Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[131] Alytus - Simnas - Kalvarija. Simno aplinkkelis

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Al1
    replied
    Geležinkelio tiltas per kelią Nr. 131 Kalvarija - Simnas - Alytus. Tiltas statytas tiesiant geležinkelį tarpukaryje.



    Paskutinis taisė Romas; 2010.08.29, 06:17. Priežastis: Kopija iš temos "Gelžk. Kazlų Rūda-Šeštokai"

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Alytaus krašto kelias slėpė 27 artilerijos sviedinius (nuotraukos)
    Rekonstruojame kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija, prie posūkio į Vankiškių kaimą (Alytaus r.), bendrovės „Alkesta“ ekskavatorininkas 15 valandą kaušu kasdamas žemes kartu su jomis pasėmė ir kelis artilerijos sviedinius.

    Komentuoti:


  • -marius-
    replied
    Ruožas nuo 8,55 iki 21,6 km, yra nuo Luksnėnų iki Simno. Pernai tvarkė atkarpą per Luksnėnus, o dabar tęsia darbus. Pridėta iki Simno ženklų įspėjančių apie kelio darbus, ribojamą greitį ir vietomis draudžiama lenkti.
    Kiek pastebėjau šiuo metu Kurnėnų miške valoma pakėlės, pjaunant šabakštynus, taip pat prie vienos sodybos, esančios arti kelio irgi išpjauti dideli medžiai.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    /\ Tiltas per Kirsnos upelį
    http://img.photobucket.com/albums/v7...1Kalvarija.jpg

    P.S. Žr. pranešimą Nr.16

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    2009 01 15 buvo paskelbtas konkursas:
    "Pirkimo objektas: Kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija ruožo nuo 50,80 iki 52,34 km rekonstravimas su tilto statyba"

    Koks čia tiltas statomas?

    Komentuoti:


  • Xmaster
    replied
    Parašė lra.lt
    Bus rekonstruojamas krašto kelias Dzūkijoje
    2009-12-15
    2009 m. gruodžio 8 dieną tarp Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir UAB „Alkesta“ bei AB „Kauno tiltai“ buvo pasirašytos dvi sutartys dėl valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija rekonstrukcijos. Šie darbai bus finansuojami Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

    Buvo pasirašyta projekto „Jungčių su tarptautiniais koridoriais plėtra. Valstybinės reikšmės kelių rekonstrukcija (II etapas), III sutartis, I dalis“ rangos darbų sutartis Nr. S-577 su generaliniu rangovu UAB „Alkesta“. Sutarties vertė yra 37,929 mln. Lt (su PVM). Pagal šią sutartį iki 2010 m. lapkričio 9 d. numatoma rekonstruoti kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija ruožą nuo 8,55 iki 21,6 km.

    Taip pat buvo pasirašyta projekto „Jungčių su tarptautiniais koridoriais plėtra. Valstybinės reikšmės kelių rekonstrukcija (II etapas), III sutartis, II dalis“ rangos darbų sutartis Nr. S-578 su ūkio subjektų grupės atsakingu partneriu UAB „Alkesta“ (kitas partneris – AB „Kauno tiltai“). Sutarties vertė yra 31,383 mln. Lt (su PVM). Pagal šią sutartį iki 2010 m. rugsėjo 28 d. numatoma rekonstruoti kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija ruožą nuo 44,8 iki 50,8 km.

    K. Grigas, tel. 8 5 232 9654
    E. Tamariūnas, tel. 8 5 232 9701

    Komentuoti:


  • -marius-
    replied
    Važiuoju tuo keliu beveik kasdien ir tas dviračių takas nelabai ir maišo, jeigu važiuoji protingai. Greitį apribojo turbūt dėl gana staigaus posūkio, o ne dėl dviračių tako. Padarė kelią tikrai gerą, nes kuomet buvo sena kelio danga su aplužusiais kraštais, tai prasilenkti su "fūra" buvo sudėtinga.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Šiandien "Respublikoje" - Kelių direkcijos straipsnis apie kelių remontus.
    Iš 2010 m. planų minimas tik 131 kelias - bus tvarkomos kelios dešimtys kilometrų.

    Komentuoti:


  • Ginthus
    replied
    Su tuo viaduku tikrai persistenge taupydami pinigus. Juk dviraciu taka galima buvo iskelti i atskira plenine gofruota pralaida pylime. Kainuotu ne taip jau ir brangiai. Uztat nereiktu taip susiaurinti pravaziavimo ir apriboti greiti. Tiesa sakant apskritai galima buvo nauja pravaziavima padaryti ir posuki istiesinti. Ale kaip visad, daroma kaip pigiau siam momentui.

    Komentuoti:


  • toshys
    replied
    Rekonstruotas viadukas

    Posukis paliktas..

    Viadukas iš kitos pusės

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    131 Alytus-Simnas-Kalvarija 50,80 – 52,45 km

    /\ Į viešo svarstymo procedūrą atėjo tik pora ponių, besiskundžiančių dėl kitų kelininkų reikalų. Viešo svarstymo procedūra įvyko.

    Pavyko rasti planą
    Rekonstruojamo ruožo vieta - tiltas per Kirsnos upelį ir sankryža su 134 keliu Leipalingis - Veisiejai - Lazdijai - Rudamina - Kalvarija

    Žemėlapis iš Žemės tarnybos išleisto kompaktinio disko (2001)

    Kelio trasa eis šiek tiek į šiaurę. Numatomas naujas tiltas per Kirsną

    http://www.kalvarija.lt/failai/KP_Ke...pec_planas.jpg

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Kasmet remontuojant po 2-3 km suremontuos visą kelią per 20-30 metų ...

    Dėl krašto kelio Alytus-Simnas-Kalvarija 50,80 – 52,45 km ruožui rekonstruoti žemės paėmimo visuomenės poreikiams

    Vadovaudamasi (...) UAB „Kelprojektas“ informuoja, kad UAB „Kelprojektas“ Kauno skyrius parengė žemės paėmimo visuomenės poreikiams (krašto kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija 50,80–52,45 km ruožui rekonstruoti) projektą. Į projekto teritoriją patenka Kalvarijos seniūnijos Vincentiškių, Mikališkių, Sūsninkų ir Zubrių kaimų dalys.

    Su parengtu projektu nuo 2009 m. vasario 17 d. iki kovo 20 d. galima susipažinti Kalvarijos seniūnijos žemėtvarkos skyriuje (Laisvės g. 14, Kalvarija). Projekto sprendiniai nuo 2009 m. vasario 17 d. iki 2009 m. kovo 20 d. bus eksponuojami Kalvarijos seniūnijos žemėtvarkos skyriaus skelbimų lentoje.

    Viešas plano svarstymas (susirinkimas) įvyks 2009 m. kovo 20 d. 10 valandą tose pačiose patalpose (Laisvės g. 14, Kalvarija).
    http://www.marijampole.aps.lt/ava/co...44746164617373

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Klausimai - atsakymai iš Lietuvos kelių direkcijos tinklapio

    Nuo kada bus tęsiama kelio 131 Alytus-Simnas-Kalvarija rekonstrukcija.
    2009-01-01 )


    Valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija rekonstrukcijos projektas yra parengtas, bet dėl sumažėjusio finansavimo darbai 2009 metais nevyks. Rekonstrukcija prasidės tik gavus lėšų.
    http://www.lra.lt/lt.php/klausimai/129#question5558

    Komentuoti:


  • nagi
    replied
    Gal šiam keliui (Nr. 131) planuojama pakelti kategoriją ir padaryti magistraliniu? Taptų mokamas komerciniam transportui - tranzito (fūrų) sumažėtų...

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Čia turbūt bus rekonstruojama šviesoforinė sankryža su 132 keliu į Lazdijus.

    2008-09-12
    Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos užsakymu UAB ,,Kelprojektas” parengė kelio Nr. 131 Alytus-Simnas-Kalvarija ruožo nuo 2,48 km iki 3,15 km su sankryža 2,96 km rekonstravimo specialųjį planą. Planuojama teritorija yra Alytaus rajono Likiškėlių kaime.
    Vadovaujantis (...) rengiamam specialiajam planui strateginis pasekmių aplinkai vertinimas neatliekamas.

    Vieša projekto sprendinių ekspozicija vyks nuo 2008-09-30 iki 2008-10-31 Alytaus seniūnijoje adresu: Kepyklos g. 17, Alytus. Viešas susirinkimas, kuriame visuomenei bus pristatyti specialiojo plano sprendiniai, įvyks 2008 m. spalio 31 d. 1100 valandą tose pačiose patalpose
    http://www.arsa.lt/?action=content.614&id=98

    Komentuoti:


  • toshys
    replied
    Jei neklystu tai atidarytas

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Ar eismas nuo kryžkelės už miesto (į Lazdijus) iki Simno jau atidarytas?

    Komentuoti:


  • toshys
    replied
    Čia maždaug 3 km nuo Alytaus.



    Vaizdas į miesto pusę
    Paskutinis taisė Romas; 2014.04.23, 23:53. Priežastis: Nurodyta vieta

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Alytaus naujienos, 2008.05.14
    Gediminas Vaitekūnas

    Į Simną pro Miroslavą važiuosime maždaug mėnesį
    Simno, Luksnėnų seniūnijų gyventojai, norėdami atvažiuoti į Alytų ir grįžti namo, patirs laikinų nepatogumų, ilgiau sugaiš, paplonins pinigines.

    Apylanka pro Miroslavą - asfaltuota
    Pradėjus krašto kelio Alytus-Simnas-Kalvarija rekonstrukciją nuspręsta pagilinti sankasą po 5-ame kilometre esančiu geležinkelio viaduku. Dėl remonto darbų iki birželio 13 dienos numatoma nutraukti transporto eismą.

    Kaip vakar sakė VĮ „Alytaus regiono keliai” direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Bronius Vaičiulionis, gyventojai galbūt ir patirs laikinų nepatogumų, nes lengvųjų automobilių ir autobusų eismas numatomas apylanka pro Miroslavo gyvenvietę: „Nuo Simno iki Alytaus kelias dėl apylankos pailgės maždaug devyniais kilometrais.”

    Vežimo įmonėms dėl nuolat brangstančio ir rekordines aukštumas pasiekusio dyzelino kainų teks skaičiuoti kiekvieną kilometrą: krovininio transporto eismas turėtų vykti apylanka keliais A16 (E28) pro Prienus arba Nr. 132 ir Nr. 2502 pro Lazdijus ir Krosną. Daugiau kuro sunaudos ir į Alytų ar iš jo važiuojančių lengvųjų mašinų varikliai.



    Pasak miesto ir rajono policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus specialisto vyresniojo inspektoriaus Jono Packevičiaus, važiuoti apylanka pro Miroslavą turėtų būti saugu, kelias asfaltuotas, tačiau vairuotojai privalo laikytis kelio ženklų reikalavimų, neviršyti nustatyto greičio. Apylankoje budės eismo priežiūros pareigūnų ekipažai.

    Jeigu leis oras, darbus baigs anksčiau
    Rekonstrukcijos darbus atliekančios UAB „Alkesta” Alytaus aikštelės viršininkas Vytaras Vaikšnoras sakė, jog maždaug kilometro ilgio kelio ruožas prieš viaduką ir už jo bus žeminamas apie 80 centimetrų. Šie darbai bus atliekami viaduko gabaritams išlaikyti.

    Paklaustas, ar bus tiesinami staigūs kelio vingiai už viaduko Luksnėnų link, aikštelės viršininkas atsakė, kad posūkiai sušvelnės, bet jų tiesinti nenumatyta. „Jeigu bus palankios meteorologinės sąlygos, mažai lis, kelio ruožo remontą stengsimės baigti anksčiau nei birželio 13 dieną”, - kalbėjo aikštelės viršininkas.

    Keliui Alytus-Simnas-Kalvarija rekonstruoti ketinama panaudoti apie 10 mln. litų.
    http://www.alytausnaujienos.lt/alyta...niai/?nid=1863

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    131. Alytus - SIMNAS - Kalvarija

    Pasivaikščiojau pusvalandį po Simną. Eismas net ilgąjį savaitgalį kaip kokiame Lenkijos pakelės miestelyje.

    Pėsčiųjų perėjose greitis ribojamas iki 30 km/h.
    Jei važiuojate iš paskos, teks palaukti.

    Šios mašinos iš Slovėnijos


    Sunkusis transportas važinėja pro pat renesansinę Simno bažnyčią


    Užmaskuotas kelių ženklinimas


    Šioje vietoje pagrindinis 131 kelias suka į kairę


    Lenkai


    Sławekas iš Liublino vaivadijos




    Dar vienas lenkas




    Pažiūrėsim, kaip jiems pavyks prasilenkti


    Pavyko mašinoms.
    Pavyko ir namui - jo neištiko Aukštadvario namų likimas


    Kelias nuo Alytaus


    Baltarusis


    Dar vienas baltarusis suka link Kalvarijos




    Tam namui kairėje gali atsitikti taip, kaip Aukštadvaryje.
    Gyventojams neturėtų būti saugu



    Tokie vaizdai Simne ilgąjį savaitgalį.
    O kas ten vyksta paprastą dieną?...
    Paskutinis taisė Romas; 2020.01.28, 08:17. Priežastis: Nuotraukų rodymas

    Komentuoti:

Working...
X