Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Parkavimas. Infrastruktūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ Kaip ir renovacija, ane? "be galo sunku" ir "jeigu būtų lengva jau visi seniai būtų susirenovavę".

    Comment


      Parašė Diim4iik Rodyti pranešimą
      Vaje, čia gi pagrindine miesto gatve, o ne gatvelė kuri veda iš aklygatvio... Tai gal dabar visiems kurie netures kur ikišt mašinos statyt Justiniškiu gatvei? Ten tai turbut niekam netrugdis..
      Ir dėl to, kad kažkas neturi kur savo geldos palikti, turi kentėti tie, kurie tų geldų neturi? Autobusas skraidyti nemoka. Į stotelės įvažą, kurioje paliktas 10 metrų tarpas neįsispraus joks autobusas. O juk Taikos g. bordiūrai aukšti ir ne tik bobučių, bet apskritai visų keleivių nevalia išleidinėti 1 metro nuo bordiūro atstumu. Taikos gatvė - viena iš labiausiai užstatytų mašinomis gatvių ir kurioje dėl jų labai kenčia viešasis transportas.

      Žinoma, tiesiog imti ir uždrausti visur parkuotis nėra sprendimas, bet kai parkuojama net ten, kur yra draudžiama senų seniausiai - tai jau atsiprašau.
      Viešojo transporto temų rodyklė >>

      Comment


        Parašė Creatium Rodyti pranešimą
        /\ Kaip ir renovacija, ane? "be galo sunku" ir "jeigu būtų lengva jau visi seniai būtų susirenovavę".
        Dėl renovacijos čia net nepradėk... Du skirtingi dalykai...
        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

        Comment


          Kiek dar požeminių garažų užpiltų žemėm, virš kurių kuo puikiausias parkingas galetų būti.

          Comment


            Parašė SPX Rodyti pranešimą
            Reikalingas architektas, ekspertas-inžinierius ir galiausiai gal ir gaunamas leidimas.
            Prieš 10-15 m. mano namo komendantas (administratorius?) prašė leidimo praplėsti kiemo aikštelę, tai leidimas nebuvo išduotas, nes būtu nusavinta vaikų žaidimo aikštelės dalis. O jis buvo architektas.

            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
            /\ Kaip ir renovacija, ane?
            Labiau totali rekonstrukcija arba visiškai nauja konstrukcija.

            O dėl apželdintų garažų, tai turbūt tam ir apželdino, kad bent kažkiek žalumos po langais būtų. Paprastai tie garažai įrengti prie 9'iaaukšščių namų, kur tie namai gana suspausti ir be "akropolio" tipo stovėjimo aikštelių.
            ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

            Comment


              Parašė dondc Rodyti pranešimą
              Prieš 10-15 m. mano namo komendantas (administratorius?) prašė leidimo praplėsti kiemo aikštelę, tai leidimas nebuvo išduotas, nes būtu nusavinta vaikų žaidimo aikštelės dalis. O jis buvo architektas...
              Problema, bent eilę metų yra tokia. Komendantas (ar laiptinės įgaliotinis), jei tai yra bendrija eina pas bendrijos pirmininką, jei administruojamas namas, kreipiasi į namo administratorių (į administruojančią įmonę). Toliau renkami parašai ir pirmininkas/administratorius kreipiasi į to rajono seniūniją, nes kiemai ir namų aplinka dažniausiai priklauso pavaldžiai savivaldybei seniūnijai. O toliau jau linksmybės. Atvažiuoja pirma kažkoks iš plėtos departamento ekspertas ir neva įvertina kiemo tinkamumą aikštelei plėsti ir tik toliau jau derinama su architektu. Dar atsimenu, kai prieš tuos pačiu 10-15metų Fabijoniškėse daug aikštelių taip ir nebuvo praplėsta, o norinčių ir sutinkančių tikrai atsirado. Nors kiemai ten turi galimybę turėti žymiai didesnes aikšteles, nei tos kurios jau yra praplėstos...
              Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

              Comment


                Vakar pravažiavau Taikos g. bei dar šiandien pasitikslinau viską per Google Street View.

                Parašė Diim4iik Rodyti pranešimą
                Nžn ant kiek čia aktualu, bet Taikos g. važiuojant nuo 43 autobuso žiedo vietoj buvusios papildomos juostos padare letėjimo juosta (pakeite punktirini ženklinima). Visoms sustatytom mašinom uždejo lapelius apie pažeidima...
                Nežinau apie kurią čia vietą kalbat, bet posūkio juosta nuo autobusų žiedo į Lūžių g. buvo ir žiūrint per GSV, ir net maps.lt ortofoto. Jokių naujų linijų nesimato. Nepabijosiu jūsų pavadinti negeru žodžiu - neprimatantis.

                Nebent jums atrodo, kad va šitaip parkuotis, kaip tai padarė vienas taksistas yra visiškai normalu. 3 metrai nuo stop linijos toje juostoje, kuria vienintele leidžiamas eismas tiesiai ir į dešinę ir į kurią pagal nubrėžtas linijas patekti jau nebegalima.

                Parašė dondc Rodyti pranešimą
                P. S. Užvakar gavau baudą už parkavimą, nes vis įrenginėjami nauji ženklai, draudžiantys parkuotis. Pyktis paėmė, jog nubaudė mane, nes ilgiau miegu, o visi kiti lieka nenubausti, nes išvažiuoja į darbus nuo 6-7'ių ryto. Nubaudė 8:30 h.
                Jūsų irgi nepabijosiu pavadinti neprimatančiu. Toje vietoje jau senų seniausiai stovi ženklas, draudžiantis 50 metrų atstumu statyti mašinas. Negana to, ten dar stotelės įvažos pradžioje yra dar viena tokia pati ženklų kombinacija, skirta tiems, kas nori ten prisiparkuoti važiuodamas priešpriešine eismo juosta, persirikiavęs į ją perėjoje arba kirtęs ištisinę liniją.

                Vakar ten važiuojant, akivaizdžiai matėsi, kad šie ženklai nėra nauji, o pažiūrėjus GSV - teko tuo pilnai įsitikinti.
                Viešojo transporto temų rodyklė >>

                Comment


                  Problema - socialistinis/sovietinis mąstymas. Kažkas turi pastatyti tas daugiaaukštes aikšteles, dar geriau jeigu nemokamai ir prie pat namo durų, kad toli eiti nereikėtų. Jeigu statė nemokamai daugiabučius, tai gal pastatys ir aikšteles automobiliams? Pirmiausiai, ko reikia, tai tokį mąstymą eliminuoti. Deja, bet daugumai to padaryti iki mirties tikriausiai jau nepavyks, o ta mažuma, kuri yra iniciatyvi, tai tikriausiai tiesiog emigruos į užsienį arba emigruos į savo namą privatų su garažu. Savivaldybė, Vyriausybė ir Europos Sąjunga tikrai neturi ir neturės tiek milijardų, kad sutalpinti visų automobilius nemokamai daugiaaukštėse nemokamose aikštelėse. Nes tokiu atveju, Petras norėtų turėti jau dešimt automobilių. Vienas kasdieniam naudojimui, o dar kiti tai šiaip, gal kada prireiks. Automobilio kainai pasiekus juokingą ribą, dabar bet kuris idiotas gali tą automobilį turėti. O juk jis stovi nenaudojamas ant žemės, kuri nėra to žmogaus nuosavybė. Tai jis užima vietą, kurios nėra tiek daug, kad visiems užtektų. Tai daugiabučių kiemai niekada ir nebuvo numatyti tokiam kiekiui automobilių. Reikia statyti aikšteles, o kol jų nėra, bausti tuos, kurie trukdo kitiems. Čia aišku reik ir auto mokesčio, ir nuvilkti laužus iš kiemų, ir bauduoti tuos, kurie užsiima verslu nelegaliu bei pardavinėja auto, neįteisinę veiklos. Ypač apkrauti mokesčiais tuos, kurie turi po kelias auto, kad praeitų noras tą daryti. Tada atsirastų pinigų aikštelėms, kurios deja, bet irgi būtų mokamos, nes kainuoja išlaikymas. O šiaip tai betvarkė tuose sovietiniuose kiemuose bent jau artimiausius 10 metų nesibaigs. O kodėl turėtų? Auto skaičius išliks stabilus arba nežymiai augs toliau, o naujai infrastruktūrai pinigų niekas nekaupia ir net nesiruošia kaupt. Vargu, ar pačios aikštelės savaime atsiras. Žlugęs reikalas, o tas policijos baudų rašymas primena mėginimą chaose įvesti mažytę tvarką, kai būtina rimta pertvarka.

                  Comment


                    Planuojama apmokestinti automobilių statymą daugiabučių kiemuose
                    2015-01-10
                    http://tv.lrytas.lt/?id=14199515311417609917
                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      ką reiškia apmokestinti? Juk tai kaip normalus verslo planas turi būti. Savivaldybė turi parengti planus, aptarti su gyventojais ir tik po to skelbti apie apmokestinimą. O dabar kaip gaunasi : pinigai ryte - kėdės vakare, pinigai vakare - kėdės ryte. Ir nematant tų kėdžių dar. Nuėjus paskolos verslui - reikia motyvuoti kam TAU paskola, taip? O čia kaip, ATĖAU - SURINKAU - PAŽADĖJAU. O prekės nė kvapo.

                      Comment


                        Kuriozinė situacija: iš vairuotojų vagiamas laikas

                        Žmonėms pasipiktinus dėl automobilių stovėjimo apmokėjimo, o parkomatus prižiūrinčiai bendrovei „Stova“ pasiteisinus, kad jie tik vykdo miesto tarybos sprendimą, valdininkai ima gintis, kad Šiauliuose šis mokestis ir taip mažiausias iš visų miestų.

                        Vagia laiką?

                        Už automobilio stovėjimą Šiauliuose už vieną valandą reikia mokėti 30 ct, tačiau, į parkomatą įmetus 50 ct monetą ir norint stovėti valandą, parkomatas 20 ct grąžos neatiduoda, o laiko neprideda. Kol šalies nacionalinė valiuta buvo litas, už vieną valandą stovėjimo Šiaulių automobilių stovėjimo aikštelėje ar gatvės kelkraštyje vairuotojas mokėjo 1 Lt. Pasikeitus valiutai, valanda stovėjimo vairuotojui dabar atsieina 30 ct. Nuo sausio 1 d. vairuotojui valanda stovėjimo kelkraštyje ar aikštelėje pabrango 2 ct.

                        Nė vienas parkomatas Lietuvoje neduoda grąžos

                        Parkomatus prižiūrinčios bendrovės „Stova“ pardavimų skyriaus vadovas Artūras Satkūnas aiškina, kad šalyje nė vienas gatvės parkomatas neduoda grąžos. Kiek sumokėjai, tiek laiko ir gauni. UAB „Stova“ atstovai teigia, kad techninės galimybės leidžia laiką dalinti mažesniais intervalais, tačiau įmonė tiesiog vykdo miesto tarybos sprendimą. Pardavimų skyriaus vadovas Artūras Satkūnas esą girdėjo, kad miesto Taryba artimiausiame posėdyje ketina svarstyti šį klausimą ir įvesti rinkliavos už automobilių stovėjimą pataisas. Deja, į miesto Tarybos posėdžio darbotvarkę šis klausimas neįtrauktas, o ir artimiausiu metu neketinamas svarstyti.

                        Iš naujo klausimo nesvarstys

                        Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis, rengęs ir projektą teikęs miesto Tarybai, tikina, kad Tarybai artimiausiu metu nieko teikti neketinama, nes gyventojai dėl to kreipėsi tik vieną kartą, o UAB „Stova“, anot jo, žada palengvinti apmokėjimo galimybes. „Parkomatus administruojanti įmonė žada pasiūlyti galimybę atsisiųsti iš mobiliojo telefono priedą, kad gyventojas galėtų užfiksuoti stovėjimo pradžią ir pabaigą. Tai lyg ir būtų palengvinimas vairuotojams. Yra tokių siūlymų antrą stovėjimo valandą smulkinti kas pusvalandį ar net kas dvidešimt minučių. Jeigu bus daugiau pageidaujančių, nes kol kas tėra vienas kreipimasis, tada Tarybai teiksime svarstyti rinkliavos pataisas. Kol kas mūsų mieste ir taip yra viena mažiausių rinkliavų, jeigu dar sumažintume, tai visai neatsipirktų administracinės išlaidos“, – aiškina A. Adomaitis.
                        http://www.delfi.lt/auto/laisva-pava....d?id=67219744

                        Comment


                          Beje, gal galite pasidalinti vietomis, kuriose Vilniaus senamiestyje galima parkuoti nemokamai? Žinau, kad yra turputis vietos už Novotel viešbučio (nuo Labdarių g.), taip pat Ašmenos/Žemaitijos g., bet tai lyg ir viskas...
                          Lietuva visiems.

                          Comment


                            Neseniai pastebėjau, kad stoto mašinas aplesito namo kieme, kuris yra Dominikonų g., Šv. Ignoto g. kampas, įvažiavimas iš Šv. Ignoto g.

                            Comment


                              Kad tokių vietų žinojimas yra bene aukso vertės (per mėnesį galima sutaupyti ir apie 150 eur), tai vargu ar ims visi ir išsipasakos Geriausia aikštelė buvo prie Mokytojų namų, bet deja piktavaliai pastatė tvorą ant įvažiavimo

                              Comment


                                Negarantuoju ar nėra naujų draudžiamųjų ženklų:

                                https://www.google.lt/maps/@54.68164...K4VQbeVWyg!2e0

                                https://www.google.lt/maps/@54.68153...1KJzLwcphg!2e0

                                https://www.google.lt/maps/@54.67780...zv6nSKp_Ew!2e0

                                https://www.google.lt/maps/@54.67784...EjBlBj3cAQ!2e0

                                Galioja tik nuo šios vietos link Gedimino pr.:
                                https://www.google.lt/maps/@54.68696...hVNyY8TBig!2e0

                                https://www.google.lt/maps/@54.68910...H1W-ymIolw!2e0

                                O iš Šv. Ignoto jau grandinės nebėra? https://www.google.lt/maps/@54.68171...7swT0oRkLg!2e0 ?
                                Paskutinis taisė dondc; 2015.02.22, 20:46.
                                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                Comment


                                  Parašė dondc Rodyti pranešimą
                                  O iš Šv. Ignoto jau grandinės nebėra? https://www.google.lt/maps/@54.68171...7swT0oRkLg!2e0 ?
                                  Pasak Eisino, nebėra. Reikės patikrinti. Labai ačiū už pasidalinimą!
                                  Lietuva visiems.

                                  Comment


                                    Kur Maironio g. 3, tai ten atrodo savadarbį ženklą pasikabino gyventojai, bet klausiau policininko, tai tokie ženklai negalioja. Palei namą pasistačius, kartą bobutė užsipuolė, tai arčiau VDA geriau statyt. Nuo Onos bažnyčios per vilnelę jei važiuosi, tai ten jau oficialus ženklas.
                                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                    Comment


                                      https://www.google.lt/maps/@54.67780...zv6nSKp_Ew!2e0

                                      Ašmenos gatvėj iš abiejų pusių pastatė ženklus "Sustoti draudžiama". Pati nuoroda rodo tiesiai į ant vejos dysnos/ašmenos sankryžoj paliktus autombilius. Labai negražu.

                                      Comment


                                        Parašė shimon Rodyti pranešimą
                                        https://www.google.lt/maps/@54.67780...zv6nSKp_Ew!2e0

                                        Ašmenos gatvėj iš abiejų pusių pastatė ženklus "Sustoti draudžiama". Pati nuoroda rodo tiesiai į ant vejos dysnos/ašmenos sankryžoj paliktus autombilius. Labai negražu.
                                        Šalia gyvena vienas draugas, tai svečiuosna atvažiavęs vis automobilį čionais palikdavau... Dabar turbūt teks statyti po ženklu ir rizikuoti gauti baudą.

                                        O šiaip siūlau forume turėti atskirą tokių vietų sąrašą ir jį nuolat atnaujinti Labai praverstų praktiškai.
                                        Lietuva visiems.

                                        Comment


                                          Senasmiestis mažas, pereitį visą per 15 minučių galima. Tad jei ilgesniam laikui atvažiuoju, dažniausiai statau mokamoje aikštelėje prie Maironio g. 25-27. Žalia zona, valanda vienas litas, nuo 18 val. nemokama.
                                          Paskutinis taisė Eisinas; 2015.02.23, 20:35.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X