Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė SPX Rodyti pranešimą
    tikrai? tai nuvažiuok ir pažiūrėk, gėda tik daro tas Jūsų žaliųjų judėjimas. aš ten 18 metų gyvenu, ir kasdien matau kas ten darosi. meta ką nori ir kur nori.
    Tie "kovotojai" tikrai keisti. Mano antros eilės seneliai gyvena lygiai 3m (šaligatvis plius sienos storis) nuo vienos intensyviausių Kalvarijų gatvės važiuojamosios dalies. Ir čia jie jau beveik 40 metų.

    Ar "kovotojai" nors kiek pasirūpino jais???? Palyginkit 3m dabartiniame centre (saugotinose teritorijose??!!!) ir kelis šimtus metrų planuojamose plačiose ir patogiose gatvėse.

    Comment


      Parašė deep'as Rodyti pranešimą
      Ne tau spręst kam čia vieta kam ne. Čia visada laukiami žmonės kurie turi ką pasakyti. Ir nesvarbu ar jie kritikuoja ar pritaria. Svarbu kad kalbėtų pagarbiai ir pageidautina argumentuotai. Aišku tokios kalbos, kad mieste reik agurkus augint sukelia tik šypseną.
      kam jiem bereikalo klaviatūrą spaudinėt, jei tai nieko nepakeis? vistiek viskas bus įgivendinta. po velnių grįžtam prie būsimos gatvės, kaip gatvės. dar kartą mano brėžinys Kalvarijų gatvės sankirta su Šiaurine. Trūkumai, privalumai ir pastebėjimai iš Jūsų pusės (jokų nesamonių apie agurkus nereiki, domina techninės dalies diskusijos):
      Attached Files
      Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

      Comment


        Šiandien per LTV savaitės panoramoj rodė atgarsius iš to svarstymo trečiadienį (gal rodė ir anksčiau). Atspindėta tik sodininkų ir Gelvonų / Stanevičiaus g. gyventojų pozicija
        Vienas miesto deputatas (Laurynas Kuzavas) ta proga per TV bandė įkąsti Zuokui.

        Keistai pasirodė tas labai vienpusiškas LTV reportažas. Žurnalistai ten galbūt buvo pakviesti tik vienos pusės, bet salėje reikėjo atsikimšti ausis ir išgirsti kitus argumentus (iš repartažo matėsi, kad jie buvo ne tik pačioje pradžioje).

        Beje kai kurie miesto deputatai (per viešąjį svarstymą tokių šokinėjančių buvo ir daugiau) mano, kad tos gatvės reikia tik Zuokui ar Rubikonui ir bando susikrauti politinį kapitalėlį pataikaudami daliai visuomenės. Negi jie neskaito sociologinių apklausų, kad didžiausia miesto problema - KAMŠČIAI (jei patys su jais nesusiduria)

        Tegul jie atvažiuoja 7:30 į Kalvarijų / Ozo g. sankryžą
        Gali atvažiuoti ir su sodininkais
        Paskutinis taisė Romas; 2006.12.03, 22:42.

        Comment


          2006-12-01 15:49
          Sostinės savivaldybės planuojama Šiaurinė gatvė taps dar viena aukso gysla Rubicon grupei, mano tarybos narys


          Vilniaus miesto tarybos Liberalų frakcijos narys Laurynas Kuzavas atkreipia dėmesį, jog sostinės valdžia vėl "stumia” projektą, dar padidinsiantį bendrovės "Rubicon group” turtus. Taip L.Kuzavas vertina planuojamą aplinkkelį - Šiaurinę gatvę, - sujungsiančią Verkių bei Ukmergės gatves. Pasak tarybos nario, itin judri keturių juostų gatvė lyg tyčia bus tiesiama šalia minėtos bendrovės valdomo sklypo, kuriame statomi komercinės paskirties pastatai. "Galima prognozuoti, jog užtikrinus tokį susisiekimą, sklypo vertė kaipmat išaugs keleriopai. Padovanojusi sklypą, kurio vertė siekia iki milijardo litų, išleidusi 38 milijonus litų infrastruktūrai įrengti, valdančioji sostinės grupuotė toliau demonstruoja ypatingą dosnumą "Rubicon'ui”, - sako L.Kuzavas. "Turbūt, jau neturėtume stebėtis ir dėl to, kad Šiaurinę gatvę ruošiamasi tiesti nepaisant ekspertų nuomonės, jog ji neatliks aplinkkelio funkcijos, kadangi aplinkkeliai turi būti statomi miesto pakraščiuose, o ne šalia tankiai gyvenamų rajonų”, - pažymi politikas.
          Kita vertus, L.Kuzavo teigimu, gatvės statyboms rengiamasi neatsižvelgiant ir į šalimais gyvenančių gyventojų nuomonę. "Pagal parengtą planą, ši judri gatvė kirs sodų bendriją, kurios gyventojai nei viešo projekto svarstymo metu, nei iki tol, nebuvo tinkamai informuoti apie savivaldybės planus”, - teigia liberalas. "Prieš kurį laiką žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie Ribiškių bendruomenės problemas, užvakar protestavo Platiniškės, tačiau panašu, kad paskutines dienas valdžioje skaičiuojančiai Artūro Zuoko grupei gyventojų interesai - nė motais”, - piktinasi L.Kuzavas.
          Vilniaus miesto tarybos narys teigia pritariąs sostinės kelių infrastruktūros plėtrai, tačiau, anot L.Kuzavo, ji turi būti vykdoma pamatuotai, racionaliai bei atsižvelgiant į gyventojų nuomonę. "Šiaurinės gatvės tiesimas buvo planuojamas dar 1962 m. Tačiau per tą laiką Vilnius gerokai išsiplėtė, ir dabar aplinkkelis būtinas kur kas atokiau, ties Santariškėmis. Subalansuota plėtra, esamų gatvių pralaidumo didinimas, o ne asfaltavimas "kur pakliuvo”, turėtų būti atsakas į sostinę dusinančių kamščių problemą”, - teigia Liberalų frakcijos atstovas.

          Vilniaus miesto tarybos
          Liberalų frakcija
          Asmuo pasiteirauti:
          L.Kuzavas, tel. 8686 07900
          http://www.elta.lt/zinute_pr.php?inf_id=637070

          Comment


            Sodininkų gynėjas ir Šiaurinės gatvės priešininkas miesto Tarybos deputatas p. L.Kuzavas prieš keletą kalbėjo taip:

            Politikų chore skambės ir studentų balsai

            “Palydėdamas 2001- uosius kėliau taurę už tai, kad mane išrinktų į Vilniaus savivaldybę. 2002- ųjų pabaigoje tai išsipildė”, - sakė 21 metų vilnietis Laurynas Kuzavas.

            “Manau, kad mes su Laurynu pamiršime partinius skirtumus ir bandysime tarybos nariams priminti jaunimui aktualius klausimus”, - dėstė Juras.
            Tai išgirdęs Laurynas tik linktelėjo galva.
            (...)

            Laurynas neatsiminė, kiek kartų jam teko mokėti baudas kelių policininkams.
            Dažniausiai jam pavykdavo susitarti su pareigūnais.
            “Kartą atstumą nuo Vilniaus iki Klaipėdos įveikiau per 1 valandą ir 45 minutes – pasigyrė Laurynas.- Lėkiau daugiau nei 160 kilometrų per valandą greičiu. Bet niekada neviršiju greičio, jeigu automobilyje esu ne vienas. Nenoriu rizikuoti kitų žmonių gyvybe”.

            (...)

            “Kai man buvo septyneri metai, pasakiau motinai, kad kada nors būsiu Lietuvos Prezidentas”, - prisiminė Laurynas. Ateityje jis tikis įgyvendinti šį pažadą.

            (...)

            Tačiau jaunieji politikai nebijo, kad juos kiti Vilniaus miesto tarybos nariai apšauks pienburniais.

            “Visuomenės požiūris keičiasi. Manau, kad ir Lietuvoje daugės jaunų politikų.
            Jeigu studentai tik sėdės ir verks, kaip jiems blogai, į jų problemas ir toliau niekas nekreips dėmesio”, - tvirtino Laurynas.
            Ramūnas Zilnys
            Lietuvos rytas” (“Mes”) 2003m. sausio 8d.
            http://www.llj.lt/index2.php?m=5&leftm=1&id=170

            Linkime p. L.Kuzavui tapti tuo, kuo jis siekia.
            Sodininkų prezidentu jau beveik tapo

            Comment


              Taip ir norisi tokius visokius nusitempti už atlapų į vietą, kad pamatytų ir neskleistų nesamonių.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Nu biški painioja tas Kuzavas priežastis su pasekmėm. Geriau pagalvojus, tai jis išvis viską painioja. Apmaudu, kad tokie atstovauja mane (ir kitus vilniečius) savivaldybėje. 1. Taigi ta gatvė seniai suplanuota, taigi, jau tada kai "padovanojo" (ar ką ten padarė) sklypą Rubikonui, visi jie ten žinojo, kad pro šalį eis didelis kelias. Tada reikėjo rėkti, kad superbrangi ten žemė (man rodos, kad gal ir rėkė, bet Kuzavas nerėkė, nes liberalai buvo dar kartu su Zuoku).2. Miestui reikia ne vien aplinkelių, bet ir gatvių. Kažkada baisiai protestavo prieš Lazdynų apvažiavimą (tą, kur pro Gariūnus), sakė, kad nebūna apvažiavimų per vidurį. Įdomu, kas dabar dėtųsi Savanorių prospekte, jei nebūtų to apvažiavimo.3. Yra mieste didelių judrių gatvių ne taip jau mažai, pvz. Laisvės prospektas, nu ir gyvena žmonės šalia jo. Aš pvz. gyvenu netoli Olandų gatvės, tai iš patirties galiu pasakyti, kad labiausiai smirda, kai kamščiuose stovi, o ne kai važiuoja normaliu greičiu pro šalį. Todėl reikėtų kovoti, kad būtų daugiau viadukų ir mažiau šviesoforų.4. Kaip čia yra, kad Rubikono sklypas pabrangs keleriopai, o panašioje vietoje esantys "sodininkų" sklypai (šaliai naujosios gatvės) atpigs, ar ką ten padarys?5. Gal aš ir klystu, bet labiausiai nukentės Žirmūnų gatvės gyventojai, nes kiekviena rytą koks trečdalis Baltupių ir Fabijoniškių mėgins pro ten patekt į darbą. Ir kimšis nuo Šilo tilto arba nuo Žirmūnų Hiper Rimi, nes ten jau dabar kemšasi. Ir bus vaizdas ryte panašus į Kalvarijų gatvę (kelių km kamštis). Reikalas tas, kad atsiras nauja patogi gatvė link miesto centro, bet jinai atsirems į jau esančias gatves (Žirmūnų, Antakalnio pro Valakupių tiltą), kurios jau dabar nesusitvarko su kamščiais.

                Comment


                  Parašė balietis Rodyti pranešimą
                  Nu biški painioja tas Kuzavas priežastis su pasekmėm. Geriau pagalvojus, tai jis išvis viską painioja.
                  kuzovas labai skeryciojasi ir rekia uz sodininkus, bet kiek galima suprasti is jo kalbos, vienintelis jo argumentas, del ko dabar blogas gatves planas - kad eina palei rubikono sklypa, siulo daryti per kazlausko g, apeinant kuo toliau rubikono sklypa, kad tik jis nepabrangtu, bet atkarpa per sodininku sklypus vistiek toj pacioj vietoj palikt
                  Paskutinis taisė Faktas; 2006.12.04, 09:44.

                  Comment


                    Parašė ziras Rodyti pranešimą
                    Na, tai iskart galiu pasakyti, kad kol automobilistu skaicius augs, tol negalesim ne tik autobuso laiku sulauk, bet greit ir is namu negalesim iseiti - Savivaldybe tures rengti apmokymus, kaip automobilines barikadas iveikti. Antras dalykas - radau kazkur anksciau pranesimuose, kad mazdaug "pagalvokit, kad miršta Jūsų vaikas ligoninėje, o Jūs istrigote kamštyje, tada keikiat merą ir kitas institucijas, kad mumis nesirūpina, tik sau pinigus imasi". Tai noreciau dar prideti del ko jis mirsta: turbut del to, kad prie jo namo buvo nutiesta nauja gatve, padidejo ivairiu tersalu ismetimas, tame tarpe ir sunkiuju metalu, ir jis apsinuodijo. Tada trecia - jei kai kurie mano, kad GEOMORFOLOGINI draustini gadina siuksles, tai tegu jis isigilina i pavadinima. Be abejo, as sutinku, kad siuksliu kalnai vaizdo nepuosia, bet cia jau reikia kreiptis i Aplinkos ministerija (tos nuotraukos, manau, padetu). Kad isprestume problema, aisku, galima butu rekonstruoti Ateities g. Ir apskritai, pasikartosiu, del to kad kazkokie 10 ar 100 tukstanciu zmonius du kartus i diena po 1-2h pastoves kamsciuse, neverta naikinti tokio nuostabaus zemes kampelio (jus jo nematete, nes SPX'as rodo tik kazkokius bjaurius vaizdus is tos teritorijos), palikti be nuosavybes tiek sodininku (pagalvokit, ko bus verta ta zeme, kurioje reiketu auginti agurkus, bet per kurios kampa eis 4 juostu automagistrale), ir gyvenima apgadinti tokiam Seskines ir Fabijoniskiu gyventoju skaiciui. O paskutinis dalykas - nemanau, kad etiska ir garbinga tokias zodziais, kaip maciau anksciau forume, pravardziuoti savo oponentus - visi turime savo nuomone ir privalome ja gerbti.

                    Comment


                      Parašė ziras Rodyti pranešimą
                      Tai noreciau dar prideti del ko jis mirsta: turbut del to, kad prie jo namo buvo nutiesta nauja gatve, padidejo ivairiu tersalu ismetimas, tame tarpe ir sunkiuju metalu, ir jis apsinuodijo.

                      Ir apskritai, pasikartosiu, del to kad kazkokie 10 ar 100 tukstanciu zmonius du kartus i diena po 1-2h pastoves kamsciuse, neverta naikinti tokio nuostabaus zemes kampelio
                      Parašė Vilniete Rodyti pranešimą
                      Vilniete tau neatrodo, kad Ziras prieštarauja pats sau? Oras labiausiai teršiamas tada kai stovi automobilių eilė, o ne tada kai automobilis prašvilpia gatve. Ar jūs vadovaujatės tokia logika tegul nuodija kitus, bet pro mano kiemą tegul niekas nevažiuoja?
                      Beja Zirui - dėl nutiestos naujos gatvės dar nei vienas nenumirė.

                      Comment


                        1. vėl tas pats per tą patį po velnių, rusų laikais jokių rubiconų nebuvo, gatvė turėjo būti pradėta tiesti kelis kartus, bet taip ir nepradėta, apie jos rimtą statybą paskutinį kartą kalbėta statnt Fabijoniškes.

                        2. dėl tų Kuzavų, kitų politinių veikėjų ir tų pačių gyventojų, pagalvokim ar jie neturi kitų interesų tose teritorijose, gal už jų kažkas slepiasi. prisiminkim lauką fabijoniškėse prie pensionato, paiimė ir užstate nuosavais namais, blgiau būtų, jei ir tą "draustinį" užsistatytų ponai ir aplinkiniai gyventojai savo "pilaitėmis", o likę miesto gyventojai su laiku niekur nebenuvažiuotų. naujų autobusų ir troleibusų tvarkaraščių keitimas kamščių neišspręs, kentės keleiviai vistiek istrigę ten pat.

                        3. noriu paklausti Ziro ir Vilnietės - Jums malonu vaikščioti per prikakotus laukus tarp Šeškinės, Fabijoniškių, Pašilaičių, Justiniškių? man asmeniškai - NE. Ar nebūtų geriau jei nutiesiant gatvę, būtų irengti peščiųjų bei dviratininkų takai ir visi ne per šūdus, o civilizuotai judėtų?

                        4. net ir kituose miestuose, beveik vidury miesto nėra sodų, arba, jei ir buvo, tai juos iškėlė. aš truputi pakritikuosiu Vilnių, šiuo atžvilgiu miestas seniai neprogresuoja. net ir tas Panevėžys šituo lenkia Vilnių. Visi kiolektyviniai sodai aplink miestą.

                        5. gatvė reikalinga daugumai vilniečių ir ji bus nutiesta. TAŠKAS.

                        4.
                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                        Comment


                          Kita vertus, L.Kuzavo teigimu, gatvės statyboms rengiamasi neatsižvelgiant ir į šalimais gyvenančių gyventojų nuomonę. "Pagal parengtą planą, ši judri gatvė kirs sodų bendriją, kurios gyventojai nei viešo projekto svarstymo metu, nei iki tol, nebuvo tinkamai informuoti apie savivaldybės planus”, - teigia liberalas.

                          Nesamone! Informuoti buvo jau tie, kas gavo ten sklypus ir galejo statyti tik vasarnamius (tipo budeles), o kai laikai pasikeite "gudruciai" sugalvojo, kad pasistatysim, o paskui mums tegu papucia... Kiek zinau, butent toje juostoje, kur planuojama g-ve ne vieni jau turintys "pilaites" negali ju iteisinti. Ir statesi be jokio leidimo, nes galvojo, kad uzsistatysim, o tegu paskui pabando pajudinti. Kiti kas nepapuole i ta zona legaliai viska susitvarke. Tai mano nuomone ne draustinis cia tiek viska lemia, o didzioji dalis tu papuolanciu i naujos g-ves zona. Kadangi ten namai neiregistruoti tai uz juos gyventojai negali ir tiketis jokios kompensacijos, va kur suo pakastas. Apie miesto planus zinojo dar pries kokius 6 metus, visi ten besirengiantys statytis, o dabar jauciasi labai nuskriausti.
                          Tai gal "Vilniete" ten ir gyvena, kad taip jau pergyvena, o pergyventi tikrai yra ko!

                          Comment


                            Parašė Daiva Rodyti pranešimą
                            Kita vertus, L.Kuzavo teigimu, gatvės statyboms rengiamasi neatsižvelgiant ir į šalimais gyvenančių gyventojų nuomonę. "Pagal parengtą planą, ši judri gatvė kirs sodų bendriją, kurios gyventojai nei viešo projekto svarstymo metu, nei iki tol, nebuvo tinkamai informuoti apie savivaldybės planus”, - teigia liberalas.

                            Nesamone! Informuoti buvo jau tie, kas gavo ten sklypus ir galejo statyti tik vasarnamius (tipo budeles), o kai laikai pasikeite "gudruciai" sugalvojo, kad pasistatysim, o paskui mums tegu papucia... Kiek zinau, butent toje juostoje, kur planuojama g-ve ne vieni jau turintys "pilaites" negali ju iteisinti. Ir statesi be jokio leidimo, nes galvojo, kad uzsistatysim, o tegu paskui pabando pajudinti. Kiti kas nepapuole i ta zona legaliai viska susitvarke. Tai mano nuomone ne draustinis cia tiek viska lemia, o didzioji dalis tu papuolanciu i naujos g-ves zona. Kadangi ten namai neiregistruoti tai uz juos gyventojai negali ir tiketis jokios kompensacijos, va kur suo pakastas. Apie miesto planus zinojo dar pries kokius 6 metus, visi ten besirengiantys statytis, o dabar jauciasi labai nuskriausti.
                            Tai gal "Vilniete" ten ir gyvena, kad taip jau pergyvena, o pergyventi tikrai yra ko!
                            negaliu nesutikti, bet ar savivaldybė pajudino pirštą dėl neleaglių statybų? gatvės tiesmas yra nįteisintų statybų naikinimas joke , sodų tertorijoje "pilaitės" negali būti statomos, nes jei visi jas statysis, tai kažkada tos teritorijos sodais nebeišeis pavadinti tiesiog kitos jėgos suinteresuotos zona nuo sodų iki OZO slėnio pabaigos, šeip tikrai perspektyvi vieta namams, kotedžams ir tt. rami vieta. bijau, kad tas "TYLOS" prašymas nebūtų to slenio kapitalinis užstatymas, o tai jau ne gatvė.
                            Paskutinis taisė SPX; 2006.12.04, 12:49.
                            Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                            Comment


                              Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                              Vilniete tau neatrodo, kad Ziras prieštarauja pats sau? Oras labiausiai teršiamas tada kai stovi automobilių eilė, o ne tada kai automobilis prašvilpia gatve. Ar jūs vadovaujatės tokia logika tegul nuodija kitus, bet pro mano kiemą tegul niekas nevažiuoja?
                              Beja Zirui - dėl nutiestos naujos gatvės dar nei vienas nenumirė.
                              ne, neatrodo. Man tik kyla klausimas, is kur jus "istraukete" informacija, kad nutiesus sita gatve ja masinos svilps, o ne stoves kamsciuose?!?!?!?

                              Comment


                                Parašė Daiva Rodyti pranešimą
                                Tai gal "Vilniete" ten ir gyvena, kad taip jau pergyvena, o pergyventi tikrai yra ko!

                                Nea, as ten negyvenu.
                                Ir siaip man labai keista, kad jus visi galvojat, kad cia tik sodininkai pries. Toli grazu nea. sitos temos pasiaakymai tikrai neatspindi visuomenes nuomones.

                                Comment


                                  Parašė Vilniete Rodyti pranešimą
                                  Nea, as ten negyvenu.
                                  Ir siaip man labai keista, kad jus visi galvojat, kad cia tik sodininkai pries. Toli grazu nea. sitos temos pasiaakymai tikrai neatspindi visuomenes nuomones.
                                  Bet jei 20 žmonių susirinkęs atviram ore pulkelis atspindi visuomenės nuomone tai atleisk....
                                  Parašas :)

                                  Comment


                                    Parašė Vilniete Rodyti pranešimą
                                    ne, neatrodo. Man tik kyla klausimas, is kur jus "istraukete" informacija, kad nutiesus sita gatve ja masinos svilps, o ne stoves kamsciuose?!?!?!?
                                    Kamščiai galėtų susidaryti ties kalvarijų gatve. Tikėkimės sankryža bus pakeista į 2 lygių. Kitur kamščiams susidaryti nėra galimybės, nes numatytos 2 lygių sankryžos.

                                    Comment


                                      O iš kur tau, vilniete, žinoma visuomenės nuomonė?

                                      Comment


                                        Parašė arturiux Rodyti pranešimą
                                        O iš kur tau, vilniete, žinoma visuomenės nuomonė?
                                        Gal į šią temą reikėtų apklausą įterpt? Tada pamatytume nuomonę.

                                        Comment


                                          Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                          Gal į šią temą reikėtų apklausą įterpt? Tada pamatytume nuomonę.
                                          kodel jus taip sureiksminate sita foruma ir galvojate, kad sioje internetineje negryno oro erdveje susirinke keli (abejoju ar siekia 20 ) zmogeliai atspindi visuomenes nuomone.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X