Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus senamiesčio eismo organizavimas ir gatvių tvarkymas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • MartynasT
    replied
    Protingiausia būtų nugremžt šaligatvį visiškai Trakų g ir išeksvalduot eksfaltą, kad galima būtų su bmsu prasinešt, kaip vilniaus gatvėj prie Šv. Kotrynos bažnyčios.

    Komentuoti:


  • Kaid
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
    tai vat kur galima projekta pamatyt o ne piesinukus?
    Nėra brėžinių. Matyt parodys per pristatymą.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    tai vat kur galima projekta pamatyt o ne piesinukus?

    Komentuoti:


  • sleader
    replied
    Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
    Why oh why, Maironio ir B. Radvilaitės gatvėse nėra kardinaliai mažinamas parkingo vietų skaičius. O juk galėtų likti tik po kelias "reprezentacines" parkingo vietos, su šoniniu parkavimu.
    Jeigu būti teisingiems, tai pagal tuos piešinukus bent jau B. Radvilaitės g. tai mažinamas parkavimo vietų skaičius. Pusėje link parko vietoje statmeno parkavimo, pavaizduotas lygagretus, kas reiškia, kad stovėjimo vietų mažėja daugiau nei 2x. Dar jeigu padarys kokius intarpus su apželdinimu, turbūt vietų skaičius sumažės trimis kartais. O dešineje pusėje panašu jog to parkingo visai nelieka.
    Maronio g. tik panašu jog niekas nekeičiama ir norima palikti tą patį neteisingą stovėjimo būdą, kai automobiliai statomi kampu į važiuojamąją dalį. Ten galėtų visur, kur dabar yra stovėjimo vietos, jas padaryti lygiagrečias ir tai būtų pakankamai didelis progresas.

    Komentuoti:


  • Ciurlionis
    replied
    Why oh why, Maironio ir B. Radvilaitės gatvėse nėra kardinaliai mažinamas parkingo vietų skaičius. O juk galėtų likti tik po kelias "reprezentacines" parkingo vietos, su šoniniu parkavimu.

    Užtenka į Lenkiją pasižiūrėti:

    Click image for larger version  Name:	before-and-after-in-łódź-poland-v0-ouwhgx6y3anc1.png Views:	1 Size:	376,1 kB ID:	2123736
    Click image for larger version  Name:	F0N7IjHXwAADe6F.jpg Views:	1 Size:	309,7 kB ID:	2123737

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    tiesiog smalsu , nes keiciama gatves plotis, dedamas granitas ( po zeme malunas, vienuolynu pastatai, kirdieju rumu bokstai, tymo kvartalas) , o basanaviciaus gatvej neleido judint gatves plocio.

    siaip kur galima pamatyt projekta o ne siaip piesinukus?

    Komentuoti:


  • Ignalina
    replied
    Turbūt dėl bortų judinimo lengviau susitarti bus su KPD nei su Valdu..

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    nesuprantu tai leidzia keist gatves ploti? kpd?

    ziauriai daug archeologijos reikes padaryt tiek pakeitimu darant.

    Komentuoti:


  • deep'as
    replied
    Mano kuklia nuomone Traku gatve turi buti perdaryta i pesciuju gatve

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Nu va, kažkokie netikėti projektai lenda.


    Senamiesčio gyventojai kviečiami į susitikimą dėl rengiamų Trakų, Barboros Radvilaitės ir Maironio gatvių pertvarkymo projektų

    Kitais metais Vilniaus senamiestyje laukiami pokyčiai. Nuo 2025 metų UNESCO Pasaulio paveldo sąraše esančios vertybės (Vilniaus istorinio centro (Nr. 541)) Vilniaus senamiesčio teritorijoje Trakų, Barboros Radvilaitės ir Maironio gatvės bus pertvarkomos moderniau, kartu siekiant išsaugoti šių gatvių vertingiausius bruožus – vertingąsias savybes.


    Pagal suplanuotus pokyčius, numatyta pakeisti:
    • Gatvių dangą: skirtingų gatvių dalių grindinys bus pritaikytas pagal jų istorinę ir paveldosauginę reikšmę ir naudojimo tikslus. Trakų gatvėje remontuojama esama margaspalvio granito danga, Barboros Radvilaitės gatvės ir Maironio gatvės istorinėje dalyje numatoma bazalto trinkelių danga. Šaligatviams numatomas granito plytelių grindinys. Dviračių takams numatomas granito trinkelių grindinys. Maironio gatvės atkarpoje nuo sankryžos su Užupio g. iki sankryžos su Subačiaus g. numatoma asfalto danga. Dviračių takai šioje atkarpoje numatomi raudono asfalto dangos, šaligatviai – betoninių plytelių dangos.
    • Gatvių parametrai: Gatvių parametrai (bortų vieta, važiuojamosios dalies plotis, šaligatviai, dviračių takai) koreguojami prioritetą teikiant eismo saugumui ir pėsčiųjų patogumui.
    • Istorinio konteksto išsaugojimas: projektas siekia pabrėžti kelių pagrindinių istorinių Vilniaus senamiesčio gatvių, kaip vienų iš svarbiausių kultūros paveldo vietovės elementų, svarbą bei istorinę reikšmę, nepadarant žalos saugomam miesto paveldui.
    https://idvilnius.lt/nuotolinis-susi...iescio-gatviu/

    Renginys FB: https://www.facebook.com/events/389814477344343/

    Tarkų g (yra, bus):

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-04-10 161749.jpg
Views:	532
Size:	300,7 kB
ID:	2123361

    Click image for larger version

Name:	vilniaus-senamiestis.jpg
Views:	519
Size:	85,5 kB
ID:	2123358

    Maironio g.:

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-04-10 161923.jpg
Views:	529
Size:	263,4 kB
ID:	2123359

    Click image for larger version

Name:	vilniaus-senamiestis-3-maironio-gatve-2.jpg
Views:	527
Size:	83,9 kB
ID:	2123357


    B. Radvilaitės g.:

    Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-04-10 161842.jpg
Views:	531
Size:	301,7 kB
ID:	2123360

    Click image for larger version

Name:	vilniaus-senamiestis-2.jpg
Views:	523
Size:	70,3 kB
ID:	2123356

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Parašė MantasMa Rodyti pranešimą
    Širvintų gatvė graži. Gaila, kad palikta dvikryptė ir tranzitinė. Piko metu vengiu ten koją kelt, ypač žiemą. Per daug skraidančių automobilistų, nežinančių, kas yra gyvenamoji zona.
    Čia bus ilgas procesas perauklėjimo elementariam civilizuotesniam eismui mieste. Geras impulsas manau būtų senamiesčio gatvių pavertimas į maždaug tokias kaip atnaujinta Širvintų gatvė.
    Paskutinis taisė spekas; 2024.03.30, 13:22.

    Komentuoti:


  • MantasMa
    replied
    Širvintų gatvė graži. Gaila, kad palikta dvikryptė ir tranzitinė. Piko metu vengiu ten koją kelt, ypač žiemą. Per daug skraidančių automobilistų, nežinančių, kas yra gyvenamoji zona.

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Nukopijuoju postą iš kitos temos norėdamas pateikti dar vieną pavyzdį kokiu keliu turėtų būti einama senamiestyje:

    Labai noriu pasidžiaugti (be ironijos, sarkazmo). Buvau rekonstruotoje Širvintų gatvėje ir ji mane labai maloniai nustebino savo jaukumu ir patogumu. Joje visa danga viename lygyje ir eismas vyksta kartu. Nepaisant kelių smulkių liapsusų kaip nevietoje pastatytų stulpų siunčiu didelį Ačiū tiems kas vykdė rekonstrukciją ir su ja susijusius darbus. Rezultatas labai geras.

    Click image for larger version  Name:	Sirvintu g.jpg Views:	0 Size:	893,4 kB ID:	2120888

    O kodėl jis geras? Todėl, kad rekonstrukcija. O jai reikia samdyti projektuotojus. O kas projektuoja? Architektai. O kas tie architektai? Žmonės, kurie praėjo planavimo erdvėje kursus, ergonomiką, žmogaus fizionomiją ir psichologiją žino bent jau baziniame lygyje, lavino estetikos pajutimą ir taip toliau.

    Kokia pamoka? Tokia, kad kai savivaldybė dejuoja, kad trūksta darbuotojų projektavimui ar tiesiog sveiku protu grįstam infrastruktūros planavimui, ar tiesiog jų darbuotojai fiziškai vykdo barbarizmą - tai yra paprasčiausias diletantizmas, kuris pasireiškia tokia forma. O jei būtų nors kiek proto, būtų pasamdomi architektai parengti daugumos šiuolaikinių standartų neatitinkančių gatvių rekonstravimo projektus (pradedant nuo senamiesčio) ir pagal juos būtų vykdomi darbai. Savivaldybei ne tik galvos nereikėtų sukti kaip čia padaryti, kad ''pėstieji netrukdytų eismui'', bet ir būtų padaryta taip kaip turi būti.

    Infrastruktūrą planuoti turi architektai. Pagal jų parengtus projektus ji turi būti įrengiama. Savivaldybė turi samdyti architektus projektavimui. Jei trūksta pinigų - juos kaupi kol užtenka rekonstrukcijai (jų trūkumo mitas jau buvo paneigtas per pastaruosius kelis metus). Dabartinė bloga savivaldybės pratika turi būti pakeista.
    Paskutinis taisė spekas; 2024.03.29, 17:52.

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    Pabūsiu kaip tas vaikščiojantis negatyvas šitam poste dėl Kaid foto reportažo. Manau, kad po kokių 1 metų tas naujai išklotas plyteles iškels, nes reiks kokį elektros kabelį pravesti ir vėl sudės "atstatymo darbais" ir vėl vaikščiosime gaidiškais šaligatviais. Galime lažintis.
    Paskutinis taisė R.D.; 2024.03.26, 19:57.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Parašė TBR Rodyti pranešimą
    Nieko apie jokius šaligatvius ar betonines plyteles neradau.[/LIST]
    Ačiū už aiškų ir lakonišką minčių dėstymą su taikliomis, gwrai atrinktomis trumpomis citatomis.

    Kad ten sunku rastie ieškomą informaciją, buvo galima patikėti ir be jokių citatų.

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Copy paste sau kažkada gan greitai surašyta vizija kaip maždaug turėtų būti organizuojamas infros atnaujinimas (atvira patobulinimams):

    Esmė (stebint metai iš metų daromas itin žalingas klaidas) yra sisteminių problemų nesprendimas platesniu (makro) lygiu. Senamiesčio gatvės visų pirma apskritai turėtų būti ne remontuojamas, o rekonstruojamos. Vieša paslaptis – remontui net projekto nereikia, todėl galima daryti bet ką ir belekaip.

    Antra, senamiesčio gatvės turėtų būti nerekonstruojamos neparengus viso senamiesčio gatvių atnaujinimo gairių.

    Trečia, senamiesčio gatvių atnaujinimo gairės turėtų būti ruošiamos kartu su senamiesčio eismo keitimo gairėmis, kai užduotis formuojama maždaug taip:
    1. Tranzitinio eismo iškėlimas.
    2. Radikalus senamiesčio gatvių, išskyrus senamiesčio žiediniam apvažiavimui skirtas gatves, išautomobilizavimas.

    Darbų eiga turėtų būti maždaug tokia:

    1. Suformuluojamos senamiesčio gatvių atnaujinimo gairės turėtų būti ruošiamos kartu su senamiesčio eismo keitimo gairėmis:
    - Tranzitinio eismo iškėlimas.
    - Kuo didesnis senamiesčio gatvių, išskyrus senamiesčio žiediniam apvažiavimui skirtas gatves, išautomobilizavimas.
    - Kuo didesnio gatvių kiekio prioretizavimas pėsčiųjų ir dviračių eismui. Auto eismas vyksta kartu su minėtais dalyviais. Pilies gatvė - geras pavyzdys, kuris turėtų būti taikomas beveik visam senamiesčiui.

    2. Parengiamos senamiesčio apvažiavimo ir kilpinio eismo schemos.

    3. Gatvės rekonstruojamos:
    - lietvamzdžiai pajungiami į lietaus / buitinės kanalizacijos vamzdynus. Kur reikia, tiesiami vamzdynai.
    - šalinamas asfaltas, vietoje jo klojamos trinkelės ar panaši danga (galima galvoti tiesti virš bruko, taip jį paliekant / išsaugant bei eismo juostų paviršių sulyginant su šaligatvių paviršiumi, kad nebūtų jokių kliuvinių – bortelių ir taip toliau).
    - ten, kur eismo juostų asfalto dangą keičiant į trinkeles reikia atlikti šaligatvių koregavimus (pločių keitimas ir taip toliau), - atliekami koregavimai, kad šaligatvių paviršius būtų viename lygyje su eismo juostomis.
    - visi atskiri dviračių takai, atskiri šaligatviai šalinami ir viskas apjungiama į vieną lygį. Visas eismas vyksta kartu.
    - g/b stulpai keičiami į estetiškus, statomi racionaliose vietose. Nuo namų fasadų, turinčių architektūrinę vertę, siekiama nuimti troleibusų kontaktinius laidus ir kabinti ant kontaktinio tinklo stulpų. Jei tokios galimybės nėra, arba tai daryti būtų neracionalu – ant pastatų kabinamiems kontaktiniams tinklams turi būti įrengta vibraciją nugesinančios priemonės.
    - per dideli ženklai keičiami į mažus, nevietoje stovintys stulpai perstatomi arba galvojama apie kitokius kabinimo būdus. Kur galima, gatvių šviestuvus bei ženklus kabinti ant fasadų, arba kelio ženklus įrengti ant stulpų, kurie būtų prie pat pastatų kokia 5-10 cm atstumu nuo jų.

    Jei pinigų neužtenka rekonstrukcijai - juos kaupti kol užteks. Jei tai privataus investuotojo lėšos – galioja tos pačios kaupimo gairės.

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Nereikėjo man šitos temos prieš miegą žiūrėti...

    Buvo paleisti psichiniai ligoniai ir jiems paskirta būti atsakingais už senamiesčio infrą...

    Įspūdinga stebėti, kai per 30 metų kompetencija ne gerėja, o degraduoja.

    O galvojau - sovietai niokojo senamiestį. Pagaliau išsilaisvinus bus galima pradėti jį puoselėti. Na ir klydau...

    Į galvą ateina Igno Šeiniaus apsakymas, kaip iš rytų atslenka didelis ir neišvengiamas šūdas ir jis lyg nenusimetama rūko drobulė apima kraštą ir jį dusina...

    Komentuoti:


  • Kaid
    replied
    Kitas reportažas iš remontuojamo tako Pylimo gatvėje. Pasityčiojimas vidury baltos dienos iš pėsčiųjų miesto centre, 100 metrų atkarpoje:

    1. Prie sankryžos su Palangos g. Buvo keli pėstieji, kurie tiesiog ėjo važiuojamąją dalimi. Nematau problemų atimti vieną juostą ir suformuoti laikiną taką, greičiau darbai vyktų, netrukdytų pėstieji, žmonės nepurvintų batų, patogiai praeitų, bet, kaip kažkas minėjo kitoje temoje, tai vairuotojų genocydas arba mūsų miesto adminitracijai "nedaėjo" kaip reikia darbus organizuoti ir aptverti.

    2. 2023 metais asfaltuotoje Pylimo gatvėje nebuvo keičiami bordiūrai, todėl jie atrodo taip:

    3. Pėstieji gali pasimėgauti žvyro karjero malonumais ir slalomu tarp visokiausių atitvėrimo elementų

    4. Pora gabalų kilimo buvo numesta, matyt iš kažkokio futbolo stadiono atvėžė šiukšles

    5. Taip, teisingai supratote, šios plytelės nebus keičiamos, nes jos privačiame sklype.

    6. O ir granitinių bordiūrų privežė, nu bent 100 metrų paklos, kai tik prieš nepilnus metus gatvės dangą tvarkė.

    7. Sankryža su Klaipėdos g. Iš šitos pusės reiktų suprast negalima eiti, nes aptverta stop juosta

    8. Palangos gatvėje ant dangos sužymėta kelininkų, greičiausiai ir čia keis plyteles

    9. Palangos gatvėje atrodo šviežiai pastatyti retro stiliaus šviestuvai

    Komentuoti:


  • Kaid
    replied
    Arklių gatvės remontas

    1. Įvažiuojant į gatvę iš Bazilijonų g. yra gyvenamosios zonos ženklas, šiuo metu pravažiuojančius stabdo duobės, šuliniai ir išlindęs akmenų grindinys, kaip bus vėliau laikomasi leistino greičio, manau visi suprantame

    2. Gatvės vakarinėje pusėje keičiamos plytelės, rytinėje, ne visame ruože, galbūt vėliau dar sugalvos keisti. Taip pat, sumontuotos kažkokios kameros, kurios nukreiptos būtent į šias parkavimo vietas

    3. Po asfaltu slepiasi visai gerai išsilaikęs akmenų grindinys

    4.

    5. Einant toliau atvažiavo didžiulis filharmonijos autobusas, pamaniau pažiūrėsiu, ką jis čia darys. Pradėjo manevruoti, lipo ant bordiūrų ir nuvažiavo į vidinį buvusio ISM ir filharmonijos kiemą. Vaizdelis tikrai įspūdingas, kai net ir perteklinio pločio gatvė su siauru įvažiavimu yra per ankšta tokiam autobusui.

    6. Rezultatas matosi akivaizdžiai. Akivaizdu, kad tai vyksta pastoviai

    7. Ties minėtu įvažiavimu į vidinį kiemą.

    8. Įvairiausių stulpų netrūksta...

    9. Sankryžoje su Pasažo skg. vienoje pusėje takas 2 plutelių ir su nenužemintu bordiūru. Nors ir gyvenamoji zona, ir ypač mažas pravažiuojančių automobilių kiekis, po darbo valandų, tačiau pėstieji neeina važiuojamąją dalimi.

    10. Tarp Pasažo skg. ir Etmonų g. Taip, takai po kelias plyteles

    11. #nėravietos
    Dėl kiekvienos parkavimo vietos reikia ženklą dėti...

    12. O čia galėtų būti mini skverelis, o bet tačiau...

    13. Standartiškai, viskas pritaikoma automobiliams

    14. Toliau Arklių g. grindinio akligatvis. Nufrezuota iki pat akmenų grindinio.

    15. Arklių g. ir Etmonų g. sankryžoje lietaus latakas suformuotas iš žvyro

    Komentuoti:


  • Riedutis
    replied
    Parašė Kaid Rodyti pranešimą

    Nueinate į kultūros vertybių žemėlapį, pasirenkate teritoriją ir paskaitote aprašymą
    Tai mums, durniams, gali gal pirštu bakstelt, kur konkrečiai ten rašoma apie betoninių plytelių šaligatvių ir jų aukščių saugojimą? Nes tavo pasiūlymas yra toks... lengvas "pasiuntimas".

    Man, mano neinformuota nuomone, tiesiog panašu, jog VMS turi aukštesnio prioriteto projektų, nei šaligatvių stumdymas. Ką gali padaryti tuo klausimu be didesnės trinties - padaro; bet daugeliu atvejų yra apriboti biurokratinių taisyklių. Biški offtopic, bet kad ir dėl tų pačių medžių - neseniai buvo straipsnis, kai kažkosk ekspertas konstatavo, jog VMS ne savo kompetencijos ribose bando medžius mieste saugoti, stipriai perfrazuojant. Nu tai nx, jei čia dėl tokio vanilinio dalyko kaip medžiai jau pradeda visokie lopai pagalius kaišiot, tai kiek tada VMS reikia teisinių pastangų dėt, kad kažkokius šaligatvius pastumdyt, kai mieste yra turbūt 1000 aukštesnio prioriteto klausimų?
    Tiesiog resursų valdymo "žaidimas" ir tiek.
    Vėlgi, mano neinformuota nuomone.
    Paskutinis taisė Riedutis; 2024.03.24, 13:38.

    Komentuoti:

Working...
X