiančių didžiuliais laineriais. Kaip ir kasmet, daugiausia laivų bus su Italijos, Maltos, Bahamų ir Maršalo salų vėliavomis.

    Uostamiesčio kruizinės laivybos tvarkaraštyje dedami paskutinieji akcentai.

    Šiuo metu numatomas kruizinės laivybos sezono startas – gegužės 4-osios rytas.

    Tądien pro Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vartus įplauks pirmasis šių metų kruizinis laineris „Aidacara“, plaukiojantis su Italijos vėliava.

    Sezoną pradėsiantis laineris nebus vienas didžiausių šiemet – jo ilgis siekia kiek daugiau nei 193 m.

    Pirmąjį gegužės pirmadienį įplauksiantis laivas paskelbs gana judraus kruizinio sezono pradžią. Dabartiniais duomenimis, kiekvieną mėnesį uostamiestį aplankys 7–12 laivų.

    „Kruizų registracija dar tęsiasi. Ji baigsis kovą, todėl pokyčių dar gali būti“, – pastebėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus rinkodaros specialistas Mantas Stončius.

    Daugiausia lainerių į miestą užsuks liepą. Kol kas šį mėnesį numatoma 12 įplaukimų.

    Pašnekovas pastebėjo, kad praėjusiais metais uosto vartus kirto 63 laineriai. Šiemet jau užsiregistravo 52, todėl prognozuojama, kad 2015-ųjų sezonas bus panašus.

    „Iki praėjusių metų įplaukimų skaičiaus dar trūksta, tačiau sąrašas yra pildomas, galbūt ir pavyks jį pasiekti“, – dėstė pašnekovas.

    Šiųmetis sezonas išskirtiniais laivais nenustebins. Jie, kaip ir pernai, bus dideli, tačiau rekordinio dydžio lainerių dar nenumatoma.

    Birželio 9-osios rytą su miestiečiais sveikinsis gigantiškasis „Celebrity Eclipse“, kuris jau pernai gyventojus bei miesto svečius nustebino savo ilgiu, siekiančiu 317,20 m. Ant didžiojo lainerio plevėsuos Maltos vėliava.

    Visi kiti atplauksiantys laivai bus maždaug 200–300 m ilgio.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    „DFDS Seaways“ – geriausia pasaulyje

    Tradiciškai kasmet gruodį skelbiamos su kelionėmis susijusios geriausios pasaulio kompanijos, vadinamosios „World Travel Awards“ nominacijos.

    Net devynios nominacijos yra susijusios su kruizine veikla. Geriausiu pasaulio kruiziniu uostu pripažintas Dubajaus Mina Rashid uostas. Dėl šio titulo varžėsi Jamaikos Ocho Rios, Brazilijos Rio de Žaneiro, Pietų Afrijos Keiptauno, Meksikos Kozumelo, Seišelių Viktorijos, JAV Majamio, Portugalijos Lisabonos ir Singapūro kruiziniai uostai.

    Geriausio pasaulio Kruizinio uosto nominacija Dubajaus Mina Rashid uostui skiriama kasmet nuo 2008-ųjų. Prieš tai geriausiu kruiziniu uostu buvo pripažintas Kopenhagos–Malmės uostas, o iki jo – JAV kruizų sostinė Majamis.

    Geriausia kruizinės laivybos kompanija ir laivybos linija vėl pripažinta „Royal Caribbean International“. Gauti šios nominacijos apdovanojimą pretendavo geriausios pasaulio kruizinės laivybos grupės „Carnival Cruise Lines“, „Celebrity Cruises“, „Crystal Cruises“, „Cunard Cruise Lines“, „Disney Cruise Lines“, „MSC Cruises“, „P&O Cruises“, „Regent Seven Seas Cruises“, „Silversea Cruises“.

    Kruizinių keleivių labiausiai pageidaujama aplankyti vieta pripažinta Jamaika, o kruizinių kelionių agentūra – „Cruizes.com“.

    Ekologiškiausia kruizinės laivybos linija pripažinta „MSC Cruises“. Ši nominacija skiriama nuo 2008 metų. Jos apdovanojimai buvo įteikti „Star Clipers“, „Holland America Line“ ir „Sea Cloud cruises“ linijoms.

    Nominacijoje „Large Ship Cruise Line“ laurai atiteko Norvegijos kruizinės laivybos linijai „Norwegian Cruise Lines“.

    Prabangiausia kruizinės laivybos kompanija po burėmis (Luxury Sailing Cruise Company) tapo „Star Clippers“. Ši kompanija pirmauja nuolat be jokios konkurencijos, nes pasaulyje yra mažai kruizinės laivybos linijų, kurios naudotų kruizams burinius laivus. Be jos dar pretendavo „Seafarer Cruises“ ir „Windstar“.

    Geriausia upių kruizinės laivybos kompanija tapo „American Cruises Lines“. Europoje šios srities lyderiai yra Olandijoje ir Vengrijoje maršrutus turinti „Viking cruises Line“ ir Rusijoje Maskvoje kruizus turinti „Flotilla Radisson Royal“.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Sušals turistai vos išlipę į krantą .

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Klaipėdoje – kruizinio sezono pratęsimas

    http://www.ve.lt/naujienos/jura/klai...simas-1253572/

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kruizų nauda uostuose – akivaizdi

    Sunku patikėti, bet į Klaipėdos uostą atplaukiantys kruiziniai laivai, skaičiuojant iš jų gaunamą rinkliavų vidurkį, atneša daugiau naudos nei krovininiai laivai.

    ...

    Komentuoti:

Working...
X