Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Eismas ir kamščiai Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Eimantas
    replied
    Pareigūnams šviesoforai su mygtukais nepatinka
    2009 m. Lapkričio 05 d.
    http://www.ve.lt/?data=2009-11-05&ru...&id=1257420100

    Paskaitykit kokie "genijai" tvarko eismą mieste.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Šilutės plentas: dar šiek tiek kantrybės
    2009 m. Gegužės 22 d.

    Komentuoti:


  • Tomasl
    replied
    Sumazejo ne tik kamsciai, bet ir nuomos

    Komentuoti:


  • Fanas
    replied
    Na aš tai nepastebiu sumažėjusių kamsčių, kaip įvažiuojant į miestą piko metu stoviu eilėse, taip stoviu, nebent pačiame mieste, gal truputėli ir sumažėjo.

    Komentuoti:


  • Silber418
    replied
    Na nežinau,kaip dėl kamščių,bet keleivių autobusuose žymiai pagausėjo.Pastauroju metu kiek man yra tekę važiuoti po paskaitų(kaip tik piko metu),autobusai buvo sausakimši.

    Komentuoti:


  • ILGAS525
    replied
    Ar Jums nesijaučia mašinų srauto sumažėjimas mieste?Kažkaip pastarąsias dienas net piko metu pralekiu per miesto daugumą labiausiai apkrautų gatvių ir sąnkryžų be sustojimo vos ne Gal jau ant krizės žmogelius užmetė? ;DD Vakare išvis miestas tuščias, nors kada ten būna pilna, nebent vasaros laiku...

    Komentuoti:


  • jovita02
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Gal turimas galvoje Šiaurės prospektas, o ne Kretingos gatvė?
    Tikrai taip. Sužinojau, kad ta gatvė ne Kretingos, o Šiaurės pr.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Reikėjo ten daryti kaip buvo suplanuota sovietmečiu dar,srautas nuo Mokyklos gatvės tilto judėtų tiesiai virš geležinkelio stoties (estakada per kelyną) ir atvirkščiai, tokiu ateju nereikėtų maltis per sankryžas apačioje.

    Komentuoti:


  • Fanas
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Gal turimas galvoje Šiaurės prospektas, o ne Kretingos gatvė?
    Manau taip ir yra aš pats ten važinėju dažnai, tai ta sankriža piko metu labai jau kebli ir didžiuliai kamščiai joje nusidriekia, bet ir ta žalia rodyklė manau nepadėtų, nes paprasčiausiai mašinų srautą stabdo šviesaforas priešais senukus.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Gal turimas galvoje Šiaurės prospektas, o ne Kretingos gatvė?

    Komentuoti:


  • jovita02
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ši tema seniai pribrendo.
    Kadangi straipsnyje buvo renkamos ne tik kamščius sukuriančios sankryžos, už "dešimtuko" ribų liko:
    - Tilžės-Mokyklos g. žiedas
    - Posūkis į kairę (į naują Šiaurinę gatvę) iš Liepų gatvės
    ir t.t.
    Pridėčiau Liepų gatvės saknkryžą prie VST. Iš Kretingos g. į dešinę papildoma žalia rodyklė, visi važiuoja NON stop, o degant žaliam ir dvi juostos (būna, kad ir trimis ) suka į dešinę. Važiuojantys Liepų g. centro link, tik įvažiuoja į sankryžą, kuri užkišta jau sunakčiųjų iš Kretingos g.... Per žalią šviesoforą Liepų g. pravažiuoja 2, max 3 mašinos.

    O tereikia tik panaikinti žalią rodyklę į dešinę iš Kretingos gatvės.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    2008-10-29, 15:00
    Pikas visą dieną

    Komentuoti:


  • URBANISTAS
    replied
    Klaipėdoje nebereikės klaidžioti


    Specialiųjų tarnybų vairuotojai, miestiečiai bei atvykėliai ilgą laiką pagrįstai piktinosi, kad Klaipėdos gatvių raizgalynėje sunku susigaudyti.

    Panašu, kad jau greitai galėsime džiaugtis, jog gyvename viename mažiausiai klaidžių Lietuvos miestų. Nes dar šiemet pietinėje miesto dalyje ketinama įrengti apie pusę tūkstančio kelio ženklų, nurodančių gatvių pavadinimus. Konkursą šiems ženklams įrengti laimėjusi bendrovė "Sankryža" turės mieste pastatyti apie du tūkstančius tokių ženklų.

    Pirmasis jų montavimo etapas turėtų užtrukti iki šių metų pabaigos.
    Bendrovės direktorius Antanas Garjonas pasakojo, kad pirmosios 500 lentelių su gatvių pavadinimais turėtų būti parvežtos iš Pilviškėse esančios įmonės "Kelio ženklai" jau už poros savaičių.

    Kol jų laukiama, bendrovės darbuotojai gatvių sankryžose jau įbetonuoja stulpus.
    "Yra gana ilgų lentelių. Kai kuriems gatvių pavadinimams bus pagamintos iki pusantro metro ilgio lentelės. Visi užrašai bus vienodu šriftu ir, tikimės, gerai matomi vairuotojams, – pasakojo A.Garjonas. – Kiekvienoje sankryžoje ženklai rodys artimiausių gatvių pradžią bei kryptį. Be to, ketiname pakeisti seno pavyzdžio apgadintas ir blogai matomas gatvių nuorodas".

    Daiva Janauskaitė

    http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/...idzioti-146906

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Ten netoliese reikia naikinti vieną perėją, nes yra požeminė šalia. Aišku reikia normalaus apšvietimo, kamerų, ir normaliai aptverti žaliąją juostą, kad neitų per viršų.

    Komentuoti:


  • URBANISTAS
    replied
    Vienintelė išeitis, kuri ir miestą papuoštu- pėsčiųjų viadukas virš šilutės plento...Arba blogesniu atveju, kuriuo lietuviai nemėgsta naudotis- požeminė perėja...

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Štai matosi tie šviesoforai.

    Dabar jau tenka gerokai stabtelėti žiede jei važiuoji trečia juosta Šilutės plentu į pietinę pusę, ir žiede rikiuojiesi į antrąją, o kas bus kai užsidegs raudona? tilps tik du ar trys automobiliai, o kiti sustos žiede, ir savo juostoje, ie besirikiuojantys iš trečios į antrą, ir akimirksniu paralyžius.

    Suprasčiau jei tai būtų kokio vieno valdininko sprendimas, ar kvailas, ar suklydo. Bet dabar tai Saugaus eismo komisijos priimtas sprendimas,... keiktis nesinori čia.
    Įtariu, kad šviesoforas veiks tik kelias dienas...

    Komentuoti:


  • Matytas
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Tos rekonstrukcijos jau dabar verkiant reikia, o dabar dar vienas pc apnuodys ir taip leisgyvę sankryžą.
    Tas pieno kombinato žiedas kažkoks siaubas - šiandien dieną jame mačiau bent 2 eismo įvykius ir abu jie buvo toje praplatintoje pusėje, sukant iš Šilutės pl. į Vilniaus pl. Į vieną iš įvykių buvo pakliuvęs ir 12 maršruto autobusas. Juostų pridaryta daug, o nuorodų kaip važiuoti nėra. Tiesa, kiek suprantu iš Vilniaus pl. taip pat bus įvažiavimas į tą "Banginį", taip kad su persirikiavimais šiame žiede bus kažkas baisaus. Bandant išvažiuoti iš tokio apkrauto žiedo ir dar pamatyti prieš save degant raudoną šviesą - čia tik viena iš detalių, kad ilgalaikiame miesto infrastruktūros vystyme yra tik trumpalaikės merkantilinės idėjos, o iki logiškai subalansuotos plėtros vizijos čia toliau negu iki mėnulio.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Ačiū už nuorodą. Techninkumą žinau.

    Liepų gatvės pralaidumas būtų labai neblogas, jei ne tas nevykęs posūkis į kairę iš Mokyklos į Šiaurinę gatvę ir mažai reikalingas šviesoforas ties autobusų parku (jis reikalingas galbūt tik rytais).

    Komentuoti:


  • ValdasJ
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    3. Kur ta kolegija?
    Kiek žinau tai ta kolegija yra buvęs technikumas (berods žemės ūkio ar kažko panašaus) dar vadinamas "techasu".

    Žemelapy ta kolegija pažymėta žaliai (straipsnyje kalbama apie tą kolegijos pastatą kuris yra toliau nuo centro):

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Citata iš temos Pajūrio infrastruktūros projektai 2008.08.28
    Parašė Remigijus Rodyti pranešimą
    Šiaurės prospektui - didesnis pralaidumas

    Klaipėdos valdžia nusprendė pakoreguoti eismą Šiaurės prospekte. Ketvirtadienį posėdžiavusi miesto Savivaldybės administracijos Saugaus eismo komisija nutarė, jog pralaidumas prospekte padidėtų, jeigu būtų panaikinta papildoma šviesoforo sekcija sukant kairėn iš Liepų gatvės į Šiaurės prospektą.

    Be to, komisijos nuomone, šioje sankryžoje reikėtų uždrausti kairinį posūkį važiuojant nuo Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos bei įdiegti naują keturių laikų šviesoforo valdymo programą, kuri mažintų transporto spūstis piko valandų metu.

    Tą patį ketinama padaryti ir Liepų bei Artojų gatvių sankryžoje. Komisija pritarė siūlymui šioje atkarpoje pakeisti išvažiavimo kryptį iš "Senukų" prekybos centro.

    http://www.ve.lt/?data=2008-08-28&ru...rub=1190113119
    1. Sukant į kairę reikėtų atskiros juostos - juk Liepų gatvėje vietos pakanka
    2. Kiek teko susidurti su "keturių laikų" šviesoforais, jie gal kiek padidina eismo saugumą, bet garantuotai sumažina pralaidumą (ypač kažkuriam "neprioritetiniam" ciklui)
    3. Kur ta kolegija?

    Komentuoti:

Working...
X