Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PL]"Via Baltica" Lenkijoje. Augustavo ir Suvalkų aplinkkeliai [E67/ S8-S61]

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Paskutinė atkarpa Śniadowo - Ostrów Mazowiecka
    Šalia matosi tiesiams greitkelis S61














    Tiesimas greitkelis S61 nutola į dešinę. Jis su keliu S8 Balstogė- Varšuva jungsis apie 1,5 km į šiaurės rytus nuo dabartinės jungties


    Ostrów Mazowiecka. Užsidirbome pietus

    Comment


      Bendri įspūdžiai.
      Važiuojant iš Vilniaus per Alytų - Kalvariją - Suvalkus ir toliau per visas greitkelio S61 atkarpas pavyko susupažinti su greitkelių statybos mastais Lenkijoje. Laiko sutaupyti nelabai pavyko - Alytuje yra kelio remontai, Lenkijoje išvažiavimai ir sukiojimaisi ties greitkelių pradžios pabaigos atkarpomis užima šiek tiek laiko. Kol nepastatyta atkarpa tarp Elko ir Ščučyno, didelio laiko taupymo dar nesigauna.

      Palyginome dviejų važiavimų (abu buvo sekmadinį ryte)
      Šiemet nuo Vilniaus iki Ostrów Mazowiecka važiavome 399 km,kelionė užtruko 5:10 val (atmetus stovėjimą degalinėje - Lenkijoje degalai apie 25 ct pigesni).
      Palyginimui - kažkada nuo Vilniaus iki Ostrów Mazowiecka važiavome standartiniu maršrutu Vilnius - Valkininkai - Alytus - Lazdijai - Augustów - Grajewo - Łomża. Atstumas buvo 360 km, kelionė truko trumpiau - 4 val. 45 min. Lenkijoje 147 km atstumą keliu DK61-DW677 nuo Augustavo iki Mazovijos Ostruvo (kai jau buvo trys vienkeliai aplinkkeliai) pavyko nuvažiuoti per 1:40.

      Kadangi grįžome darbo dieną bei prisiklausėme įspūdžių apie kamščius dėl kelininkų sunkvežimių, atgal iškart nusprendėme važiuoti per Balstogę - Augustavą - Alytų. Atstumas nuo Ostrów Mazowiecka iki Vilniaus - 406 km, važiavimo laikas - 6:00 val..
      Atgal važiuojant buvo kamštis ties Ostrów Mazowiecka - ten uždaryta viena juosta ir susidarė nemažas kamštis, Tas susiaurėjimas buvo apie 2 km - iki būsimo sujungimo su būsimu keliu
      Nusukant į DW 677 link Lomžos prie šviesoforo buvo ilga stovinti eilė.
      Iki Balstogės kelyje S8 viskas buvo puiku, Po to link Koryvcin - Kumiała buvo lengvai aplenktos kelios fūros, o link Augustavo teko vilktis eilėje paskui lėtą mašiną.

      Tad sunku pasakyti, kuriu keliu geriau važiuoti - čia kaip pasisieks su priekyje važiuojančiomis mašinomis ar statybininkų technika.
      Tema "per Bastogę ar per Lomžą" su įvairiomis variacijomis (Elkas, Zambruvas ir pan.) dar bus aktuali keletą metų.

      Pabaigai įdedu žemėlapio iškarpą su Mazovijos Ostruvu (Ostrów Mazowiecka).
      Atkarpa tarp esamo mazgo su DW 677 į Lomžą ir būsimo mazgo su S61 Podborze dabr yra remontuojama ir ten gali tekti lėtai važiuoti.

      Comment


        Vis tik nelabai patinka, kad S61 darys keistus lankus.
        Žiūrint nuo Varšuvos, pirmas bus ties Ostrow Mazowiecka, kur S61 kelias prasidėjęs rytinėje miesto aplinkkelio dalyje staigiai priartėja prie senojo DK677 kelio, kad pasiektų sankryžą DK627 link Ostrolęka.
        Antras tai pavingiavimai ties Szczuczyn.
        Galima atleisti pavingiavimus ties miesteliais, nes taip geriau pasiekiamas greitkelis iš kart už miesto ribos, bet nelabai suprantami pavingiavimai kaimiškose vietovėse.

        Peržiūriu kitas aktualesnes kryptis Lenkijoje link Vakarų ar Pietų, tai tokių staigių vingiavimų per kaimiškas vietoves neaptinku (nebent jei bandoma apjungti šalia esančius miestelius). Suprantama, jei vingiavimai atsiranda dėl sudėtingo reljefo, bet kalbu apie retai apgyvendintas lygumas.
        Paskutinis taisė PoDV; 2022.07.29, 22:42.

        Comment


          Parašė PoDV Rodyti pranešimą
          Vis tik nelabai patinka, kad S61 darys keistus lankus.
          Lyginant su beveik 50 km lanku, kurį reikia daryti važiuojant iš Vilniaus "greitu" maršrutu per Kauną, o ne teisia kryptimi per Alytų, Lenkijoje kelio S61 trasa dar yra santykinai tiesi.

          Dabar galima diskutuoti, kad galėjo būti tiesesnė atkarpa nuo Suvalkų aplinkeklio link Elko, kelias S61 nuo Elko galėjo įsijungti į Ščučyną vakarinėje dalyje. Tačiau šiose atkarpose buvo kelis dešimtmečius buvo laikinas sprendimas, kai pagerintos esimo sąlygos senuose keliose (Suvalkų, Ščučyno aplinkkeliai). Dėl Mazovijos Ostruvo (Ostrów Mazowiecka) mazgo perkėlimo už 2 km į šiaurės rytus, o ne į pietvakarius nuo miesto yra sunku atsakyti - gal buvo kokie nors infrastruktūros objektai, saugomos teritorijos ar sunkumų su žemės įsigijimu.

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Lyginant su beveik 50 km lanku, kurį reikia daryti važiuojant iš Vilniaus "greitu" maršrutu per Kauną, o ne teisia kryptimi per Alytų, Lenkijoje kelio S61 trasa dar yra santykinai tiesi.
            Lenkijoje kalba apie tą patį S61 kelią, kurio vinguriavimą nepateisina gyvenviečių išsidėstymas. Net Lietuvos atveju galima pritempti, kad vingis iš Vilniaus susidaro, nes norima pasiekti svarbesnius miestus pateisinančius autostradą, plius judama net dvejais maršrutais (A1 >> A5).

            Srautas per Alytų į Lenkiją negeneruoja tokio didelio eismo intensyvumo.
            Paskutinis taisė PoDV; 2022.08.06, 10:11.

            Comment


              Dideli pokyčiai Mazovijos Ostruve. kur nuo kelio S8 Varšuva- Balstogė atsišakoja kelias DW 677 į Lomžą - Augustavą.
              Preiš mėnesį Balstogės ir Lomžos kryptimis buvo kelių kilometrų kamštis iki naujojo Podborze mazgo, nes buvo uždaryta viena juostą, o nusukime į DW 677 buvo stovintis kamštis prie šviesoforo.

              Uždaromas mazgas Mazovijos Ostruvas - Šiaurė (Ostrów Mazowiecka Północ) - nebus susukimo į DW 677 link Lomžos.

              Bendra situacija prie Mazovijos Ostruvo


              Statomas mazgas Podborze - jis bus už 2 kilometrų nuo esamo mazgo
              Smagu kai pagrindinėje kryptyje nebus "dobilo lapo"

              https://4lomza.pl/index.php?wiad=51592​​
              Paskutinis taisė Romas; 2022.08.06, 10:34.

              Comment


                Co nadrogach.pl
                2022-08-05
                Budowa S61. Zamknięcie węzła Ostrów Mazowiecka na połączeniu z S8
                Greitkelio S61 statyba, Uždaromas Mazovijos Ostruvo mazgas S8 ir DW677 kelių jungtyje
                Dideli pokyčiai lauia vairuotojų keliaujantiems maršrutu S8 Varšuva – Balstogė. Antradienį, rugpjūčio 9 d., bus galutinai uždaryta sankryža Ostrów Mazowiecka Północ (Šiaurė). Laikinai jos funkcijas perims mazgas Ostrów Mazowiecka Północ (Pietūs). Ateityje bus sukurtas naujas mazgas, jungiantis kelius S8 ir S61.

                Statant ruožą S61 Podborze– Śniadowo, likviduojamos dvi šiuo metu veikiančios S8 sankryžos su vietinės reikšmės keliais (vaivadijos ir pavieto reikšmės) ir vietoje jų bus pastatyta viena, didesnė dviejų greitkelių (S8 ir S61) sankryža, leidžianti privažiuoti. iš kitų kategorijų kelių. Ši sankryža perims šiuo metu likviduojamo Ostrów Mazowiecka Północ mazgo pavadinimą ir, be dviejų greitkelių sujungimo, taip pat leis pasiekti Ostrów Mazowiecką ir aplinkinius miestus. Gretima Podborze sankryža kelyje S8 bus uždaryta.
                Šiuo metu ruože S61 Podborze – Śniadowo atlikta daugiau nei 30 proc. darbų. Įgyvendianmi projektinai sprenimai, vienas jų – dabartinės Ostrów Mazowiecka Północ sankryžos likvidavimas.

                Šių metų pradžioje buvo uždaryti Ostrów Mazowiecka Północ (Šiaurė) sankryžos iš Balstogės pusės nuvažiavimo keliai. Dabar taip pat bus uždaryti išvažiavimai į sankryžą iš Varšuvos pusės . Šiuo metu, baigus visus darbus, iš S8 nebus tiesioginio privažiavimo į vaivadijos kelius.


                Kol statyba bus baigta, vietinį eismą (įvažiavimą ir išvažiavimą į Ostrów Mazowiecką, taip pat privažiavimą vaivadijos keliais: DW627 link Ostrołęka ir DW677 link Lomžos) aptarnaus Ostrów Mazowiecka Południe (pietūs) sankryža (ul. Różańska).


                Tranzitiniam eismui rekomenduojami apvažiavimai per Ružanę į Ostrolenką (Różań - Ostrołęka) keliai DK60 ir DK61 ir per Zambruvą į Lomžą (Zambrów - Łomża) keliais S8 ir DK63. Laikinas eismo organizavimas galios iki S61 ruožo darbų pabaigos ir naujos Ostrów Mazowiecka Północ mazgo pabaigos.

                https://conadrogach.pl/informacje/bu...eniu-z-s8.html

                Comment


                  Skaitantiems lenkiškai - dar pora nuorodų vietinėje spaudoje apie uždaromą mazgą Mazovijos Ostruvas Šiaurė (S8 - DW677)

                  Dabartinis susiaurintas kelias S8 Mazovijos Ostruve ties nusukimu į Lomžą (DW 677)
                  Już wkrótce obecny węzeł Ostrów Mazowiecka Północ zostanie zamknięty!

                  https://www.ostrowmaz24.pl/art/41134...kniety-zdjecia

                  Zamkną zjazd na Łomżę w Ostrowi Mazowieckiej
                  https://4lomza.pl/index.php?wiad=63039

                  Comment


                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                    [...] nuo Augustavo iki Mazovijos Ostruvo [...]

                    Pabaigai įdedu žemėlapio iškarpą su Mazovijos Ostruvu (Ostrów Mazowiecka). [...]
                    Atkreipkit dėmesį, kad tai ne Ostrów Mazowiecki, o Mazowiecka, moteriška giminė. Lenkijoj (ir Baltarusijoj) yra tuzinai vietovių Ostrów, kilmininkas Ostrowa, vyriškos giminės, bet šitas yra Ostrów, Ostrowi. Taigi, ne Mazovijos Ostruvas, o Mazovijos Ostruva.

                    Comment


                      Parašė alga Rodyti pranešimą

                      Atkreipkit dėmesį, kad tai ne Ostrów Mazowiecki, o Mazowiecka, moteriška giminė. Lenkijoj (ir Baltarusijoj) yra tuzinai vietovių Ostrów, kilmininkas Ostrowa, vyriškos giminės, bet šitas yra Ostrów, Ostrowi. Taigi, ne Mazovijos Ostruvas, o Mazovijos Ostruva.
                      Kokios giminės Vroclavas? Wroclaw - we Wrocławiu. Tai lietuviškai jau būtų Vroclavá su kirčiu gale?

                      Grįžtame į temą (apie vietovardžius yra atskira tema
                      Lauksime įspūdžių kaip po rytoj numatomo Ostrow Mazowiecka Północ mazgo uždarymo pavyks įveikti tą vietą.

                      Comment


                        Kol kas vietos spaudoje nėra pranešimų kad būtų ypatingai apsunkintas eismas S8 sankryžose ties Ostrów Mazowiecka
                        Uždarius mazgą Ostrów Mazowiecka Północ patekti į Lomžą per DW677 galima tik nusukant mage Ostrów Mazowiecka Południe (pietūs) sankryžje su DK 60 ir važiuojant per patį miestą. .
                        Mieste eismas, aišku, tapo intensyvesnis. Kita alternatyva - sukti DK63 Zambruve (Zambrów).

                        Istorinė uždaryto mazgo Ostrów Mazowiecka Północ (Šiaurė) nuotrauka

                        https://to.com.pl/trasa-s8-utrudnien...ar/c1-16628485

                        Comment


                          Pietrytinis - Augustavo aplinkkelis. (Południowo-wschodnia obwodnica Aurustowa).

                          Ši tema prasidėjo dar 2007 metais, kai buvo tiesimas primasis Augustavo aplinkeklis per Biebrzos upę. Dėl aplinkosaugininkų protestų statybos nutrūko.
                          Po kelerių metų pertraukso statybos atsinaujino Kelias DK8 iš Suvalkų į Augustavą (su pietiniu Augustavo aplinkkeliu) eina gana tolima trasa per mazgą Szkocja.

                          Yra suplanuotas dar vienas - pietrytinis - Augustavo aplinkkelis
                          Jis į eina į Lenkijos 100 aplinkkelių programą.

                          Kelio DK16 aplinkelis sujungs DK 16 Olštyną - Elką su keliu link Lazdijų. Numatoma pagerinti kelio link Lietuvos technines charakteristikas, kad keliu galėtų važinėti ir sunkusis transportas. Todėl miesto aplinkeklis ir yra reiklingas. Dėl sunkiojo tranporto reikia suabejoti, nes nuteisus greitkelį S61 tei Elku juo naudosi dauguma sunkiojo transporto..
                          Kol kas aplinkkelio planavimas vyksta vangiai - vis nerandama tinkamos trasos.

                          Bendras žemėlapis iš www.mapy.cz.orientacijai


                          Aplinkeklio variantai
                          2020

                          https://conadrogach.pl/informacje/ja...-do-oceny.html

                          Prezentacija 2021.05



                          http://dk16obwodnicaaugustowa.value-eng.pl/

                          Nauji trasos variantai 2022.01

                          https://www.radio.bialystok.pl/wiado...alki/id/209678

                          Comment


                            Kol mūsų ministras seka pasakas apie "dviem metais anksčiau" nutiesimą A5 iki Lenkijos sienos, anoje sienos pusėje kelias tiesiams kur kas greičiau. Už poros savaičių bus atidarytas greitkelio S61 ruožas tarp Elko ir Ščučyno


                            Žemėlapiai iš www.mapy.cz

                            GDKKiA 2022.08.29
                            S61 Szczuczyn - Ełk Południe na finiszu
                            S61 Ščučynas - Elkas Pietūs jau finišo tiesiojoje
                            Rugsėjo pirmoje pusėje eismui bus atidarytas antra iš trijų esančių Varmijos Mozūrijos vaivadijoje esančių „Via Baltica“ ruožų. Tai 23,3 km ilgio atkarpa nuo Ščučino aplinkkelio pabaigos iki Ełk Południe sankryžos. Eksploatacijos pradžia sutaps su Elko žiedinės sankryžos rekonstrukcijos užbaigimu.

                            Šiuo metu vyksta atkarpos Szczuczyn - Ełk Południe techninis priėmimas, kurį atlieka Olštyno ir Balstogės statybų priežiūros inspekcijų inspektoriai. Praėjusių metų pabaigoje pradėjome eksploatuoti ruožą Wysokie - Raczki, o kitais metais baigsime statyti ruožą S61 Ełk Południe - Wysokie.

                            Kol Ełk Południe – Wysokie ruožas bus baigtas tiesti, eismas tarp Šczuczyn – Ełk Południe [į rytus nuo Elkol] ir Wysokie – Raczki (Szkocja) ruožų (nuo Ełk Południe sankryžos iki Kalinowo sankryžos) eis per Elką kaip ir anksčiau. Maršrutas ves valstybiniais keliais DK65 ir DK16. Elke bus Grajewska, Przemysłowa ir Suwalska gatvėmis [pietrytinis Elko lankstas].

                            Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu šioje trasoje Grajewska ir Przemysłowa gatvių sankryžoje (Elko pietuose ) yra rekonstruojama žiedinė sankryža ir yra tik viena eismo juosta, nusprendėme atidaryti S61 atkarpą. užbaigus šios žiedinės sankryžos darbus.

                            https://www.gov.pl/web/gddkia-olszty...nie-na-finiszu
                            Ši atkarpa turi savo puslapį



                            http://www.s61-szczuczyn-elk.pl/galeria/

                            Comment


                              2022 09 13 oficiali atidarymo data Szczuczyn – Ełk Południe.

                              Šios atkarpos techninis priėmimas , kurį atliko Olštyno ir Balstogės provincijų statybos priežiūros inspekcijų inspektoriai, jau baigtas.

                              Remiantis parlamentaro Wojciecho Kossakowskio ir prezidento Tomaszo Andrukiewicziaus pateikta informacija, rugsėjo 13 d. eismui bus suteiktas antrasis iš trijų Via Baltica fragmentų Varmijos Mozūrų vaivadijoje. Tai 23,3 km ilgio atkarpa nuo Ščučino aplinkkelio pabaigos iki Ełk Południe sankryžos. Eksploatacijos pradžia sutaps su Elko žiedinės sankryžos rekonstrukcijos užbaigimu.

                              Comment


                                Vakar vakare vėl pravažiavau S61 atkarpa tarp Elko ir Suvalkų.
                                Greitkelis nuo Wysokie (Kalinowo) iki Raczki (Szkocja) mazgų visiškai tuščias, paskui atsirado fūrų nuo Balstogės-Augustavo pusės.
                                45 km greitkelio atkarpą nuo Wysokie iki Suvalkų šiaurinio pakraščio nuvažiavau per 20 minučių

                                Atkarpoje tarp Wysokie ir Elko yra atlikti žemės darbai ,bet asfaltas dar nepaklotas.
                                DK 16 atkarpoje tarp Elko ir Wysokie (Kalinowo) šiek tiek daugiau sukiojimosi - ne tik tis Sędki gyvenvietes, bet ir arčiau Elko, kur yra mazgas su būsimu keliu S16 link Olštyno.


                                Kai bus atidaryta S61 atkarpa Ełk Południe-Szczuczyn, toje Elko gatvėje padaugės eismo. Pirmosiomis dienomis bus kamščių ir nesususipratimų dėl informavimo
                                Pačiame Elke asfaltuojama Przemysłowa gatvė tarp Suwalska (DK16) ir Grajewska (DK65) gatvių. Platinamos juostos ties abiem žiedinėmis sankryžomis, nufrezuotas asfaltas visioje atkerpoje, Tačiau per porą dienų iki S61 atkarpos paleidimo.


                                Prieš mėnesį minėjau, kad su informavimu važiuojant nuo Suvalkų yra nekas - pasibaigus greitkeliui S61 yra tik geltona nuoroda "OLSZTYN", net be kelio numerio DK 16.
                                Pačiame Elke jokių užuominų apie šalia esančias S61 atkarpas nėra. Atvažiavus į Elką DK16 keliu reikia sukti į pietus keliu DK65 link Grajewo, o S61 nuorodos link Lomžos bus matomos tik privažiavus patį mazgą Ełk Poludnie (Elko pietūs).
                                Panašus (ne)informavimas važiuojant ir į Suvalkų pusę. Elke nėra jokių nuorodų į greitkelį - visur nurodoma DK 16 iki Augustavo, o greitkelio krypties nuoroda į Suvalkus atsiranda tik prie pat Wysokie mazgo su S61
                                Paskutinis taisė Romas; 2022.09.11, 22:24.

                                Comment


                                  Turbūt ne man vienam iš foto reportų atrodė, kad nuo pavasario smarkiai sulėtėjo ruožo Suwalki-Budzisko statybos tempai. Ir ne veltui, nes Budimex ką tik "išsimušė" kontrakto pratęsimą iki 2023 balandžio. Viltys atidaryt šį ruožą šiais metais turbūt išgaravo ;(


                                  "Suwałki - Budzisko:

                                  W dniu 04.08.2022 r. pomiędzy Skarbem Państwa - Generalnym Dyrektorem Dróg Krajowych i Autostrad a spółką Budimex S.A., został zawarty Aneks nr 2 do umowy nr 2410.3.2019 z dnia 08.01.2020 r. przedłużający termin realizacji Kontraktu do dnia 07.04.2023 r."



                                  Comment


                                    Kviečiame į spaudos konferenciją dėl greitkelio S61 atkarpos Ščučinas - Elkas (Maršrutas Via Baltica) atidarymo.
                                    • KADA

                                      2022 m. rugsėjo 13 d. (antradienis)
                                      14.30 val.
                                    • KUR
                                    • Ełk Południe sankryža

                                      Privažiavimo žemėlapis pridedamas Infrastruktūros ministerijos svetainėje. Smeigtukas: https://maps.app.goo.gl/Ud5PhE8A2fdgsz6p7

                                    Comment


                                      Parašė bigfan Rodyti pranešimą
                                      Kviečiame į spaudos konferenciją dėl greitkelio S61 atkarpos Ščučinas - Elkas (Maršrutas Via Baltica) atidarymo.
                                      Įdomu, ar atidaryme dalyvaus kas nors iš Lietuvos žiniasklaidos, Susisiekimo ministerijos ar LAKD.

                                      S61 Szczuczyn - Ełk Południe (Ščučynas - Elkas pietūs)
                                      Rytoj bus didelė šventė Lietuvos vairuotojams. Gaila, kad ir šį kartą mus džiugina ne Lietuvos, o Lenkijos kelininkai
                                      Nauja 23 km trasa sutrumins kelią kokiais 4-5 km, o kelionę kievienam sutrumpins bent 15 minučių (dabar 27 km kelias DK65- DK61 per Grajevo miestą užima apie 27 min).


                                      Žemėlapiai iš www.mapy,cz ir paskutinės GDKKiA nuotraukos iš oro

                                      Mazgas Szczuczyn 0 km
                                      Žemėlapis


                                      Dabartinė S61 ir DK 61 sankryža


                                      Mazgas Ełk Południe 22 km
                                      Žemėlapis


                                      Pastatyto greitkelio S61 vaizdas į pietvakarius link Ščučyno


                                      Vaizdas DK65 į pietus link Grajevo


                                      Vaizdas DK65 į šiaurę link Elko


                                      Statomo greitkelio S61 vaizdas į šiaurės rytus link Kalinowo -Suvalkų


                                      Daugiau GDKKiA nuotraukų
                                      Zdjęcia z powietrza 10.09.2022
                                      http://www.s61-szczuczyn-elk.pl/zdje...za-10-09-2022/


                                      GDKKiA filmas 2022.09.10

                                      http://www.s61-szczuczyn-elk.pl/film...za-10-09-2022/
                                      Paskutinis taisė Romas; 2022.09.12, 21:56.

                                      Comment


                                        Šiandien atidaryta 23 km ilgio S61 atkarpa Elkas pietūs - Ščučynas (Guty).

                                        Kolejny odcinek Via Baltica Szczuczyn- Ełk Południe oddany do użytku

                                        https://www.portalspozywczy.pl/techn...ku,213946.html

                                        Comment


                                          Reportažas iš šaindien įvykusio S61 atkarpos Elkas-Ščučynas atidarymo

                                          Krypčių rodyklės ties Elku pasibaigus greitkeliui į Suvalkų pusę

                                          „To milowy krok dla likwidacji wykluczenia komunikacyjnego”

                                          https://radioolsztyn.pl/kolejny-odci...jnego/01656859


                                          Comment

                                          Working...
                                          X