Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nematėt šiandieninio Eduardo Kriščiūno kryžiaus žygio. Keturis ekipažus iškvietinėjo ir vis nieko negalima padaryti. Beje įraše girdėjosi ir telefoninis pokalbis, kai viešos tvarkos skyriaus atstovai suirzę atsakė, kad dabar jie prie eglutės dirba
    Ten beje irgi kelta idėja numesti automobilį kur nors viduryje judrios gatvės.:
    https://m.facebook.com/story.php?sto...00006742395692
    Paskutinis taisė Ginthus; 2020.01.04, 20:15.

    Comment


      Įdomi situacija ir su transporto priemonėmis, kurios neregistruotos Lietuvoje. Viešosios tvarkos skyrius informavo, kad negalima taikyti teisinių poveikio priemonių tokiu atveju, kadangi tr. pr. neregistruota Lietuvoje ir savininkas nežinomas. Tai net nėra kur ir paskambinti. Jeigu forume minėtais atvejais policininkai kaip telefonistai skambinėja tr. pr. savininkams, mėgindami įtikinti suaugusius žmones laikytis KET ir patraukti savo tr. pr., tai jei tr. pr. registruota kur nors Baltarusijoje ar Rusijoje, kaip tuomet? Teisinis imunitetas gaunasi. Net paskambinti telefonistas-policininkas jau nebegalės. Gal net ir nutempti tuomet negalima? Vos ne kaip ambasados turas, svetimos valstybės objektas neliečiamas, neatpažintas.

      Lexus vairuotojas paaiškins, kad nežinojo apie kažkokio traukinuko maršrutą, numetė mašiną trumpam - nubėgo į KFC suvalgyti traškios vištienos. Arba automobilis sugedo staigiai, teko sustoti sankryžoje. Negi nutempinėsi dabar dėl to? Policininkai paaiškins, kad apvažiuoti traukinukas galėjo arba apskritai ko jam po Gedimino pr. ten važinėti? Šiaip tas traukinukas toks įdomus dalykas - jo priekyje galima būtų įtaisyti vaizdo registratorių ir KET pažeidėjų fiksavimas būtų antra uždarbio forma po bilietų prekybos. Nes centre ne ką blogiau nei Perkūnkiemyje, nors lyg ir centras - civilizacijos daugiau - bet su avarinėmis mirksinčiomis šviesomis ten stovinčių nemažai, masiškai naujos mašinos genda, avaringumo-gedimo zona.

      Comment


        Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

        kur gi ne, prasau koki pavyzdi is lietuvos i studija
        Nuotraukų/video neturiu, bet esu matęs kartą gyvai kaip dėl "dėjau ant visų" parkuotojo gaisrinė nepravažiavo prie degančio namo, tai įrėmė priekinį bamperį ir tiesiog nustūmė automobilį į šoną. Čia prieš daugiau nei dešimt metų, tai gal dabar nebestumdo.


        Parašė DArnas Rodyti pranešimą
        Ką dar galima sugalvoti? Palikti kokį BMW ant išvažiavimo iš autobusų parko, taip kad dalis VT eismo sustotų mieste? Turbūt pasiūlytų VT vairuotojams apvažiuoti šaligatviais ir vejom, nes taigi savininkas registruotas kur nors Pajibatiškėse, nepatrauks auto taip greitai.
        Mykolo Lietuvio stotelė/žiedas dažnai užstatomas automobiliais taip, kad autobusai tiesiog į jį nebevažiuoja ir apsisukinėja gatvėje. Taigi nieko naujo nebūtų nutikę.


        Parašė DArnas Rodyti pranešimą
        Jau norėjau ir aš šitą nuorodą įdėti. Manau, čia kažkas specialiai tyčiojasi. Tačiau tyčiotis eilinį kartą YRA iš ko. Ką dar galima sugalvoti? Palikti kokį BMW ant išvažiavimo iš autobusų parko, taip kad dalis VT eismo sustotų mieste? Turbūt pasiūlytų VT vairuotojams apvažiuoti šaligatviais ir vejom, nes taigi savininkas registruotas kur nors Pajibatiškėse, nepatrauks auto taip greitai.
        Labai būtų įdomu pamatyti bet teoriškai tokia tema būtų nusikaltimo kurstymas, o žiniasklaidoje pačirškus policija pastatyta ant ausų gali bandyti iš temos iniciatorių padaryti pavyzdį ir nutempti į teismą.





        Comment


          Aš tik norėjau priminti kaip Šimašius parkuoja savo geldą ir kodėl neverta tikėtis jokių permainų baudime ir kultūroje, kol jis už vairo (miesto vairo):

          Click image for larger version  Name:	Simasius auto.jpg Views:	1 Size:	109,9 kB ID:	1774203

          Vilniaus savivaldybės atstovai portalui tv3.lt patvirtino, kad nuotraukoje užfiksuota mašina tikrai priklauso R. Šimašiui.
          https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...mobili-bet-kur

          Comment


            Vairuotojo įžūlumas pribloškė: Vilniuje automobilis paliktas vidury šaligatvio
            https://www.delfi.lt/miestai/vilnius....d?id=83219435

            Trečiadienį DELFI redakciją pasiekė skaitytojo vaizdo įrašas. Jame užfiksuotas itin įžūlus „BMW“ automobilio vairuotojo poelgis.
            Vaizdo įrašas užfiksuotas Vilniuje, Žirmūnuose, ties Ulonų-Apkasų gatvių sankryža. Skaitytojo laiške rašoma, kad automobilio vairuotojas, prieš užeidamas į gėlių parduotuvę, nusprendė nesukti galvos ieškant vietos, kur pastatyti automobilį – esą jis buvo paliktas vidury šaligatvio.
            Kolūkiečiai su brangiom mašinom ir toliau verčia miestą kolūkine gyvenviete.

            Comment


              Vilnius, Šnipiškės, Daugėliškio g., policija net nesiruošia bausti gatvę blokuojančių pažeidėjų:

              https://www.facebook.com/Eduardas.Kr...5/​​​​
              Flickr

              Comment


                huehuehue

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Vilnius, Šnipiškės, Daugėliškio g., policija net nesiruošia bausti gatvę blokuojančių pažeidėjų:

                  https://www.facebook.com/Eduardas.Kr...5/​​​​
                  Pilname įraše iš tos gatvės dienos metu juokingai į kadrą netikėtai prisistatė Vilniaus tarybos narė. Užsiminė apie potencialiai teiksiamą projektą, dėl kurio šios potemės aršiausieji labai apsidžiaugs.

                  Jei gerai supratau, tai nepolicinę įmonę įgalintų nutempinėti automobilius.
                  Paskutinis taisė Riedis; 2020.01.09, 07:14.
                  Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                  Comment


                    Kalėdos baigėsi, bet Akropolyje tikra apgultis - negi ieškosi vietos parkavimuisi, kai automobilis BMW ir dar su diplomatiniais numeriais. Ir dar ne bet kokiais, o Vatikano.

                    Comment


                      Reikia brūkštelti e-mail į spc@spc.va su prisegtomis nuotraukomis. Gal kažkam patarkuos subinę, ir dar lieps 10 sveikamarijų sukalbėti.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        https://www.facebook.com/Eduardas.Kr...6227285945326/

                        Eduardas Krisčiūnas, VMS Eismo saugumo komisijos narys, pasidalina labai įdomia informacija nuo 32.30 laiko taško iki 35.35 laiko taško.

                        Surašau pokalbį (nebūtinai citatos, bet esmė):

                        Gyventojas: Kaip su kelio raudonosiomis linijomis? Valstybinė žemė užimta tvoromis.

                        Eduardas: 2019 vasarą svarstėme eismo padėtį Saulės gatvėje. Po gatvės rekonstrukicjos (kažkodėl sako, kad tai buvo rekonstrukcija, bet iš tiesų ten buvo remontas. Na, nieko tokio, gal suklydo. O gal kaip gatvės rekonstrukciją įvardino dėl to, kad buvo įrengtas šaligatvis, kurio nebuvo planuojama tiesti?) gatvė pasidarė vienos eismo juostos. Klausimas (dėl gatvės pavertimo į vienpusio eismo) komisijai buvo pristatytas labai greitai ir mes nusprendėme padaryti gatvę vienpusio eismo. Nuvažiavau po posėdžio į gatvę, padaryti šaligatviai, dėl šaligatvių (šiaip vienoje pusėje tik šaligatvis didžiojoje gatvės dalyje) gyventojai sako, kad nebegali pravažiuoti. Pasižiūriu registrą ir pamatau, kad tvoros ir namai yra ,,įlipę'' į raudonasias linijas. Taip išeina, kad paprastojo remonto būdu ,,įbetonuotas'' valstybinės žemės užėmimas, o mes čia komisijoje susirinkę sprendžiame kaip čia padaryti, kad tiems užsiėmusiems valstybinę žemę netrukdyti gyventi.

                        Donalda: Kaip keistai skamba. Juk turėtų būti griežtai liepta nusigriauti tvoras.

                        Eduardas: Yra žymiai blogiau. Berods 2014 metais VMS buvo gavę leidimą maždaug metams inventorizuoti / fiksuoti tokius valstybinės žemės užėmimus. Viena veikli VMS darbuotoja Ji labai rimtai ėmėsi šio darbo ir pradėjo vesti bylas. Kai jau bylos turėjo eiti į teismą, iš VMS ši teisė buvo skubiai atimpta Seimo. Matyt plaklibino kažką ne tą...


                        PS.
                        Eduardas - legendinis žmogus. Kuo daugiau tokių žmonių atsiras savivaldybėje, tuo didės šansai šitą, apie 30 metų besitęsiančią, beprotystę išmėžti.

                        Comment


                          Parašė Riedis Rodyti pranešimą

                          Pilname įraše iš tos gatvės dienos metu juokingai į kadrą netikėtai prisistatė Vilniaus tarybos narė. Užsiminė apie potencialiai teiksiamą projektą, dėl kurio šios potemės aršiausieji labai apsidžiaugs.

                          Jei gerai supratau, tai nepolicinę įmonę įgalintų nutempinėti automobilius.
                          Čia jau n metų žadėta, bet kai pats meras parkuojasi atitinkamai, tai to tikrai dar nebus iki jo kadencijos pabaigos.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                            Aš tik norėjau priminti kaip Šimašius parkuoja savo geldą ir kodėl neverta tikėtis jokių permainų baudime ir kultūroje, kol jis už vairo (miesto vairo):
                            Nieko keisto, kad tokia situacija mieste. Kai meras pažiūrėjęs per savo langą mato tokį slogų vaizdą ir tešlyne stovinčią savo geldą, bei visas aplinkines dangas užneštas mėšlu, tai veikiausiai nori ir visą miestą tokiu paversti. Kad jokiu būdų žmonės kažkur Karoliniškėse ar Šeškinėje negalėtų pasidžiauti žaliuojančia veja per langą, o būtų priversti žiūrėti į tešlynuose ir ant šaligatvių suparkuotas kitų geldas. Juk tūlas miestietis negali gyventi gražesnėje ir tvarkingesnėje aplinkoje nei pats meras.

                            Comment


                              Click image for larger version

Name:	
Views:	0
Size:	347,8 kB
ID:	1774586 Klondaikas Aukštaičių gatvėje, zona stovėti draudžiama. Kyla klausimas kyla kam tuos ženklus iš vis statyti? Čia juk elementarus valstybinių lėšų švaistymus. Išskyrus keletą entuziastų, niekam nekyla mintis kad reikia laikytis kažkokių stovėjimą draudžiančių ženklų, nei vairuotojams, nei bet kokiems pareigūnams.

                              Comment


                                Parašė tungustapi Rodyti pranešimą
                                Klondaikas Aukštaičių gatvėje, zona stovėti draudžiama. Kyla klausimas kyla kam tuos ženklus iš vis statyti? Čia juk elementarus valstybinių lėšų švaistymus. Išskyrus keletą entuziastų, niekam nekyla mintis kad reikia laikytis kažkokių stovėjimą draudžiančių ženklų, nei vairuotojams, nei bet kokiems pareigūnams.
                                Aš tai net nesuprantu, kaip reiktų perskaityti šitą ženklų kombinaciją. Baigiasi kažkokia parkavimo zona ir prasideda normalus parkingas, bet parkuotis reikia jau kažkokiu autobusiniu metodu?

                                Comment


                                  Baigiasi parkingas, prasideda autobusų parkingas?

                                  Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

                                  Aš tai net nesuprantu, kaip reiktų perskaityti šitą ženklų kombinaciją. Baigiasi kažkokia parkavimo zona ir prasideda normalus parkingas, bet parkuotis reikia jau kažkokiu autobusiniu metodu?

                                  Comment


                                    Štai taip atrodo šaligatvis Savanorių pr. 74. Ant šaligatvio parkuojami automobiliai suskaldė naujas plyteles. Šiandienos vaizdas.
                                    Paskutinis taisė Blaze; 2020.01.09, 17:29.

                                    Comment


                                      Parašė Blaze Rodyti pranešimą
                                      Štai taip atrodo šaligatvis Savanorių pr. 84. Ant šaligatvio parkuojami automobiliai suskaldė naujas plyteles. Šiandienos vaizdas.
                                      Tikiuosi nusiuntėt epolicijai.
                                      Aš šiaip siūlau naujų metų proga padaryti akciją atrakciją Vilniuje ir šiek tiek pakelti karščio lygį policijai, viešajai tvarkai, savivaldybei. Žinau, kad kai kurie yra itin aktyvūs, bet siūlyčiau ir kitiem prisijungti pranešant apie chamus (bent jau piktybiškai parkuojančius ant šaligatvių, dviračių takų, šalia perėjų, sankryžų, autobusų stotelių. Ir ypač centre bei kitur, kur pažeidimas daromas įžūliai prie pat gatvės).
                                      Visgi jau 2020

                                      Comment


                                        Deja, skubėjau, nebuvo laiko visų 11 automobilių atskirai nufotografuoti. Įtariu, kad ten parkuojasi gyventys arba dirbantys tame name. Pranešiu per tvarkau miestą. Gal kuoliukus sustatys.

                                        Comment


                                          Va is vienos FB grupes - "Foreigners in Vilnius" - zmones dalinasi Lietuvos parkavimo ipatumais. Parkavimo kultura net lygina su Ecuador ir kitom "3rd world countries." Ziauriai cool kaip gryzau atgal i Lietuva po tiek laiko gyvendamas uzsieni, ir parkavimo kultura liko beveik tokia pati kaip 90 metais.

                                          Click image for larger version

Name:	lol.png
Views:	66
Size:	316,9 kB
ID:	1774682

                                          Comment

                                          Working...
                                          X